Στον μικρόκοσμο του slang.gr, πρόκειται για ειδική συνομοταξία ποντοδότη (ή συμμαχίας τοιούτων) η οποία βαθμολογεί (ή δεν βαθμολογεί) λήμματα βάσει κρυφής ατζέντας ή κακώς εννοούμενης στρατηγικής.

Έχει εξακριβωθεί ότι όντως υπάρχουν μπαγαποντοδότες. Δεν αποτελούν αποκύημα παρανοϊκής φαντασίας.

Ρε το στανιό σας μέσα με την βαθμολογία σας τσογλαναράδες! Έβγαλα τα μάτια μου όλη νύχτα στο γιουτιούμπ οργώνοντας για μύδια και κάποιος μπαγαποντοδότης μου την έριξε στα αυτιά!

πράσινος μπαγαποντοδότης, επιφορτισμένος με την πριμοδότηση ημετέρων, σε σπάνια φωτογραφία (από xalikoutis, 22/10/08)Κόκκινος Μπαγαποντοδότης, επιφορτισμένος με την κατακρύμνιση των "άλλων", σε σπάνια φωτογραφία (από xalikoutis, 22/10/08)Something rotten in the slangdom of Denmark (από Vrastaman, 21/06/09)

Περισσότερα εδώ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Απίθανα μύδια ανέβασες, κ. Ικούτη!

#2
GATZMAN

Πολύ ενδιαφέρον λήμμα. Αν δεν έχει εφαρμογή στο slang μπορεί να 'χει κάπου αλλού.

#3
iron

γουστάρω τοπικό ιδιωματισμό, γουστάρω!

#4
Vrastaman

To virtual ghetto μας αποκτά δικό του σλάνγκ, my negro!

#5
acg

Υποομαδα 2 (Σλανγκολειτουργικα). Αυξανεσθε και πληθυνεσθε που ειπε κι ο μεγαλος.

#6
Vrastaman

Ωρε τα κλεφτόπουλα, η μπαγαποντοδοδοσία πέφτει σύννεφοαυτές τις μέρες!!!

#7
Vrastaman

...και συνεχίζει!

Τι ήθελα και το ανέβασα το ρημαδιακό αυτό λήμμα;
:-(

#8
GATZMAN

Διαχρονικός!

#9
Hank

Πρέπει να προστεθεί η έννοια «μπαγαποντοδοσία ερήμην», για περιπτώσεις,όπως του άθενς. Σκέψου ένας χαμένος σλανγκιστής να γυρίσει κάποτε στο σάιτ και να δει ότι εν τη απουσία του τον έχουν καταβαραθρώσει αναιτίως.

#10
Ο ΑΛΛΟΣ

Λοιπόν. Ενώ δε συμπαθώ τα αυτοαναφορικά λήμματα, μόλις πενταστέρωσα αυτό εδώ (το λήμμα, στον ορισμό δεν έχω βάλει βαθμολογία). Και ξέρετε γιατί;

(-Γιατί καλέ Άλλε; Έεεελα πες μας!!)

Άντε, με τουμπάρατε και θα σας πω. Γιατί δίνει λύσεις. Είναι μία πετυχημένη λέξη, που καλύπτει ένα ουσιαστικό κενό. Κατά καιρούς συμμετέχω στις διάφορες συζητήσεις για τη βαθμολογία, και συνειδητοποίησα ότι αν δεν καταφύγω στις λέξεις μπαγαποντοδότης, -δοτώ, -δοσία, είμαι υποχρεωμένος να κάνω σχοινοτενείς περιφράσεις.

Μπράβο Βράστα!!

#11
Vrastaman

Το’ χει η παράδοση κάθε Ιούνιο η μπαγαποντοδοσία πέφτει σύννεφο, μέχρι να γίνει η σχετική κάθαρση.

Για να δούμε που βρισκόμαστε και φέτος. Κυρίες και κύριοι, χρησιμοποιώντας κάποια εργαλεία που διαθέτουμε ως μοντς, σας παρουσιάζω τους TOP 10 μπαγαποντοδότες των τελευταίων μηνών (με κωδικές ονομασίες):

1. Ο Μαλάκας: Το golden boy της μαλακοδοσίας, έχει κεράσει … 605 κουλούρια σε ορισμούς σλάνγκων!

2. Το Μουνί: Αρκετά πίσω από τον πρωταθλητή, έχει χώσει 303 κουλούρια.

3. Ο Κλαπαρχίδης: Ουχί ευκαταφρόνητος μπαγασάκος και κομιστής 281 κουλουρακιων, παίρνει με το σπαθί του χάλκινο μετάλλιο

4. Ο Πούστης: Ουραγός του Κλαπαρχίδη, με 169 μηδενάρια!

5. Το Κωλοτρυπίδι: Με 163 κουλούρια

6. Ο Τρόμπας: Αξιοπρεπέστατος με 104!

7. Η Λούγκρα: Η κακία της περιορίζεται σε 76...

8. Το Μυγόχεσμα: χάρισε 59 μηδενάρια!

10. Το Τραβελι: Φτωχομπινεδιάρης, με 47 κίμωνες.

10. Η Λουμπίνα: Στα 43

Για να διούμε τώρα τους TOP 5 αποδέκτες των κουλουρακίων, πάλι με κωδικές ονομασίες:

1. Ο Λάκης: 575 κουλούρες στους ορισμούς του! Τον αγαπάνε ιδιαίτερα το Μουνί (230 μηδενάρια), ο Μαλάκας (73) και ο Πούστης (61)

2. Ο Τάκης: 282 μηδενάρια, με πολύ φθόνο από το Πούστη (81), την Λούγκρα (70), το Μυγόχεσμα (59) κ.α.

3. Ο Άκης: Πήρε 196. Το αγαπάει ιδιαίτερα το Κωλοτρυπίδι, που του έχωσε 163 στα αυτιά.

4. Ο Μάκης: 173 συνολικά. Πήρε 68 από το Κλαπαρχίση, 42 από το Τραβέλι, 30 από το Μουνί, 13 από τον Μαλάκα και πάει λέγοντας.

5. Ο Σάκης: έφαγε 91 μηδενάρια: 32 από το Μουνί, 29 από τον Μαλάκα, κ.α.

Αααααατά, μέχρι νεωτέρας...> Έγιναν ορισμένες διορθώσεις (σε Bold)

Vrasta

#12
Vrastaman

Επειδή μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες μπαγαποντοδοσίες, βλ. παρακάτω τόν βαθμολογικό καταποντισμό των Λάκη, Τάκη, Άκη, κλπ τους τελευταίους 12 μήνες.

[img]http://i33.photobucket.com/albums/d100/pavlospan/sl-2.jpg[/img]

#13
patsis

Με τον φόβο να προκαλέσω το αντίθετο αποτέλεσμα με το σχόλιό μου, προτείνω να μην ασχολούμαστε με την βαθμολογία, αφού σε γενικές γραμμές έχει αποτύχει στον όποιο σοβαρό σκοπό είχε και η αναμόχλευση του ζητήματος ελλοχεύει κινδύνους εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού. Λευτεριά στον βιετναμέζο βελονιστή. Carthago delenda est.

#14
Galadriel

(My other nickname is Λάκης, γαμεί.)

#15
jesus

η παρατήρηση που εκανες επί στατιστικής είναι άμπαλη, φίλε ανώνυμε.

όταν την καταθέσεις με το νικ σου ίσως μπει κάποιος στον κόπο να σου εξηγήσει γιατί.

#16
ο αυτοκτονημενος

η στατιστική είναι η δίδυμη αδελφή του ψεύδους είναι αλήθεια ;;

#17
rogerio aparecidos romeiro

για εξηγήστε μου παρακαλώ κι εμένα του άμοιρου του κόπα κομπάνα που δε σκαμπάζω και πολλά, πως γινεται πχ το Κωλοτρυπίδι να εχει ρίξει στο σύνολο 122 κουλουρια και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να εχει ριξει σε εναν μονο , τον Λάκη, 230 κουλούρια ; τα κουκια δε βγαινουν

α και μπάι δε γουέην έριξα κι άλλο ένα απο τα αγαπημένα μου μηδενικά στο παρόν λήμμα ....

#18
Galadriel

Δεν έχω καταλάβει αυτές τις δηλώσεις τ. σου έβαλα πεντάστερο, σου έβαλα μεδέν (να σε δώκω τη Σαχάρα να με δώκεις το Σουέζ). Τι αντίδραση αναμένεται από τον συντάκτη; Αααα ευχαριστώωω!; Ααα θα σου βάλω και εγώ για ανταπόδοση!; Γκκκρρρ (πόσο θύμωσα)!; ςτφ ροτζέριο;

#19
vikar

η στατιστική είναι η δίδυμη αδελφή του ψεύδους είναι αλήθεια ;; Ναί, αλλα πρόκειται για στατιστική διαπίστωση.

Έχω ακούσει και το ωραίο, «στατιστική είναι ο επιστημονικότερος τρόπος να πείς ψέμματα». Περίεργος κλάδος η στατιστική· τη σνομπάρουν οι λοιποί μαθηματικοί, τη σνομπάρει κι' ο λαός...

#20
ο αυτοκτονημενος

@ vikar
λες ένα ναι και μετά επετε το άλλα
ξέρεις κ ξέρω ότι ο στατιστικολόγος τα μαγειρεύει ανάλογα με τα αποτελέσματα που θέλει να έχει
τέλος πάντων το θέμα είναι οτι αφοί υπάρχει το 0 και το 5 έχει το δικαίωμα ο καθένας να χώνει ότι θέλει και δεν είναι λάθος αυτό απλά ο καθένας λέει στον εαυτό του ρε πούστη μου τη λήμμα έγραψα πο πο πο ποιος είμαι άλλα αν φάει την μηδενηκούρα για τον οποιοδήποτε λόγο (είτε δεν τον γουστάρει ο άλλος είτε δεν αρέσει το λήμμα) συφιλιάζετε και ΖΟΡΙΖΕΤΕ δεν είναι σωστό αυτό (λέω εγώ)
ακόμα περιμένουμε και τους περίφημους κανόνες βαθμολογίας και συμπεριφοράς
έπρεπε να εμφανιστεί ο panos2 για να μπουν τα περίφημα εργαλεία που επικαλείται και χρησιμοποιεί ο φίλος μας ο ΒΡΑΣΤΑ
αυτό λοιπόν που βλέπω μέχρι τώρα είναι ότι τα ίδια και τα ίδια λέγονται εδώ στην ωραία αυτή ιστοσελίδα
μήπως δεν φταίνε τα τρόλεϊ και φταίνε οι συμπεριφορές που ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ από μεγάλες βαθμολογίες που αυτοβαυκαλήζοντε μερικοί μοντουλαδόροι ;;;; γιατί δεν μπορεί να φταίνε όλοι αυτοί που κατά καιρούς ΔΕΧΟΝΤΑΝ επιθέσεις από το μοντουλέικο και είτε πλακώνουν τα μηδενικούρια είτε παίρνουν τον ΟΜΜΑΤΙΟΝ τους και την κάνουν
και λυπάμαι και με στεναχωρεί ειλικρινά ρε παιδια και με πικραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει από νέα παιδιά σαν εσάς ανοιχτό μυαλό αλλά μια μικρογραφία τις κοινωνίας με όλα τα ελαττώματα και τα καλά αντί μια ωραία ατμοσφαίρα που έλεγε και ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ τα σόρια μου αν σας κούρασα μαναράκια μου

ΥΓ για τους νέουρες και τους ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ
ο panos2 ήμουν εγώ που επανήλθα αφού πρώτα με μπανιαρε (αυτοκτόνησε)το μοντουλέικο

#21
vikar

Κι' εγώ αυτοκτονημένε βλέπω στο σάιτ «μιά μικρογραφία της κοινωνίας με όλα τα ελαττώματα». Ανάμεσα σ' αυτά τα ελατώματα όμως, εμένα μ' ενοχλούνε άλλα: η ακόρεστη διάθεσή σας για γκρίνια, για παλικαριές και για καβγάδες, και η συγκριτικά ελάχιστη διάθεσή σας για δουλειά πάνω στο σάιτ.

Κι' όχι μόνο αυτό, αλλα ενοχλείτε και όλους τους άλλους, σχεδόν όλους τους χρήστες δηλαδή, που είναι εδωμέσα για δουλειά. Δηλαδή, το θράσος σας ή ο σταρχιδισμός σας δεν έχει όρια!...

Η βαθμολογία είναι απάτη, δέν αξίζει τον κόπο ν' ασχολιόμαστε μ' αυτήν. Απο νωρίς κατάντησε εργαλείο δολιοφθοράς ή χαράς του παιδιού, όπως όλοι σχεδόν οι τακτικοί χρήστες αναγνωρίζουμε. Ξεκολλήστε λοιπόν μιά ώρα 'ρχύτερα (η αφαίρεση αφιερωμένη στην ιρονίκ), πρίν να καταργηθεί και απ' το σύστημα. Στην τελική, Βράστας, ροτζέριο και όποιος νοιάζεται ακόμη για βαθμούς, άς γυρίσει στο σχολείο. (Άν κι' ακούσαμε πρόσφατα οτι ο πρώτος ακόμα πάει σχολείο.)

