Η εταιρεία Βαράγκη (δες επίσης) ιδρύθηκε το 1900 και από τότε εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη βιομηχανία σχεδιασμού και κατασκευής επίπλων κορυφαίας ποιότητας. Ενώ μέχρι πρότινος δραστηριοποιείτο στο χώρο του χειροποίητου επίπλου, με το θρυλικό σλόγκαν «Δια χειρός» (Βαράγκη), για λόγους ανταγωνιστικότητας επεκτείνει περισσότερο τις δραστηριότητές της.

Εδώ βλέπουμε πως η εταιρεία εστιάζει στην ποιότητα και στην απέριττη αισθητική. Η αγάπη στο υλικό και στο ωραίο και μέσα από έμπνευση, γνώση και εκατονταετή εμπειρία στο σχεδιασμό και στην τεχνική παραγωγής του επίπλου οδήγησαν σε μοναδικές συλλογές. Ο συνδυασμός δε αυτών, με επιλεγμένα αντικείμενα οδηγεί σε μια διακοσμητική πανδαισία.

 1. Όταν σλανγκιστί αναφέρουμε τον όρο, μιλάμε για χειράντληση σπέρματος. Μιλάμε όμως, άπλα για την παραγωγή του συγκεκριμένου χειροποίητου προϊόντος; Όχι ακριβώς. Η λέξη (Βαράγκη) κάνει τη διαφορά. Η λέξη αυτή παίζει διπλό ρόλο στον όρο. Αφενός παραπέμπει κι αυτή στο τάκα τάκα, αφεδύο προσδιορίζει πως η όλη διαδικασία είναι συμβατή με τις slang προδιαγραφές Βαράγκη. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε για κάποιον ψαγμένο κι ακάματο κωπηλάτη πως ακολουθεί τη βαράγκιο μέθοδο, όταν αυτός ακολουθεί τις ακόλουθες προδιαγραφές.

  **Προδιαγραφές**
 • Αγάπη και μεράκι για σχεδιασμό και υλοποίηση «επίπλων» μιας χρήσης.
 • Ατέλειωτη εμπειρία σε σχεδιασμό (φαντασίωση) και σε τεχνική (τρόποι παλινδρόμησης), αφού 40 χρόνια...
 • Επίγνωση αναγκών πελάτη. Ο δημιουργός ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του εαυτού του, αφού πελάτης και δημιουργός είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο. Γιαυτό και από αυτοσεβασμό στον εαυτό του φτιάχνει και γαμώ τα «έπιπλα». Φτιάχνει «έπιπλα» που τον κάνουν περήφανο. Έτσι αισθάνεται πως οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι. Αισθάνεται πως επιτέλους βγήκε και σε κάτι ασπροπρόσωπος!
 • Προσαρμοστικότητα της βαράγκιου μεθόδου από άτομο σε άτομο ώστε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ατόμου σε συγκεκριμένη περίσταση. Γι 'αυτό ο καθένας, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να προσπαθεί να βγάλει τον Βαράγκη από μέσα του, προκειμένου το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τις προσδοκίες του.
 • Ποιοτικός σχεδιασμός (φαντασιώσεις εμπνευστή βασισμένες σε παλιές ή νέες, πραγματικές ή όχι, παρουσίες. Ακόμα η έμπνευση μπορεί να βασιστεί σε ταινίες Μπεν Χουρ, σε περιοδικά για χρήση τουαλέτας, σε διαδικτυακό υλικό (αντί να μπερδέψει τα μπούτια του δημιουργώντας δίκτυο με το εκάστοτε έτερο ήμισυ... προσπαθεί να την βρει με την Πουλχερία). Και σκηνοθετεί τη φαντασίωση, στην οποία φυσικά δίνει στην εικονική παρτενέρ του, ό,τι ρόλο θέλει αυτός. Δικό του το πεπόνι, δικό του και το καρπούζι.
 • Πάντρεμα του κύρους του κλασσικού και πατροπαράδοτου με τη γοητεία του μοντέρνου.
 • Αξιοποίηση επιστημονικών θεωριών (π.χ:μελέτη επίτευξης μέγιστου βεληνεκούς κατά τη σπερματοχυσία) και ανάπτυξη της εφευρετικότητας (π.χ: σκότωμα μύγας από απόσταση).
 • Χειροποίητη κατασκευή για οποιοδήποτε χώρο (σπίτι, εργασία, κλπ), κατά την οποία δοξάζεται η χούφτα (εξομοιωτής αιδοίου). Έχει μια βαθιά γραμμή ζωής ο τύπος, με τόσο λίπασμα που χει ρίξει στη χούφτα του... Βάλε έναν σπόρο και θα δεις!. Απ' τη συχνή χρήση δε, η γραμμή αυτή προσεγγίζει όλο και περισσότερο τη γραμμή ψωλής του. Λέμε τώρα!
 • Ποιοτική κατασκευή εργόχειρου(δες και σχόλια), όσον αφορά την πυκνότητα και την υφή του παραγομένου προϊόντος, ώστε όπως στο εργόχειρο δεν πρέπει να βγαίνει πόντος, έτσι και εδώ δεν πρέπει να υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια.
 • Συμβολή στη διακόσμηση. Π.χ: βάψιμο τοίχων, ταβανιών, κ.λπ.
 • Συνεχής εξέλιξη της μεθόδου. Ο καλός ο Βαραγκιέρος στη μαλακία φαίνεται. Γι 'αυτό δεν εφησυχάζει ποτέ. Μονίμως ψάχνεται, μονίμως ερευνά, μονίμως δοκιμάζει. Επίπονος ο δρόμος προς τη προσωπική απόλαυση.
 • Απόλυτα συμβατή της βαράγκιου μεθόδου, με το δόγμα: σαν πετύχει η μαλακία τύφλα να χει το γαμήσι και φυσικά με το δόγμα στήριξης της μαλακίας.
 • Ανεξαρτητοποίηση της βαράγκιου μεθόδου από τον τόπο. Δεν απαιτείται η υλοποίηση να γίνει πάνω σε έπιπλα Βαράγκη. Δουλεύει παντού. Όπου γης και Βαράγκη.

