Πανοποντοδοσία αποκαλείται η πλέον προκλητική μορφή μπαγαποντοδοσίας. Εκ των «πανο» (< «πάνω», ανορθογραφιστί και «ποντοδότης»).

Ο πανοποντοδότης λειτουργεί ως extreme σπαστήρ: εγγράφεται με πλειάδα ψεύτικων ονομάτων και αστράφτει την λημματολάσπη του μέχρι να πετύχει την επιθυμητή για αυτόν βαθμολογία.

Στην τελική, ο πανοποντοδότης δεν σέβεται το σάιτ, τους συσλανγκιστές του, αλλά ούτε και τον εαυτόν του.

Υφίσταται λοιπόν σήμερα (9/2/09) το φαινόμενο της πανοποντοδοσίας στο slang.gr;

Επειδή είναι κουλό να πετάει κανείς ατεκμηρίωτες τζακουζιές (εκ του j'accuse) ας εξετάζουμε στατιστικά την μηδενική υπόθεση ότι δεν υφίσταται πανοποντοδοσία.

Η μεθοδολογία μας έχει ως εξής:

  1. Χρησιμοποιούμε δείγμα των 40 πλέον αστεράτων λημματοδοτών.

  2. Ορίζουμε για τον κάθε λημματοδότη τον δείκτη π ως τον μέσο όρο (μ.ο.) του αριθμού των ψήφων που έλαβε στα πέντε λήμματα και ορισμούς του με την χαμηλότερη βαθμολογία. Ο μέσος όρος του π όλων των λημματοδοτών ορίζεται ως **Π**.

  3. Έστω ότι δεν υφίσταται πανοποντοδοσία. Τότε το π του κάθε παίκτη δεν πρέπει να έχει στατιστικά σημαντική απόκλιση από το μέσο **Π**.

  4. Διαπιστώνουμε ότι ο μ.ο. Π= 5,5 και όλες οι τιμές π κυμαίνονται σε ένα στενό εύρος περίπου 3 έως 7, με εξαίρεση το π του χρήστη Panos2 που είναι 13,3 (υπερδιπλάσιο του μέσου Π).

  5. Η πλέον ενδεδειγμένη στατιστική ανάλυση για να διαπιστωθεί εάν το «ύποπτο» π του Panos2 αποτελεί έκτροπη τιμή (outlier) είναι το Grubbs’ Test.

Συμπεράσματα:

Τρέξαμε το Grubbs’ Test και διαπιστώσαμε με στατιστική βεβαιότητα 95% ότι η τιμή του panos2 αποτελεί έκτροπη και συνεπώς απονέμουμε στον εν λόγω χρήστη το Kavli Prize Πανοποντοδοσίας.

Βιβλιογραφία:

Grubbs, Frank (February 1969), Procedures for Detecting Outlying Observations in Samples, Technometrics, Vol. 11, No. 1, pp. 1-21.

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα excel template για το Grubbs’ Test απεδώ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Άου!!! Εμένα πιο πολύ με πόνεσε ότι δεν είμαι καν στους πρώτους 40. Άσε που ποτέ κανείς δεν κάθησε να φτιάξει ένα ολόκληρο λήμμα για πάρτη μου, να κάνει γκρουμπζ, F και t-student, να ασχοληθεί βρε παιδί μου... (τιποτένια, ποταπή, μηδαμινή, ανύπαρκη σλαγκίστρια). Πάνοοοοοοο πώς το κάνεις το κόλποοοοοοο;;;

#2
Galadriel

ΥΓ 5* για τον ορισμό μετά από τόση στατιστική ανάλυση, αλλά το λήμμα το σκισα γιατί δεν έχει εμένα μέσα (δηλαδή δεν βρίσκεται καμία λέξη που να χει μέσα τα τρία γράμματα μ, ε και ς;;; ε;;;) μπουχουχουχου

#3
Vrastaman

> γκρουμπζ, F και t-student;
Πρόσεχε τι ζητάς, sista, γιατί μπορεί και να το αποκτήσεις ;-)

#4
Galadriel

αχαχαχαχ γιο μάι νίγκα

#5
Vrastaman

Με ένα γρήγορο γούγλε γούγλε το μόνο MES test που βρήνα αφορά maximal electroshock seizure. Έχεις σκεφετεί τις παρενέργειες;

#6
Hank

Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί ο Πάνος μας να κάνει τέτοιο πράμα! Οι μαθητές τα κάνουν! Είναι πανατικοί!

Μην τους ερεθίζετε περισσότερο! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν μαθητές που είναι έτοιμοι να γίνουν καμικάζι αλά Ταλιμπάν, και να στουκαριστούν μαζί με το ελικόπτερο στα γραφεία του slang.gr, αν ο Πάνος δεν μπει στην πρώτη δεκάδα! Μιλάμε για ασύμμετρο πόλεμο κανονικά!

