Η ατάκα «γαργάλα με να γελάσω», λέγεται σε φάσεις που κάποιος λέει κάτι, ενώ συνήθως γελάει παράλληλα. Κάτι που είτε μόνο για γέλιο δεν είναι, είτε είναι ξενέρωτο. Άρα, αφού δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να γελάσουμε με τη μαλακία που ακούσαμε, είναι σα να λέμε στον άλλο πως, αν ήθελες ντε και καλά να γελάσουμε με το αστείο που είπες, τότε, λεβέντη, απέτυχες, άρα αν θέλεις να το καταφέρεις, άλλαξε μέθοδο, γι' αυτό και σου προτείνουμε το γαργάλημα. Στην ουσία του λέμε με κόσμιο τρόπο πως είπε μαλακία.

Και επειδή η ατάκα αυτή είναι παλιά, τώρα με τη βελτίωση της τεχνολογίας που όπως λέει η Μαρία, πάει το σ να εκτοπίσει το κακόμοιρο το ς, έτσι... έχει εφευρεθεί και καλά, μηχάνημα ικανό να προκαλέσει γαργάλημα. Έτσι, κατά το τοστιέρα, κατά το φρυγανιέρα, φτιάχτηκε και η γαργαλιέρα. Όταν λέμε στον άλλο τη φράση βάλε τη γαργαλιέρα στο χ (όπου χ = αριθμός με ακέραια τιμή), το νούμερο που του λέμε είναι ανάλογο με τη μαλακία που ακούσαμε. Και του το λέμε με ειρωνεία.

Η φράση «βάλε τη γαργαλιέρα στο χ», υπερτερεί από την ατάκα «γαργάλα με να γελάσω», στο γεγονός πως έχει διαβαθμίσεις (...). Άρα έτσι επιδιώκεται και καλά μεγαλύτερη σαφήνεια στην πληροφόρηση του άλλου για τη μαλακία που είπε.

Σημείωση: Πολλές φορές αυτός που εκφέρει τη φράση μπορεί να κάνει προσποιητό γέλιο για λόγους έμφασης.

Σε εταιρεία, ο Μήτσος δεν χωνεύει τον συνάδελφό του τον Βρασίδα. Έχει μάθει πως ο προϊστάμενος ετοιμάζεται να επιπλήξει τον Βρασίδα για κάτι που έκανε. Πάει στο γραφείο του Βρασίδα και γελώντας του λέει:
- Βρασίδα, έρχεται ο προϊστάμενος για να στα σούρει κανονικά. Τη γάμησες κακομοίρη μου, χα... χα... χα...
Βρασίδας (με ειρωνικό ύφος):
- Μήτσο... βάλε τη γαργαλιέρα στο 7...

(από stathisbsg, 30/01/10)(από stathisbsg, 30/01/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
mariahomorfi

με αριστα το 10;

#2
GATZMAN

Οχι.Ανάλογα το μοντέλο. Τα πιο καινούρια υποστηρίζουν μεγαλύτερα νούμερα.Ωστόσο αν η μαλακία είναι τεράστια, τότε και το πιο εξελιγμένο μοντέλο θέλει πολύ χρόνο για να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.Ωστόσο το αποτέλεσμα μπορεί τελικά να μην κατορθωθεί γιατι στο μεταξύ μπορεί να 'χει καταστραφεί από υπερθέρμανση η γαργαλιέρα....χα....χα....χα

Αν δε γέλασεσ βάλε τη γαργαλιέρα στο max και πεσ μου

#3
jesus

ακέραιος είναι κ το -1

#4
GATZMAN

Μπράβο ναι....Μιλάμε για θετικές τιμές.

#5
mariahomorfi

ναι αλλα ποιο νουμερο θα θεωρουμε μαξ;να ξερουμε και τι θα λεμε

#6
Επισκέπτης

T 10 eipame

#7
Επισκέπτης

καλά ρε σύντροφοι, κανείς δεν έχει βάλει την ηρωϊκήν έκφρασην «βάλε φίνα» ; Πάντως το έχω ακούσει αλλιώς εγώ και ξέρω . . . Με τιμά που μού 'πανε : «Βάλε τη γαργαλιέρα στο + άπειρο ;» Κακεντρεχής θά 'τανε έ;

#8
stathisbsg

Γαργάλα με κι'ας κλαίω