(ουσ.) χρηματικό πόσο βλακωδώς ξοδεμένο σε άνθη και σαμπάνιες κατά τη διάρκεια διασκέδασης σε νυχτομάγαζο για χάρη μοιραίας ύπαρξης // περιττή οικονομική δαπάνη.

- Καλά, ότι της έχει αδυναμία το ήξερα, αλλά ότι θα έκανε τόση ζημιά για χάρη της χθες στην Πύλη Αξιού, ούτε που το φανταζόμουν. Να δούμε τώρα πώς θα τα βγάλει πέρα με τα γραμμάτια του, που μου θέλει και γούστα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Πίκρα ε; Να «μπαίνεις μέσα» και να μην μπαίνεις μέσα... ;)

Όσο για το παράδειγμα, βλέπε και ο κώλος μας βρακί δεν έχει, ο πούτσος μας λουλούδια θέλει! :D

#2
vikar

Χαλικούτης, το πολυμέσο γαμεί, το ξέρουμε κι' οί δυό (μ' είχες μάλιστα προλάβει, κατεργαράκο). Πάντως, τολμώ να πώ οτι δέν κολλάει στο συγκεκριμένο λήμμα. Στην ταινία δείχνεται καθαρά, οτι ο χαρακτήρας δέν «κάνει ζημιά». Είναι τεράστιο ποσό, ναί, αλλα ούτε συγκεκριμένη μοιραία ύπαρξη υπάρχει, ούτε και λείπει η κάθαρση --δέν είναι περιττά τα έξοδα που κάνει ο τύπος.

Θα μου πείς, έτσι το εκλαμβάνεις εσύ, και πρόκειται περι τέχνη και τα λοιπά και τα λοιπά... Δίκιο κι' αυτό.

#3
xalikoutis

βικ, νομίζω ότι ο ορισμός του/της allivegp είναι κάπως στενός - ζημιά σε μαγαζί κάνουμε για διάφορους λόγους, όχι μόνο για γκόμενα (αν και όντως η ζημιά για γκόμενα είναι η πλέον ηλίθια) και ε ξου και το μηντι....αλλά ντάξ, δε χρειάζεται νομίζω να ανεβεί και άλλος ορισμός, πιο ευρύς....

#4
vikar

Δεκτό. Ίσως όμως και να χρειάζεται δεύτερος ορισμός. Εγώ πιχί δέν την είχα ακούσει καλά καλά την έκφραση, δέν την ήξερα.

Πάντως, συμφωνώ κι' εγώ, η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια...

(ποτέ δε ξές με τις πατροπαράδοτες σχολικές τιμωρίες... ίσως και να πιάνουν...)

Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια. Η ζημιά για γκόμενα είναι η πιό ηλίθια...

#5
Galadriel

Η ζημιά για γκόμενα είναι ηλίθια εφόσον δεν έχει αντίκρυσμα, όπως όλα τα έξοδα που δεν έχουν αντίκρυσμα.

#6
HODJAS

Και κάνεις και ζημιές!

#7
Galadriel

Το να μπει ο τύπος στο μαγαζί να ανοίξει σαμπάνιες να πετάξει γαρύφαλλα ή όλο το τραπέζι μαζί με τις σαμπάνιες και τα φιστίκια και τα γαρύφαλλα για το ταλέντο μιας τραγουδιάρας, ανεβάζει την αξία της στο κατάστημα. Τ. «ναι όλο λες με θέλεις αλλά δεν ήρθες και μια φορά στο μαγαζί να μου κάνεις καμια ζημιά της προκοπής».