Η συνάντηση, η μάζωξη. Εμπαικτική μεταφορά της αγγλικής λέξης meeting, κυρίως όταν αυτή εκφράζει τις επαγγελματικές συναθροίσεις μεγαλοστελεχών ή και πιο παρακατιανών γιάπηδων. Αντί να γραφεί «μίτινγκ» ή «μήτινγκ», γράφεται με -υ- ώστε να παραπέμεπει στη λέξη μύτη. Προφέρεται δε και αναλόγως, όπως δηλαδή λένε οι γερμανοί το y ή οι γάλλοι το u.

Αν και δεν έχει καμία θέση η μύτη στον εμπαιγμό ή στο πραγματικό μήτινγκ, εντούτοις προσδίδει κάτι το γελοίο στη λέξη, γιατί φέρνει στο νου λέξεις όπως ψηλομύτης, («ψηλομύτινγκ» θα μπορούσε να είναι το μήτινγκ υψηλοβάθμων στελεχών), «σκάω μύτη» (εμφανίζομαι απροειδοποίητα σε μήτινγκ), ή θυμίζει τη μύτη του Πινόκιο που έλεγε ψέματα, έτσι ακριβώς όπως κάνουν όλοι οι συνδαιτημόνες αυτών των συναντήσεων.

Στη σλανγκ μύτινγκ είναι κάποιο «δήθεν» μήτινγκ, είτε ψεύτικο (δικαιολογία για την απουσία μας ή για το κλειστό κινητό μας) ή απλώς η συνάντηση μιας παρέας για χαβαλέ.

  1. - Γιατί άργησες αγάπη μου σήμερα και ήρθα σπίτι και δεν ήταν κανείς, τα φώτα σβηστά και φαγητό ούτε για δείγμα; Και σε έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνες;
    - Μωρέ είχαμε μύτινγκ στη δουλειά και δεν μπορούσα να φύγω ούτε να έχω ανοιχτό το κινητό.

  2. Ρε παίδες, να κανονίσουμε ένα μύτινγκ επί τέλους, χρόνια και ζαμάνια έχουμε να βρεθούμε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Αστεράτο λήμμα!!
Σκυλάδιακο η βουλή:Παιανίζει ορχήστρα τριακοσίων μπουζουκιών. Το....μέγαρο!

#2
poniroskylo

Δεν την χρησιμοποιώ τη λέξη αλλά νομίζω ότι παραπέμπει στη μυτιά. Βασικά, το μύτινγκ είναι κόκα πάρτυ.

#3
Vrastaman

...υπάρχει και η αθώα εκδοχή των ορεσίβιων : όταν χώνεις την μούρη σου σε παρθένο χιόνι!

#4
iron

ναι βρε πονηρόσκυλο!!!! φταίει η μέρα σήμερα, τίποτα δεν έγινε όπως έπρεπε! πώς το παρέλειψα αυτούνο! δεν το χώνεις σαν επιπλέον ορισμό;;;

#5
jesus

έχει παίξει κ στις χαμηλές πτήσεις του αρκά η ατάκα. είναι το σπουργίτι δίπλα από ένα από εκείνα τα αφρικάνικα πουλιά με την τεράστια μύτη (πεκάν τα λένε νομίζω, αν κ δε βλέπω σκάι τελευταία), κοιτάζονται για 3-4 καρέ κ στο τελευταίο λέει το σπουργίτι «πώς πάει το μύτινγκ;».
αατα.

#6
rigo21

Βασικά είναι το σπουργίτι που φοράει μια ψεύτικη μυτόγκα και πλησιάζει μια μάινα και τη ρωτάει «Εδώ γίνεται το μύτινγκ;»

#7
patsis

Jesus πάλι βρήκα το medium που ζητάς. Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου...

#8
jesus

τολμας να διαψευσεις τον Κυριο;;;:Ρ

#9
patsis

Α πα πα. Πάρ' τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου! (Αντί να κάνει τζάμπα κρασί από νερό...)