Λοιπόν ας κάνουμε λίγη δουλειά, κι' αν έχετε όρεξη για ξύλο παίξτε το σαν άντρες, χωρίς φιλοθέαμον κοινό. Άιντε, πρήχτες.

(Ακόμα δέν το πιστεύω οτι πρώτον, βρέθηκε χρήστης να κάνει αρκετά αναλυτική στατιστική για τη βαθμολογία μας που είναι για τον πούτσο καβάλα, και δεύτερον, οτι βρέθηκε χρήστης που την διάβασε αρκετά σοβαρά ωστε να ζητά και διευκρινίσεις!... Άχαχαχαχαχαχαχαχαχα!... Μπά σε καλό μας...)

#22
iron

προς όλους:

κάποτε κάναμε μόνο δουλειά και μόνο καλό χαβαλέ εδώ μέσα. Σιγά-σιγά το αστεράκι και το ανώνυμο σχόλιο έγιναν όπλο (όπως είπες σωστά) κάποιων, για Χ λόγους. Μια δυο τρεις πέντε εκατό, αδιαφορήσαμε. Αλλά πια η εικόνα που δίνουμε πια είναι εμετική.

Η προσπάθειά μας να μην το κάνουμε θέμα δεν έφερε αποτέλεσμα. Και αυτή τη στιγμή το σάιτ χάνει χρήστες που περνάγανε καλά (γιατί ξενερώνουν από το όλο κλίμα, ακόμα κι αν δεν έχουν χτυπηθεί από βαθμούς), ξενερώνουν οι νέοι που μπαίνουν (γιατί βλέπουν ότι είμαστε ένα μάτσο μαλάκες αρπαγμένοι μεταξύ μας σε ένα σάιτ που θα έπρεπε να έχει γέλιο) και μεις οι μοντουλαίοι έχουμε καταντήσει μπάτσοι.

Ξέρουμε, δυστυχώς, ότι μεταξύ των πρωτοστατών της χάλια αυτής κατάστασης είναι και παλιοί χρήστες του σάιτ. Είναι πολύ λυπηρό αυτό. Και είναι διπλά λυπηρό το να πρέπει να καταφύγουμε τελικά σε άλλα μέτρα (αν η κατάσταση συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα έτσι, δεν υπάρχει άλλη λύση) επειδή κάποιοι έχασαν το χιούμορ τους ή δεν το είχαν ποτέ (οπότε και δεν είχαν θέση σε ένα σάιτ που κάνει χιούμορ).

Και σκέφτομαι: ποιος ο λόγος παραμονής (από πλευράς του) στο σάιτ κάποιου ο οποίος έχει τόση αντίρρηση και την εκδηλώνει ΜΟΝΟ στα μουλωχτά, με όπλο τον βαθμό ή το ανώνυμο σχόλιο-προσβόλα; Η απάντηση εδώ είναι μία: ο μόνος λόγος είναι το σπάσιμο. Αλλιώς θα έφευγε όποιος δεν περνούσε καλά. Και έχει φύγει κόσμος που δεν περνούσε καλά. Μείναν όμως οι σπαστήρες. Ε δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να το γαμήσουν κιόλας.

Έχετε αναρωτηθεί τι θα κάνανε στη θέση μας όλοι αυτοί; Έχουν αναρωτηθεί οι ίδιοι τι θα κάνανε στη θέση μας;... Ας μας απαντήσουν, έστω και ανωνύμως!

Υπενθυμίζω ότι μαζί με τον χαβαλέ, στόχος του σάιτ είναι η λεξικογράφηση. Και ότι είναι σάιτ, δεν είναι μπλογκ. Άρα, όπως σε όλα τα σάιτ, υπάρχει λόγος και δικαίωμα από πλευράς των συντονιστών για επιλογή και απόρριψη.

Καταθέστε λοιπόν τις προτάσεις σας. Τι κάνουμε σε περίπτωση που κλπκλπ; Τι προτείνετε; Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς την κατάσταση; Πώς θα ελέγχατε το επίπεδο ενός δικού σας σάιτ σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια; Έχω πραγματική απορία και κανένας ποτέ δεν μου έχει απαντήσει. Ούτε ο Τζόνις, όταν τον ρώταγα αυτό το πράμα στη καμενιά.

#23
ο αυτοκτονημενος

εγώ λοιπόν ιρον θα πρότεινα το εξής (για την βαθμολογία εννοώ) θα ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΑ ανάλογα με το πόσες αναφορές κάνει κάποιος σε ένα λήμμα του που γράφει σε ήδη υπάρχοντα λήμματα δένοντας αυτά με το κείμενο του δηλαδή συνδέσμους σε άλλα λήμματα
και δεύτερον θα βαθμολογούσα στα ΣΧΟΛΙΑ
και δεν θα υπήρχε βαθμολογία πουθενά αλλού αλήθεια τη ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ μια βαθμολογία ;;; απορώ εάν ιρον η σελίδα αυτή είναι παρειστκη τότε προς τη το μήλο στην ομορφότερη ;;; αν μη τη άλλο τη κατάντια που έχουμε ΤΩΡΑ εξυπηρετεί η βαθμολογία
βικαριε ναι ρε φίλε έτσι είναι ως τα λαλείς πε ΤΩΡΑ ιρον τη ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ επί των προτάσεών μου;;

#24
iron

επιτέλους απάντησε κάποιος.

σωστή η σκέψη σου και ακριβοδίκαιη, θα σου πω όμως το «αλλά» μου: δεν εντοπίζονται πάντα και παντού λινξ και αναφορές, είτε επειδή ο χ ορισμός είναι σύντομος, είτε επειδή δεν χρειάστηκε, είτε επειδή ο χρήστης δεν το σκέφτηκε ή ήξερε ότι υπάρχει η λέξη στο λεξικό ώστε να την λινκάρει, είτε επειδή δεν υπάρχει ακόμα η τάδε λέξη στο λεξικό, κλπ.

Πάντως ναι, με θα μπορούσε να αποτελεί κριτήριο βαθμολόγησης, μαζί με άλλα κριτήρια όμως, δύσκολα μόνο του.

Και θα μπορούσε να γίνεται αυτομάτως αυτό, δηλαδή το ηλ. σύστημα να είναι τέτοιο ώστε να καταγράφονται αυτόματα τα λινξ και να διαμορφώνεται επίσης αυτόματα η βαθμολογία. Στα υπόψη λοιπόν, και προς συζήτηση.

Η δε αξία της βαθμολογίας είναι έτσι κι αλλιώς ένα θέμα που έχει απασχολήσει κάθε σύστημα που καταφεύγει σε αυτήν (σχολείο, διαγωνισμοί, αγώνες, κριτικές κλπκλπ) και η κουβέντα δεν έχει τέλος. Προσωπικά νομίζω ότι στο παρόν σάιτ, ναι, πράγματι, δεν έχει (πια) λόγο ύπαρξης.

#25
ο αυτοκτονημενος

θα παρακαλέσω ειλικρινά και από καρδιάς κάθε άνθρωπο που γράφει εδώ και θέλει να εκφράσει μια κάπια άποψη για την βελτίωσή της σελίδας να το πράξει και να το συζητήσουμε με σκοπό την καλυτέρευσή του συστήματός και την εξάλειψη των παρεξηγήσεων
ας βάλουμε τα προσωπικά μας στην μπάντα και ας προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερό σε αυτή τη σελίδα με προτάσεις και διάλογο γιατί είναι κρίμα αυτά που γίνονται
υπάρχουν δυνατότητες και η προσπάθεια όλων είναι αξιόλογη και τουλάχιστον από την δική μου σκοπιά θαυμαστή (βλέπεις ρε χαμένε πανούλι αν δεν ξέρεις ορθογραφία τα βλέπεις όλα θαυμαστά)
με λίγα λογία ρε ρεμάλια αφήστε τα μίση ρε και πιάστε το γαμ.. εε γράψιμο
φιλικά και σεξουαλικά πανούλις

#26
Vrastaman

@Πανούλης. There are lies, there are damn lies and there are statistics λένε οι αγγλοσάξονες. Η ένστασή μου είναι ότι τα μια απλή στατιστική καταγραφή δεν λέει ψέματα, ψέματα έχουν δυνατότητα να πουν όσοι ερμηνεύουν τα αποτελέσματα αυτά. Ένα ακραίο παράδειγμα: στατιστικά προκύπτει ότι 98% των ηρωινομανών έπιναν γαλατάκι όταν ήταν παιδιά. Αυτό σημαίνει όμως ότι τι γάλα σε κάνει πρεζόνι; Όχι βέβαια. Όσοι ισχυριστούν το αντίθετο (και υπάρχουν πολλοί που επιχειρηματολογούν έτσι) υποκύπτουν στην λογική πλάνη που οι αρχαίοι ημών λατίνοι αποκαλούσαν ex post ergo propter hoc, να μπερδεύεις τη σχέση αιτίας – αιτιατού. Πάμε σε ένα άλλο παράδειγμα. Στατιστικά προκύπτει μια αναμφισβήτητη αύξηση στην εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι hard fact. Ένας τυπικός ψηφοφόρος του ΛΑΟΣ ωστόσο θα επισημάνει ότι η εγκληματικότητα οφείλεται κυρίως σε αλλοδαπούς, και να προτείνει την απέλασή ή και σαπουνοποίησή τους. Αντίθετα, ένας τυπικός ψηφοφόρος του Συνασπισμού θα ισχυριστεί ο ρατσισμός και η περιθωριοποίηση των αλλοδαπών και οι οικονομικές ανισότητες είναι πίσω από την εγκληματικότητα. Θα βροντοφωνάξει ότι οι αλλοδαποί θα έπρεπε να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία για να αντιμετωπιστεί η όποια εγκληματικότητα και θα ονειροπολεί να υιοθετήσει ένα αφρικανάκι και να το περιφέρει στην Ίφκινθο ντάλα καλοκαίρι σαν την Madonna. Με άλλα λόγια, η στατιστική απλώς καταγράφει, οι άνθρωποι όμως το πάνε εκεί που θέλουνε για να εξυπηρετήσουν την ατζέντα τους.

Από την καταγραφή που έκανα, προκύπτει ότι συγκεκριμένοι χρήστες έχουν χώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μηδενάρια σε ορισμένους άλλους. Όταν οι αρνητικές αυτές βαθμολογίες δίνονται όχι επειδή δεν μας αρέσει το λήμμα αλλά γιατί δεν γουστάρουμε τον σλάνγκο, ε αυτό είναι Μπαγαποντοδοσία.

Πάνο, γράφεις ότι «αφού υπάρχει το 0 και το 5 έχει το δικαίωμα ο καθένας να χώνει ότι θέλει». Ε όχι πασάκα μου, ο καθένας ΔΕΝ έχει το δικαίωμα αυτό. Κι εξηγούμαι: η βαθμολογία ΔΕΝ είναι ανάλογη ούτε έχει σχέση με την δημοκρατική ψηφοφορία. Δεν είναι «δικαίωμα». Η σωστή αναλογία είναι με τον βαθμολογητή ενός γραπτού. Και ερωτώ: εάν ένας δάσκαλος δεν βαθμολογεί βάσει της πχιότητας των γραπτών του μαθητή, αλλά επειδή δεν τον γουστάρει, αυτό είναι δικαίωμά του; Θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά.

@Βίκαρ. Συνεχίζοντας το παραπάνω παράδειγμα, πιστεύεις ότι επειδή κάποιος εμπαθής καθηγητής τιμωρεί ορισμένους μαθητές επειδή απλά δεν τους γουστάρει θα έπρεπε να καταργηθεί η βαθμολογία; Θαρρώ ότι αυτό ακριβώς λες. Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι θα έπρεπε να προστατευτεί το αδιάβλητο της βαθμολογίας και ότι τόσο ο μπαγαπόντης-καθηγητής όσο και οι μπαγαποντοδότες-σλάνγκοι πρέπει να εντοπίζονται και να απομονώνονται ως τοιούτοι.

Για την «στατιστική» μου ανάλυση γράφεις ότι «βρέθηκε χρήστης να κάνει αρκετά αναλυτική στατιστική για τη βαθμολογία μας που είναι για τον πούτσο καβάλα». Εδώ είσαι φοβερά φάουλ. Ξέρεις καλά ότι χρησιμοποίησα ένα εργαλείο που έκανε τον κόπο να μας φτιάξει ο dik για να παρακολουθούμε ως Mods και να αποτρέπουμε κρούσματα μπαγαποντοδοσίας. Από την στιγμή που ακόμα υπάρχει βαθμολογία, και είμαστε Mods, θεωρώ ότι έχουμε την ηθική υποχρέωση τουλάστιχον να μην διακωμωδούμε την ανάγκη διασφαλισης της βαθμολογίας από εμπαθείς νταλάρες που κάνουν βαθμολογικές πουστιές κατ εξακολούθηση.

