Η φράση σημαίνει «πάλι τα ίδια;» και εκφράζει τη δυσφορία του ομιλητή για την ολική επαναφορά ενός δυσάρεστου ή εκνευριστικού ζητήματος το οποίο είχε θεωρηθεί λήξαν.
Η φράση έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα κουκιά ήταν εξαιρετικά κοινή τροφή μέχρι και πρόσφατα στον Ελλαδικό χώρο, σε σημείο αηδίας.
Νόμιζα ότι η φράση ήταν Κρητική αλλά φαίνεται να έχει ευρύτερη διάδοση.

(Μην ξεχνάμε άλλωστε- από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου - διανύουμε τον μήνα Πυανεψιώνα (πύανα = κύαμοι = κουκιά) των Αρχαίων Αθηναίων).

  1. Πάλι… κουκιά μαγειρεύουν του Τσιτουρίδη. Τη μια πλήρωσε για τη μετεγγραφή του γιου του, τώρα… φταίει για τον αδελφό του, γιατί ως δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας ...
    (από το....Παρόν της Κυριακής)

  2. - Συνάδελφοι, να θέσω το ζήτημα της καθαριότητας των χώρων... Νομίζω ότι αν όλοι και όλες αναλάβουμε....
    - Ω ρε Ξένια, πάλι κουκιά; Να πληρώσει ο μαλάκας ο Σπαγκάι Λάμα να έρχεται καθαρίστρια πιο συχνά, εγώ καλά καλά δε σφουγγαρίζω σπίτι μου, θα σφουγγαρίσω το γραφείο... ΧΕΣΕ ΜΑΣ!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
nasia.sexy

τ χειροτερο μ φαγητο.......!!!

#2
xalikoutis

whats the story behind the medium, hank;

#3
Vrastaman

Τραβούσε ζόρι με τα κουκιά ο Πυθ;

#4
Khan

Τα πάντα όλα για τα κουκιά, και γιατί τραβούσε ζόρι μαζί τους ο Πυθ στο κείμενο του Ν. Σαραντάκου.

#5
Khan

Όλα τα λεφτά η παρατήρηση ότι πνευματώδης στα αρχαία ελληνικά σήμαινε και αυτόν που κλάνει όλη την ώρα (πνεῦμα = αέρια).

#6
dryhammer

Μου θύμισε έναν -μακρίτη πιά- από τους γραφικούς τρελούς της παλιότερης Χίου που παραπονιώταν «'Ολο κουκιά, κουκιά, κουκιά... Έτσι και φάω κρέας θα γκαστρώσω γαδούρα στον άνήφορο»