  Η Βαράγκιος μέθοδος θεωρούμενη ως εταιρική διαδικασία

 • Αντίθετα με τη Βιομηχανία Βαράγκη, εδώ όλες οι ανάγκες διεκπεραιώνονται από ένα άτομο (σχεδιασμός, κατασκευή, κλπ).

 • Η ανάληψη πολλών διαφορετικών ρόλων από ένα πρόσωπο (σχεδιασμός, σκηνοθεσία, παίξιμο ρόλου, υλοποίηση, κλπ) συμβάλλει στον συντονισμό των διάφορων δραστηριοτήτων.
 • Οι ρυθμοί παραγωγής του κάθε ατόμου (της καθεμιάς ατομικής μονάδας) μπορεί να είναι μικροί σε σχέση με την αντίστοιχη της Βιομηχανίας Βαράγκη, άλλα ωστόσο είναι συνυφασμένοι με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Τόσον... όσον. Ωστόσο ο συνολικός ρυθμός παραγωγής όλων των ελληνικών ατομικών μονάδων είναι σαφέστατα μεγαλύτερος από το ρυθμό της βιομηχανίας Βαράγκη. Ώρα λοιπόν να συνεταιρισθούν αυτοί οι ατομικοί παραγωγοί σε κοινή εταιρεία που θα μπει και στο χρηματιστήριο!

  **Συνέπειες από τη χρήση της μεθόδου**
 • Οι βαραγκικές μέθοδοι σκοτώνουν την ανία, ενώ προσφέρουν μοναδική γυμναστική στον καρπό, στο ποντίκι και στους ενδοπαλαμιαίους μύες. Λέμε τώρα.

 • Οι 29 καλύτεροι ορθοπεδικοί, συνιστούν και καλά, τη βαράγκιο μέθοδο για πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με καρπό, ποντίκι και ενδοπαλαμιαίους μύες. Αυτοί ξέρουν!
 • Η μέθοδος συμβάλλει τεχνητά στη βελτίωση της ορθοπεϊκής ικανότητας. [Λέμε τώρα].
 • Κι αν κάποιος, αδυνατεί λόγω κουλαμάρας να φτιάξει το «έπιπλό» του, τότε... ναι ...ναι μπορεί να ελπίζει πως θα βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει. Λέμε τώρα.
 • Η μέθοδος αντενδείκνυται όταν υπάρχει πονοκέφαλος γιατί, η όλη υλικοπνευματική δραστηριότητα (σκέψη-δράση) φορτώνει εξτρά το σύστημα, μ' αποτέλεσμα να επαυξηθεί ο πονοκέφαλος.Για την εκδοχή που παρουσιάστηκε παραπάνω, βλ. παράδειγμα 1.
 1. Επίσης μπορούμε να εκφέρουμε με νόημα την έκφραση και για κάποιον που θεωρούμε πως by default είναι μαλάκας, ή για κάποιον που περιστασιακά κάνει μαλακία.