@ Iron – Προσωπικά ανήκω στους ελάχιστους από ότι φαίνεται που παραδέχονται ότι γουστάρουν τρελά την βαθμολογία των λημμάτων. Αποτελεί κττμγ ένα ωραίο κίνητρο για να γράφει κανείς – ιδιαίτερα οι νέοι σλάνγκοι -- καλά δουλεμένα λήμματα. Πιστεύω στην ευγενή άμιλλα και για αυτό ως Mod κάνω ότι μπορώ για να περιορίζονται οι όποιες στρεβλώσεις πηγάζουν από εμπάθεια. Αντίθετα, δεν θεωρώ καθόλου απαραίτητη την κατάταξη των σλάνγκων βάσει βαθμολογίας...

#27
Επισκέπτης

2 ironik

ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα

η διαφορα ειναι ποσοτικη οχι ποιοτικη νομιζω ;

οπως εσυ βαθμολογας καλα το φιλο σου το βραστακο και το τζεζους που μαζι κατεβαζετε οτι λημμα και σχολιο δε σας κανει στο ματι

ετσι και γω που δε σας γοσταρω σας μαυριζω

στοιχειωδες αγαπητε γουωτσον

#28
Vrastaman

...ὅπερ ἔδει δεῖξαι!

#29
ο αυτοκτονημενος

ιρον
ε δεν αρπαζομε απλα ρωταω τα αυτονοητα και δεν περημενα μια εγωηστηκη απαντηση απο τον βραστα οτι ποτε δεν το εχει κανει
καλη μου ητε εναν βαθμολογισεις με κριτηρια λαθος ητε 1.0000000000
κακοδοσια ειναι
εν ολιγης ειναι θεμα αρχης και δεν υπαρχει καποιος που δεν το εχει κανει και ειμαι απλυτος σε αυτο που λεω και ταυτοχρονα λυπαμε γιαυτο

#30
ο αυτοκτονημενος

διακρηνετε φιλοι μου την πικρα του ροgεριο στα γραφομενα του και γιατι ειναι μηδενηστης ;;;;;;
αυτο ενουσα παραπανω γραφοντας τη κανει εναν παγαποντοδοτη η ανεξελεκτη λειτουργεια (η χωρις κανονες) του μοντουλεικου δεν ειναι δυνατον να δημιουργειτε μια συζητηση - διαφονια και στο τελος πραγματη να σβηνοντε σχολια ετσι απλα γιατι προσβαλουν κατι η καποιον προσοχη πρεπει να δωθει στην μη δημιουργεια εντασεων σττους σχολιασμους διοτι απλα δεν εχεις τον αλο φατσα καρτα να τον κοψεις και να του την πεις και αν κανεις λαθος να το διορθοσεις η αντπροσοπευση τον ανθροπον εδω ειναι απροσοπη και ενα λαθος φραστηκο προκαλει εντασεις
πχ ενω ειπα τη ειπα η ιρον μου απαντα μην αρπαζεσε ηδατε δεν αρπαχτηκα καθολου σε αυτα που εοιπα αλλα η ιρον με τα βιοματα της το εξαλαβε σαν αρπαγμα να αυτες η μικροπαρεξηγεισις δηλητιριαζουν την περιοχη αυτη

ΥΓ
ΙΡΟΝ φιλακια πολαπλα και αν τσαντηστη ο ανδρουλης σου δωστου ξυδη αααααμα πλια

#31
xalikoutis

yo, ναι βράστα, συμφωνούμε τελικά, δε διάβασα την τελευταία πρότασή σου. Και να ξεκολλάνε μερικοί μερικοί.

#32
vikar

Να άρω μιά παρεξήγηση πρώτα-πρώτα πρίν διαβάσω παρακάτω: Βράστα, το «για τον πούτσο καβάλα» δέν αναφερόταν στο εργαλείο που έφτιαξε ο ντίκ, αλλα στη βαθμολογία: το σύστημα βαθμολογίας που έχουμε είναι για τον πούτσο καβάλα, όπως πιστεύω και έχω με πάμπολλους τρόπους γράψει και πεί στο παρελθόν. Συγνώμη για την παρεξήγηση, ήμουν απρόσεχτος εκειπέρα. (Το εργαλείο αυτό άλλωστε δέν το ξέρω καθόλου μιά και ποτέ δεν το χρησιμοποίησα, δέν μπορώ να ξέρω αν είναι καλό ή όχι.)

Επανέρχομαι αργότερα.

#33
ο αυτοκτονημενος

προτεινο να ψηφησουν οι 50 πρωτοι εαν θελουν η οχι να παραμηνη η ψηφοφορια στα λημματα
και ναι δηλωνο δημοσιως οτι σεβομε και θαυμαζω τους παλεουρες διοτι κατα κερους μπορει να σφαχτηκαμε ποικηλοτροπος αλλα δεν πηστευω οτι ειναι κακοπροερετη η προθεση τους απλα εχουν μερικοι καποια θεματα συμπεριφορας και τακτ προς τους αλλους να διαπραγματευτουν με τον εαυτο τους
κατα τα αλλα ριχτε ρε παιδια λιγο νερο στο κρασι σας απο εδω και απο εκει να κανουμε ζαφτι στην μεγαλη περιοχη διοτιε εαν το τραβαμε θα ξεχηλωσει και θα την χασουμε την μπαλα

#34
ο αυτοκτονημενος

ναι αλλα και οι νεοι ειναι ωραιοι και τους παω με 1000

#35
GATZMAN

Xριστόδουλε!

#36
Galadriel

Ψηφίσουν - δεν ψηφίσουν, βάσει των τρεχόντως διαθέσιμων στοιχείων, η βαθμολογία θα πάψει να υπάρχει.

#37
vikar

Η άποψή μου για τη βαθμολογία στο σάιτ συνοψίζεται στα εξής: (α) η βαθμολογία που έχουμε τώρα είναι για πέταμα, (β) χρειαζόμαστε αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο δέν θα αξιολογεί με κανέναν τρόπο πιά τους χρήστες, αλλα κυρίως μεγέθη γλωσσικού ενδιαφέροντος.

Να ξεκινήσω όμως με πράγματα που γράφει ο Βράστας και μου γκίζουνε, που θά 'λεγε και μιά ψυχή.> εάν ένας δάσκαλος δεν βαθμολογεί βάσει της πχιότητας των γραπτών του μαθητή, αλλά επειδή δεν τον γουστάρει, αυτό είναι δικαίωμά του;[/quote]Βεβαίως, με την έννοια οτι έχει το τεχνικό δικαίωμα να το κάνει. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο ντίκ ώς τεχνικός υπεύθυνος και ιδιοκτήτης μπορεί να μπανάρει έναν χρήστη επειδή έτσι απλά του πήδηξε τη γκόμενα πές, ή εγώ ώς συντονιστής μπορώ να διαγράψω όλους τους ορισμούς ενός χρήστη που μου σπάει τα νεύρα (πιχί του πάτσι, του τζίζα, της ιρονίκ...).

Το τεχνικό δικαίωμα εύκολα γίνεται και ηθικό δικαίωμα στις κατάλληλες συνθήκες. Αυτό μας διδάσκει και η ποινική ιστορία άλλωστε.[quote]@Βίκαρ. Συνεχίζοντας το παραπάνω παράδειγμα, πιστεύεις ότι επειδή κάποιος εμπαθής καθηγητής τιμωρεί ορισμένους μαθητές επειδή απλά δεν τους γουστάρει θα έπρεπε να καταργηθεί η βαθμολογία; Θαρρώ ότι αυτό ακριβώς λες. Ναί, ακριβώς αυτό λέω, εννοείται. Αλλα η θεσμισμένη εκπαίδευση που απολαμβάνουμε σήμερα βρομάει απ' τη ρίζα, και η βαθμολογία (και ο επακόλουθος διαχωρισμός σε καλούς και κακούς μαθητές, με βάση την αυθεντία του δασκάλου, πάνω στην επίδοση σε απαραίτητα μαθήματα), είναι μόνο ένα ανάμεσα σε πολλά. Δέν θα μπώ σ' αυτήν τη συζήτηση βέβαια, αλλα με στεναχωρεί να παραλληλίζεις το σλάνγκ τζι άρ ως εγχείρημα, με οτιδήποτε έχει να κάνει με σχολεία και πανεπιστήμια, γιατι κατα τη γνώμη μου το υποβιβάζεις και το υποτιμάς τρελάλιλάλιλάλιλά.

Αλλα φυσικά, τα αστεράκια, απο τη φύση τους, εκεί μας έχουν καταντήσει.

Τώρα, για το (α). Προσωπικά απ' την αρχή με είχε ξενίσει η βαθμολογία, όταν ακόμα είχαμε το πράσινο νί και το κόκκινο χί. Είχα πωρωθεί με το σάιτ απ' την πρώτη στιγμή, και μόνο αυτό το φίτσουρ με ξενέρωνε, σά' γκόμενα-ατομάκι που γουστάρεις τρελά, αρκεί να παραβλέψεις το τατού με τον Κέν-Κέν που έχει πάν' απ' την ήβη.

Αργότερα, με κάποια φρίκη, είδα να προκρίνεται το σύστημα που έχουμε τώρα, το οποίο επίσης ποτέ δε μ' έπεισε. Το οποίο στο μεταξύ είδαμε όλοι πώς γέννησε παρεξηγήσεις και χρησίμευσε ως όπλο σε καβγάδες και ξεκατινιάσματα μεταξύ κατα τ' άλλα τίμιων χρηστών.

Υπάρχει βέβαια χρησιμότητα στην προσωπική αλληλοαξιολόγηση, στην αξιολόγηση χρηστών απο άλλους χρήστες (αυτό που στην ουσία έχουμε τώρα). Λειτουργεί σαν δείκτης προτίμησης ύφους, όπως στα καλλιστεία κάπως: ξέρουμε ποιόν θεωρούμε ώς σύνολο «ομορφότερο» και ποιόν «ασχημότερο» χρήστη απο άλλους. Και έχει πιστεύω τη χρησιμότητά του αυτό, αλλα πρώτον, δέν είναι σε καμιά περίπτωση σχετική με το θέμα του σάιτ, ανήκει σε άλλη σφαίρα (χρήσιμη για κάποιον που μελετά διαδικτυακές κοινότητες κοινωνιολογικά ξερω 'γώ), και δεύτερον, είμαστε ούτως η άλλως πολύ ανώριμοι για να εκτιμήσουμε τη χρησιμότητα που έχει. Το τελευταίο γίνεται φανερό σε κάθε καβγά με αφορμή ή αιτία την βαθμολογία.

Κάποτε λοιπόν είπα, όκέι, έχουν κάποιο νόημα τελικά τα αστεράκια, αλλα τώρα λέω στα τσακίδια, κι' άι στο διάολο. Εμείς εδώ δέν είμαστε γιουτιούμπ, ούτε φέισμπουκ. Τις χαζοχαρούμενες δηλώσεις τύπου «σπέκ-μαλακία» αλλού, ή, στα σχόλια (οπότε και μπορούν να μήν είναι χαζοχαρούμενες αλλα και εποικοδομητικές).

Να περάσω όμως στο (β) και να πώ κι' εγώ τί προτείνω, συμφωνώντας στην ουσία με αρκετούς επάνω: να σκεφτούμε όλοι για μεγέθη του σάιτ που μπορούν και θα άξιζε να μετρηθούν, και που είναι σχετικά ανεξάρτητα απο προσωπικές εμπάθειες ή συμπάθειες. Η μέτρηση τέτοιων (γλωσσικών) μεγεθών θα είναι η αξιολόγηση που θ' αντικαταστήσει τη βαθμολογία που έχουμε τώρα.

