Ως γνωστόν, ως εισπράκτωρ ορίζονταν ο εργαζόμενος εις τα λεωφορεία, ο οποίος ήτο καθήμενος εν τω μέσω του οχήματος και εισέπραττε χρηματικό αντίτιμο του εισιτηρίου, ήτοι ναύλα.

Ο εισπρώκτορ (εκ των λέξεων: εισπράκτορας + πρωκτός) δεν εισπράττει χρήματα αλλά πέη παρά τον πρωκτό, ήτοι καυλ(ι)ά.

Ενίοτε η λέξη χρησιμοποιείται αναλλοίωτη μετά της σχετικής κινήσεως (σχηματισμός κύκλου αυξομειούμενης διαμέτρου με τον αντίχειρα και τον δείκτη, δηλωτικού της κινήσεως της πρωκτικής οπής του ομοφυλόφιλου κατά την... πρωκτοδιεύρυνση!).

Ευτέρπη: «Α, κοίταξον! Ο Νικόλας! Οποίος ανδρας!» Χαρίκλεια: «Ματαιοπονείς φιλτάτη! Ούτως ανήρ, εστί... τοιούτος ανήρ! Ήτοι εισπρώκτωρας!»
Ευτέρπη: «Οϊμέ!»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Ποία η διαφορά τους; Το λεωφορείο με τον εισπράκτορα αφήνει και μερικούς στην απόξω, ενώ ο εισπρώκτωρ τους παίρνει όλους!

Αγαπητέ Γεώργιε, σε έχω εντάξει ως case study στο λήμμα ανορθογραφισμός, στην τελευταία υποκατηγορία, ''ανορθογραφιστής ο έντεχνος«. Ελπίζω να μην φάω καμιά μήνυση! Ειρήσθω εν παρόδωι, συγχαίρω διά το λήμμα Φιλοπίππου

#2
Vrastaman

...«ανορθογραφιστής ο ευπατρίδης» θα προσέθετα.

Υπάρχει τα το ασθενοπρωκτοφόρον το οποίον ανοίγει τις πίσω πόρτες, του χώνουν μέσα τον ασθενή, και αυτό κάνει ΠΙ-ΠΑ-ΠΙ-ΠΑ-ΠΙ-ΠΑ...

#3
GATZMAN

Ζακχαίε έλειπες καιρό.Ήρθες και ζάκχυσες
Εύγε!

#5
Vrastaman

Και εγώ σε αγαπώ πανούλη μου αλλά καλύτερα να μείνουμε απλά φίλοι...