Για την εκδοχή που μόλις αναφέρθηκε, βλ. παράδειγμα 2.

**Σημειώση και για τις δυο εκδοχές**

Μεταξύ της φράσης «Δια χειρός» και της λέξης «Βαράγκη» συνίσταται για λόγους επιφάσεως και εκφραστικότητας, να γίνεται κάποια παύση, συνοδευόμενη από παλινδρομική κίνηση του χεριού για να υποδηλωθεί πιεστικότερα, το γεγονός πως κάποιος είναι μαλάκας, πως κάποιος περιστασιακά κάνει μαλακία, ή πως κάποιος φτιάχνει την «προίκα» του.

Κλείνοντας αποστέλλω τις ευχαριστίες μου στον Vrastaman για αυτό το θέμα, το οποίο αποδείχτηκε κρουνός ιδεών. Αν συνέχιζα να γράφω φοβάμαι πως θα υπήρχε περίπτωση να εξαντληθούν οι αποθηκευτικές ικανότητες των σκληρών δίσκων του slang.gr και να θεωρηθώ ως σαμποτέρ. Γι 'αυτό αατα!

 1. - Πού είναι ο Νώντας;
  - Έχει κλειστεί στην τουαλέτα, με 5 playboy παραμάσχαλα και φτιάχνει την προίκα του.
  - Κατάλαβα! Δια χειρός (Βαράγκη). Ποιοτικά πράγματα. χα χα χα!

 2. - Ο Κώστας είναι και γαμώ τους μαλάκες. Έχει ξεφύγει το άτομο.
  - Τώρα το κατάλαβες; Δια χειρός (Βαράγκη) μια ζωή.

Δημήτρης Βαράγκης, νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρειας Βαράγκη (από GATZMAN, 18/02/09)Δια Χειρός (Βαράγκη) (από GATZMAN, 18/02/09)Παμέλα, Ενα input για τη Δια χειρός (Βαράγκη) διαδικασία (από GATZMAN, 18/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
pavleas

σπέκια μάστορη!

#2
Vrastaman

Καρασπέκια! Να προσθέσω ότι οι Βαραγκοί υπήρξαν σκανδιναβοί μισθοφόροι που πολέμησαν στο πλευρό μας κατά την άλωση της Πόλης. Σύμφωνα με ορισμένες ιστορικές αφηγήσεις, η ανορθόδοξες μέθοδοι τους περιελάμβαναν ασκήσεις πνιχτής, πράγμα που αποδυνάμωσε τα τελευταία οχυρά και επέτρεψε στον Πορθητή to do his thang.

#3
GATZMAN

θξ φίλε!

#4
GATZMAN

Βράστα, ω Βράστα
Αναδεικνύεις νέες πτυχές τις ιστορίας.
Πώς να πει κανείς τέτοια πράγματα στα παιδιά του δημοτικού στο μάθημα της Ιστορίας;

#5
GATZMAN

Καλά, ενα ενα τα βλέπω. Φοβρερά τα μπρελόκ Παυλέα

#6
Hank

Πάντως μια ιστορικός ονόματι Romilly Jenkins προσπαθεί να τεκμηριώσει ότι ο Βασίλειος Β' τουπίκλην Βουλγαροκτόνος (πριν αλλάξουν τα Βιβλία Ιστορίας μας) ήταν νόθος γιος Βαράγγου μισθοφόρου. Προς το παρόν έχει μείνει στο επίπεδο κουτσομπολίστικης εικασίας.

#7
poniroskylo

Και γαμώ!

#8
GATZMAN

καραθξ!

#9
iron

αχ, γκατς, ΑΑΑΑΑΧ! έχε χάρη που είσαι καλό παιδί!

#10
Vrastaman

Στραγγαλισμός δια χειρός Ironick ;-)
Ποιος την χάρη σου, τυχερούλη Gatz :P

#11
GATZMAN

@iron: Εχω μεγάλη την καταχώρηση, ή κάτι άλλο;

#12
Galadriel

Γκατζ άμα είναι να μας ξεπατώσεις και με άλλα πράγματα εκτός από τους ορισμούς σου κάτσε να σε πάρω με το καλό η μοδίστρα... αχαχαχαχαααα κουράγιο ιρον κουράγιο τα φάγαμεεεε

#13
GATZMAN

Καλά! Λέω κι εγώ πως έχω πονηρό μυαλό. Απλά έκοψα μια δυο τρεις λέξεις στα πλαίσια οικονομίας του λόγου και ...
Γιαυτό δεν είναι καλύτερα, να μείνω στο σεντόνι που με προφυλάσσει κι απ' το κρύο τούτες τις κρύες μέρες; Η όλη φράση θα ήταν: Εχω μεγάλη την καταχώρηση, ή κάτι άλλο θες να πεις; Λέμε τώρα.