Έχουμε μέχρι στιγμής τα εξής:

  • Συνδεσιμότητα ενός ορισμού μέσα στο σάιτ: ο αριθμός των λίνκ μέσα στο σάιτ που στέλνουν στον ορισμό (καλύτερα όχι στο λήμμα). Πιχί, μαλάκας: 10^10, τάκης: 1Η μέτρηση θα γίνεται αυτόματα. Τα «αυτοαναφορικά» μπορούν να συνυπολογίζονται ή να μή συνυπολογίζονται σ' αυτό το σχήμα. Το βλέπουμε.
  • Δήλωση εξοικείωσης με την οριζόμενη λέξη στην κλίμακα «δέν τό 'χα ξανακούσει - τό 'χω ακούσει - το ακούω συχνά». Η δήλωση θα γίνεται απο τους ενεργούς χρήστες. Πιχί, για 'μένα, βρόμικο: δέν τό 'χα ξανακούσει, για τ' αντέτ': τό 'χω ακούσειΕδώ, δέν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να σκάσει κάνας τρόμπας και να δηλώσει σε ορισμό τύπου μαλάκας οτι «δέν το έχει ακούσει ποτέ», μόνο και μόνο επειδή τον ορισμό τον ανέβασε ο Βράστας ξερω 'γώ, αλλα πιστεύω οτι ακόμα κι' απ' τα τρόλ που προσελκύσαμε τον τελευταίο καιρό στο σάιτ, ελάχιστοι θα ήταν τόσο τρόμπες ωστε να το κάνουν: το μέγεθος είναι σαφές, δέν είναι σε φάση «τα σπάει» ή «μάπα», ανοιχτό σε κάθε υποκειμενική ερμηνεία δηλαδή. Και μπορεί κάποιος να είναι εμπαθής, αλλα δέν σημαίνει οτι είναι ηλίθιος.
  • Δήλωση γεωγραφικής προέλευσης της οριζόμενης λέξης. Σκέφτομαι έναν χάρτη να συνοδεύει κάθε ορισμό, με την ελλάδα χωρισμένη πές στα διαμερίσματα (σύν ένα για το εξωτερικό), οπου κάθε χρήστης θα τσεκάρει κάθε τόπο οπου έχει ακούσει τη λέξη όπως ορίζεται.

Μπορούμε να σκεφτούμε άλλα τέτοια μεγέθη;

Το κουτάκι που λέει ο χαλικούτης για ετυμολογία είναι επίσης καλή ιδέα. Μία άλλη παρόμοια ιδέα, παλιά ιδέα του Βράστα στην ουσία που θα πάει το σάιτ σ' άλλο επίπεδο και την θέλουμε, ήταν άλλο ένα κουτάκι για συνώνυμα σε αργκό άλλων γλωσσών. Αλλα αυτά δέν αφορούν την αξιολόγηση, και νομίζω σ' αυτό το θέμα και σ' αυτό το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, είναι καλό να συζητήσουμε και να καταλήξουμε πρώτα γι' αυτήν.

Άν πετάξουμε τα αστεράκια και υιοθετήσουμε αξιολογήσεις-μετρήσεις σε τέτοιο στίλ, τότε ήδη θα παρωθηθούν οι χρήστες σε ωριμότερες συμπεριφορές. Τα άλλα τα συζητάμε (και πρέπει) σε κατοπινή φάση.

#38
Vrastaman

Αν υιοθετηθούν τα του Βίκ, τότε μπαγαποντοδότες θα είναι μόνο όσοι (μπαμπέσικα ή / και φετιχιστικά ορμώμενοι) σκίζουν πόντους καλσόν ανυποψίαστων κορασίδων;

#39
vikar

Μόλις θυμήθηκα κι' άλλο ένα μετρήσιμο:

  • Χρονολόγηση λέξης με την οριζόμενη σημασία. Δέν ξέρω πώς ακριβώς θα μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε αυτό, αλλα πές πιχί, ο χρήστης δηλώνει την παλιότερη δεκαετία στην οποία το έχει ακούσει, ή για την οποία έχει τεκμήριο (παλιές εφημερίδες, βιβλία και λοιπά).Η «πρώτη» χρήση μιάς λέξης με συγκεκριμένη σημασία είναι απ' τα πωρωτικά θέματα στη γλώσσα γενικά, και σίγουρα έχουμε ασχοληθεί στο σλάνγκ τζι άρ μ' αυτό κατα περιπτώσεις, αλλα το βλέπουμε όπως και νά 'χει.
#40
vikar

Βράστα, δέν σε πιάνω, αλλα ωραία φωτό.

#41
Vrastaman

Το Oxford English Dictionary αναγράφει την χρονολογία της πρώτης τεκμηριωμένης παραπομπής για κάθε λέξη, όντως είναι άκρως πωρωτικό! Βέβαια με την σλάνγκ, αυτό αποτελεί δύσκολο εγχείρημα.

Μια παλιά μου πρόταση για να γίνει λιγότερο διαβλητή η βαθμολόγηση των λημμάτων είναι τόσο το όνομα του σλάνγκου, όσο και τα σχόλια του λήμματος, να μην είναι ορατά στον χρήστη (συμπεριλαμβανομένων και των μοντουλαίων) πριν το ψηφήσουν (ή πριν πατήσουν μια επιλογή «πάσο» που θα τους επιτρέπει να τα δουν, αλλά να μην μπορούνε να το ψηφίσουν). Το αντεπιχείρημα ότι πολλοί ξέρουμε το στυλ του κάθε σλάνγκου έχει κάποια βάσει, αλλά δεν αναιρεί τα πολλά οφέλη ενός τέτοιου κανόνα κττμγ..

#42
Vrastaman

(δεν είσαι παντρεμένος γιατρέ μου, γι αυτό :Ρ)

#43
allivegp

Εκτός από την μπαγαποντοδοσία, έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και η ετεροποντοδοσία, το φαινόμενο δλδ κατά το οποίο ο (ετερο)ποντοδότης βαθμολογεί μόνον το ένα εκ των «ορισμό» ή «λήμμα» και όχι και τα δύο, οδηγώντας έτσι σε (φαινομενική) ανισοτιμία του αριθμού των βαθμολογητών για ένα έκαστο εξ΄αυτών.

Βάσει του νόμου της Φυσικής περί δράσης-αντίδρασης, παρουσιάστηκε ακολούθως το φαινόμενο της εξισωτικής ποντοδοσίας, όπου ο ποντοδότης σκοπεύει στην απάλειψης της ανομοιομορφίας (αυξημένης εντροπίας) προς την κατεύθυνση της χαμηλότερης εντροπίας (ομοιομορφία) και ποντοδοτεί αντιρροπιστικά ώστε να ισοφαριστεί ο αριθμός των βαθμολογητών μεταξύ «ορισμού» και «λήμματος» (ισοπαλοποντοδοσία).

#44
iron

βικ, είναι πολύ δύσκολο αυτό που λες και πολύ πωρωτικό τωόντι. στο σλανγκρ έχει αναφερθεί γένεση κάποιες ελάχιστες φορές, κυρίως ως προς την δεκαετία ή τον χρήστη που λανσάει μια λεξιπλασία ή έκφραση (δική του, της παρέας του) και το δηλώνει. Από τα δικά μου, το μόνο που θυμάμαι είναι τις αόριστες κουβέντες στο μακαρίτης.

#45
iron

α καλά, δεν είναι καν δικό μου το λήμμα. ρε σήμερα πράμα κι αυτό...

#46
Vrastaman

Ευξεινοποντοδοσία επίσης αποκαλείται η καλοπροαίρετη ψιλοπανωποντοδοσία με οποία πολλοί υποδέχονται έναν νέο σλάνγκο στο σάη. Άλλοι λιγότερο φιλόξενοι 'δότες τους υποδέχονται με Νεγροποντοδοσία...

#47
Vrastaman

Άηρον, κι εγώ με σένα το είχα συνδέσει. Τυχαίο;

#48
iron

δε νομίζω...

#49
iron

για την ιστορία του πράγματος, την εποχή εκείνη όταν έλεγα το μακαρίτης, πειραζόντουσαν όλοι που αποκαλούσα τον πρώην έτσι, δεν άρεσε (δεν ήταν κάν φίλοι του απλά υπερίσχυε η κυριολεξία της λέξης, δεν είχε πιάσει ακόμα καλά ως σλανγκ) ή, κάποιοι άλλοι, νομίζαν ότι αναφερόμουν σε έναν ακόμα πιο πρώην μου που, ο καημένος, όντως μας άφησε χρόνους στα 24 του. Τώρα πια λέγεται κατά κόρον.

Απορώ πώς δεν έβαλα εγώ το λήμμα.

#50
vikar

Ε πολλά φαίνονται δύσκολα για έναν αλλα μέσα σε μιά κοινότητα γίνονται καραφλιαστικά πιο εύκολα. Διαδίκτυο είναι αυτό, έχουμε πιά και ένα σωρό ευκολίες.

Για τη χρονολόγηση έχουμε στη διάθεσή μας σώματα κειμένων που παλιότερα θα έβρισκες μόνο διασκορπισμένα σε πενηνταδυό βιβλιοθήκες. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα ελάχιστο ενδιαφέρον (εννοείται, ούτε κάν απο κάθε χρήστη).

Και, μήν ξεχνάμε, δέν είμαστε εδώ για κανένα κωλοπτυχίο, ούτε κι' έχουμε αφεντικό πάν' απ' το κεφάλι μας: δέν βιαζόμαστε για κανέναν.

Να δώσω με την ευκαιρία κάποια σχετικά λίνκ:

Χώρια η βιβλιοθήκη του καθένα μας στο σπίτι.

Άς σοβαρευτούμε, κι' ολα θα τα οργανώσουμε. Χρόνο και διάθεση έχουμε --αλλα όχι για κοκοριλίκια λόγω βαθμολογίας, νισάφι. Αλλα άς καταλήγουμε σιγά-σιγά στο τί και πώς. Εγώ απλά τα μάζεψα πρίν. Πείτε κι' εσείς.

#51
Επισκέπτης

πολυ καλα τα λες βικαρ μπραβο αρχιζω να σε συμπαθω.

κι ομως καποιοι αλλοι μενουν κολλημενοι σε λογικες εξετασεων και πανελλαδικων

να κρυβουμε λεει τα ονοματα μεχρι να ψιφισουμε και τετοια κουλα. μου θυμιζε πανελλαδικες που ο πρωτος εξεταστης αγνοει βαθμολογια πρωτου πολυ γελιο

βεβαια κι αυτοι οι αντικειμενικοι κανονες σου εχουν προβληματακια πχ εξοικειωση με την οριζομενη λεξη: ειναι το τι ακουει καθενας στη καθημερινοτητα του και με τι ασχολειται

πχ εγω δεν ειμαι καγκουρας με φτιαγμενη λαμαρινα και δεν κανω παρεα με καγκουρες για να ακουω συνεχεια τα δικα τους αλλα ξερω οτι μεταξυ τους τα λιωνουν

και γενικα ειναι εκφρασουλες χεβυ σλανγκ κατα γενικη ομολογια που για χι λογους δεν λεγονται πολυ με αυτες τι γινεται μου λες ;

πιστευω (αν δεν πεταχτει καποιος ομορφος η ομορφη να σβησει το σχολιο) οπως λες ξουτ πρωτα η βαθμολογια και μετα συζηταμε ηρεμα και ωραια τα υπολοιπα

ο μπραζιλ

#52
Galadriel

#53
vikar

βεβαια κι αυτοι οι αντικειμενικοι κανονες σου εχουν προβληματακια πχ εξοικειωση με την οριζομενη λεξη: ειναι το τι ακουει καθενας στη καθημερινοτητα του και με τι ασχολειται

πχ εγω δεν ειμαι καγκουρας με φτιαγμενη λαμαρινα και δεν κανω παρεα με καγκουρες για να ακουω συνεχεια τα δικα τους αλλα ξερω οτι μεταξυ τους τα λιωνουν[/quote]Όντως. Αλλα κάνουμε ότι μπορούμε κι' ότι περνάει απ' το χέρι μας, ξέρω κι' εγώ;... Έτσι προχωράει το πράμα απ' την αρχή του άλλωστε.

