Σοβαρή και μόνιμη μυοσκελετική ανωμαλία που εντοπίζεται στους σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης, ειδικά της μέσης και του αυχένα, οφειλόμενη στην παρατεταμένη κυρτή και δουλοπρεπή στάση του ασθενούς [οσφυοκάμπτου] έναντι εργοδοτών, πολιτικών και λοιπών τοπικών και παγκόσμιων εξουσιών, ενίοτε δε και ενώπιον της συζύγου ή της πεθεράς.

Οι συνέπειες της ασθένειας μπορούν να είναι εξαιρετικά σοβαρές, και κυμαίνονται από Σύνδρομο Μονίμης Χαμέρπειας μέχρι και παλινδρόμηση στο ψυχονοητικό επίπεδο πρωτόζωου, λ.χ. του **Τσανακογλείφτου του Κοινού** [Τsanakogloiensis Vulgaris], με τη χαρακτηριστική του άνοια και την προτίμησή του σε οικολογικά περιβάλλοντα τύπου κατουρημένης ποδιάς.

Ως κλινική οντότητα πρέπει να έχει μεγάλη ιστορία, αλλά πήρε διαστάσεις επιδημίας με το πρωτοποριακό έργο του Σπύρου Παπαδόπουλου - Ιατρού ο οποίος έκανε αβέρτα κουβέρτα τη συγκεκριμένη διάγνωση στο σίριαλ Εκμέκ Παγωτό.

Αλλά αν υπάρχει γιατρός στο πλοίο, θα μπορούσε ασφαλώς να μας διαφωτίσει περαιτέρω.

  1. (από φόρουμ για τον Φιντέλ Κάστρο)
    Ας φύγει, όλοι θα φύγουμε μια μέρα, αλλά ότι και να πείτε όσο κρυφοαμερικανάκια ή κρυφοραγιάδες και να είσαστε, την ξεφτίλα στον κόλπο των χείρων δε μπορείτε να τη σβήσετε απ την ιστορία. Τουλάχιστον άλλοι φεύγουν με μόνιμη οσφυοκαμψία και παλάμη σε θέση αναμονής πακέτου και ελεημοσύνης

  2. (από φόρουμ για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις)
    Όσο και να το θέλουν κάποιοι δεν πρόκειται να κλειστούμε στο καβούκι μας και να σκύβουμε το κεφάλι «γιατί δε βγαίνει τίποτα» (καραμπινάτη οσφυοκαμψία που λένε...).

  3. - Καλά ο Άδωνις έχει γείρει κυριολεκτικώς... λες να είναι από τη μαλακία;
    - Αυτό, συν την οσφυοκαμψία, πολύ θέλει ο άνθρωπος;

τύπος οσφυοκαμψίας, προσέξτε το χαρακτηριστικό μάζεμα των μυών του λαιμού (από xalikoutis, 21/10/08)το καμπανάκι για οσφυοκαμψία χτυπάει! μην το αγνοήσετε! (από xalikoutis, 21/10/08)τελικό στάδιο, παρατηρήστε ότι τα άκρα έχουν ατροφήσει (από xalikoutis, 21/10/08)μορφή της ασθένειας σε χαριτωμένο χορτοφάγο θηλαστικό (από xalikoutis, 21/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

στο 1ο παράδειγμα τόσο η ορθογραφία, όσο και η σύνταξη, είναι του πρωτότυπου κειμένου. Προχοιρότητες...

#2
Vrastaman

Υπάρχει και η συναφής έκφραση τον παίρνει και γέρνει.

#3
GATZMAN

Α...η πρηνηδόν που μαθαίναμε στο στρατό, αλλά σε άλλο κοινωνικό πλαίσιο. Ετσ;

#4
Vrastaman

Ετς!