Τερατόμορφο πλην γευστικότατο ψάρι γένους Lophius Piscatorius που έρπει στον βυθό της θάλασσας καταβροχθίζοντας ό,τι βρεθεί στο διάβα του με το πελώριο παραμορφωμένο στόμα του. Πωλείται πάντα χωρίς κεφάλι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος υστερικών κρίσεων ή λιποθυμιών στο ιχθυοπωλείο, καθώς η μορφή του είναι από αποκρουστική έως εφιαλτική. Οι ψαγμένοι μεζεκλήδες ωστόσο πάντα επιμένουν να πάρουν και το κεφάλι, καθώς κάνει την απόλυτη ψαρόσουπα.

Σλανγκιστί, πεσκανδρίτσα αποκαλείται η γυναίκα με πρόσωπο βατραχόψαρου αλλά σώμα αναφοράς. Υπάρχει ωστόσο μια καθοριστική, ειδοποιός διαφορά με την γνωστή σε όλους γκόμενα-γαρίδα: την πηδάς μεν αλλά δεν πετάς το κεφάλι (ούτε το κάνεις και σούπα). Διότι παρά την αποκρουστική του ασχήμια έχει κρυφά και γοητευτικά χαρίσματα –όπως χιούμορ, πνεύμα, σκέρτσο και πάνω απ' όλα ουράνιο κλαρίνο (χαλάλι το ενδεχόμενο ενός τσιμπούμερανγκ!)– που την εξιλεώνουν σε μεγάλο βαθμό. Με κατάλληλο φωτισμό σχεδόν ξεχνάς τη σιχαμερή της φάτσα και δεν απαιτείς καν να φοράει χαρτοσακούλα πάνω από το κεφάλι!

- Πού εξαφανίστηκες βρε Πανούλη;

- Βρυκα γκωμενακυ φοινο! Εχοι σομα σαν γωργωνα εχο παθι μουνοπλακκα! Κε αιχι και πλι χοιουμωρ μετα το σεχ μυλαμαι με τοις ορεσ! I shink I yam in luv!

- Καλά, γιατί δεν μας την γνωρίζεις;

- Νασπο, δαι βγενοι εξο … οι γιτονεςς ζιτοισαν ασφαληστυκα μαιτρα για να μι πάθουν ψοιχοτραλαλα τα πεδακηα τουσ!

- Κατάλαβα, με πεσκανδρίτσα πήγες κι έμπλεξες καημένε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Αψογος ++

#2
Hank

Αυτό το «καταβροχθίζει όλα με το στόμα της» για άλλα προδιαθέτει. Άλλος περίμενα να είναι ο λόγος που δεν πετάς το κεφάλι.

Ενηγουαίι, άψωγωσ!

#3
Vrastaman

Εκεί είχα σκοπό να το πάω ... αλλά σκέφτηκα ότι κανένας άνδρας δεν θα ανελάμβανε το ρίσκο ενός τσιμπούμερανγκ από μια πεσκανδρίτσα!!!!

#4
Vrastaman

...φτου σου όμως, έχεις δίκιο ρε Hank! Τι χιούμορ, πνεύμα, σκέρτσο γράφω, κατσημηχέσω! Δεν κόβεις το κεφάλι της πεσκανδρίτσα γιατι εκτεκλεί υπέρτατο κλαρίνο! Aνακαλώ όλα τα άλλα το φελέκι μου μεσα!!!

Έχω ήδη καταχραστεί την φιλοξενία των mods & rockers - να τολμήσω να αιτηθώ την αντικατάσταση του «χιούμορ, πνεύμα, σκέρτσο» με «ουράνιο κλαρίνο, και χαλάλι το ενδεχόμενο του τσιμπούμερανγκ!»;;;

#5
Hank

Όπως λέει κι ο Σεφέρης «η σκοτεινάγρα του βυθού ξεχνιέται στον αφρό»! (Του φραπέ, θα προσέθετα...)

#6
poniroskylo

Προεξεγλώντας ότι οι mods θα εισακούσουν την αίτηση του vrasta ... κατά το τσιμπούκια ο τίγρης σχηματίζεται και το κλαρίνα η πεσκαντρίτσα ... που δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο φαίνεται αν σκεφθεί κανείς ότι η πεσκαντρίτσα είναι η μεσογειακή έκδοση του monkfish ... όπερ καθ'ημάς μεθερμηνευόμενον το ψάρι του καυλόγερου ...

#7
Vrastaman

Ευχαριστώ τον mod, ζζζζζζζζζζωραίος!

#8
jesus

να

#9
Galadriel

Εγώ το είδα μετά την εντιτιά σο δεν πολυκατάλαβα τον διάλογο στα σχόλια, αλλά ένα έχω να πω: Βραστ όλα τα λέιζερ πάνω σου, εκεί σε σένα.

ΥΓ τις φωτό μου πού τις βρήκες δεν πιστεύω να χάκεψες το πισί μου; αχαχαχαχαχαχαχα

#10
Vrastaman

θνξ ρε val!
Για την τόση δίαιτα και γυμναστική έκανες για να χωρέσεις στην στολή πεσκανδίτσας, σπεεεεκ!

#11
GATZMAN

Πάντως αν από ενα λάθος πληκτρολόγησης το val γραφτεί vaal....

#12
Vrastaman

Είσαι η χείρα του ΜΑΟ!

#13
Galadriel

Το χασα. Θα με γράψει vaalκαι μετά θα κυκλοφορώ με βυζάρες και περιστέρια στα χέρια και θα χω σύζυγο τον Παναΐ (από το Αναΐς) και θα μου θυσιάζετε παιδάκια σε κάθε λήμμα;

#14
Vrastaman

Λολολο!

#15
GATZMAN

χα χα χα. Πρόταση:Να παίξουμε με τα διαλυτικά κι αντί για παιδάκια, να σου ψήναμε ψηφιακά παϊδάκια α λα μήδι, σε κάθε λήμμα;
Ετσι αντί κάθε λήμμα και ένας βωμός, να 'ναι κάθε λήμμα και ένα μπάρμπεκιου (πως λέγανε παλιά στα χωριά,κάθε σπίτι και ένας φούρνος).

#16
Galadriel

Ε, ρε, δεν τις σκεφτήκαμε χτες τις θυσίες με τα παϊδάκια που ήταν και η Πέμπτη της τσίκνας... Γκατζ εν κακό. Εν καθόλου κακό.

#17
Hank

Θα είμαστε «η νεότης ήτις έκυψε γόνυ τηι Βάαλ», κατά την Παλαιά Διαθήκη!
Απίθανες πληροφορίες στον σύνδεσμο! Βυζιά και περιστέρια και Αναίς! Μάο!!!

#18
HODJAS

Το ψάρι λέγεται και σκλεπού και χρησιμοποιείται και με την έννοια του μπάζου

#19
Επισκέπτης

το ψαρι αυτο το λενε και σκλεμπου.μπρασκα,φαναρι,πολυκαντριτσα

#20
Vrastaman

Μας ψάρωσες!

#21
dryhammer

στη Χίο το λέμε σπερκαντρίτσα, κάνει και γαμώ τις σούπες, το κεφάλι πιπιλιέται κόκαλο κόκαλο, και να μην σε γελάσει ο ψαράς και δε σου δώσει τα συκώτια της. Η ουρά (που έχει και το λιγοστό φαί) μπορεί να σερβιριστεί με λαδολέμονο εκτός σούπας, σπάνια στο τηγάνι με σκορδαλιά όπως ο γαλέος.

#22
σφυρίζων

Σπεκανδρίτσα;

#23
dryhammer