Όλα όσα προτείνω έχουνε προβλήματα. Μπορούμε να τα συζητήσουμε --τό 'χουμε συζητήσει σε διάφορα μέρη και παλιότερα. Αλλα όλα τους είναι σαφώς πιό ενδιαφέροντα, σαφή και μετρήσιμα απο το σύστημα βαθμολόγησης που έχουμε τώρα.
[quote]και γενικα ειναι εκφρασουλες χεβυ σλανγκ κατα γενικη ομολογια που για χι λογους δεν λεγονται πολυ με αυτες τι γινεται μου λες ; ροτζέριο Εδώ δέν σε πιάνω. Παράδειγμα;

(και πού 'σαι; τώρα που με συμπαθείς, δέ βάζεις ένα χεράκι να μ' ανεβάσεις τόπ τέν;... μή βλέπεις που το παίζω υπεράνω, εγώ το ξέρω πώς κοιμάμαι τα βράδια, εκεί, στις τρίτες σελίδες... :-Ρ)

#54
ο αυτοκτονημενος

μεσακι σβησε τον αναπτηρα
καπου μνημονευετε οτι να μπη ενα κουτακι που θα λεει οτι ναι και εγω το εχω ακουση η δεν το εχω
μα καλα τη γραφουμε εδω πραγματα που ξερουν ολοι ;;
τοτε προς τη η υπαρξη τις σελιδας
δεν καταλαβα για καποιος να το σπασει σε δυδραχμα παρακαλω

#55
Επισκέπτης

ευκολο παλικαρε να σου εξηγησω

ειναι οπως με την εξοικειωση που λες πιο πριν

οι καγκουρες και τα καγκουριαρικα ειναι χεβυ σλανγκ ετσι ; αλλα οι καγκουρες δεν ειναι η πλειοψηφια της κοινωνιας ειναι μαλον ενα μικρο κλασματακι της. Ισως λοιπον εγω η ο χι η ο ψι να εχουν παρει το αυτι τους καποιο απο αυτα τα χεβυ μια η δυο φορες ενω οι καγκουρες τα ακουν και τα σπικαρουν μεταξυ τους συνεχεια. αυτο που για μενα ειναι ξωτικια λεξη και καταγραφισιμη για αυτους ειναι αναπνοη φυσιολογικη

πχ εγω τη λεξη μπουρι αντε να την ακουσα ινβιβο δυο τρεις φορες συνολο αλλα οι καβλομενοι λαμαριναδες την εχουν ψωμοτυρι. ωστοσο με το κριτηριο μου κρινω οτι λεγεται συχνα ασχετα αν εγω την εχω ακουσει ελαχιστα

καταληγω οτι υπαρχει ενα αισθημα στο καθενα οταν βλεπει μια λεξη σλανγκ πχ. εδω μεσα που τον καθοδηγει και κρινει αν η λεξη λεγεται πραγματικα (ασχετα αν μην την ακουσε ποτε των ποτειων) αρα υποκειμενικοτητα και ξανα μανα υποκειμενικοτητα βρασε ορυζα δυσκολη φαση σ λεω και τελειωσαν και τα τσιγαρα και δεν την παλευω μπαρμπουτι

#56
rogerio aparecidos romeiro

θα σε φερνα και τοπτεν παλικαρε αλλα ας οψεται η κυρια που εχει βαλει βετο και δεν ψηφιζω εγκρινουν και ξεγκρινουν τα ορισμακια μου αποφασιστε πλεον με θελετε να σας τα πρηζω η οχι αλλιως να παρω ποδι και να παω για ψαρεμα.

#57
vikar

Ναί, έχεις δίκιο σ' αυτό.

Βασικά, το να μετράμε την εξοικείωση με μιά λέξη-σημασία μέσα στο σλάνγκ τζι άρ, με την υπόθεση οτι οι δέκα-είκοσι-τριάντα (βαριά) ενεργοί χρήστες είναι όσο γίνεται αντιπροσωπευτικό δείγμα της σημερινής ελληνόφωνης κοινωνίας, θα δίνει μιά καλή προσέγγιση του πόσο ακούγεται η λέξη. Δέν ξέρω άν η υπόθεση αυτή ισχύει, αλλα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, απ' όσο σκαμπάζω.

Ένα ακόμα πιό ακραίο παράδειγμα στο ίδιο πνεύμα θα ήταν μία λέξη-σημασία που ανεβάζει κάποιος, η οποία λέγεται μόνο στην παρέα του. Θα είναι εντελώς λογικό να πιάσει πάτο το συγκεκριμένο στατιστικό, χωρίς όμως να σημαίνει οτι στην παρέα του δέν τη χρησιμοποιούν κατακόρον (ούτε και οτι δέν θα είναι ενδιαφέρουσα).

Όσο για την πλάκα με το τόπ-τέν, και την κατάσταση των καταχωρίσεών σου, καταλαβαίνεις οτι τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης απέναντί σου, και όχι μόνο απο τον Βράστα ή την Μές (αυτήν εννοείς υποθέτω), αλλα και απο 'μένα και απο όλους τους συντονιστές.

Προσωπικά δέν θά 'χα πρόβλημα να σου εγκρίνω ορισμούς, κι' ας συνέχιζες τα παιδιαρίσματα· αλλα όσο υπάρχουν χρήστες (κι' όχι μόνο ο Βράστας, μήν κοιτάς που μόνο αυτός αποφασίζει να εκδηλωθεί) που το παίρνουνε ακόμη στα σοβαρά και τσιμπάνε, το πράμα μένει μετέωρο.

Αλλα περι αυτού, σε πιμί πλέον --και σόρι απο τους υπόλοιπους.

Καληνύχτα μας, άν και άκαπνοι (κι' εγώ εχω ξεμείνει γαμώ το κέρατό μου --απαράδεκτο για πράκτορες)...

#58
vikar

καπου μνημονευετε οτι να μπη ενα κουτακι που θα λεει οτι ναι και εγω το εχω ακουση η δεν το εχω
μα καλα τη γραφουμε εδω πραγματα που ξερουν ολοι ;;
τοτε προς τη η υπαρξη τις σελιδας
δεν καταλαβα για καποιος να το σπασει σε δυδραχμα παρακαλω αυτοκτό Προφανώς και δέν έχει νόημα να θέλουμε μόνο τις λέξεις που είναι γνωστές σε όλους μας! Το σκεφτόμουν αυτό απλά ως δείκτη για το πόσο συχνά λέγεται μιά λέξη-σημασία.

Εμένα πιχί θα μ' ενδιέφερε να ξέρω πόσο άσχετος είμαι τελικά που δέν έχω ακούσει τη μία ή την άλλη λέξη (και μου συμβαίνει συχνά εδωμέσα). Και θα μ' έκανε ίσως ν' αναρωτηθώ γιατί δεν την έχω ακούσει, και να το δικαιολογήσω: είναι απλά θέμα γεωγραφίας; (εξού και η σχετική μέτρηση που προτείνω) είναι θέμα κοινωνικού κύκλου; (όπως λέει και ο ροτζέριο) και τα λοιπά.

Να το σπάσω και σε δραχμές;... Απο αύριο (εκτός απο καπνό, ξέμεινα κι' απο ψιλά, σόρι). :-Ρ

#59
Vrastaman

Vik, όπως ξέρεις την ευθύνη για την αποέγκριση των λημμάτωνε αυτών την φέρω εγώ στο ακέραιο - λόγω του σοβαρού θέματος εμπιστοσύνης που πολύ σωστά ανέφερες.

#60
ο αυτοκτονημενος

ωχ αμάν γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετακια ;;
κατ εμε δεν είναι χρήσιμο να ΥΠΑΡΧΗ κάτι τετιο
διότι εάν είναι τοπικός ιδιωματισμός ;; λεξιπλασια ;; εργατική αργκό ;; πόσοι να έχουν ακούσει άραγε σε εργατική αργό τον βατραχάνθρωπο που καθαρίζει τα φίλτρα από την ληματολάσπη στους αναδευτήρες του βιολογικόυ καθαρισμόυ που τον αποκαλούν σκατοβάτραχο ;;

#61
Επισκέπτης

σωστος ο αυτοκτον κατι τετοιο ηθελα να πω κι εγω πιο πανω η σπανια σλανγκ δεν ειναι λιγοτερο σλανγκ απο αυτην που την ξερουν ολοι και αυτο δυσκολα βαθμολογιεται νο;

#62
vikar

Καταρχήν, αυτοκτό, δέν τον σηκώνεις σ' έναν ορισμό το σκατοβάτραχο;

Όλα όσα λές δεκτά. Η συχνότητα χρήσης μιάς λέξης-σημασίας για την οποία ένα τέτοιο στατιστικό στο σλάνγκ τζι άρ θα ήταν μία ένδειξη, σε συνδυασμό μάλιστα με το στατιστικό της γεωγραφικής προέλευσης, κουβαλάει κυρίως την εξής πληροφορία: πόσο μπορώ να ελπίζω οτι θα γίνω κατανοητός χρησιμοποιώντας αυτήν τη λέξη σε μία δεδομένη στιγμή;

Για 'μένα αυτό είναι αρκετά σημαντικό, και εφόσον είναι και εύκολα υλοποιήσιμο στο σάιτ, αξίζει να το έχουμε. Το συζητάμε, να δούμε τι λέν και άλλοι.

Για τα υπόλοιπα, να μοιραστώ το εξής σχιζοφρενικό: έχω λάβει μέχρι στιγμής τρία πιμί με αντιρρήσεις πάνω στις προτάσεις που μάζεψα επάνω, και αντίθετα, συνεχίζω να βλέπω δημόσια σχόλια προσωπικής αντιπαράθεσης. Δηλαδή, σε πιμί αυτά που ενδιαφέρουν όλους, και δημόσια, αυτά που καίνε τον ένα ή άντε τους δύο... Ε όχι ρε παιδιά. Τόσο περισσότερο βαραίνει λοιπόν το κλίμα του καβγά; Ντροπή.

#63
Vrastaman

Αγαπητέ Νούλη, συμφωνώ με Βικ (το θερμόμετρο!!!) για τον σκατοβάτραχο! Είναι για τα λύματα ότι και ο καβουροσλανγκόσαυρος για τα λήμματα!

#64
betatzis

Εγώ συμφωνώ με προτάσεις Βίκαρ και διαπιστώσεις Χαλικούτη πιο πάνω.

Έχω κάποιες επιφυλάξεις, που έχουν να κάνουν με το να διατηρηθεί ο συλλογικός και αντιαυταρχικός χαρακτήρας του σάιτ, ώστε να παραμείνει φιλόξενο σε ανθρώπους που γουστάρουν να γράψουν αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με ετυμολογίες, τεκμηριώσεις, ιστορικές αναφορές και άλλες «γλωσσολογικές» μεθόδους, οπότε τυχόν χαμηλή βαθμολογία τους αποθαρρύνει.

Νομίζω όμως ότι οι συντονιστές που αν μη τι άλλο έχουν επιδείξει μέχρι τώρα ελεύθερο πνεύμα, θα καταφέρουν να περάσουν το σάιτ σε μια πιο ώριμη φάση, χωρίς να χάσει σε σπιρτάδα και τσογλανιά, με την καλή έννοια.

Βαρέθηκα και γω τα ξεκατινιάσματα.

Το όποιο προσωπικό θέμα του καθενός με αφήνει αδιάφορο. Για αυτό απέφυγα μέχρι τώρα να πάρω δημόσια θέση, για να μην εκμεταλλευθεί κανείς την άποψή μου διαστρεβλώνοντας τις προθέσεις μου, για να με κατατάξει σε φιλομοντουλική ή αντιμοντουλική κλίκα, υπαρκτή ή ανύπαρκτη, στα τέτοια μου.

Αυτά.

#65
Επισκέπτης

και δεν κοκορευτηκα οτι χωνω μηδενισμους για τη καυλα μου ειναι κι αυτη μια θεση οπως η δικη σου η οποιου

παιρνω θεση σε προσωπα η πραγματα που ειναι κακως κειμενα

ηθελα να αποδειξω ποσο διαβλητο ειναι το συστηματακι και το καταφερα αυτο που δεν περιμενα ειναι να πειραχτειτε τοσο πολυ και να κλαιτε για κατι ανευ ουδεμιας σημασιας .σιγα τα ωα στρουθοκαμηλου δηλαδη

#66
ο αυτοκτονημενος

που λετε Αυτααααααα
το σκατοβατραχος το επινόησα εγώ και δεν ξέρω αν όντος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δύτης για τα λύματα ήθελα απλώς να δώσω ένα παράδειγμά

#67
vikar

Σά' να σου παραέχουμε εμπιστοσύνη εσένανε εδωμέσα... :-Ρ

#68
ο αυτοκτονημενος

γεροπούτανος λύκος τη περιμένεις μάτια μο ;;

#69
GATZMAN

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του
ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του

#70
notheitis

Να πω και εγώ την άποψη μου έστω και καθυστερημένα (λόγω διακοπών).

Μπήκα λοιπόν σήμερα μετά απο 2 εβδομάδες να ανεβάσω 2 λημματάκια που τα κράταγα απο τις διακοπές και περίμενα πως και πως να γυρίσω γραφείο να τα ανεβάσω (γιατί εσείς δεν το κάνετε; ;) ).

Βλέπω τη «συμπεριφορά» τους λοιπόν στο χρηματιστήριο και λέω όπα κάτι παίζει... μετα μπαίνω να δω κατάταξη βράστα (γιατί έχω παρατηρήσει οτι είναι το βαρόμετρο της αγοράς. Όταν ο βράστα πέφτει ο δείκτης μπαγαποντοδότιασης ανεβαίνει) και τον βλέπω στα τάρταρα. Μιλάμε τον είχα αφήσει 5αδα και τώρα τον έψαχνα στη 2η σελίδα!

Οκ λεω πάμε στο σωστό λήμμα για τα περεταίρω και έσκασα εδώωωω...

Και εγώ πέρασα τη φάση -δε γουστάρω τον χ jesus και τον ψ βραστα, πάρτα ρε πούστη για να μάθεις- δε θα πω ψέμματα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα ανακάλυψα μετά. Ισα ίσα 1000 σπεκ γιατί κάνουν σοβαρή δουλειά και αν λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω καλά κάνουν το μαγαζί είναι «δικό» τους.

