(μειωτικό)

Ο φανατικός Χριστιανός, αυτός που (σχεδόν) πρεσβεύει την βίαιη επιβολή του Χριστιανισμού.

- Αυτός ο Νώντας μωρ' αδερφάκι μου, μας ζάλισε τον έρωτα χθες το βράδυ. Μια κριτική στον αρχιεπίσκοπο πήγα να κάνω και με σκυλόβρισε το καθίκι... μετά άρχισε το γνωστό παραλήρημα περί της «Εθνοσωτήριου» και γίναμε μπίλιες.
- Εμ... Όταν στα λέω να μην τον κάνεις παρέα αυτόν τον χριστιανοταλιμπάν εσύ δεν μ΄ακούς!

Βλ. και σχετικό λήμμα αγριοχρίστιανος

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
mariahomorfi

πολυ σπανιο φαινομενοοο

#2
iron

μπααα, απλώς δεν φαίνονται όλοι

#3
GATZMAN

Σωστός!

#4
mariahomorfi

πολυ σπανιο φαινομενοοο ειδικα οταν οι χριστιανοι κατεστρεφαν τον πολιτισμο ολων των αλλων επδ ηταν προσ τιμην ψευτικων θεων

#5
papageno

> ... που (σχεδόν) πρεσβεύει την βίαιη επιβολή του Χριστιανισμού.

Η indoctrination αθώων και εύπιστων παιδικών εγκεφάλων με τα εξωφρενικά δόγματα της λατρείας του ιπτάμενου ζόμπι ισοδυναμεί (τουλάχιστον) με κακοποίηση ανηλίκου. And that is violent enough in my book.

#6
Vrastaman

Richard Dawkins rulez!

#7
papageno

Richard Dawkins kicks ass big time!

#8
vikar

Βλέπε και ταλιμπάν.

#9
Hank

Έχει γραφτεί βιβλίο απ' τον Στέλιο Ράμφο με τίτλο «Έλληνες και Ταλιμπάν», που αναλύει τις ομοιότητες των Νεοελλήνων με τους Ταλιμπάν.

#10
Βασίλης-7

Η λέξη ορίζει με ακρίβεια ένα φαινόμενο αιώνων.
Γιατί μπήκε και στα ρατσιστικά;

#11
Ο ΑΛΛΟΣ

Τι μπούρδες κάθεστε και λέτε; Άειντε, όποιος έχει αντιρρήσεις με το Χριστιανισμό, ξεσπαθώνει με κάθε αφορμή ή και άνευ τοιαύτης.
Τον ορισμό τον διαβάσατε; «[...] αυτός που (σχεδόν) πρεσβεύει την βίαιη επιβολή του Χριστιανισμού». Δεν αναφέρεται σε όποιον ευθέως και απροκάλυπτα πρεσβεύει και εφαρμόζει την βίαιη επιβολή του Χριστιανισμού. Αυτό δε σημαίνει ότι οι Χριστιανοί δεν έκαναν βίαιους διωγμούς, σημαίνει όμως ότι η λέξη δεν αφορά εκείνους.
Η λέξη δεν ορίζει με ακρίβεια κανένα φαινόμενο αιώνων. Αναφέρεται σε ένα πολύ πρόσφατο φαινόμενο, που δεν νομίζω ότι υπήρχε πριν το Χριστόδουλο (ή πάντως ήταν πιο περιθωριακό). Και είναι ξεκάθαρα ρατσιστική: στιγματίζει όλες αυτές τις θείτσες (κάθε γένους και ηλικίας) που χρησιμοποιούν τη Βίβλο σαν ρόπαλο.
Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα: άλλο να είσαι θείτσα κι άλλο να σφάζεις αλλοθρήσκους. Οι χριστιανοί, τουλάχιστον οι ορθόδοξοι, ακόμη και στις πιο ακραίες εκδοχές τους, είναι πολύ πιο κουλ και μετριοπαθείς απ' ό,τι έχουν υπάρξει στο παρελθόν.

Εδώ δεν κάνουμε θεολογία, ούτε πολιτική. Κάνουμε λεξικογραφία. Μερικοί κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι για καβγά, και παίρνουν φωτιά και μόνο με τη μνεία κάποιων λέξεων που τις θεωρούν κόκκινο πανί. Χαλαρώστε λίγο.

@Papageno: Στην προσπάθειά σου να είσαι ανεκτικός και να μη θίγεις τα πιστεύα κανενός, μπορείς και καλύτερα!

#12
Vrastaman

Δεν υπήρχαν πριν από τον Χριστόδουλο;
Τσκ, τσκ...

