Ως γνωστόν, το λήμμα οφσάιντ παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό όρο όπου ο παίχτης πιάνεται να είναι σε αντικανονική θέση, πίσω από τον επιτρεπόμενο χώρο παιχνιδιού. Ο όρος αυτός βρίσκει γενικευμένη χρήση και σε άλλα θέματα άσχετα του χώρου, ένα εκ των οποίων είναι και σε αγώνες στο γήπεδο. Χρησιμοποιείται όταν τσακώνεται ο παίχτης που πάει να μπει αντικανονικά σε απαγορευμένα εδάφη. Όταν δηλαδή προσπαθεί να κάνει αγώνα εντός έδρας αφού του έχει ήδη απαγορευτεί. Οι συνέπειες του να πιαστείς οφσάιντ συνήθως δεν είναι σοβαρές γιατί μπορείς κάλλιστα να μπαλώσεις το συμβάν λέγοντας ότι έγινε κατά λάθος. Συνεχείς παραβιάσεις όμως μπορεί να οδηγήσουν σε οριστική ματαίωση του αγώνα χωρίς επανάληψη, που σε στέλνουν για προπόνηση με τη μανουέλα μέχρι να βρεθεί καινούρια ομάδα.

  1. - Ρε Μάκη, προσπάθησα να κάνω αγώνα εντός έδρας με τη Λίλιαν χθες, αλλά πιάστηκα οφσάιντ...

  2. - Ο Βάγγουρας; Ρε αυτός προσπαθεί να κάνει αγώνα εντός έδρας εδώ και καιρό τώρα αλλά πιάνεται συνέχεια οφσάιντ. Μεγάλη γκαντεμιά... Γεννημένος οφσάιντ ο κακομοίρης...
    - Τι λες ρε... Σοβαρά;
    - Χειρότερος και από τον Ιντζάγκι σου λέω ρε...

(από DT Jesus, 09/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Απλά τέλειο! Ε δεν πρέπει τώρα να μπει κι ένα λήμμα Ιντζάγκι;
Πολύ ομαδική δουλειά πέφτει τον τελευταίο καιρό στο σλανγκ τζι αρ...

#2
Hank

Παράδειγμα από αγώνα εντός έδρας: Ο Ινζάγκι έχει περάσει το Μουνίτις κι είναι έτοιμος να σκοράρει, αλλά όχι! Ο επόπτης σφυρίζει οφσάιντ! Ναι, ο Ινζάγκι ήταν εξαρχής πίσω απ' το Μουνίτις.

Ένας άλλος παίκτης που τείνει να βγαίνει συνέχεια οφσάιντ είναι ο Ζμπούτσαμ.

#3
DT Jesus

Χαχαχα, και έχει και άλλο:

Ο Ιντζάγκι περνάει το Μουνίτις, φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ αλλά ο επόπτης δεν το βλέπει! Ο Ιντζάγκι ένας με έναν και γκοοοοοοολ!! 90 λεπτά οφσάιντ ο Ιντζάγκι κυρίες και κύριοι και παρ'όλες τις κομμένες προσπάθειες του σε όλο τον αγώνα πετυχαίνει γκολ στο 90!!

#4
jesus

ποιος βάγγουρας, αυτός με την πουτσάρα τη ΝΑ;;

#5
Khan

Και ο Μπέκαμ βγαίνει οφσάιντ, βλ. μήδι 3.10 και μετά.