Παράφραση του «Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι μίσκο!» από την παλιά διαφήμιση στην τηλεόραση για τη γνωστή μάρκα μακαρόνια. Αποτελεί συνοπτική και σαρκαστική εκφραστική αντίδραση στην κατάντια της εκκλησίας τα τελευταία έτη (όσο ξέρουμε δηλαδή). Αντιπαραθέτει την εικόνα του σεβαστού και πράου ιερέα καβάλα στο γάιδαρο της διαφήμισης, με την εικόνα του Εφραίμ στο ελικόπτερο να προστάζει διακανονισμούς για χρηματιστικές αγοραπωλησίες.
Λόγω των αλλεπάλληλων και χρονικά κοντινών σκανδάλων που κατασπάραξαν τη χώρα μας και τον κόσμο το 2008, η έκφραση αυτή δεν περιορίζεται μόνο για τους προστατευόμενους της Παναγίας της Κτηματομεσίτριας αλλά συμπεριλαμβάνει την αγανάκτηση για όλες τις μορφές κοροϊδίας και δολιοφθοράς που ζήσαμε το περασμένο έτος. Αγανάκτηση για ένα κράτος όπου επικρατεί ο ο,τινανισμός, μία χώρα όπου τα στρουμφάκια, τα λαμόγια και οι μπασκίνες επιβάλλουν το νταβατζιλίκι τους χωρίς εξηγήσεις, για τους εξοστρακισμούς του Κούγια και για τις παράπλευρες απώλειες σε Νότια Οσετία και Παλαιστίνη. Η ιδέα ενός παπά να εμπορεύεται μετοχές και ομόλογα είναι τόσο μα τόσο ακραία και γελοία, που ομαδοποιεί όλα τα γελοία (δηλαδή για κλάματα) γεγονότα που βιώσαμε το 2008.

εντός του ορισμού.

(από Vrastaman, 13/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Σπεκια!

#3
GATZMAN

Σπέκ

#4
Vrastaman

Βέβαια, για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ το «Αρσένιε, τα ομόλογα να είναι μετατρέψιμα!» ίσως να αποδίδει την περίπτωση με περισσότερη ακρίβεια. Αλλά τετρατριχοτομώ...

#5
Cunning Linguist

Θεϊκό, από τότε που το διάβασα μου έχει κολλήσει!!! :)

#6
Khan

Ένα λογοπαίγνιο που έχει παίξει πολύ (καίτη γαρμπή μπανεύκολο) είναι το σοδομημένα ομόλογα.

#7
iron

αυτό το καίτη γαρμπή να το έβαζες; ας είναι αυτοαναφορικό, ζγα.

#8
Khan

Το καίτοι γαρμπή και το μπανεύκολος είναι οι αγαπημένοι μου ιησουιτισμοί μετά το μεθοδέ. Νταξ αν μπει ως αυτοαναφορικό, γίνεται.

#9
iron

άντε λοιπόν, βουρ, γιατί βτς έψαχνα το μπανεύκολο τις προάλλες να το λινκάρω και γιοκ.

μπορεί να το παρακάνω και να φάω γιουχάισμα, αλλά δεν έχουμε ούτε το μετασοδομιστικός , τι λες να το ρίξεις και αυτό;

(οκ, εντάξει, τα λοιπά σε πιμί ή στο ΔΠ ή το κόβω)