Ατάκα που καθιέρωσε η αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη για διαπόμπευση κι εξοβελισμό δημοσίων προσώπων, συνήθως πολιτικών, που διαπράττουν σοβαρό ατόπημα.

- Ο Κούγιας έχει ως γραμμή υπεράσπισης του πελάτη του αστυνομικού την δυσφήμηση του νεκρού δεκαπεντάχρονου.
- Όξω πούστη απ' την παράγκα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Σωστόστ. Αλλά, γιατί πούστη και γιατί παράγκα; Υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο από πίσω; Γιατί όχι, φιριπείν, όξω ρουφιάνε απ'το ρετιρέ; Λέμε τώρα.

#2
Hank

Ομολογώ ότι είναι αγνώστου ετύμου. Ίσως η παράγκα παραπέμπει σε Καραγκιόζη, σε διαφθορά (βλ. λήμμα παράγκα, η), στην Ελλάδα εν γένει («όλη η Ελλάδα μια ατέλειωτη παράγκα», τραγουδούσε ο Σαββόπουλος). Και το «πούστη» είναι το κατεξοχήν διαπομπευτικό. Αν μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος συνσλαγκιστής, ας το κάνει!

#3
Paparas

Αν θυμαμαι καλα, δεν ειναι δημιουργημα της Καραλη. Ειναι μια ηχογραφημενη ατακα απο καπου (επιθεωρηση;;;) την οποια επαιζε στην εκπομπη αντι για σχολιο.

Τωρα δεν ειμαι σιγουρος. Μπορει να το μπερδευω με ενα αλλο, το 'Καταρα στο λαδεμπορα'. Θυμαται κανενας αν εχω δικιο;

#4
Hank

Έχεις δίκιο, ήταν ηχογραφημένο. Γι'αυτό και έγραψα «καθιέρωσε», όχι «δημιούργησε». Άλλος κανείς;

#5
patsis

Υποψιάζομαι, έτσι στην τύχη, ότι η παράγκα σημαίνει μικρό μέρος που οι άνθρωποι αναγκάζονται να έρθουν κοντά. Επομένως ο πούστης, στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, θεωρείται «επικίνδυνος» να προβεί σε διαχύσεις...

#6
Επισκέπτης

Η ατάκα προέρχεται από βιντεάκι που έδειξε στην εκπομπή της η Μαλβίνα, το οποίο έδειχνε ντου αστυνομικών σε παράπηγμα τσιγγάνων. Ένας μπάτσος (και καλά χωρίς να νοιάζεται για την κάμερα) τραβάει κλωτσηδόν έναν τσιγγάνο έξω και του φωνάζει την εν λόγω φράση. Αυτά.

#7
Khan

Ναι, ε; Τότε ήταν λίγο προσβλητικό για την συμπαθή φυλή των αθιγγάνων που το αναπαρήγαγε η συγχωρεμένη στην εκπομπή της, νο;

#8
vikar

Γειά σου ρε βιβίτσα...

#9
Επισκέπτης

Δε νομίζω ότι είναι οι τσιγγάνοι αυτοί που εκτίθενται στο συγκεκριμένο βίντεο...:)
Γεια σου και σένα vikar.

#10
dryhammer

Παμπάλαια έκφραση από '80ς (που την άκουσα) και ίσως και παλιότερη