#13
Vrastaman

> και να μη θίγεις τα πιστεύα κανενός

Πάντα αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να θίγεται το πιστεύω κάποιου, όταν αυτός είναι απόλυτα «συνειδητοποιημένος» και διόλου ανασφαλής με την όποια πίστη του.
Έστω το παράδειγμα ενός Αθεϊστή. Δεν θα ήταν αστείο και παράλογο εάν παρεξηγιόταν επειδή κάποιος Δρυΐδης τού έλεγε ότι τα πνεύματα του δάσους θα του στοιχειώσουν το σπίτι ή επειδή ένας Βραχμανιστής ζωγράφιζε γελοιογραφίες με τον Δαρβίνο σε τρυφερές περιπτύξεις με ένα μπαμπουίνο;

#14
Ο ΑΛΛΟΣ

Μα με την ίδια λογική, αν κάποιος μου πει «είσαι μαλάκας / σκατίπουστα / σεξοπορνοδιαστροφικό τσιμπουκομαλακομπούκωμα / χλεχλές» ή οποιοδήποτε άλλο προσβλητικό λήμμα, κι εγώ έχω τη στέρεη πεποίθηση ότι δεν είμαι, δε θα 'πρεπε να με ενοχλεί. Και ορισμένους πραγματικά φιλοσοφημένους ανθρώπους, όντως δεν τους ενοχλεί. Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν μπορείς να προσβάλεις κανέναν ποτέ, εκτός από τους αυθεντικούς μαλάκες / σκατίπουστες / σεξοπορνοδιαστροφικά τσιμπουκομαλακομπουκώματα / χλεχλέδες;

Εντάξει, ο δέκτης οφείλει να είναι ψύχραιμος και να μη θίγεται άνευ λόγου. Αλλά και ο πομπός δεν απαλλάσσεται της ευθύνης να εκφράζεται με τον εκάστοτε δέοντα τρόπο.

#15
Vrastaman

Δεν διαφωνώ. Εάν ο πομπός λεει παπαριές είναι παπάρας. Αυτό που ισχυρίζομαι, κττμγ, είναι ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η παπαριά που θα μου εκτοξεύσει, δεν είναι ικανή να προσβάλει την «πίστη» μου. Την νοημοσύνη μου ναι, αλλά την πίστη μου όχι. Αλλιώς ανοίγουμε δρόμο για ιερές εξετάσεις λόγω προσβολής μη επιστημονικά επαληθεύσιμων μεταφυσικών ιδεών και φίλων.

#16
Galadriel

Αν μου επιτρέπετε την παρέμβαση, το σεξοπορνοανωμαλοδιαστροφικό πουτσομουνοκαριολοκαυλομαλακομπούκωμα δεν αποτελεί μπινελίκι, αποτελεί μια επίδειξη του εκφέροντος για το πόσο το 'χει το μπινελίκι και καλάουα χαλαρά και δεν μασάει στο μονορούφι (pun unintented) και έτσι και είναι πολύ μάγκας και αλάνι και τρεις τον πέο κλαίγανε. Πάντως ως βρισιά δεν το χω ακούσει εγώ που στην τελική το εισήγαγα στο σλανγκ, νομίζω; Παρακαλώ συνεχίστε.

#17
Sir Demetrius Sui generis

Τις προαλλες ακουγα λογους ενος ιεροκυρηκα σε mp3
Να στε σιγουροι οτι κανεις Σωτηριος Νικολοπουλος δεν θα κατηγορηθει για χριστιανοταλιμπανικα κυρηγματα!!
Επισης δεν θα κουσετε ποτες κανεναν αγιατολα Καντινο Αυγουστιωτη να ωρυεται απο του αμβωνος!!

#18
vanias

εύγε στον jonas για το μήδι.

#19
Khan

Ο πληθυντικός ενίοτε εντάσσεται στο ελληνικό κλιτικό σύστημα ως οι χριστιανοταλιμπάδες- των χριστιανοταλιμπάδων.

#20
Khan

Είμαι ένας Ταλιμπάνης της εκκλησίας, που τον θάνατο δεν τον έχω για τίποτις. Όποιος φοβάται τον θάνατο δεν μπορεί να κάνει καλή πράξη, όποιος προδικάζει τη νίκη για να πολεμήσει είναι ηλίθιος. Άπαξ και πολεμώ είμαι νικητής

Εδώ

#21
soulto

Η Ταλιμπανο-Ένωση Θεολόγων που διδάσκει τα παιδιά μας… θρησκευτικά

εδώ

#22
soulto

Η θρησκεία της αγάπης προσωποποιημένη...