#14
Vrastaman

Κι όταν εργάζεσαι ούτε φαντάζεσαι
Τι κάνω μόνη μου μες το σεντονι μου.

#15
GATZMAN

@Vrasta: Αυτό δεν ήταν μήνυμα, σκηνοθετικό επίτευγμα ήταν! Σπέκ αδελφέ!

#16
Vrastaman

(...συνειρμού συνέχεια...)

Το δικό σου πάπλωμα είναι για μι εις τη νι
άτομαααα.

#17
GATZMAN

Στέλιος Καζαντζάκης, δια χειρός Vrastaman
Σωστόος!

#18
Vrastaman

Δεν πιστεύω σε τίποτα
Δεν ελπίζω σε τίποτα
Δεν θέλω την συμπooόνια κανενός

#19
Galadriel

αχαχα! Έχετε ξεφύγει κι έχει πλάκα!

#20
iron

καλά, τώρα σας είδα, χαχαχααα!

γκατς, θα σου απαντούσα ό,τι και η Μες, για άλλη μια φορά με εκπροσώπησε επαξίως! πάντως μας κάνεις και βογγάμε, αυτό είναι σίγουρο. χαλάλι σου όμως! αγαπάμε γκατς...

#21
Galadriel

Βασικά εγώ αγάπησα όταν διαπίστωσα ότι η πραγματική συμφορά περιοριζόταν μόνο στα πρώτα λήμματα - μετά οι ορισμοί φεύγανε σαν νεράκι. Κάτι του κάνατε, είναι σίγουρο, και έγινε σουπερτέλειος.

Μετά το πούστης του Χάνκυ που έπρεπε να ελέγξω για 240 τόσα λίνξ και να κάνω 150 τόσα κοπι πέιστ όμως, νομίζω ότι ο γκατζ πήρε επιπλέον προαγωγή.

Αλλά, εδώ που τα λέμε, και χωρίς βογγητό, φάση καλή δεν δίνεται, νομίζω; αχαχα!

#22
GATZMAN

Μ' αρέσει το κοινό δόγμα των sistas.

Πάντως σχετικά με το βογκητό, πέρα απο τη σοφότατη θετική συμβολή του, που δίνει η mes, υπάρχει κι άλλη θετική συμβολή.

Χάρις στις προσπάθειες που κάναμε με το Χάνκ και μ' άλλα κλεφτόπουλα και κλεφτοπούλες, σας φέραμε πιο κοντά. Αρα επιτελέσαμε σλανγκάρεστο επικοινωνιακό έργο! Γιαυτό μπράβο μας!.

Τώρα εξηγείται γιατί φτερνιζόμουν τόσο συχνά τον τελευταίο καιρό. Τα ίδια συμπτώματα έχει κι ο Χάνκυ. Το βογκητό η αιτία.

Τώρα όμως θα κάνω τον Αρτέμη Μάτσα. Οτι πω μένει μεταξύ μας. Οκ;

Εμαθα πως ο Χάνκος Δράκος, τον τελευταίο καιρό ταξιδεύει στην Αγγλία, ψάχνοντας υλικό για να κάνει update το λήμμα «πούστης», ανεβάζοντας τον πούστης ΙΙ (πολλοί οι πούστηδες εκεί, πολλές και οι εκφράσεις). Θα φέρει το... υλικό! Θα φέρει τόσα σεντόνια, όσα δεν έχει το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της Αθήνας.

χαχαμπουχααα

#23
Khan

Τελικά, ύστερα από σύσκεψη με τον έτερο ιστορικό νου, Δρ Βρασταπόπουλο, φαίνεται ότι διά χειρός Βαράγκη ή Βαραγκού ή Βαραγκής, είναι κυριολεκτικά το φραπέ που σου κάνει Βαραγκός-η , έστω απόγονος, δηλαδή ανήκων/-ουσα σε μια εκ των παρακάτω σύγχρονων εθνοτήτων: Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Αγγλία. Not bad! (με εξαίρεση ίσως την Αγγλία).