Αγνώστου ετυμολογίας έκφραση που περιγράφει ξαφνική, αναπάντεχη αλλά και σπασαρχίδικη εμφάνιση/παρέμβαση, πότε ευχάριστη και πότε δυσάρεστη.

Συντάσσεται ορισμένες φορές με την λέξη «πούτσα» και την έκφραση «σαν την πούτσα». Σοβαροί ερευνητές, μετά από 3 τσίπουρα, πιθανολογούν ότι μπορεί να είναι προϊόν αναγραμματισμού του αυτού ανατομικού μέλους (με κομμένη την άκρη λιγουλάκι).

Συνοδεύεται συνήθως από θαυμαστικό στον γραπτό λόγο, ενώ στον προφορικό από θαυμασμό.

  1. - Και τότε guys, τσουπ!, σκάει μύτη η Αφροξυλάνθη με το ξώβυζο στο πάρτυ και έγινε το έλα να δεις! - Και τελικά;
    - Δυστυχώς, εγώ μόνο είδα…

  2. - Κάθε φορά που πήγαινα να της μιλήσω για να την ψήσω για τα περαιτέρω, πεταγόταν, τσουπ! σαν την πούτσα ο Λάκης, και άρχιζε τα λιβανίσματα για το πόσο γεια σου είναι το slang.gr, και να το επισκεφτείς, και τι καλά παιδιά γράφουν εκεί, και τι καλούς πόντους δίνουν, κλπ, κλπ. Αμάν πια!

απο δω λετε; (από BuBis, 18/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Τσούπ!

#2
BuBis

φίλε Βράστα, το τσουπ, θαυμάζεται αλλά τονίζεται άραγε;

#3
Vrastaman

Δείχνω την ηλικία μου χεχε...

#4
Hank

Brother in arms, να λημματογραφήσουμε και τον «πολυτονισμό»; Το αντίθετο του ατονισμού, από τους μεσ (υπερ) ήλικες ή ευπατρίδες που επιμένουν να χρησιμοποιούν πολυτονικό στις φοράδες; Με αποτέλεσμα πολλά από τα ποστ τους να φαίνονται με κουτάκια...

#5
Vrastaman

Ἐξαιρετική ἰδέα!

#6
GATZMAN

Τσουπ! Ηank. Αλλη τηλεπάθεια.Γράφεις για πολυτονικό και λίγο πριν έφαγα τονοσαλάτα. Spaster ego χα χα χα

#7
patsis

Σοβαροί ερευνητές, μετά από 3 τσίπουρα, πιθανολογούν ότι μπορεί να είναι προϊόν αναγραμματισμού του αυτού ανατομικού μέλους (με κομμένη την άκρη λιγουλάκι). BuBis Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Ωραίος!