ΥΓ. Στο δεύτερο μήδι, ο Πάνος είναι τόσο ψηλά, που είναι σαν όλοι εμείς να μαστε στο έδαφος κι ο Πάνος στο ελικόπτερο!...

#7
Hank

Στο μεταξύ τρέχει το ρεπορτάζ για την πανοποντοδοσία, βλ. μύδια...

#8
Hank

Ναι, έφαγα και μια σταγόνα...

#9
GATZMAN

Η θα χρειαστούμε firewall, ή καμιά μινιόν ομπρέλα.

#10
Hank

Σιγά σιγά εντοπίζονται κι άλλοι/ες πανοποντοδότες/τριες. Βλ. μύδι. («Εμείς θα σας πάμε με το ελικόπτερο», η ατάκα όλα τα λεφτά!).

#11
Galadriel

Βρε Πάνο, σόρυ κι όλας, σ' αυτούς τους τυχερούςμαθητές τί μάθημα κάνεις; Νέα Ελληνικά; Και τους φέρνεις στο σλανγκ για να μάθουν γράμματα; Ή τους απείλησες ότι θα τους κόψεις άμα δεν σου χώνουν αστέρια; Τί ακριβώς παίζει;

#12
xalikoutis

there are lies
damn lies
and then there are statistics...είπε ένας γέρος-μαύρος στο γυμναστήριο...
αλλά ο vrasta μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας....

#13
Vrastaman

Πάνο μην μιλάς με γρίφους. Εάν έχεις κάτι συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο να μου καταλογήσεις κάντο. Μη μας προσβάλεις την νοημοσύνη μιλώντας σαν κάτι πολιτικάντηδες που παραπέμπουν σε αφηρημένους οχθρούς και σου πετάνε άμα λάχει και ένα τσσς!

#14
Hank

Ο ασπεκουλαδόρωτος πρώτος το μπαν βαλέτω!

Αλλά ντάξει ρε Πάνο, μην μας πεις κι ότι απειλήθηκε κανείς «που τον πήρες πρέφα».

#15
Galadriel

Οκ ό,τι πεις, αλλά τί φάκεν μάθημα τους κάνεις!!!

#16
Επισκέπτης

Fookin ROLFCOPTER instrooktor

#17
Galadriel

panos, σου είχα μια συμπάθεια είναι η αλήθεια και χαιρόμουν τον τσαμπουκά σου - σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι, παρόλο που είμαι σκληραγωγημένη στα νετ μπινελίκια, η προσωπική σου επίθεση με υπονουομενάκια του κώλου είναι μια δυσάρεστη έκπληξη.

Το ερωτημά μου δεν ήταν ειρωνικό ή κάτι τέτοιο, πραγματικά αναρρωτιέμαι τί μάθημα μπορεί να κάνει σε σχολείο κάποιος τόσο ανορθόγραφος, αλλά αρχικά σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να αποτελεί στάση ζωής και μαγκιά σου. Το να βάζεις όμως μαθητές, τους μαθητές σου, τα παιδιά που σου ανέθεσαν οι γονείς τους να μορφώσεις, σε σάιτ σαν αυτό, όπου το μπινελίκι πέφτει σύννεφο, για να σου βάλουν αστεράκια στα λήμματα, προσωπικά μου φαίνεται ενδεικτικό της κατάντιας του εκπαιδευτικού συστήματος. Εννοείται ότι τα παιδιά που έχεις εκεί, μπαίνουν σε πολύ χειρότερα site από μόνα τους, αλλά το να τους οδηγεί εκεί ο δάσκαλός τους... τί να πει κανείς...

So, απάντηση δεν πήρα, τί μάθημα κάνεις τελικά; Ή το χεις μυστικό;

#18
Hank

«τα λημματα (η τελος παντων αυτα που γραφω)»

Πάντα εκτιμούσα την αυτογνωσία του Πάνου...

#19
Vrastaman

Απλά διενήργησα ένα στατιστικό τεστ σε 40 σλανκιστές από το οποίο προκύπτει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι τα λήμματά σου, και μόνο αυτά, έχουν πανοποντοδοτηθεί. Τώρα εάν το έκανες ο ίδιος, οι μαθητές σου, τα νεφελίμ, ή το Λύκειο Ελληνίδων με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το θέμα είναι διεπράχθη μια χειραγώγηση της βαθμολογίας, και μάλιστα εν γνώσει σου, όπως δεν διστάζεις να παραδεχτείς. Εάν αυτό δεν είναι πουστιά, τότε τι είναι; Όσοι έχουν εντρυφήσει έστω ακροθιγώς σε ιντερνετικά φόρα έχουν δει πολλές φορές την ίδια φαρσοκωμωδία: κάθε φορά που ένα τρολλ με πολλαπλά nick πιάνεται τσακωτό (συνήθως λόγω ΙΡ) η στάνταρ δικαιολογία του είναι ότι κάποιος άλλος μπήκε από τον υπολογιστή μου. Έχουν γραφτεί ολόκληρες μελέτες για αυτό, η περίπτωσή σου είναι “textbook case”. Μη προσπαθείς με λαμεριές να μας βγεις και από πάνω, έχεις γίνει η καπιτονέ ρόμπα του slang.gr.

