Επιθετικός προσδιορισμός που χρησιμοποιείται κυρίως για το μουνί υψηλής τεχνολογίας. Γενικά, για γκόμενες πολύ αεράτες, ψηλές, εντυπωσιακές, μπαλκονάτες, γυναικάρες. Επίσης, για γυναίκες που η ομορφιά οφείλεται και στην τεχνολογία, (σιλικόνες κτλ). Η χρήση του επιθέτου γίνεται αναλογικά προς τα: «τριφασικό ρεύμα», «τριφασική γεννήτρια», «τριφασικός κινητήρας», «τριφασική συσκευή».

Επίσης, χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός στο «φάση». Λέμε «φάση τριφασική». Στην αρχή η χρήση αυτή ήταν κατ' αντιστοιχία προς το «τριφασικό μουνί». Αλλά μετά αυτονομήθηκε και οδήγησε σε μια παρετυμολογία κατά την οποία η «τριφασική φάση», ή απλά το «τριφασικό» σημαίνει το ερωτικό τρίο. Αν και πρόκειται για εμφανή παρετυμολογία, οφείλουμε να την καταγράψουμε, γιατί έχει περάσει στην ελληνική σλανγκ.

Μεγεθυντικό: Τριφασική μουνάρα, η

Τι τριφασική μουνάρα είναι αυτή η Veronica Zemanova! Άλλης τεχνολογίας μουνί!

(Παρετυμολογικά:)
-Είδες την ταινία του Γούντυ Άλλεν που τά 'χουν ο Μπαρδέμ, η Πενέλοπε Κρουζ κι η Σκάρλετ Γιόχανσον, όλοι μαζί; Φάση τριφασική, σου λέω!

Veronica Zemanova. Άλλης τεχνολογίας μουνί! (από Hank, 02/01/09)

Βλ. και σχετικά λήμματα θεόμουνο, το, Σίλικον Βάλεϋ, η, τριολέ και Λίλιαν, η/το

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Καλώς τονε.

Δες και φάση και φάση πολυφασική.

#2
acg

Ναι γιατρε μου. Και ως γνωστον, το απολυτο τριφασικο μουνι, το θεόμουνο, ειναι το θρυλικο Λίλιαν. Υπαρχει εκτενης βιβλιογραφια στο σαιτ, ωρα να 'χεις και ορεξη. Welcome:)

#3
Hank

Καυλώς σας βρήκα! Ανακάλυψα με αδικαιολόγητη καθυστέρηση αυτό το σάιτ, που πρέπει να πάρει βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών! Ευχαριστώ για τις παραπομπές!

#4
Επισκέπτης

Khan το αναγραμμαντείο σε καλωσορίζει αναδρομικά στο σλανγκρρ!