Αφέψημα από το ομώνυμο φυτό με χαλαρωτικές ιδιότητες. Ίσως το μόνο αγνό αφέψημα, που έχει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα όταν στέλνεις κάποιον να το πιει.

Αν ένας γέρος πει σε άλλον γέρο πάμε να πιούμε το χαμομήλι μας εννοεί, να πάνε να χαλαρώσουν βουλιάζοντας στην πολυθρόνα με τις παντόφλες και με τα ούλα τους (δεν χρειάζονται οι μασέλες) και να απολαύσουν με πολλά σλουρπ το ζεστό τους. Γιατί, ως γνωστόν, κάτι το ζάχαρο, κάτι το άσθμα, κάτι τα αρθριτικά, κάτι η ανεπάρκεια κάνουν ακόμα και το περπάτημα μέχρι το καφενείο κουραστικό.

Το ίδιο ευχάριστα το πίνουν και τα μωρά όταν τους το δίνει η μάνα τους ανάμεσα από δύο γεύματα γάλακτος.

Αν ένα πιπίνι όμως στείλει για χαμομήλι έναν γερομπισμπίκη, τότε λειτουργεί αντίθετα. Ο γεροξούρας, αντί να πιει χαμομήλι, τρώει χυλόπιτα και γίνεται ρεζίλι. Βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια και δεν μπορεί να το χωνέψει που αμφισβητήθηκε ο ανδρισμός του και η αντοχή του. Ακούς εκεί χαμομήλι! Άσχετα αν υπάρχει κίνδυνος να του φύγει η μασέλα στην προσπάθεια να ανοίξει και να φάει το μύδι!

Απαξιωτικά λειτουργεί και ανάμεσα σε φίλους που κανονίζουν μια βραδιά αξημέρωτη με κατανάλωση ξυδιών και ψάρεμα ζαργάνας όταν στέλνουν τον μαμάκια, ξενέρωτο, σπασίκλας της παρέας να πιει το χαμομήλι του.

  1. - Ποιος νομίζεις οτι είσαι ρε ραμόλι και θέλεις να κεράσεις και ποτό; Τράβα να πιεις το χαμομήλι σου!

  2. - Θα έρθεις μαζί μας το βράδυ; -Μπαααα! δεν νομίζω... έχω διάβασμα, πρέπει να σηκωθώ νωρίς το πρωί... - Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα, άντε να πιεις το χαμομήλι σου και όταν μεγαλώσεις τα λέμε! Εσύ χάνεις...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

vip ωραίο το χαμομήλι σου μοσχοβολάει χαλάρωση