#20
Hank

Mes, διδάσκει, μας είπε, για ελικόπτερα, γι' αυτό και τα μήδια 3-9.

#21
Galadriel

Θενξ για το μπρίφινγκ Χανκ, αυτό το επεισόδιο το είχα χάσει...

#22
jesus

δέμασκσεσκοτάστομπούτσο ρε νούλη;

#23
GATZMAN

Αστε κανα κενό.Θα πιάσουμε κοριους

#24
Galadriel

Α, ρε Πάνο, δεν το λεγες και σε παρεξήγησα. Θα το πω στα εγγόνια μου ότι χτυπάει το βιολογικό μου ρολόι για να κάνω μωρά. Ή στην γυναίκα μου, θα δω, ανάλογα.

#25
Hank

«στην γυναίκα μου».

;;;;

#26
Galadriel

;;;; ενώ στα εγγόνια μου;;;;

Μιλάω με γρίφους η γερόντισσα: νταζ ένιμπάντι νόου ένιμπάντι ένιγουέι.

#27
Galadriel

ΓΜΤ εννοάω ότι, δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω και κάθεσαι και φαντάζεσαι πράγματα όπως σου 'ρχονται. Δηλαδή σαν να λέμε το σχόλιο «χτυπάει το βιολογικό σου ρολόι» τί σημαίνει - ότι με έχεις φτιάξει στο μυαλό σου σαν ένα ελεύθερο κοριτσάκι που ψάχνει να παντρευτεί να κάνει μωρά ή κάτι τέτοιο. Και σου λέω ξεκόλλα γιατί δεν έχεις ενδείξεις ούτε στοιχεία για το τί είναι ο καθένας εδώ και πράγματι θα μπορούσα να είμαι:
- 72χρονη πρώην φιλόλογος, χήρα στρατηγού, με 4 εγγόνια, που της άφησε ο παππούς το pc και λιώνει στο chat και στα fora,
- ένας παίδαρος 2 μέτρα με ανοιχτό πουκάμισο (και τρίχα κάγκελο), που σπάει πλάκα να το παίζει θηλυκό στα fora,
- μια ξανθιά γαλανομάτα φοιτήτρια παρθένα που δεν πατάει στο μάθημα και το παίζει ξεβγαλμένη στα fora, - μια χοντρή λεσβία που δέρνει όποιον την κοιτάξει στα βυζιά και ψάχνει τρόπους να τιμωρήσει το αντρικό φίλο και στα fora,
- μια σαρανταπεντάρα κολοπετσωμένη υπάλληλος εταιρίας καθαρισμών, που άμα δεν έχει μεροκάματο κάθεται στο pc και ψαρεύει πελάτες και στα fora, γιατί το βράδυ κάνει βύζιτες,
- ναν οφ δι αμπόβ,
- ολ οφ δι αμπόβ.
Σο, διάλεξε εφιαλτικό σενάριο. Ή μην διαλέγεις. Το κουράσαμε πια.

#28
Galadriel

νιε νιε νιενιενιε

#29
Vrastaman

Tour de farce!

#30
iron

Μες, όπως είπες και συ «ξεκόλλα γιατί δεν έχεις ενδείξεις ούτε στοιχεία για το τί είναι ο καθένας εδώ». Το ίδιο ισχύει και για τον Πάνω, νο; έχετε τσιμπήσει όλοι, νομίζω.

#31
Galadriel

ιρόνικ το σχόλιό σου με πληγώνει ελαφρώς δεδομένου ότι το ξεκόλλα το δικό μου ήταν ελαφρώς έντονο και το εννούσα έτσι.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τί είναι ο καθένας εδώ, σκασίλα μου, μ' αρέσουν οι ορισμοί και τα λήμματα και τα σχολιάκια και έχει πλάκα να μπαίνω σε αυτό το site και περνάω ωραία.

I didn't start the fire. Και όπως είπα, η κουβέντα με τον Πάνο με κούρασε, γιατί έτσι κι αλλιώς θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα (όπως και εγώ χαχαχαχα) και δεν βγαίνει άκρη, σο, αποσύρρομαι.

#32
iron

σόρυ μεσούλα, εγώ δεν το εννοούσα έντονο, σόρυ πάνε, δεν ήθελα να σου το χαλάσω, ο χεσούς να με σχωρέσει δεν θα ξαναματαπώ τίποτε πάλι, λέμε τώρα.

#33
Vrastaman

Xalikoo ετεροχρονισμενα σπεκ για το μηδι! Ξαναματαδικαιώνεσαι και πάλι!