Ενδεχομένως ο πλέον διαδεδομένος όρος της καθομιλουμένης για την περιγραφή ατόμων, πραγμάτων, πράξεων και καταστάσεων που είναι κακής ποιότητας, γελοία, γραφικά, αποτυχημένα, ανάξια λόγου, χωρίς συνοχή, ατυχή, άθλια.

Γενικά, χρησιμοποιείται για οτιδήποτε θα ενέπιπτε και στην κατηγορία του μαλάκα και των παραγώγων του, με το συναισθηματικό τόνο ωστόσο στο «τραγικός -ή -ό» να βρίσκεται στο φάσμα της απαξίας σε βαθμό θλίψης και λύπησης που αυτός -ή -ό προκαλεί, παρά της οργής και της αποστροφής, όπως στην περίπτωση του «μαλάκα». Ενέχει φυσικά αυτό που οι Γιαλόμες θα ονόμαζαν ενσυναίσθηση, το να μπαίνεις δηλαδή στη θέση του άλλου και να αισθάνεσαι την αθλιότητα της θέσης του, κάτι που δεν ισχύει με το μαλάκα.

Φυσικά η σλανγκ είναι μετάλλαξη της συμβατικής έννοιας που η λέξης έχει και στα νεοελληνικά, όπου τραγικός είναι κυρίως αυτός που υφίσταται ή προκαλεί συμφορές.

1) - Καλά ρε μαλάκα, πάλι ρε μ' έστησες...ε, τι να σου πω τώρα, είσαι τραγικός...

2) Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης / είμαι σε μια φάση τραγικήήή!

γνωστό άσμα αγνώστων λοιπών στοιχείων....

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
slangprof

************* Έπρεπε να μπεί.

#2
smoke

Η απόλαυση του κειμένου.Διεισδυτικό και λιτό.

#3
jesus

το λήμμα έχει περάσει απαραδέκτως απαρατήρητο. το άσμα είναι αυτό

προσωπική διασκευή σε άσμα του ιδίου:

[I]κλήση. τα-τάρα-τάρα-τάρα-τά.
θα πάρω κλήση.

κι άμα την πάρω δεν μπορεί
κι ο αττικάρχης να τη σβήσει.[/I]

δικό σας:Ρ

#4
Galadriel

Πλέον και σε υποκοριστικό της μοδός: ο τραγικούλης. Έχει όλα τα από πάνω κι έχει και μια εσάνς ξεφτιλίτσας επιπλέον. Συχνά ομοιοκαταληκτεί στο κείμενο με το "γλυκούλης" οπότε αποκτά μια... ξερωγώ, τρυφερότητα να την πεις;

Εδώ: "Αν και, ρε κορίτσια, μεταξύ μας τώρα. Όσο τραγικούλης κι αν είναι ο τύπος που θα σου την πέσει, όσο άθλιες κι αν είναι οι ατάκες του, σίγουρα έχεις κάτι να κερδίσεις. Ξέρεις πως θα τα συζητάς με τις φίλες σου και θα πεθαίνετε απ’ τα γέλια με όλα όσα ακούσατε."

Εδώ: τραγικουλης ^_^ ♥ ελα θα σαρεσει θα.με.και γλυκουλης ♥ Τι λέει ρε μαλακα