Όπως είναι φυσικό, στο άκουσμα κάποιας προτεινομένης δίαιτας εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους παχείς (έχουν πραγματική ανάγκη να αδυνατίσουν). Φυσικά ενδιαφέρον μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και από κάποιους πολύ αδύνατους που θεωρούν πως μια ελάχιστη αύξηση του βάρους τους πέραν του συνηθισμένου είναι... η αύξηση. (;;;;)

Όσο κι αν δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, υπάρχει μη slang εκδοχή της συγκεκριμένης προτεινόμενης δίαιτας. (Δες εδώ και εδώ, αλλά και στο παράρτημα 2 στο χώρο των παραδειγμάτων)

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (slang εκδοχή) όταν κάποιος ακούει τον τίτλο της συγκεκριμένης δίαιτας και δεν ξέρει τι θέλει να πει ο ποιητής, απορεί και ίσως να αναρωτηθεί για την αποτελεσματικότητα μίας τέτοιας δίαιτας. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί μέσα του: «Λες ρε ο μπαγάσας να ξέρει κανένα μυστικό τρόπο αδυνατίσματος;» Μπορεί να πει μέσα του: «Δεν πολυτρώω ανανά, όπως οι περισσότεροι άλλωστε. Λες να ισχύει;» Και έτσι ρωτάει για τη δίαιτα μούφα, όμως η δουλειά και απομυθοποίηση του ονείρου, αφού στη «δίαιτα» αυτή τρως τα πάντα και σε όσες ποσότητες θέλεις εκτός από τη βάση της, τον ανανά (κάτι που βάζει άμεσα τον άλλο στο νόημα). Τότε μπορεί αυτός να πει: «Μα ήδη την κάνω... Δεν τρώω ανανά» και να σκάσει στα γέλια. Και να πεί: «Και να τα αποτελέσματα... δείχνοντας την υπερμεγέθη κοιλιά του». Στην ουσία κάνουμε πλάκα στον άλλο, όταν του προτείνουμε τέτοια «δίαιτα», ή σατιρίζουμε τον εαυτό μας, για την αύξηση του βάρους μας, όταν λέμε πως κάνουμε αυτή τη «δίαιτα».

Σημείωση:
Θα μπορούσαμε εκτός του ανανά, να μιλήσουμε και για άλλα εξωτικά φρούτα, ή ασυνήθιστες για δίαιτα τροφές. Όσο πιο εξωτικό και πιο ασυνήθιστο το φρούτο, ή η τροφή, τόσο πιο πολύ κάποιος αναρωτιέται για την ύπαρξη κάποιου επτασφράγιστου μυστικού και τόσο πιο πολύ προσγειώνεται όταν φανεί πως μια τέτοια «δίαιτα» ήδη την κάνει.

Από φόρουμ

  1. Όχι βρε Ρύκιε, η δίαιτα του ανανά είναι αυτή που τρως τα πάντα εκτός από ανανά.
    Δες

  2. Καλησπέρα, ώρα 7:30, ζέστη με ελαφρό αεράκι. Ο Πλανήτης υποδέχεται το καλοκαίρι, και τα πιάτα που μας σερβίρεις δεν βοηθάνε την υπόσχεση για δίαιτα που θα αρχίσει απο κάποια Δευτέρα. Εγώ κάνω την δίαιτα του ανανά. Την ξέρεις; Τρως τα πάντα εκτός από ανανά!!
    Δες

Παράρτημα

  1. Για άλλες υποτιθέμενες δίαιτες, κοίτα εδώ και εδώ.

  2. Η δίαιτα του Ανανά είναι η δίαιτα του τα τρώω όλα εκτός από Ανανά! (χρησιμοποιείται χιουμοριστικά προς τους άλλους και τον εαυτό μας ότι και καλά κάνουμε δίαιτα ακριβώς λόγω της σπάνιας εμφάνισης του συγκεκριμένου φρούτου στο διαιτολόγιό μας. Οπότε τέρμα στη δίαιτα του Ανανά σημαίνει ναι στον Ανανά!
    Δες

Σημείωση:
Στην τελευταία φράση του παραρτήματος 2 γίνεται άμεση αναφορά στη slang εκδοχή και έμμεση αναφορά στη μη slang εκδοχή.

Δίαιτες: του ανανά, της πίτσας, τουκάν.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Υπάρχει και η δίαιτα της πάπιας. Τρως τα πάντα και κάνεις την πάπια.

#2
GATZMAN

Ναι η δίαιτα της πάπιας μαζί με μια σειρά άλλες βρίσκονται στο λίνκ του παραρτήματος 1

#3
iron

υπάρχει και η δίαιτα του νερού. τις προάλλες στις ΗΠΑ θαρρώ, πέθανε ένα βλήμα (ήταν και μάνα 3 παιδιών, το μπάζο) επειδή ήπιε σε 1 ώρα μέσα 8,5 λίτρα νερό και πρήστηκε ο εγκέφαλός της (άρα είχε) και τα τίναξε.

#4
GATZMAN

Α...λα...λα ;*!

#5
mariahomorfi

ήπιε σε 1 ώρα μέσα 8,5 λίτρα νερό και πρήστηκε ο εγκέφαλός της (άρα είχε) και τα τίναξε.--ιου
υπαρχει διαιτα του αλογου
τρωσ τη μερα οτι γουσταρεισ και το απογευμα κανεισ 2 ωρεσ το πολυ ιππασια
σε ενα μηνα εχει χασει και 10 κιλα το αλογο

#6
GATZMAN

Για κλασσικά άλογα μιλάς ή για τέτοια άλογα;

#7
Vrastaman

η διαιτα του α(υ)νανα

#8
GATZMAN

Ωραίος ο Vrasta aman!!!

#9
mariahomorfi

klασικα

#10
mariahomorfi

ta

#11
Γιώργος Ζάκκης

Εκτός των παραπάνων λημμάτων, λέγω, υφίσταται και η «δίαιτα προς τα έξω», η οποία οφείλει το όνομά της εις το αποτέλεσμά της: αύξηση της κοιλίας (ήτοι μετατόπισή της προς τα έξω) και ουχί περιορισμός αυτής (ήτοι μετατόπισή της προς τα μέσα). Η αυτή μετατόπιση παρατηρείται εις τους γλουτούς, οπίσθια κτλ. Παρακαλούνται οι αναγνώσται να μην μιμηθούν την παρούσα δίαιτα! Ευχαριστώ.