Είναι που φταίει το κλίμα, η διατροφή, το βάρος της Ιστορίας, τα 400 χρόνια υπό τον τουρκικόν ζυγόν, το άριον της φυλής μας, τα νεφελίμ, τι διάολο άλλο δεν ξέρω, αλλά η εθνική μας ταυτότητα προσδιορίζεται με γνώμονα αυτή την πάνσοφη ρήση. Γιατί, βρε παιδί μου, καλό είναι το να κάθεσαι και να μην είσαι όρθιος ή να μην καταπονείς το σώμα σου με σωματικές εργασίες, δε λέω, αλλά να, πιάνεται η μέση, ο αυχένας, μουδιάζει η ουρά, οι γοφοί, τρίζουν τα κόκκαλα όταν σηκώνεσαι, παθαίνεις μια αγκύλωση γενικώς, πράγμα που ουδέποτε συμβαίνει στο κρεββάτι, σε αυτή την άψογη ανθρώπινη επινόηση που σε τραβά σαν τον μαγνήτη και σε επαναφέρει στο λίμπο της εποχής όπου μεγάλωνες στην κοιλιά της μάνας σου. Εξάλλου το να είσαι ξαπλωμένος δεν σημαίνει ότι τεμπελιάζεις. Στο κρεβάτι μπορείς να κάνεις τα πάντα: να μελετήσεις, να γράψεις, να δουλέψεις στον Η/Υ, να φας, να πιεις, να κοιμηθείς, να γαμήσεις, να γαμηθείς, να δεις τηλεόραση, βίντεο, να ακούσεις ραδιόφωνο, να μιλήσεις στο τηλέφωνο, μόνο για κατουροχέσιμο πρέπει να σηκωθείς, για μαγείρεμα, για ψώνια, για να πλυθείς και κάποτε. Αυτό είναι όλο. Α, και για διακοπές.

Γύρισα… γύρισα και δεν έχω να σας γράψω για τίποτα. Οι διακοπές τέλειες όπως θα πρέπει να είναι οι διακοπές για τον καθένα. Οι δικές μου ήταν ήρεμες. Δεν έβλεπα την ώρα να φύγω για να λιώσω στην ξάπλα… ή για να είμαι ακριβής δεν έβλεπα την αιώρα! Ναι, ναι όπως το ακούτε δεν έβλεπα την αιώρα να φύγω, γιατί σε μία αιώρα την έβγαλα όλο το καλοκαίρι και σε μία πετσέτα στην παραλία… άντε και στον καναπέ της γιαγιάς. Γιατί αγαπητοί φίλοι μου όπως λέει και η γιαγιά μου («τι άτομο και αυτή) «καλό το καθισιό μα σαν την ξάπλα…»

ιντερνετικόν

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Τέλειο και με διαχρονική αξία.
-Εϊ ψίτ, γάτη.Εξω έχει Γενάρη.

#2
jesus

η φωτό θα γαμούσε αν είχε μπουκάλι με μπύρα δίπλα η γάτα

#3
Doctor

Τα δέοντα (σπέκια κλπ) στο Σιδηρούν Προσωνύμιο.

Θεάνθρωπε η μπύρα στη φωτογραφία προσθέθηκε μετά το σχόλιο σου ή έχω χάσει κάτι;

(Βέβαια θα μου πεις ότι η Bud δεν είναι μπύρα - και θα έχεις δίκιο αλλά έλα που οι τύποι από την άλλη μεριά του Ατλαντικού τη θεωρούν μπύρα - μέχρι να δοκιμάσουν καμιά Samichlaus ή καμιά Deus βέβαίως βεβαίως)

#4
jesus

(αφού τα πιάνεις, γιατί ρωτάς; :Ρ κ πες μπαντ, που δεν το λες. αλλά κ λάιτ;) υπάρχει κ ανέκδοτο σχετικά.
τα δέοντα στο λοιπόν του λήμματος προφανή, αλλά έχω περίοδο κ τα συμπαρομαρτούντα:)

#5
pavleas

πιθανόν να φταίει υποκατηγορία των νεφελίμ γνωστή σαν νωχελίμ

#6
Vrastaman

νωχελίμ - να αναρτηθεί πάραυτα!

#7
jesus

!!

#8
duckMan

Υπάρχει και το πιο ευήχο κατά τη γνώμη μου
καλό το καθησιό αλλά η ξάπλα δε μπαίζεται

#9
jesus

@βράστα: αρχοντιά, αλλά δεν έχει κουμπιούτερ

#10
Vrastaman

To λένε μάνα και πεθερικά μου καταπταυλάκι.