Ο όρος Άλμα Μάτερ χρησιμοποιείται διεθνώς ως συνώνυμο του πανεπιστημίου στο οποίο φοίτησε κάποιος. Στα λατινικά σημαίνει κυριολεκτικά «η θρέφουσα μητέρα». Προσδιορίζει το ινστιτούτο στο οποίο κάποιος απέκτησε τα εφόδια για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του καριέρα. Δηλαδή ο σταθμός ορόσημο της ακαδημαϊκής πορείας.
Σλανγκικά, ταυτίζοντας το «άλμα» με το «πήδημα», ο όρος αποτελεί το σημείο μηδέν της σεξουαλικής εκμάθησης. Δηλαδή τη γυναίκα η οποία πήρε την παρθενιά του προσδιοριζόμενου προσώπου και του έδωσε τα πρώτα εφόδια στον αιώνιο αγώνα σεξουαλικής βελτιστοποίησης.

- Για πες ρε Μάκη, με τρώει η περιέργεια, πως είναι τελικά η Λίλιαν στο κρεβάτι;
- Τι να σου πω ρε Βάγγουρα, καλή η Λίλιαν αλλά ούτε καν συγκρίσιμη με τη Λάουρα...
- Βρε μανία με τη Λάουρα...Κάθε φορά παρατάς και άλλη γκόμενα γιατί τη συγκρίνεις με τη Λάουρα! Ρε, μπας και σου έχει κάνει μάγια αυτή η γυναίκα;
- Η Λάουρα κολλητέ είναι το Άλμα Μάτερ μου. Δεν ξεχνιέται ποτέ...
- Φίλε ένα Άλμα Μάτερ έχει κάθε άντρας: τη μανουέλα...

Άλμα μάτερ του DT Jesus...Α ρε Αντζελίνα.... (από DT Jesus, 20/02/09)

Ceci malheureusement EST Debbie Harry! (από Vrastaman, 20/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Σπεκ!!!!
Έχει και μπινελικοεφαρμογή: Φτου σου, alma mater!
(= Φτού σου, γαμώ την μάνα μου / σου!)

#2
GATZMAN

Αστεράτος
Πολύ σημαντικό λήμμα!

#3
DT Jesus

Ας βάλουμε όλοι μια φωτό του δικού μας Άλμα Μάτερ τότε. Εγώ καταθέτω τη δική μου...:)

#4
Jonas

Όντως, σημαντικό λήμμα. Ομολογώ όμως πως δεν το έχω ακούσει ποτέ...

#5
Vrastaman

H δικιά μου, Angelina
Η δικιά σου, Φρατζολίνα!

#6
Galadriel

Αρνούμαι να αποδεχτώ την αρσενικομονοπώληση αυτού του ωραιότατου λήμματος και ανεβάζω το Άλτα Πάτερ μου. Έτς, Έτς, Έτς!

#7
Vrastaman

Τον μισώ, τον μισώ, τον μισώ αυτόν και το αυτάρεσκο χαμόγελό του κάθε φορά που καλαφάτιζε τις πιο όμορφες και πολύχρωμες εξωγήινες ενώ ο Spock τραβούσε κουπί!!

#8
iron

και η Άλμα Μάλερ μάλλον εκεί σπούδασε μου φαίνεται...

#9
Galadriel

Εδώ που τα λέμε βραστ, τα χρόνια περνούν και τα κριτήρια αλλάζουν. Άλμπα Πάτερ, βάσει ορισμού είναι Η ΠΡΩΤΗ φαντασίωση - το όλο αυτοπεποίθηση «αυτάρεσκο χαμόγελο» ε, όσο να ναι και το φέιζερ αχαχα. Στη συνέχεια όμως, το ασύλληπτα έξυπνο, ψυχρά αντικειμενικό και αυστηρό προφίλ του Σποκ, έχει μεγαλύτερη πέραση - ειδικά στην φωτό που ανέβασες, Σποκ μπουκιά και συγχώριο (τα αυτιά θα του τα κολλήσουμε με σελοτέι). Μμμμ. Τί ιδέες μου βαλες τώρα, φτου!

#10
Galadriel

*ΆλΜΑ

#11
Hank

Συμφωνώ με Μες, κι εγώ θα βάλω αυτές που αντικειμενικά υπήρξαν οι πρώτες Άλμα Μάτερ- Μανουέλες μου, όχι αυτές που τώρα με συγκινούν. (Έτσι βέβαια θα καρφωθούμε κι ως προς την ηλικία μας).
Για να βγω από την ντουλάπα, η πρώτη μανουέλα έβερ ήταν η Μαρία Σνάιντερ, Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι, από μικρός στην κουλτούρα. Την ίδια χρονιά με σημάδεψαν η (Εμ)μανουέλα Κρίστα Άλεν της αμερικανικής σειράς που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ανθρωπολογίας στον εξωγήινο Χέφρον, αρχίζοντας από το σεξ και πηγαίνοντας προς τα συναισθήματα. Και η Έβα Χερτσίγκοβα. Ντάξει δεν είμαι και πολύ μεγάλος!

ΝτιΤι Ιησού, καραέγραψε το λήμμα!

#12
Vrastaman

Σε κάποιο επεισόδιο που ερωτεύτηκε ο Σποκ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ! Δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες ;-)

Η δική μου (παιδική) alma mater ήταν η Debby Harry των Blondie. Η προσγείωση βέβαια υπήρξε άκρως επώδυνη όταν (ενήλιξ πλέον) την είδα λαϊβ σε κάποιο κλαμπάκι και έμοιαζε τόσο φτυστά με την Ρίτα Σακελλαρίου...

#13
Hank

Η Κρίστα Άλεν ήταν και γκόμενα του Κλούνει, αλλά για τον τελευταίο λένε ότι είναι πούστης

#14
Vrastaman

@ Khan: Ιστορική ατάκα του Brando προς Maria Schneider από το μύδι που ανέβασες: Let my penis be your hap-piness!

#15
Galadriel

@Χανκ: πούστης ο Κλούνει. Οκ. Έχω την υποψία ότι αυτές οι λάσπες προκύπτουν από τον αντρικό εγωισμό των μασμήντια. Δηλαδή, και πούστης να ναι, δεν μπορώ να τον φανταστώ σε φάση να τον παίρνει. Από την άλλη μπορώ κάλλιστα να τον φανταστώ να (μου) τον δίνει. Κανονικά όμως αχαχαχαχαχαχα

#16
n0i2

Είναι και τραγούδι των Moonspell :P

#17
allivegp

@Βράστα: Προφανώς αναφέρεσαι στο Reunion των Blondie, που έγινε το 1999 με το Maria. Δεν ήταν όμως τόσο χάλια η Debbie ρε πστ μου, το αντίθετο μάλιστα (μήδι).

#18
Vrastaman

Αλλιβέ: ήταν ακόμα παλαιότερα, γύρω στα 91-92...

#19
allivegp

Δηλαδή είχε πατσαβουριάσει κιόλας από τα 46 της; 'Οταν μόλις πριν 12 χρόνια μεσουρανούσε με το Heart of Glass; Δεν θέλω να το πιστέψω...