Όπως η στερεφωνiα απαιτεί την ύπαρξη δύο καναλιών ήχου, παρόμοια το τσιμπούκι στέρεο (διπλό τσιμπούκι), αφορά την περίπτωση κατά την οποία μια πιπατζού, δέχεται στη στοματική είσοδο της σήμα από δύο μικρόφωνα, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε νοητική χαλάρωση στέρεο (βλ. δυο τελευταίες παραγράφους στο λήμμα «πίπα της ειρήνης»). Θα μπορούσε βεβαίως να οδηγήσει ακόμα και σε στοματίτιδα-στέρεο (ένεκα βακτηριδίων που περιέχονται εντός των γαλακτοκομικών προϊόντων που συσσωρεύονται στο τυροκομιό του μπαργαλάτσου) άμα λάχει ναούμ.

Ο Πέρι ακούει σκυλοτράγουδα στο σπίτι του. Ξάφνου μπαίνει σινάμενη και κουνάμενη η Καυλάουρα που με όλο νόημα λέει:
Καυλάουρα: Πέρι έχεις μουσικό αυτί. Πέρι: Πρώτη φορά μου το λένε.
Καυλάουρα: Λοιπόν. Ξέρεις τι σκέφτηκα;
Πέρι: Τι;
Καυλάουρα: Έλα σπίτι το βράδυ. Εσύ κι ο Μένιος θα ανοίξετε τα μικρόφωνα σας, θα μουσικωθείτε καταλλήλως και εγώ θα σας πάρω τσιμπούκι στέρεο. Θα κάνουμε... την ορχήστρα. Γκαραντί σου λέω. Σαράντα χρόνια στο κλαρί... Ξέρω απ' αυτά.
Πέρι: Το «ορχήστρα» πως γράφεται; Με ήτα ή με ύψιλον;
Καυλάουρα: Είμαι ανορθόγραφη. Δεν ξέρω απ' αυτά. Το σίγουρο είναι πως θα φας καλά. Πέρι(με νόημα): Τι… τι θα φάμε; Καυλάουρα (με νόημα): Σάντουιτς με Καυλάουρα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Πέρι (με πονηρό μειδίαμα): Όχι. Όχι. Αρκεί να μη μαθευτεί, γιατί τότε η Λίλιαν θα μας φάει ζωντανούς.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ppanag

Εμφανίζεται και ως πίπα-καθρέφτης...

#2
Vrastaman

Και γιατί να πάνε χαμένες οι λοιπές υποδοχές και να μην στηθεί ένα πλήρες Surround με home cinema;

#3
anchelito

Surround με home cinema;
πίπα-γύρο θα το καταντήσετε πάλι!

#4
GATZMAN

@Vrastaman
Γειά σου ρε Βράστα με τα ωραία σου. Και 5.1 και 7.1 θα φτιάξουμε. Ως μπάσο, να βάλουμε έναμπάζο;
@ppang:Ωραίος!Αν αυτο που λες το πάμε κομπιουτερικά θα πάμε σε pipa mirroring systems.Γουάου!Θα μπορούσαν π.χ:να παίρνουν πίπα 2 σκιές;

#5
Vrastaman

Σε ένα σύστημα αναφοράς πρέπει να γίνει optimal συνδυασμός ψηφιακών (δάχτυλα) και μη components συμπεριλαμβανομένων των μπάζων και υπό-σκυλων (sub-woofer). Για τους λάτρες του αναλογικού μη ξε΄χνάμε τις απαραίτητες λυχνίες.