Ο Φλεβάρης λόγω του ότι έχει λιγότερες μέρες από τους άλλους μήνες χαρακτηρίζεται κουτσοφλέβαρος. Αλλάζοντας το πρώτο γράμμα, ο κουτσοφλέβαρος γίνεται πουτσοφλέβαρος. Ο όρος πουτσοφλέβαρος, είναι εύηχος και εκφραστικός όρος. Πώς θα μπορούσε όμως, να χρησιμοποιηθεί;

  1. Η παροιμία λέει: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει».
    Ο πουτσοφλέβαρος στην περίπτωση αυτή δραστηριοποιείται, όταν ο Φλεβάρης φλεβίζει. Έχει να κάνει δηλαδή με το γαμημένο φλεβαριάτικο πουτσόκρυο.

2.Ο όρος θα μπορούσε να ειπωθεί χιουμοριστικά, όταν κάποιος πάει να ρίξει ένα φλεβαριάτικο πέο κάτουρο, όταν κάποιος θέλει να φτιάξειπλεκτό φλεβαριάτικα, αλλά κι όταν κάποιος θέλει να βουτήξει φλεβαριάτικα τον κολιό στο ξύδι. Εδώ ειδικά παίζει παραφρασμένα η παραπάνω παροιμία ως: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καυλοκαίρι θα μυρίσει», με έμφαση φυσικά στη λέξη καυλοκαίρι (καιρός όπου εφαρμόζεται το δόγμα:Τελεία και καύλα).

Όταν ο κουτσοφλέβαρος εκφέρεται πουτσοφλέβαρος, θυμίζει τον Χατζηχρήστο που ως Ζήκος στην ταινία: «Της κακομοίρας», έλεγε: «Αν ξεδιπλωθώ θα γίνω 1 και 90». Μα πως θα ξεζιπαριστεί ο πουτσοφλέβαρος; Ας είναι καλά το πρώτο συνθετικό της σύνθετης λέξης (πούτσος), που 'χει πτυσσόμενεςιδιότητες. Αλλά κι η λέξη «φλέβα» που περιέχεται στον όρο, κάνοντας συντροφιά με τη λέξη πέος, δίνει τη δική τους χροιά στα πράγματα. Να τι λέει ο link για αυτό.

Πέρι: Άκουσες Λίλιαν; Η Πούτση κι η Πετρούλα είπαν πως αύριο θα έχει πουτσόκρυο. Κανονικός πουτσοφλέβαρος!
Λίλιαν: Ε τότε, δεν έρχεσαι απ' το σπίτι να μου ρίξεις έναν ξεγυρισμένο πουτσοφλέβαρο; Λέω να φωνάξω και τη φίλη μου τη Μαρία, την κουτσή, ξέρεις, για να γίνει κουτσοφλεβαριάτικα το γαμήσι της κουτσής. Το συνιστά κι ο Πάνος ο φίλος μου.
Πέρι: Άμα θα 'ρθει κι η κουτσή Μαρία έδεσε το γλυκό. Μα για στάσου. Γι' αυτό το γαμήσι χρειάζεται και ένα τούβλο. Πού θα βρούμε;
Λίλιαν: Θα φωνάξουμε τον Μιστόκλα. Μιλάμε για το... τούβλο.

Ο Πέρι πάει να φύγει...
Λίλιαν: Πού πας;
Πέρι: Πάω τουαλέτα μωρέ για να ρίξω έναν πουτσοφλέβαρο.
Λίλιαν(με διάθεση πειράγματος): Πας να φτιάξεις πλεκτό, ή να κατουρήσεις;
Πέρι: Χα χα χα... Σωραία! Δε μου λες ρε, μιας και μιλάμε για ντύσιμο, δε μου 'πες, τι φόρεμα θα φοράς αύριο;
Λίλαν: Κούτσι φόρεμα, για να ταιριάζει στην περίσταση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Ενδιαφέρον και κατατοπιστικό. Παθαίνω μεγάλη μόρφωση με τα λήμματά σου γκάτζμαν, δεδομένου ότι βρίθουν λινκς σε άλλους όρους. Νέο μήδι στο «πουτσόκρυο» που κολλάει και στον πουτσοφλέβαρο, αλλά δεν ξέρω το πρωτόκολλο του σάιτ σχετικά με τα ανεβάσματα του ίδιου μηδιού σε πολλαπλά λήμματα σο κρατάω πισινή.

#3
Vrastaman

@Mes: Εξ όσων γνωρίζω, το μόνο πρωκτόκωλο του σάιτ είναι να σλανγκοστηλιτεύουμε κάθε κρούσμα μπαγαποντοδοσίας και σπαστήρων, Stay tuned για σχετικό καρξόλημμα υπο διαμόρφωση για καραμπινάτο κρούσμα εν εξελίξει ;-)

#4
Galadriel

Δεν υπάρχει τρόπος έντιτ με αποτέλεσμα την ενοποίηση σχετικών λημμάτων και να τηρείται μόνο αυτό με την μεγαλύτερη βαθμολογία; (λέω εγώ τώρα η άσχετη)

#5
Vrastaman

Όχι! Όπως και τα διαμάντια, λημματολάσπες are forever...

#6
Hank

χαχαχαχααχαχδ

#7
GATZMAN

χαχαχαχα κι από μένα για σχόλιο Βράστα και για φωτογραφία Παυλέα.Μιλάει από μόνη της.

#8
amci

Ωστόσο το ξέρατε ότι κατά τη διάρκεια του πουτσοφλέβαρου ζευγαρώνει η πουτσομούρα;

#9
GATZMAN

Ασπρα μούρα μαυρα μουρα να χαθείς παλιοχαμούρα

#10
GATZMAN

Δεν παέι σε εσένα amci. To βαλα για να κλάνει ρίμα.Αατα