Σχετικά λήμματα (εμμέσως πλην σαφώς): Δηθενιά, Λέμε και καμια μαλακία να περνάει η ώρα

Θέλω να κάνω κάτι - θέλω όμως οι υπόλοιποι να νομίζουν ότι και καλά δεν θέλω, ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα. (βλ. παράδειγμα #1 και #2)

Ή το αντίστροφο: δεν θέλω να κάνω κάτιθέλω όμως οι υπόλοιποι να νομίζουν ότι και καλάθέλω ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα. (βλ. παράδειγμα #3).

Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση θεάτρου, που παίζεται συχνά από απλούς θνητούς στα πλαίσια της προσπάθειας για κοινωνική αποδοχή - τα προσχήματα που λέγαμε.

Κι έτσι πολύ όμορφα, κάνω αυτό που θέλω, ή δεν κάνω αυτό που δεν θέλω, αλλά πάντα φταίνε οι κακές συγκυρίες, οι καταστάσεις, οι άλλοι που εμπλέκονται, ο Θεός και η κακούργα κοινωνία.

Κι όλοι ξέρουμε και κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Όμορφα. Έτς.

(Παράδειγμα #1)
-Ωραίο ήτανε το ποτάκι βρε Σούλα, να το ξανακάνουμε καμια φορά. Άντε να σε πάω σπίτι σου… Βρε! Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έρχεσαι από το σπίτι μου να σου δείξω την συλλογή μου από αποξηραμένα βατόμουρα;
-Έλα βρε Κώσταααα πρώτη φορά που βγήκαμε και θα έρθω από το σπίτι σου; Δεν κάνειιιιι… Τι θα νομίσεις για μένα;;; (κοκκίνισμα γιαλατζί)
Αποτέλεσμα: Η Σούλαπήγε σπίτι του. Ήταν όμως παγίδα, γιατί τελικά, δεν είχε συλλογή από αποξηραμένα βατόμουρα (απίστευτο), παρά την παρέσυρε σε βράδυ ακολασίας (δεν πιάνεται, αυτός φταίει).

(Παράδειγμα #2)
-Λοιπόν ρε Χαρικλάκι, λέω απόψε που θα πάμε για σεξάκι να φωνάξω και τον φίλο μου τον Βρασίδα να δώσουμε λίγη ποικιλία στο πρόγραμμα βρε αδερφέ.
-Ιιιιιιι, τι λες Μητσάρα μου, κάνω εγώ τέτοια πράγματα; Για ποια με πέρασες;;; (φρίκη γιαλατζί) – κοπελιά για φέρε άλλα τρία σφηνάκια τεκίλα.
Αποτέλεσμα: Το Χαρικλάκισυμμετείχε σε μια ωραία παρτουζίτσα, (δεν πιάνεται, είχε μεθύσει).

(Παράδειγμα #3)
Δυο φίλοι έξω για μπύρες, ο Βαγγέληςκαι ο Μήτσος. Φτάνει ο λογαριασμός 28€. Ο Βαγγέλης βγάζει πενηντάρικο, το κρατάει με το αριστερό χέρι προτεταμένο (παραμένοντας ξαπλωμένος κι αραχτός) και θυμάται ότι την ίδια στιγμή θέλει να πιει νερό με το δεξί χέρι. Κρατάει το αριστερό χέρι ελαφρώς τεντωμένο, ελαφρώς λυγισμένο χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση προς το γκαρσόνι. Ο Μήτσος πληρώνει. -Έλα βρε Μήτσο, πάλι κερνάς; Τι θα γίνει με σένα με φέρνεις σε δύσκολη θέση… (τσαντίλα γιαλατζί)
Αποτέλεσμα: Ο Βαγγέληςπάλι δεν πλήρωσε (δεν πιάνεται, τον πρόλαβε ο άλλος ο κακός, ένα νερό πήγε να πιει ο άνθρωπος που είχε κορακιάσει)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Mes-α!

#2
GATZMAN

Ετς!

#3
Hank

Θεμελιώδες!

#4
Galadriel

Ο #3, ο #4 και ο #6 αυτής της υπέροχης ιστιοσελίδας, θεωρούν τον ορισμό μου ικανοποιητικό. Από τα μεγαλύτερα κοπλιμέντα για μια γυναίκα που μπαίνει εδώ μέσα κύριοι.

#5
xalikoutis

Ιιιιιιι!!!

#6
Hank

Τώρα έχεις και τον νο1 Αρχιμύδη μαζί με Βράστα, έχεις χτυπήσει πλαφόν!

ΒΤW απ' το στόμα μου το πήρες το λήμμα μπαίρια για Δημόσιο Πρόχειρο! Κι εγώ έχω την ίδια απορία τι σημαίνει ότι ο μπαρμπα-Αντώνης Νικοπολίδης πήγε στα μπαίρια. Μήπως είναι το μπαιράκι και είναι εικόνα πολέμου ότι ένας στρατιώτης πάει ως το λάβαρο της άλλης παράταξης; Δεν βρήκα τη λέξη σε λεξικά. Πονηρόσκυλο, εδώ σε θέλω!