Μία όμορφη ιστορία που προσπαθούν να μας πλασάρουν διαφόρων ειδών λαμόγια όπως πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, προϊστάμενοι κτλ που αργά η γρήγορα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ψεύτικη...

Ουσιαστικά πρόκειται για παραμύθι αλλά σε hardcore εκδοχή... Ευτύχως στην όμορφη χώρα μας άπο παραμύθες, παράπονο δεν έχουμε... Να και κάποια ενδεικτικά παραδείγματα της ατέλειωτης λίστας:

- Siemens
- Βατοπέδι
- Ομόλογα
- Υποκλοπές
- Ζαχόπουλος
- Απαγωγές Μεταναστών
- Δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σημειώνω ότι δυστυχώς, τα παραπάνω συμβάντα ως αυτοτελή γεγονότα, κάθε άλλο παρά παραμύθες είναι... Οι «αλήθειες» που προσπαθούν να μας πλασάρουν γύρω από αυτά και πολλά άλλα ζητήματα όμως, αποτέλουν παραμύθια που εμείς στην πλειονότητα μας, ως κακομάθημενα παιδάκια δεν γουστάρουμε πλέον...

Είναι δεδομένο ότι η χρήση της λέξης δεν περιορίζεται μόνο σε τόσο βαθειά ζητήματα, αλλά και σε άλλα πιο καθημερινά (παρ. 2).

Μόνο που, θα ήθελα αντί για προπαγάνδα του ηλιθίου, να πουν στον κόσμο τα μύρια των αμυντικών δαπανών που ξοδεύονται κατά καιρούς, τις σχέσεις στελεχών κυβερνήσεων, με αυτά των διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών, συμφέροντα που κρύβει ο έλεγχος χωρών μετά από επιβολές, και επιτέλους τη σχέση εξουσίας- χρήματος, για να σταματήσει η παραμύθα κάποτε του… δήθεν αφοπλισμού, της δήθεν παγκόσμιας ειρήνης, του δήθεν καλού για τον πολίτη. (http://www.ftou.gr/articles)

Λοιπόν για να τελειώνει σήμερα η παραμύθα:
Έκανες copy paste το post μου άρα κατά συνέπεια ασχολήθηκες με τα μούτρα τα δικά μου.
Απ' τους τρόπους σου όμως είναι κι από μέρους μου η τελευταία φορά που ασχολούμαι με την αφεντιά σου. (http://www.soccerforum.gr)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

Ωραίος ο προφήτης. Δε λέω, καλή αυτή η παραμύθα και τα παραδειγματάκια, αλλά περιέργως η λίστα ξεκινάει το 2004. Πριν το 2004 δεν μας σερβίρανε παραμύθες οιπολιτικοί; Το Χρηματιστήριο, το καλαμπόκι, οι S300, το C4i, γάμος Τσοχατζόπουλου, Λαλιώτης - Αττική Οδός, Κοσκωτάς και pampers, F16 άνευ πυρομαχικών, αγορά Πολωνέζικων πυροσβεστικών αεροπλάνων, Κτηματολόγιο, κατασπατάληση των ΚΠΣ μέχρι τελευταίας δραχμής, χρωματιστά ψηφοδέλτια το '85 νομίζω και γενικώς όλα τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ, τα οποία είναι τόσο πολλά που χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσουν όλα...

#2
profhths

Μάλλον κάποιοι δεν ξερουν να διαβάζουν...(Να και κάποια ενδεικτικά παραδείγματα της ατέλειωτης λίστας)
γράφω στον όρισμο μου και μια ατελείωτη λίστα δεν συμπυκνώνεται σε λίγα παραδειγματα νομίζω.Έγραψα απλά κάποια πιο επίκαιρα γεγόνότα...Άλλωστε μόνο το προφιλ μου να δεις φίλε no name στο site μάλλον θα καταλάβεις κάποια πράγματα για το κατα πόσο υποστηρίζω κάποια άπο τις μεγαλύτερες παραμύθες που λέγονται κόμματα...

Κάτα τ άλλα η μηδενική βαθμολόγια σε μια κλασσική slang λέξη,άλλα και σε έναν κατατοπιστικό ορισμό για την έννοια της λέξης (νομίζω) δεν είναι δικαιολογημένη,άλλα ειναι απολύτως σεβαστη.

#3
Επισκέπτης

Σιγά μην ψάχνω το προφίλ σου. Απλά είδα ότι η μνήμη σου είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και η «ενδεικτική» λίστα μνημονεύει μόνο πχ από την τελευταία 4ετία. Και να πω ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν μας προσφέρουν πολλά παραδείγματα... τίγκα στο σκάνδαλο ήταν. Α, και δεν βαθμολόγησα. Καλό είναι το κείμενο νομίζω, απλά επιλεκτικό.

#4
profhths

παράγκα, ηΕξάλλου έχω ανεβάσει ολόκληρο λήμμα με σκάνδαλο άπο την πράσινη έποχη φίλε no name.παράγκα, η

#5
iron

νταξ, προφήτη, αθώος, αλλά ο προφήτης-με-μνήμη έθιξε αυτό που δυστυχώς ισχύει, ότι δηλαδή τα ξεχάσαμε όλ' αυτά. Εξάλλου και τα ΜΜΕ εμμέσως πλην σαφώς (γιατί άραγε, αναρωτιέμαι βρε παιδί μου...) τα περνάν πια στα ψιλά γράμματα τα μυριάδες πασοκικά, αυτά που έστρωσαν το κόκκινο χαλί στη δεξιά ώστε να συνεχίσει απροκάλυπτα το Έργο των προκατόχων της (η μόνη διαφορά της με δαύτους, πιστεύω).

#6
Vrastaman

Peace 'n' love in da ghetto, bros!

#7
GATZMAN

Απλά...αψογος
Θεωρώ πως έγραψες αρκετά παραδείγματα για να στηρίξεις τον όρο.Και τι πιο λογικό απο΄το να μιλήσεις για τα πρόσφατα.

#8
Vrastaman

Καλά τα λες Γκατς. He who has the fly flies.

#9
GATZMAN

!!!

#10
Hank

Οι προφήτες πάντα καυτηριάζουν το παρόν ή προλέγουν το μέλλον. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν προφήτη γιατί δεν σου είπε όλο το παρελθόν!

Αφού τέθηκε πάντως το θέμα, μού 'κανε πολύ εντύπωση ένα άρθρο που διάβασα που ανέφερε ότι είχαν γίνει επί ΠΑΣΟΚ 14 δολοφονίες αθώων από αστυνομικούς. Και δεν υπήρξε αντίδραση όπως τώρα! Μ' αυτό δεν θέλω να πω ότι κακώς έγινε η αντίδραση τώρα. Είμαι υπέρ της αντίδρασης σε κάθε παραμύθα, έστω κι αν έρχεται αργοπορημένη. Απλώς εντυπωσιάστηκα!