Ούτε θα το παίζω υπεράνω οτι δε με νοιάζει η βαθμολογία, δε με καίει εντελώς αλλά το γουστάρω οταν πηγαίνει καλά πως να το κάνουμε.

Βλέπω όμως οτι άντε να πάρεις πόσους; 7-8-9 ψήφους στο φρέσκο λήμμα; Οι άλλοι 4500 χρήστες τι κλάνουν, ψάρια πουλάνε; Οπότε κάτι σάπιο υπάρχει.

Εγω είμαι της κάτωθι άποψης (for what it's worth):

α. Ξεσκαρτάρισμα τον φοβέρα ανενεργών χρηστών (με ειδοποίηση εμαιλ πρώτα κτλ). Εντάξει θα χάσουμε καμια 1000αδα (λεω έγω) αλλα τι να κάνουμε;

β. Βαθμολογία αλα vimeo, picassa κλπ δηλαδή i like, i don't like και φινίς. Μαζί με τα στατιστιξ του στυλ πόσοι το έχουνε δει ξέρω γω, σε ποσους αρεσει, κομμεντς κλπ.

γ. Κατάργηση των ανωνύμων κόμμεντς, εεε καρύδες πια αν θες να πείς κάτι πεστο με ονοματεπώνυμο

δ. Άυξηση (;) του ορίου ορισμών που πρέπει να έχεις για να έχεις δικαίωμα ψήφου (;). Αυτό το καθεστώς δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί τώρα αλλά τελωσπαντον αν θες να έχεις δικαιώματα να είσαι ενεργός.

Επίσης δε θα είχα πρόβλημα, αυτους που βρήκε ο βράστα στη στατιστική να μοιράζουν Χ δεξιά και αριστέρα, να τους δώσει στη φόρα, και τι έγινε; μπορεί και να είμαι και εγω μέσα ξέρω γω; αλλά τουλάχιστον να δούνε όλοι ποια είναι τα κυρίζια

Αυτά απο εμένα. Το γεγονός οτι απο τους 4500 μόνο 5-6-7; έχουνε έρθει εδώ να πούνε γνώμη λέει πολλά για μένα (μπορεί να έχει συνεχιστεί κάπου η κουβέντα και να μην το έχω δεί, σιγά σιγά θα μπώ στο loop τώρα γύρισα απο διακοπές :p )

#71
jesus

απέχω συνειδητά της συζήτησης, θείο, οπότε ένα μικρό σχολιάκι μόνο σε σχέση με το μοντιλίκι (με ύφος πολύ ήρεμο, κ μετά από σέβας για το σχόλιό σου, κι ας μην απαντω συνολικά):

όταν λες «το μαγαζί είναι δικό τους» δεν ξέρω πώς το εννοείς, αλλά να σου πω πώς το εννοούμε εμείς.

ως μοντ περνάμε πολλή περισσότερη ώρα εδωμέσα απ' ό,τι φαίνεται στον αριθμό των σχολίων κ των ορισμών μας. εγώ μετράω 2 χρόνια στο σαιτ κ πολύ χρόνο, κ σε πράματα που δεν φαίνονται κ δεν είναι δημιουργικά, όπως το λινκάρισμα παλιων ορισμων. αυτό, σε συνδυασμό με την παραπάνω ευθύνη + τον συνειδητό περιορισμό των εργαλείων που έχουμε χάριν της ανωνυμίας (ο βράστα πχ τα στατιστικά αυτά δεν μπορεί να τα κάνει επώνυμα, μονο ο ντικ μπορεί) μπορεί να με/μας κάνει, κ μας κάνει κατά καιρούς, από καχύποπτους μέχρι κ χοντρομαλάκες. κ σε επίπεδο μοντς, όχι μόνον όταν λειτουργούμε ως χρήστες.

νομίζω, παρ' όλαφ τα, όμως, ότι έχουμε αποδείξει ότι σε βαθος χρονου εξυπηρετουμε πρωτιστως το σαιτ, αφού έχουμε τσακωθει σοβαρα με χρήστες, για σοβαρα κ μη πράματα, κ όταν πέρασε δεν έγινε καμιά αναφορά μνησίκακη ή ό,τι σε αυτα που είχαν γίνει, κ ας με διορθώσει όποιος έχει να πει κάτι το αντίθετο.

η όποια κτητική διάθεση κ ή όποια «επιθετικότητα» βγαίνει, σε βεβαιώνω ότι προέρχεται από αυτούς ακριβώς τους λόγους:
- παραπάνω χρόνος κ δουλειά στο σάιτ
- παραπάνω ευθύνη
- έχουμε ήδη δει αρκετά

μάλλον τελευταίο σχόλιο για φέτος, καλές διακοπές.

#72
notheitis

έτσι ακριβώς το εννόησα το «δικό τους» και σόρρυ αν δεν το διευκρίνισα αλλά με κάλυψες πλήρως με τον ορισμό σου.

Το σχόλιο το έγραψα εξ' ολοκλήρου στη χέστρα :p οπότε δεν ήμουν για πολλά πολλά (και πολλά έγραψα δηλαδή εν μέσω της κρίσης που περνούσα :p)

#73
jesus

#74
notheitis

και για να το θέσω και αλα Χαρρυ Κλυν το περί μοντ εδω μέσα:

Καθότι καθήκον της αστυνομίας να βρίσκει μυστήρια, πτώμα ακέφαλον αγνώστου ταυτότητος και λοιπών στοιχείων. Εσύ θα το κανες ρε μάγκα; Τί γραμματικάς γνώσεις έχεις περί κλοπή και δακτυλικών αποτύπωμα αμα λάχει να 'ούμ; Μόκο ρε μάγκα και περί ευχαριστώ το αστυνομικόν όργανο την κορόϊδα να ούμ. Ε, όχι. Αχαριστεία.

#75
agou

Οι δικές μου προτάσεις:

  1. Κατάργηση των ξεχωριστών βαθμολογιών για ορισμό και λήμμα. Να υπάρχει μόνο μια συνολική για κάθε λήμμα. Αυτό δεν βελτιώνει τίποτα, αλλά τουλάχιστον απλοποιεί τα πράγματα.
  2. Το πιο προφανές ρε παιδιά: να απαιτείται το email του χρήστη κατά την εγγραφή, και να υλοποιηθεί μια διαδικασία confirmation. Όλα τα site αυτό κάνουν, σας το φτιάχνω κι εγώ άμα θέλετε (με το αζημίωτο φυσικά). Έτσι θα περιοριστούν αισθητά τα πολλαπλά accounts.
#76
notheitis

α ναι, ξέχασα, δεν ήθελε εμαιλ για να γραφτείς...μπάτε σκύλοι αλέστε δηλαδή

#77
vikar

Σχετικά με τις επιφυλάξεις του μπετατζή: αλίμονο άν βελτίωση στην δουλειά καθαυτή σήμαινε και απώλεια χιούμορ ή και τσογλανιάς, όπως το θέτεις. Δέν νομίζω να έχουμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα στο σάιτ, όσο τουλάχιστον είμαστε αυτοί που είμαστε. Γι' αυτό ειμαι πεπεισμένος. Αρκεί κανείς να δεί όποιες καταχωρίσεις θεωρεί (για τους δικούς του λόγους) απ' τις καλύτερες. Πάω στοίχημα οτι στις περισσότερες θα βρεί καί πλάκα καί τσογλανιά, και τελοσπάντων, καθόλου ξεραΐλα. Δέν πιστεύω οτι αυτό θα εκλείψει εύκολα.

Οι προτάσεις που μάζεψα επάνω δέν είναι ουρανοκατέβατα ή ξενόφερτα εργαλεία που θα μας κομπλάρουν, είναι εργαλεία που βλέπω να προκύπτουν φυσιολογικά, ως έμμεσα ή ρητά αιτήματα απο συζητήσεις ετών μέσα στο σάιτ. Και όταν ρωτάω για άλλες ιδέες τέτοιου τύπου, ουσιαστικά ρωτάω μπάς και είδατε κάποιο άλλο τέτοιο υπόρρητο αίτημα στα τόσα έστω λίγα χρόνια λειτουργίας, το οποίο εγώ δέν είδα: είναι κάποιο εργαλείο που θα διευκόλυνε τις γλωσσικές κουβέντες μας μέσα στο σάιτ και δέν το έχουμε;

Πιό συγκεκριμένα, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε και θα μπορούσε να αντικαταστήσει την παρούσα βαθμολογία, η οποία μόνο με μαγειρέματα και τεχνάσματα, χώρια η εξοργιστικά διαρκής αφιέρωση πολύτιμου χρόνου απο τη μεριά του Συντονισμού μπορεί να διατηρηθεί κάπως αξιοπρεπής; (που και πάλι...)

Δηλαδή, νοθεΐτη, με τις προτάσεις σου δέν συμφωνώ. Δέν το θεωρώ εποικοδομητικό να κάνουμε ξεσκαρτάρισμα χρηστών, ή να προσπαθήσουμε να σώσουμε τ' άσωστα, με επιπλέον «μέτρα» και περιορισμένα «δικαιώματα» στους νέους χρήστες ή στους μή εγγεγραμμένους, κι' άιντε ξανά μανά τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Είμαστε εδώ για να μιλάμε για γλώσσα πιό πολύ, ή είμαστε εδώ για να σκαρώνουμε συστήματα με άλφα και βήτα βαθμούς δικαιοσύνης; Και τί θα κάνουμε όταν σκάσει νέο τρόλ, έχοντάς τα πάρει πάλι απ' τ' αποδυτήρια, και στοιχειωδώς έξυπνο ωστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του συστήματος; Θα περιορίσουμε κι' άλλο τα δικαιώματα των χρηστών; Και με τους μή εγγεγραμμένους; Μήπως θα φτάσουμε κάποτε να κάνουμε το σλάνγκ τζι άρ κλειστή κοινότητα, για να γλιτώσουμε μιά και καλή απ' τα τρόλ;

Οι προτάσεις σου είναι ένα πρώτο βήμα προς τα 'κεί --ψέματα, τα μέτρα που ήδη είχε πάρει ο ντίκ ήταν το πρώτο βήμα, και τώρα, σά' καλοί μαλάκες, προχωράμε ακόμη στην ίδια κατεύθυνση βλέπω.

Προσωπικά βλέπω καλύτερη αντιμετώπιση του κάθε ροτζώριο, το να του δίνεις όσο γίνεται λιγότερο χώρο για να ξεκαυλώνει τις άσχετές του καύλες. Να το ξαναπούμε: υπάρχει και χέιτ-μπουκ, που μπορείς να μπείς μέσα να βρίσεις όποιον θέλεις, να ξεθυμάνεις και να γουστάρεις. Τί χαρακτηριστικά έχει τότε το σλάνγκ τζι άρ που ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές; Ε άς τα πετάμε απο το χώρο, όποτε τα εντοπίζουμε.

Ο ντίκ είχε προφανώς ελπίσει οτι στο σάιτ θά 'μπαιναν ώριμοι και σοβαροί άνθρωποι, γι' αυτό και δέν το έπηξε στην αστυνόμευση --που σε πολλά σάιτ καταλήγει έτσι απλά παρανοϊκή, έτσι; Υποδειγματικό του λάθος λοιπόν η εισαγωγή αυτής της βαθμολογίας, που ούτε ώριμη ούτε σοβαρή είναι, και είναι και παντελώς άσχετη με το θέμα του σάιτ (που είναι καταβάση η ελληνική αργκό, μή ξεχνιόμαστε).

Άλλα εντάξει, μέχρι κι' εγώ κάνω λάθη, να μήν κάνει κι' αυτός μερικά;...

Ά, και για την κουβέντα περι ποιανού είναι το σάιτ: το σάιτ, τώρα που τα γράφω αυτά, είναι του ντίκ και μόνο του ντίκ, απ' τις περισσότερες απόψεις (τις νομικές πιχί).

Απο 'κεί και πέρα, οπωσδήποτε, η οικειότητα που φέρνει η μεγάλη ενασχόληση με το σάιτ, δημιουργεί αισθήσεις και ψευδαισθήσεις τύπου «μου ανήκει και δέν του ανήκει». Αλλα δέν νομίζω οτι έχω πιχί περισσότερες ψευδαισθήσεις τέτοιου τύπου απο, ξερω 'γώ, τον Χάν ή τον χαλικούτη ή τον Χότζα (τα τρία χί), οι οποίοι δέν υπήρξαν μέχρι τώρα συντονιστές. Όπως και νά 'χει, όποτε ο άλφα βλέπει οτι ο βήτα έχει πάρει ψηλά τον αμανέ, τον κράζει και τον συνεφέρνει.

Γι' αυτό ειναι η κοινότητα, ξέρω κι' εγώ;

Άσχετο: Πόσο ημίθεος είναι ο Χάρρυ Κλύνν ρε π'στ'...

