Κλασσικός ειρωνικός χαρακτηρισμός για τύπους του στυλ στα μπαρ τα καις και στην δουλεια λακές. Ο παράγοντας θέλει να προβληθεί ως extra large τύπος, χλιδάτος, φραγκάτος, περπατημένος, μαθημένος σε avantgarde καταστάσεις, δεν λυπάται το κόστος της απαραίτητης βιτρίνας για να προβάλλεται, και συνήθως είναι άφραγκος, με δανεικά, με υπερχρεωμένες πιστωτικές κτλ. Η βιτρίνα του είναι καλοστημένη και εντυπωσιάζει, μέχρι να τον πάρουν οι άλλοι χαμπάρι και να αρχίσει το δούλεμα. Μένει στην Καλλιθέα, αλλά στους άλλους λέει ότι μένει στα Νότια Προάστια, αν πιεστεί να πει περιοχή θα πει Καλαμάκι (κοντά είναι), έχει BMW σειρά 3, (μοντέλο 87), αλλά το κλειδί είναι σε πανάκριβο μπρελόκ BMW, και τα κλειδιά πρώτη μούρη στο τραπέζι. Έχει συλλογή από ρολόγια, Vacheron Konstantine, Rollex, Cartier (όλα φόλεξ εννοείται), είναι ικανός να ξοδέψει όλο το μισθό του σε ένα Σαββατόβραδο, και να χαθεί τον υπόλοιπο μήνα και καλά στη Γενεύη για δουλειές (σπίτι και τηλεόραση). Δεν τον ενδιαφέρει το κόστος και το τίμημα, αρκεί να φανεί «παράγοντας». Απώτερος σκοπός να δειχτεί στην παρέα του και να ρίξει κάνα γκομενάκι που δεν τον έχει πάρει χαμπάρι.

1.Παράδειγμα παραγοντισμού:

Κουστούμι Hugo Boss (στις εκπτώσεις) 399€
Γραβάτα Gianfranco Ferre 125€
5 πούρα Cohibas 50€
Αναπτήρας Dupont (χρυσός) 270€
Λογαριασμός στη λουλουδού 600€
Ο θαυμασμός της χαζομούνας που συνοδεύει... ανεκτίμητος.

Μερικά πράγματα στη ζωή δεν έχουν τιμή, για όλα τα άλλα υπάρχει ο Τειρεσίας...

2.(Διάλογος σε μπαράκι)
- Σσσ! μαλάκες, έρχεται ο παράγοντας.
- Καλησπέρα παιδιά.
- Που είσαι ρε παράγοντα; Που χάθηκες;
- Αφήστε ξενέρωσα με τη ζωή μου στη Ζυρίχη δύο εβδομάδες.
- Ποια Ζυρίχη ρε πετράλωνο;;; Πάλι άρχισες;
- Αλήθεια ρε παιδιά είχα πάει να ταχτοποιήσω κάτι λογαριασμούς.
- Ασταδγιάλα ρε που βρωμάει το χνώτο σου από την πείνα και θα μας πείς οτι έχεις και καταθέσεις στην Ελβετία...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

στοοοος!

#2
Hank

Περιγραφική δεινότης! Και «παραγοντιλίκι». Στην Μεσσηνία μ' αρέσει πολύ που το προφέρουν «μεσσηνjιακό παραγοντιλjίκι».

#3
GATZMAN

Αστραψες προφέσορα. Ο Κωνσταντάρας σε ορισμένες ταινίες το 'παιζε έτσι

#4
Vrastaman

Υπάρχει και νεαρός παράγοντας-υφυπουργός (γόνος πολιτικού Βαρόνου) ο οποίος παρακολούθησε κάποιο ανοικτό summer session στο Harvard και ισχυρίζεται με θράσος 1000 πιθήκων ότι είναι «κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου Harvard».

#5
Hank

Με πολλούς καθηγητάδες μου έχει τύχει να διαβάσω «καθηγητής στο Χάρβαρντ», εννοώντας ότι είχε κάνει μία δυο διαλέξεις, και το καλύτερο, ένας καθηγητής είχε δώσει διαλέξεις στην πόλη του Καίμπριτζ σ' έναν οργανισμό, που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, και μετά έγραφε στο Βιογραφικό ότι «δίδαξε στο Καίμπριτζ» ή κάτι παρόμοιο... Το κλειδί είναι ο όρος «visiting Professor».

#6
jesus

κ ως γνωστόν, ο παράγων παράγει παραγοντιλίκι. αατά

#7
Vrastaman

Είχα γνωρίσει έναν Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστήμιου Howard της Washington, DC. - πρόκειται για ένα χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις Αφροαμερικανικό πανεπιστήμιο. Φυσικά ο εν λόγω καθηγητής όταν βρίσκεται στην Ελλάδα προφέρει το «Howard» με πολύ μπαγαπόντικα ώστε να θυμίζει Harvard ;-)

#8
xalikoutis

#9
johnblack


Αναφέρομαι συχνότατα σε τέτοιους τύπους, μόνο που όπου «παράγοντας» χρησιμοποιώ την περίφραση «ο τύπος νομίζει οτι κουνάει τα νήματα» (ή κάτι τέτοιο).