Νεόδμητος όρος, περιγράφει το καινοφανές genre ταινιών, όπως το Brokeback Mountain, όπου ο καουμπόης αποδεικνύεται καουγκέης. Είναι, δηλαδή, το καουμπόικο με γκέι πρωταγωνιστές.

Ευρύτερα, δηλώνει κάθε ταινία, όπου: 1) Ένας γκέης επέχει τη θέση ενός ιδιαίτερα φορτισμένου συναισθηματικά ανδρικού συμβόλου ενός έθνους, κουλτούρας, πολιτισμού κτλ. Λ.χ. όταν έχουμε γκέι τσολιά, άλλως πουστανελά, γκέι που φυλάει Θερμοπύλες, γκέι Σκωτσέζο με γκάιντα, γκέι ταυρομάχο, γκέι σαμουράι κ.ο.κ.

2) Ένας υπερβολικά μάτσο άντρας που επέχει θέση με συμβολισμό για την εξουσία- φαλλοκρατία του, αποδεικνύεται ότι είναι γκέι, που είχε κάνει υπεραναναπλήρωση (overcompensation), για να μην διαφανούν οι ευαισθησίες του. Λ.χ. ταινίες με πράκτορες της γκεϊστάπο, με αδίστακτους μπάτσους, ή με φασίστες και νεοναζί που «την υψώνουνε την σβάστικα»...

3) Οποιαδήποτε ταινία είτε είναι όντως γκέι μανιφέστο, είτε θεωρείται ως παρόμοια πρόκληση από ομοφοβικούς ή Ελληνάρες, που ακόμη δεν λένε να καταλάβουν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «την φοράγανε την περικεφαλαία»...

Αρετή των καουγκέϊκων: Συνδυάζουν το ρομάντσο με τις σκηνές δράσης κι έτσι απευθύνονται σε πολλά διαφορετικά γούστα!...

(Σημείωση: Στα καουγκέϊκα οφείλεται μια πληθώρα εκφράσεων γι' αυτούς που την τρίζουνε την όπισθεν: «τα βόσκουνε τα γελάδια», «το ορειβατούν το Brokeback», «την καπνίζουνε την πίπα (της ειρήνης)», «τον πυροβολούν τον Ινδιάνο», «το γυαλίζουν το σπηρούνι», «το πεταλώνουνε το άλογο», «το γεμίζουν το εξάσφαιρο» κ.ά. Και κατ' επέκταση: «τον ανακρίνουν τον αντιστασιακό», «τον χαιρετάνε τον Φύρερ», «τον προκαλούν τον ταύρο», «τις φυλάνε τις Θερμοπύλες», «τον λογχεύουνε τον Πέρση» και πολλές άλλες που έχουν αφήσει εποχή!)

- Τι ωραία που περάσαμε χτες! Μαζευτήκαμε όλη η παρέα, θα 'μασταν τέσσερα-πέντε ζευγαράκια, βάλαμε ένα καουγκέϊκο στο DVD. Ναι, πολύ ρομάντσο! Τα κορίτσια πλαντάξανε στο κλάμα! Ντάξει, κι εμείς δεν λέω, βολευτήκαμε με κάτι σκηνές δράσης που είχε με πιστολίδι, βέλη κι Ινδιάνους, ήπιαμε και τα μπυρόνια μας... Πότε θα το επαναλάβουμε;

- Την μια μας παρουσιάζουνε γκέι τον Λεωνίδα, την άλλη τον Μέγα Αλέξανδρο! Τι το περάσανε; Καουγκέϊκο τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό; Σε λίγο θα μας πουν ότι ήταν γκέι κι ο Γανυμήδης!

«τον ανακρίνουν τον αντιστασιακό» (από Vrastaman, 22/12/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Brokeback Mountain = Bi men act OK an' rub OK!
(η ώρα του αναγραμματισμού)

#2
mariahomorfi

μη μιλατε ετσι για ατομα που δε ζουν

#3
Hank

Ποιον εννοείς; Για τον Χιθ Λέτζερ δεν μίλησα. Μόνο Χίτλερ, Λεωνίδα και Αλέξανδρο ανέφερα...

#4
Sebastian

και ο Γανυμηδης ηταν!!!

#5
το Λιοντάρι

@Sebastian
Ax, μωρέ Σεμπάστιαν.

http://www.youtube.com/watch?v=_OIFk2dQcno

Παραθέτω απλώς το link {βαριέμαι να το κάνω «ζωντανό»}
για να γνωρίσουν οι νεώτεροι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έβγαλε η άτιμη Ανγκλετέρα, έναν από τούς πιο σπουδαίους τραγουδιστές τού κόσμου με μιαν απίθανα αισθαντική φωνή, μ'ένα φανταστικό Cockney accent, ποτέ μου δε μπόρεσα να το πιάσω, σού πρέπει να είσαι γεννημένος εκεί τελικά, και... να γνωρίσουν τα νεαρά παιδιά ένα από τα τραγούδια θρύλους.
{όμορφο παρωνύμιο διάλεξες, αν δεν είναι αυτό το αληθινό όνομά σου}

Όμως... ήταν ο Γανυμήδης πουστράκι, χανουμάκι ;
Λένε... χεχεχε... ότι ο bi-sexual Δίας τον άρπαξε όταν ήταν ο Γανυμήδης αθώο παιδάριο κι έβοσκε τα πρόβατα του παραπέρα, κι ύστερα και μετά τον διέφθειρε, και τον κατάντησε οινοχόο τών άλλων διεφθαρμένων 11 θεών.
<ε, ρε πούστη μου, πώς την είχαν δει αυτοί οι αρχαίοι;>

@Vrastaman
Α, ωρέ Ράστα, έτσι και είμαστε στα 1946 θα σού σφύριζα μια σφαίρα στα μυαλά εγώ ο ίδιος έτσι που ύπουλα ξεμπροστιάζεις τον Αρούκο.
Λίγη τσίπα επάνω σου δεν έχεις ωρέ;
Ομοφυλόφιλος κι ο Άρης μωρέ;
Πάει χάλασε ο κόσμος κι εγώ ο μαλάκας ξέμεινα στην άγνοια.
Γιατί μωρέ Ράστα μού γαμάς τον... «ήρωά» μου;
Αίσχος σου ρε και θα στείλω 5 κνίτισσες κουκουμούνες να σε πνίξουν στα ξινά υγρά τους βρε εικονοκλάστη.
ΝΑΙ !!!

Μaashallah

#6
το Λιοντάρι

@mariahomorfi

Μαρία καλή μου, δεν έχεις ακούσει το γνωστό :
«δρυός πεσούσης...» κλπ;
Ε, λοιπόν σού λέω ότι εδώ μέσα έτσι και πεθάνεις θα σε...
θάψουν.