Όπως είναι το ντανς-οφ (dance-off) μόνο που αντί για διαγωνισμό χορευτικών κινήσεων, οι αντίπαλοι προσπαθούν να πουν την τελευταία κουβέντα σε ένα μπαράζ βρισιών. Δημοφιλές σπορ συνήθως στις ηλικίες 8-12 αλλά αρέσει και σε πολλούς Σλάνγκους Δράκους που πιστεύουν ότι το σλανγκίζειν εστί φιλοσοφείν.

Παράδειγμα βρις-οφ:

- Πιάσε το τηλεκοντρόλ ρε.
- Σάλτα και πηδήξου. Να το πάρεις μόνος σου.
- Ρε πιάστο που σου λέω μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες!
- Θα στο φέρω να το βάλεις στον κώλο σου..
- Στο δικό μου δεν χωράει, στο δικό σου κολυμπάει.
- Στο δικό μου κάνει μπλουμ στο δικό σου τσοκομπλούμ.
- Για την ηλικία σου, καλή η μαλακία σου.
- Είπες το'να, είπες τ'άλλο, σκύψε τώρα να στο βάλω.
- Ρε χτύπα τον κώλο σου στην κολόνα να πέσουν οι καπότες μου.
-...
(Απάντηση στην τελευταία ατάκα δεν υπάρχει οπότε το βρις-οφ τελειώνει εδώ)

Αρκάς, Ο καλός λύκος (από patsis, 20/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
DT Jesus

Δεν θα ήταν ωραίο να υπήρχε μία λίστα με τα λήμματα με τις περισσότερες αναφορές από άλλα λήμματα; Φαντάζομαι ότι το Λίλιαν και το Σλάνγκος (Slangos) Δράκος θα ήταν αρκετά ψηλά...

#2
Hank

Καλό!!

#3
GATZMAN

Στην Κρήτη πάντως, αλλά και στην Κάρπαθο και στην Κάσο, λέει κάποιος κάποια μαντινάδα και του ανταπαντά κάποιος άλλος με κάποια που να εντάσσεται στην ίδια θεματολογία(π.χ:φεγγάρι).Μετά συνεχίζει ο πρώτος ή κάποιος άλλος και πάει λέγοντας

#4
vikar

Την πρόταση του Γρήγορου Τζίζα την επικροτώ. Δέν θα ήταν μόνο ωραία, αλλα θά 'ταν και πολύ χρήσιμο να υπάρχει τέτοια λίστα.

Τό 'χα πετάξει κι' εγώ παλιότερα, ως αντικειμενικότερο μέτρο της αξίας ενός λήμματος. Είχα πεί συγκεκριμένα, όχι νά 'χουμε (απλά) μιά λίστα με τις πιό αναφερμένες λέξεις του σάιτ, αλλα έναν ξεχωριστό μετρητή στο κάθε λήμμα, πέρα απο τις βαθμολογίες του, που να δείχνει πόσο αναφέρεται αλλού στο σάιτ. Ο νάμπερ ουάν (όχι μόνο σε αρχαιότητα, αλλα και σε φυγοπονία) είχε απαντήσει βέβαια οτι δέν είναι εύκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Η αντικειμενικότερη και ουσιαστικότερη αξιολόγηση των λημμάτων είναι κάτι που με απασχολεί (προσωπικά μόνο;) αρκετά. Ο καθένας βαθμολογεί με τα δικά του κριτήρια, τα οποία μπορεί να επηρεάζονται απο την βαθμολογία των άλλων, μπορεί να αλλάζουν με τον καιρό, μπορεί να μήν έχουν κάν λογική βάση, μπορεί να οφείλονται σε καθαρή συμπάθεια ή εμπάθεια, και τα λοιπά. Η «μπαγαποντοδοσία» κατα Βράστα δηλαδή, είναι κάτι το αναπόφευκτο, μή σου πώ εγγενές βασικό συστατικό, της αξιολόγησης όπως μας έχει κάτσει.

Προφανώς, η συγκεκριμένη ιδέα του Γρήγορου Τζίζα πάλι μπάζει: τί τον νοιάζει τον άσχετο άν εμείς εδώ έχουμε κόλλημα με Λίλιαν και Σλάνγκους Δράκους; δέν χρησιμοποιούνται παραέξω αυτά. Χώρια το οτι εξαρτάται απο το αν μία λέξη που αναφέρεται αλλού, έχει γίνει εκεί λίνκ ή όχι. Το μαλάκας πιχί, οπωσδήποτε ανάμεσα στις πιό αναφερμένες λέξεις του σάιτ, αν όχι και η πρώτη, ίσως και να μήν έμπαινε στην λίστα, μόνο και μόνο γιατί δέν μπαίνουμε στον κόπο να την καταστήσουμε σύνδεσμο κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε αλλού.

Έκανα κι' άλλη πρόταση εδώ, που θα οδηγούσε ίσως σε ακόμα πιό αντικειμενική αξιολόγηση, αλλα μέχρι τώρα δέν υπήρξε ανταπόκριση (ούτε ο βήχας δεν βόηθησε). Πείτε καμιά κουβέντα ρε παίδες και παιδούλες.

#5
Hank

Βασικά συμφωνώ με όλα όσα λες

#6
vikar

Και κυρίως στο οτι το αφεντικό μας τα ξύνει, έτσι δεν είναι;...

#7
Hank

Βασικά, δεν ξέρω ποιος είναι το αφεντικό, είμαι και νέωψ εδώ...

#8
vikar

Μωρε αν ξέραμε ποιός είναι τ' αφεντικό, νομίζεις θά 'ταν ακόμα αφεντικό;

#9
GATZMAN

Φίλε viκar,μου θυμίζεις ως ένα βαθμό, τον Παπαφλέσσα, που έψαχνε να βρει την αόρατη αρχή της φιλικής εταιρείας. Ιερωμένος κι αυτός

#10
Hank

Φημολογείται ότι υπάρχει ένα αφεντικό, που κρατάει την Λίλιαν για την πάρτη του, και μας αφήνει εμάς τους υπόλοιπους στο ψάξιμο...