Και κάτι άλλο: Διαφωνώ και με το ξεμπρόστιασμα των «μπαγαποντοδοτών». Δέν είμαστε εδώ για να διασύρουμε κανέναν, έστω σ' αυτήν τη μικρή και εξειδικευμένη κοινότητα. Αν κάποιος θέλει, ας βγεί κι' ας ομολογήσει ότι θέλει. Με το ζόρι όμως όχι. Αν θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται ανώνυμοι και συλλογικοί σε ότι θεωρούμε θετικό έργο του σάιτ, είναι τίμιο, λέω, να κάνουμε το ίδιο και με τις αρνητικές του πλευρές.

Έγραψα πάλι κέρατα. Σόρι πάτσι. Όβερ εντ άουτ.

#78
patsis

Να κάτι τέτοια κάνεις και με τουμπαίρνεις...

#79
vikar

Ορθογράφε μου εσύ! Μουάτς! :-Ρ

#80
Vrastaman

Αντιθέτως συμφωνώ στα περισσότερα που αναφέρουν οι σιαμαίοι φίλοι μας, η τρελή παρέα από τον Περαία!

Δεν είναι καθόλου αστυνόμευση η αποστολή email πριν από την εγγραφή, είναι κοινή λογική! Έτσι θα αποφεύγεται η εγγραφή από διάφορα bot τύπου CassandraJames21 που βρωμίζουν το τόπο. Επίσης καλό είναι να γίνει ένα αναδρομικό ξεσκαρτάρισμα όσων πχ δεν έχουν ποτέ αναρτήσει λήμμα ή σχόλιο.

Όσον αφορά το ξεμπρόστιασμα μπαγαποντοδοτών, αυτό θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται από το dik (ή εάν κρίνει αυτός, την συντακτική ομάδα) προς τον μπαγαποντοδότη, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι.

Φυσικά χρησιμοποιώ διαφορετικές παραδοχές από τον Βίκαρ, που πρεσβέυει την συνολική κατάργηση της βαθμολογίας (πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι). Κττμγ όπως έχω επανειλημμένως προτείνει, να παραμείνει η βαθμολογία λημμάτωνε και να αντικατασταθεί με κάτι άλλο η βαθμολογία σλάνκωνε.

Και φυσικά όσα γράφουμε με τον Βικ αντιπροσωπεύουν προσωπικές μας κωλοτρυπίδες, και όχι του συνόλου του μοντουλέϊκου ή των Ρουμανικών αρχών!

#81
vikar

Εννοείται, γράφουμε πρώτιστα ώς χρήστες.

Πάντως, για 'μένα είναι αστυνόμευση να ψάχνεις τ' αστεράκια που πέταξε ο όποιος νίντζα για να σκοτώσει, και πολύ περισσότερο να βάλνεσαι να «επανορθώσεις» και να επαναφέρεις στην τάξη.

Και ξεμπρόστιασμα δέν εννοώ αυτό που λές τόσο, όσο το να βγάλουμε στη φόρα, δημόσια, οτι «ο βικάρ κύριοι είναι που πετάει μηδενάρια στον τζονμπλάκ· βούρ».

#82
Vrastaman

Α, και σπεκ στον Βικ για τα όσα γράφει για τον κάθε κάθε τρολ!

#83
vikar

Η βαθμολογία το «κεφάλι» του σάιτ;!... !...

#84
vikar

Παρανυχίδα θά 'λεγα. :-Ρ

#85
Vrastaman

... κεφάλι ίσως όχι, εάν όμως επρόκειτο για απλή παρανυχίδα λες να έπερνε τέτοια διάσταση το θέμα;

#86
vikar

Δέν ξέρω, έχεις βγάλει ποτέ σου παρανυχίδα; Πονάει φρικτά καμιά φορά.

#87
Vrastaman

Καί πάλι δεν κόβουμε δάχτυλο! Νομίζω αυτή την αναλογία ψάχνεις.

#88
vikar

Η αναλογία που έχω κατανού είναι μάλλον οτι με τη βαθμολογία το πηγαίναμε για τσαπόνυχο, να εκδηλώσουμε την κάποια μαγκιά μας, αλλα μας βγήκε παρανυχίδα που μας έχει πεθάνει και δέν μπορούμε πιά να προχωρήσουμε παραπέρα.

Τη μαγκιά μπορούμε να την εκδηλώσουμε κι' αλλιώς όμως. Όπως ακριβώς και το δάχτυλο, που έχει άπειρες άλλες χρήσεις, και πολύ πιο λογικές, απ' το νά 'ναι βάση για τσαπόνυχο.

#89
vikar

(Αν μή τι άλλο ρε παιδιά, η βαθμολογία είναι ότι πιό κίτς!... Έλεος! Μα, «αστεράκια»;!... «Τα σπάει», «μάπα» και «ψιλομπούρδα» και δέ συμμαζεύεται;... Τί πιο γελοίο και παιδιάστικο! Αν είχε κάποια πλάκα στην αρχή, τώρα πιά εχει ξεφτίσει, τέρμα.)

#90
Vrastaman

Μπαγαποντο-alert: Ραγδαία πτώση ΜΧΣ / BuBiS ευγενή φροντίδι γνωστού ροτβάϊλερ μόλις συνειδητοποίησε ότι BuBiS = ΜΧΣ

#91
Mr. Cadmus

Ακόμα μ'αυτά ασχολείστε; Ότι να'ναι...

#92
το Λιοντάρι

@ironick
«προς όλους: κάποτε κάναμε μόνο δουλειά και μόνο καλό χαβαλέ εδώ μέσα. Σιγά-σιγά το αστεράκι και το ανώνυμο σχόλιο έγιναν όπλο (όπως είπες σωστά) κάποιων, για Χ λόγους. Μια δυο τρεις πέντε εκατό, αδιαφορήσαμε. Αλλά η εικόνα που δίνουμε πια είναι εμετική...»

Λες κι άλλα παρακάτω καλή μας κι όμορφη Ηρώ, όλα σωστά.
Τα πιο πάνω όμως είναι η κύρια σύνοψη, το... resume.
Μπράβο σου κοριτσάρα :-)

#93
iron

(ουφφφφφφ τον είχα ξεχάσει αυτόν...)

στο θέμα μου: μπαγαποντοδοσίες συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια ...

#94
vikar

Για χάρη οικονομίας, αντιγράφω εδώ τη χθεσινή ανταλλαγή περι «λάικ και ντισλάικ» απο το ντιλάρι.> Ρε σεις! Καταργήστε την βαθμολογία και βάλτε like/dislike στα λήμματα/ορισμούς αλλά ΚΑΙ στα σχόλια, ! (οπως αυτά του Vrastamanου!)[/quote]> @MXS: Σωστότατος![/quote]> @Gatzman, το ξέρω φίλε μου ότι είναι μιά καλή ιδέα αλλά επίσης δεν είναι εύκολο να το κάνεις τεχνικά, κοστίζει και θέλει πολύ ψάξιμο και χρόνο... Σε ένα site σαν αυτό χωρίς «έσοδα» (διαφημίσεις, κλπ) θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο (σε ένα τέτοιο project δουλεύω τώρα και γαμιέμαι) ... Προτάσεις σαν και την δικιά μου ακούγονται σαν το «μήπως θέλεις να σου κάνω και καμιά πίπα; ρε παλουκάρι»... Τα λέω σωστά dik;[/quote]> Κοίτα, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εσύ κάνεις τις προτάσεις σου (όπως τις έκανες) κι από κει και πέρα μπορεί να κάτσει η φάση, ή μπορεί η πρόταση σου να οδηγήσει σε κάποια καλύτερη. Τίποτα (ή σχεδόν τίποτα) δεν μπορείς να αποκλείσεις σ΄αυτόν τον κόσμο. Έτσι νομίζω.[/quote]> σωστόστ νομίζει ο παίκτης... Είδωμεν! Κάτι κανόνες περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο (συν 2 μήνες και 15 μέρες), με κάτι νέο για την βαθμολογία... [/quote]> Συμφωνώ κι εγώ με σύστημα like σε ορισμούς και σχόλια.

τζόνι [quote=μουχουσού]Και φυσικά το like (και dislike φυσικά αν παίζει) να είναι επώνυμο (σαν το f/b ένα πράμα) για να μην υπάρχουν υπόνειες... μιλάω σωστά, jb; μουχουσού [quote=τζόνι]φυσικά επώνυμο, όχι όμως dislike γιατί η φάση πάει σε hatebook μετά

θεωρητικά η επωνυμία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο παρόν σύστημα Γκάτζ [quote=Βράστας]Πόσο χαίρομαι που ο Ζανουάρ και το Μπούμπιτρον (εφεξής, «Les P'tits Pitsounacs») συμφωνούν σε κάτι!

Ή άποψή σας δεν διαφέρει και πολύ από την δική μου:

  • H βαθμολογία λημμάτωνε και ορισμώνε να αντικατασταθεί με likes («όρθιους αντίχειρες») που θα αποτυπώνονται εν είδει «slang-o-meter». Μιλάω μόνο για likes και ουχί dislikes («κωλοδάχτυλα») πράγμα που καταργεί αυτόματα την κατωποντοδοσία.
  • Αντί για βαθμολογία ή κατάταξη σλάνγκων, στο προφίλ του κάθε σλάνγκου να εμφανίζεται ένα αναλογικό slang-o-meter που να βασίζεται σε κάποια στάθμιση συνολικών likes ανά αριθμό λημμάτωνε που έχει αναρτήσει. Στο σκανγκόμετρο αυτούνο δεν θα φαίνεται ο αριθμός αντιχείρων, αλλά κάποιος γενικός ποιοτικός προσδιορισμός slangitude που θα προσεγγίζει την τελειότητα αλλά δεν θα την φτάνει ποτέ.
  • Τι κάνουμε με τους υφιστάμενους (απαξιωμένους) βαθμούς; Εδώ μπλέκει το πράμα. Ξεκινάμε ταμπούρλα ράστα; Αφαιρούνται οι μπαγαποντοδοσίες πρώτα και μετά μεταφράζεται το «τίμιο» αποτέλεσμα σε slangometer; Η μήπως μεταφράζουμε με κάποιο αλγόριθμο «βαθμό» από κάποια λήμματα που συγκεντρώνουν τεράστιο αριθμό ψήφων (πχ > 25, όπως το νίντζα, λέω τώρα) σε likes / σλανγκόμετρο; Αυτό θέλει σκέψη.

Εν κατακαυλείδι, θαρρώ ότι η παραπάνω προσέγγιση διατηρεί την παιγνιώδη φάση, σέβεται την παράδοση (slang-o-meter) και δεν ενθαρρύνει κακεντρέχειες. Επίσης, η «αξιολόγηση» σλάνγκων με slang-o-meter δεν έχει το στοιχεία κατάταξης τύπου «ο τάδε είναι νούμερο ένα ο δείνα νούμερο δεκαεφτά» που θα μπορούσε να προκαλέσει μικροέριδες.

Φυσικά, όλοι έχουμε κωλοτρυπίδες, και μεγαλύτερη όλων μας ο Βίκαρ :Ρ μουχουσού [quote=τζόνι]Συμφωνώ με το 1 και εν μέρει το 2. Ας εμφανίζεται στο προφίλ εκάστου σλάνγκου ο συνολικός αριθμός λάικι, προς θεού όμως όχι πάλι γενικοί προσδιορισμοί και άλλα τέτοια αφηρημένα και καθολικά.

Το 3 με αφήνει αδιάφορο, ας πάνε στα κομμάτια τα παλιά. Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέχει στα παλιά λήμματα αγαπημένων του σλάνγκων και να τους κάνει λάικ. Ας κάνουμε μια εντελώς νέα αρχή.

Το παιγνιώδες του πράγματος; Δε νομίζω. Παιγνιώδες είναι το πράγμα ούτως ή άλλως, είμαστε μια παρέα που λέει τις μαλακιούλες της και γουστάρει, αυτό φτάνει και περισσεύει. Γελοίο έχει καταντήσει πλέον και το θέμα της ανωνυμίας, καθώς όλοι ξεραινόμαστε μετάξυ μας και εντέλει η φύση του σάη δεν την ευνοεί, δεν είμαστε τίποτα μπουρδέλα τελεία κομ να ντρεπόμαστε να αποκαλυφθούμε εννοώ. Γκάτζ [quote=στέφανος ο διπλοσύμφωνος]Προς σκέψη για όποιον διαθέτει καλή διάθεση:

---Το αντίθετο του «μ’ αρέσει» είναι η αδιαφορία.

---Η αδιαφορία μπορεί να είναι / γίνει και συνενοχή / διαπλοκή (εξού –ειλικρινά- και το σχόλιο).

---Προσπαθώντας να διορθώσουμε κάτι δεν πρέπει να χαλάμε κάτι άλλο καλό (και βέβαια, τί είναι καλό είναι σχετικό).

