Το θήλυ παλαιάς κοπής, η παλαιοκαθεστωτικιά γκόμενα de l'ancien regime. Δηλαδή στα πλαίσια δομιστικού σλανγκάζ η Αφροξυλάνθη είναι το σημαίνον που παραδειγματικώς βρίσκεται στην απώτατη θέση από το Λίλιαν. Πώς είναι, ας πούμε, το θήλυ νέας κοπής; Ε, καμία σχέση!

Αφροξυλάνθη βγαίνει από το «αφρός», «ξύλα» και «άνθη», το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το τερατούργημα το αφήνω στην σλανγκική σας φαντασία. Υποθέτω πως είναι η κόρη της κυρα-περμαθούλας και ανηψιά της θεία-Φωτούλας, που την έχουν κλείσει στον μικρόκοσμο κάποιου νησιού ή χωριού να έχει άσπρη αφράτη επιδερμίδα, και φροντίζουν αυτές για το συνοικέσιο.

Σημειωτέον ότι προ αμνημονεύτων ετών η «Αφροξυλάνθη» ήταν η Σάσα Μπάστα της εποχής, δηλαδή η κορασίς που απάνταγε στα εναγώνια κοριτσίστικα γράμματα σε περιοδικά τύπου Πουτσοπόλιταν.

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα! Στα πλαίσια μεταδομιστικού σλανγκάζ, το σημαίνον «Αφροξυλάνθη» τοποθετείται συνταγματικώς πλάι σε λέξεις που αρχίζουν από «άφρο» και αποτελούν τον politically αλλά και slangically correct τρόπο να περιγράψουμε τους Αφρικανούς και Αφρογενείς, αντί για μαύρους, νέγρους, αράπηδες, ΙΝΤΕΡΑΡΑΠΙΚΑΝ κ.τ.ό. Καθώς μάλιστα ο αφρός παραπέμπει σε Αφροδίτη αναδυομένη εκ των αφρών της θαλάσσης, η Αφροξυλάνθη είναι η μαύρη Αφροδίτη, the black Aphrodite!

Θεία Περμαθούλα: Έμαθα, Μένιο, ότι θα βγείτε απόψε με τους φίλους και τις φιλενάδες σας. Να σας φέρω λίγο και την κόρη μου την Αφροξυλάνθη, να την παίξετε κι αυτή; Είναι πολύ καλό το καημένο, αλλά κανένα παιδάκι δεν την παίζει.
Μένιος: Άμα χωράει για τρικάβαλο με Λίλιαν και Λάουρα, be my guest!

-Είδα σου λέω μια αφροξυλάνθη χτες σκέτο μπιμπελό! Της έριχνε της Ναόμι Κάμπελ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Σημειωτέον ότι ο δεύτερος πίνακας του Dante Gabriel Rosetti έχει τίτλο «Λίλιθ»! Ίσως τελικά Αφροξυλάνθη και Λίλιαν να μην είναι τόσο μακριά, όσο φανταζόμαστε.

#2
Hank

Συνώνυμο: αραπίνα λάγνα ερωτιάρα.

#3
GATZMAN

Αραπίνες λάγνες ερωτιάρες (ξεκωλιάρες) με ουισκι και γλυκές κιθάρες, μέλι και πιοτό.

#4
Mpiliardakias

Aν έμενε ο ορισμός μόνο στις 3 παραγράφους θα ήταν 5*****, η 4η παράγραφος ήταν λίγο άκυρη...