Normal : αυτός που παντρεύεται και μένει στο σπίτι των πεθερικών του.

Abnormal : και για να μην έχουμε τίποτις slangαρχιδιές υπάρχει και η slangία του!

Έτσι λέγεται και το ρεμάλι που ούτε παντρεύεται την καημένη την κόρη (καλό κουμάσι κι’ αυτή), αλλά ξημεροβραδιάζει στο σπίτι της (με ή άνευ γονέων) και συνήθως είναι άεργος, ψάχνει συνέχεια για δουλειά ή το ψυγείο ή ξημεροβραδιάζεται στο slang.gr. Δεν έχει καμιά σχέση όμως με gigolo, πιο πολύ με xecolo, δηλαδή να βγαίνουν τα προς το ζην.

Ιδιαίτερες περιπτώσεις σώγαμπρου συναντιούνται στους φοιτητικούς χώρους. Είναι κάποιοι που κάνουν όλη τους την φοιτητική «θητεία» χωρίς να πληρώνουν νοίκι!

Ο όρος αυτός δεν είναι δόκιμος για γυναίκες. Πολλοί άρρενες θα έκαναν αμάν να τους κάτσει καμιά «συννυφάδα».

Στον εργασιακό χώρο, έτσι λέγονται οι συγγενείς, φίλοι, τσιράκια ή γκόμενοι /-ες του αφεντικού που, από το πρωί ως το βράδυ, τα ξύνουν (2 ή 12), αλλά κανένας δεν τους βάζει χέριι (ή πόδι).

Το ίδιο συμβαίνει και στον πολιτικό χώρο, αλλά με την έννοια ότι κάνουν ό,τι θέλουν ελέω αρχηγού, παρόλο που προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο.

  1. - Ρε καλώς τον σώγαμπρο! Τεε έγινε; Ακόμα σε έχει σπιτωμένο το Λίλιαν ;
    - Μπα μωρέ, βρήκα άλλη με πιο γρήγορο ADSL.
    - Καλά, έτσι όπως πας, θα είσαι στο τζάμπα μέχρι διδακτορικό!
    - Yes, master.

  2. Σώγαμπρος στο ΠαΣοΚ, το οποίο ουδέποτε ηγάπησε, πολύ συχνά βρήκε αχώνευτο και ορισμένες φορές περιφρόνησε (αλλά και καβάλα στο οποίο έκανε μια συναρπαστική, διάβολε, πολιτική διαδρομή!), ο Κώστας Σημίτης, δύο και τρεις φορές αποπεμφθείς υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναδειχθείς σε ηγέτη με την ψήφο φόβου των συντρόφων του μη και χάσουν την εξουσία, δύο φορές ψηφισμένος από τον λαό πρωθυπουργός, είχε, έχει και θα έχει κάθε δικαίωμα να γράφει και να δημοσιεύει. (Από blog)

σωγαμπρος (από BuBis, 18/02/09)Ο αστεράτος σώγαμπρος της δεξιάς κυβέρνησης Σαρκοζίξ με το αριστερό παρελθόν. (από Hank, 18/02/09)Γιάννος Π. -- \'nuff said! (από Vrastaman, 18/02/09)(από BuBis, 18/02/09)πρωην... (από BuBis, 18/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Αιέν σλανγκεύειν!!!

Ο χειρότερος πολιτικός σώγαμπρος που ξέρω είναι ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ΥΠΕΞ της Γαλλίας. Στις εκλογές ήταν με τους Σοσιαλιστές, και την επομένη των εκλογών ο Σαρκοζίξ τον έκανε Υπουργό Εξωτερικών του, ενώ στις εκλογές ήταν υποστηρικτής του αντίπαλου κόμματος! Έχει κάνει σκάνδαλα σε όλο τον πλανήτη, έχει επανειλημμένως αποδειχθεί ότι τα παίρνει χοντρά από πολυεθνικές για να βγάζει επιεική πορίσματα γι' αυτές (απ' την Τοτάλ, αν δεν κάνω λάθος, ή κάποια άλλη πετρελαιοβιομηχανία), στο Κόσοβο κάλυψε μια απαγωγή 300 Σέρβων Κοσοβάρων που τους σκοτώσανε και τους πουλήσανε τα όργανα στην Δύση, στο μεσοδιάστημα από την παράδοση στο ΝΑΤΟ ως την εγκατάσταση του τελευταίου, κι ο Κουσνέρ ως κυβερνήτης του Κοσόβου αμέσως μετά κάλυψε τους αυτουργούς (!), τώρα έχει σκάσει στην Γαλλία μεγάλο σκάνδαλο που φάνηκε ότι ο Κουσνέρ τα έπαιρνε από διεφθαρμένες κυβερνήσεις της Αφρικής, και μέσα σ' όλα ο Κουσνέρ παίρνει ύφος χιλίων καρδιναλίων-μαρτύρων που διώκονται από αντισημίτες (!!) (έτσι χαρακτηρίζει τους δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλά του!). Ο τύπος είναι μέγα όνειδος για το διεθνές πολιτικό σύστημα!

#2
xalikoutis

βλ. και ερωτικός μετανάστης... παρεμπίπταμπλυ ήδη σε ένα υπαρκτό άτομο έχω κολλήσει το παρατσούκλι ερωτικός μετανάστης, το οποίο, αλίμονο, εξέπεσε σιγά σιγά σε σκέτο «ερωτικός» και πλέον σε σκέτο «ερώτικ»....

#3
BuBis

oups sorry! Εβαλα διπλη την φωτο... εχω κοπανησει και δυο τσιπουρα...

#4
GATZMAN

Το λήμμα!
Αστρασπέκια
Κι οσο για τη διπλή φωτό, έμφαση δίνει .Αμα βλέπεις έτσι την παλάμη του Τατ....ε δεν μπορείς κάνεις τους συνειρμούς σου.
Καλή συνέχεια στα τσίπουρα.Αύριο θα πίνουμε όλη μέρα

#5
Hank

«Τατούλη το Τατούλη αδειάζει το σακκούλι» του Καραμανλή και της αυτοδυναμίας του!

#6
GATZMAN

Χανκ ωραίο αυτό

#7
HODJAS

Σώγαμπρος στο τάβλι, λέγεται ο ανεπιθυμήτως τοποθετών τα πούλια του (ιδίως μετά απο διπλές), σε περιοχή που ορίζει ή έλπιζε να ορίσει ο αντίπαλος.