---Η άρση της ανωνυμίας μπορεί να οδηγήσει μερικούς ηθελημένα ή όχι στην υπερπροβολή και φεϊσμπουκοποίηση και άλλους ηθελημένα ή όχι στο περιθώριο. Η ποιότητα κι ο αυθορμητισμός μπορεί να υποφέρουν.

---Η οφθαλμοφανής βαθμολογία στα σχόλια (ήδη υπάρχει βαθμολογία στα σχόλια κι ας μην είναι μαθηματικά μετρήσιμη) μπορεί να οδηγήσει και σε σχολιολάσπη, σχολιοθύελες και σεντόνια σχολίων που μπορεί να καπελώσουν λήμματα και να οδηγήσουν σε φορουμοποίηση.
(Οι από μέσα μπορεί και να γουστάρουμε, αλλά προσοχή! μας βλέπουν.)
(Ελπίζω να με νοιώθει έστω και ένας τώρα που μοιάζει να αντιφάσκω.)

---Δεν υφίσταται αδιάβλητο, ούτε αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης για οτιδήποτε τουλάχιστον για πολύ καιρό(κι αυτό –άποψή μου- είναι καλό αν και δυστυχώς, πολλούς ενοχλεί παντού και πάντα –άνθρωποι κι ουχί θεοί γαρ και σαν Έλληνες ..αεί παίδες).

---Η σοβαρότητα, η καλή διάθεση και μια αίσθηση αξιοπρέπειας κι ευθύνης όταν κρίνουμε κάτι, μπορεί να κάνει θαύματα. Η έλλειψή τους σε οποιοδήποτε βαθμό θα υπονομεύσει οποιοδήποτε σύστημα. Ασφαλείς μέθοδοι ελέγχου όλων αυτών δεν υπάρχουν (ουσιαστικά, ούτε καν απ’ αυτόν τον ίδιο που κρίνει).

----Η βαθμολογία αυτή καθ’ αυτή (άρα και η μορφή της) πρέπει να αξιολογηθεί ως προς το πόσο προωθεί το σάη, εμάς τους ίδιους κι όσους μας διαβάζουν.

Τονίζω το ό,τι δεν καταθέτω καμία πρόταση. Θεωρώ εαυτόν υπερβολικά χθεσινό στο σάη για κάτι τέτοιο (ήδη νοιώθω άβολα).

Επίσης, δεν απευθύνομαι σε κανέναν συγκεκριμένα (θα έστελνα ΠΜ) (και παρακαλώ: δεν θέλω να πάρει κι άλλη έκταση το όλο θέμα, εννοείται, όσον αφορά σε μένα κι αυτό το σχόλιο).

Μη με παρεξηγήστε για αντιδραστικό ή για ..υπεράνω. Αν ήμουν δεν θα έγραφα όλα αυτά.
Απλώς, έχω την εντύπωση πως βιαζόμαστε να δούμε ένα σκορ λες και τα λήμματα πεθαίνουν μόλις βρεθούν στη 2η άντε 3η σελίδα των προσφάτων.
Κι αν αύριο - μεθαύριο κάποιος μερακλής αρχίσει να βαθμολογεί λήμματα δυο τριών χρόνων εκτιμώντας την όποια δουλειά θα χαλαστούμε γιατί βαθμάκια θέλω – τώρα τα θέλω;

Το ξαναγράφω: Δεν είμαστε μόνοι μας. Μας βλέπουν.
Χίλια συγνώμη αν κούρασα. Δεν ήταν σκοπός μου. Θα το αποφύγω στο μέλλον.

Καληνύχτα σε όλους κι όλες. Πάντα φιλικά και με την καλύτερη δυνατή διάθεση. μουχουσού

Τώρα, την προσωπική μου κωλοτρυπίδα όντως την έχω παραμοστράρει κι' έχει ξεχειλώσει, μπορείτε να τη βρείτε επάνω (αλλα και σε χίλια άλλα δυό σημεία μές στο σάιτ). Συγκεκριμένα για τα λάικ/ντισλάικ, και πάλι διαφωνώ. Άν δέν είναι φανερό για ποιό λόγο (διατήρηση καλλιστείου με νέο περιτύλιγμα), μεταχαράς να μοστράρω αναλυτικά γι' άλλη μία φορά.

#95
johnblack

Το σύστημα λάικ αποτελεί μάλλον μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε αυτούς που δε θέλουν καθόλου βαθμολογία και σε όσους την καταβρίσκουν με τα αστέρια (και υπάρχουν ορισμένοι τέτοιοι στην Ηγετική Κλίκα όπως θα ξέρεις).

Το σημαντικό με το σύστημα λάικ (το ντισλάικ πάει σε χέιτμπουκ φάσεις και απορρίπτεται) είναι πως αποκλείει την εκδήλωση εμπάθειας: αν δεν γουστάρεις κάποιον, το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις είναι να αδιαφορήσεις. Τα καλλιστεία δυστυχώς υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Το ζήτημα είναι να διαθέτουμε αμυντικές ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποκλείουν εκδηλώσεις αντιπάθειας, μίσους, κακίας. Η πλήρης ισότητα και αντικειμενικότητα στις κρίσεις είναι ουτοπία, πάμε τουλάχιστον να αποφύγουμε τις καταχρήσεις και να παρέχουμε σε όλους ένα μίνιμουμ προστασίας απο ψυχοπαθείς και λοιπούς διαταραγμένους.

#96
MXΣ

οκ, κατανοητό το σκεπτικό για το dislike. Και συμφωνώ ότι ο likeισμός είναι μια συμβιβαστική λύση μεταξύ ποντομάχων και ποντολέωντων. Φυσικά και είμαι κατά της βαθμολογίας αλλά υπάρχουν μέσες λύσεις και νομίζω ως χρήστες θα έπρεπε να μπούμε σε διαβούλευση κάποια στιγμή.

Μιά άλλη ιδέα είναι να μαζεύονται και τα σχόλια φυσικά, να είναι επιλογή του χρήστη να βλέπει όλα τα σχόλια ή όχι. Αν πέσουν μαζί στην φρόντ πέιτζ λιλιάδες, removed johnies και λοιπά σεντονάτα, την κάτσαμε...

Καλό θα ήταν φυσικά να γνωρίζουμε α. αν υπάρχει θέληση αλλαγής από τους κρατούντες (dik και σία), β. αν είναι εφικτό τεχνικά και πρακτικά.

αατα

#97
vikar

Και η γνώμη του κνάσου, πάλι απο το ντιλάρι:> +1 στέφανος για τα γραπτά, +1 ιρονικ για την αναγνώριση.

Πάει πολύς καιρός που ακούστηκε μια τέτοια τεκμηριωμένη, και απόλυτα σωστή κττμγ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, για τα όσα κωμικοτραγικά γίνονται τον τελευταίο καιρό με την ευρεία έννοια του όρου. Συμφώνω με όσα είπες φίλε στέφανε αλλά, πες από προσωπικό εχωμυγακαιμυγιάζομαι, θέλω να πω κάτι πάνω σ´ αυτό για την αδιαφορία. Το ότι κάποιος συνειδητά δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις, είτε για βαθμολογία, είτε γκρίνιες για βαθμολογία, είτε αναμόρφωση της βαθμολογίας, είτε για σημαντικότητα της βαθμολογίας και πάει λέγοντας, δεν σημαίνει απαραίτητα και αδιαφορία.

Υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το σάιτ αλλά στην τελική ενδιαφέρονται για μια άλλη μορφή του, όχι γι' αυτήν που παρουσιάζεται τώρα αλλά γι' αυτήν που τους έκανε να γίνουν αρχικά μέλη του. Απέχουν από συζητήσεις που και κανένα νόημα δεν έχουν αλλά και το μόνο που εκφράζουν είναι προσωπικά κόμπλεξ ή και την ανάγκη για επικοινωνία του καθενός.

Στο τέλος είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα εξαντληθεί και το σάιτ θα συνεχίσει να υπάρχει όπως συνέχισε να υπάρχει και μετά την πρώτη αλλαγή στις βαθμολογίες, μετά το πρώτο κύμα παγαποντοδοσίας και μετά τα όσα προβλήματα πέρασε. Αυτοί που γουστάρουν να είναι εδώ θα μείνουν χωρίς να τους νοιάζει τι θα γίνει με βαθμολογίες, σχόλια, αστέρια κλπ. Γιατί όσο και να αλλάζει το περιτύλιγμα ο κορμός και η ιδέα του σάιτ παραμένει ίδια. Και κάποιοι από εμάς μένουν εδώ γι' αυτόν. Ποιος είναι ο κορμός; Για μένα ο χαβαλές και η συναναστροφή με πραγματικά πνευματώδεις ανθρώπους.

Το όλο θέμα μπορεί να συνοψιστεί κττμαξ στο ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα φόρουμ για να γράφει ο καθένας τις άσχετες με το κύριο λειτούργημα του σάιτ παπαρδέλες του ώστε και η καταγραφή να γίνεται σωστά, και τα φλέιμς να παρουσιάζονται ευπρεπώς, και να φαίνεται το άβαταρ όλων χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις στο προφίλ του, και να το παίζουν όλοι έξυπνοι βάζοντας πιασάρικες υπογραφές στα ποστ, και ο κάθε επισκέπτης να επικεντρώνεται σε αυτά που έχουν σημασία και να μην ξενερώνει.

ΦανΦακτ: Εδώ και λίγο καιρό πολλοί από τον κύκλο μου έχουν, μετά απο παρακαλητό αιώνων, αρχίσει να εισχωρούν στο σάιτ. Εκτός του ότι το μόνο λήμμα που έχουν διαβάσει ΟΛΟΙ και ήταν παραπάνω από μια οθόνη ήταν η κουράδα, αυτό που κυρίως τους κάνει εντύπωση είναι οι παλιότεροι πνευματώδεις ορισμοί που δεν ξεπερνούν τις δύο παραγράφους σε έκταση. Τότε δεν βαθμολογούνταν ο ορισμός θα μου πείτε. Αδύναμο σημείο της τότε βαθμολογίας; κνάσος

#98
johnblack

Η άρση της ανωνυμίας μπορεί να οδηγήσει μερικούς ηθελημένα ή όχι στην υπερπροβολή και φεϊσμπουκοποίηση και άλλους ηθελημένα ή όχι στο περιθώριο. Η ποιότητα κι ο αυθορμητισμός μπορεί να υποφέρουν[/quote]

Νομίζω παρεξήγησες. Όταν μιλάω για άρση της ανωνυμίας δεν εννοώ απαραίτητα πως πρέπει να καταργηθούν τα νικς και να καταθέτει ο καθένας τα πλήρη στοιχεία του, όνομακιεπίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και τα ρέστα (αν και προσωπικά εμένα δεν θα με πείραζε ούτε αυτό). Μιλάω απλά για το πολύ βασικό κτγμ ζήτημα της άρσης της ανωνυμίας στην ψηφοφορία, είτε με κάποιο σύστημα τ. λάικ είτε και με το υπάρχον σύστημα. Έτσι θα περιοριστούν δραστικά οι κακόβουλοι μηδενισμοί, θα απομονώνονται δε και θα διαγράφονται τυχόν κλώνοι-καμικάζι που δημιουργούνται ad hoc από εμπαθείς χρήστες.

Η βαθμολογία αυτή καθ’ αυτή (άρα και η μορφή της) πρέπει να αξιολογηθεί ως προς το πόσο προωθεί το σάη, εμάς τους ίδιους κι όσους μας διαβάζουν stefanos

Συμφωνώ καταρχήν, αλλά δεν είναι δυνατόν στο όνομα κάποιων δυνητικών/ενδεχομενικών σλάνγκων (οι οποίοι, ενδεχομένως και πάλι, θα γουστάρουν αστεράκια) να υπονομεύουμε και να διαλύουμε τις μεταξύ ημών των ενεργών χρηστών σχέσεις με μικροπρέπειες και λοιπές κατινιές γύρω από τη βαθμολογία - και εννοείται δε βγάζω την ουρά μου απ' έξω. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε κατά πόσον η βαθμολογία εξυπηρετεί και προάγει την καλή συνεργασία και το καλό κλίμα μεταξύ των ενεργών, ήδη υπαρχόντων, χρηστών και μετά να νοιαστούμε για οτιδήποτε άλλο.

[quote=stefanos]Τονίζω το ό,τι δεν καταθέτω καμία πρόταση stefanos

Λάθος. Τα ευχολόγια και οι μακροσκελείς διακηρύξεις αρχών δεν προσφέρουν πολλά πράγματα, το ίδιο και η υπερβολική μετριοφροσύνη. Χρειάζονται τοποθετήσεις σαφείς και συγκεκριμένες και δεν βλέπω κανένα λόγο να απέχεις από αυτό.

#99
iron

ρε άσε τον άθρωπα ήσυχο, απαπαπααα!

Vrastaman

Το νήμα αυτό νενίκησε τον βερμουδιάρη!