Πανεπιστήμονας ονομάζεται το άτομο το οποίο κατατάσσεται σε τάξη ανώτερη του επιστήμονα, δηλαδή είναι πιο έξυπνος, έχει περισσότερες γνώσεις και τα πτυχία του είναι «πιο βαριά».

Με λίγα λόγια:

επιστήμονας < πανεπιστήμονας

Ο όρος «πανεπιστήμονας» μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ειρωνικά για άτομα τα οποία το παίζουν ή είναι ξερόλλες και κάθε φορά σου προκαλλούν διόγκωση των όρχεων όταν αρχίζουν να μιλάνε και να «μοιράζουν γνώση απλόχερα», οι λεγόμενοι εξυπνάκιδες.

Υ.Γ: Μην χρησιμοποιήσετε σε δημόσιες συζητήσεις σας την λέξη «πανεπιστήμονας» όταν απευθύνεστε σε κάποιον σοβαρά γιατί πολύ απλός θα βγείτε off

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Η Ραφαηλίνη αποτελεί καθαρή πρωτεΐνη προερχόμενη απο τον τιτανομέγιστο αθλητή Ραφαήλ Κωστόπουλο γνωστό και ως «ΤΟΥΜΠΑΝΟ» ή και «ΜΠΡΑΤΣΟ» ο οποίος όπως γνωρίζουμε αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της Body Building σκηνής της Ελλάδος.

Ως γνωστόν η πρωτεΐνες αποτελούν τα πιο διαδεδομένα και πολυδιάστατα ως προς τη μορφή τους μακρομόρια στη φύση, ωστόσο μία μεγάλη αντίθεση που συναντάμε σε αυτό το συγκεκριμένο είδος πρωτεΐνης είναι ότι δεν είναι καθόλου διαδεδομένη, αφού η παραγωγή της προέρχετε μονάχα από τον Ρ.Κωστόπουλο, τον οποίον ελάχιστοι αποκαλούν και «παραγωγό της Ραφαηλίνης».

Σπάνια αλλά πλούσια!

...όπως δηλώνουν οι πανεπιστήμονες οι οποίοι μελετάνε τους τελευταίους μήνες αυτό το «θαύμα», όπως το αποκαλούν, μπορεί η Ραφαηλίνη να έιναι πολύ σπάνια, μιας και παράγεται μόνο απο ένα άτομο σε ολόκληρο το γνωστό προς εμάς σύμπαν, ωστόσο το τι προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα, τόσο οργανικά όσο και ψυχικά, είναι σημαντικό, να μην τα πολυλογούμε βέβαια μιας και δεν έχετε όλοι PhD στην Ιατρική με ειδίκευση τη Βιολογία οπότε όσο και να προσπαθήσω να σας μεταβιβάσω τις γνώσεις μου χαμένος κόπος, θα το αφήσουμε εδώ, στο ότι είναι «πολύ καλή».

Τα κύρια πλεονεκτήματα της είναι:

~Το πρώτο «μπαμ» το κάνει μόλις καταποθεί και στη συνέχεια προσφέρει πλήρη συνείδηση του κόσμου γύρω απο τον καταναλωτή, αυτό σημαίνει, χρήση όλων των υποδοχέων ερεθισμάτων του ανθρώπινου σώματος στο 100%, συνεπώς αντίληψη των πάντων γύρω του σαν το άτομο να λειτουργεί σε «slow motion«» ή σαν να λειτουργεί σε εγρήγορση, άρα ο καταναλωτής μπορεί να αντιδράσει σε οποιοδήποτε ερέθισμα πολύ πιο γρήγορα.

~Δραματική αύξηση της αντοχής

~Μείωση της αίσθησης του πόνου και της κούρασης

~Αύξηση των μυικών πρωτεϊνών σε τέτοιο σημείο ώστε μετά απο κάθε προπόνηση να βλέπει ο αθλητής εμφανή αποτελέσματα

~Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος

~Μείωση της αίσθησης της πείνας

Να σημειωθεί ότι η Ραφαηλίνη μπορεί να αντικαταστήσει τα κύρια γεύματα κατα τη διάρκεια της ημέρας όπως πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό και αυτό λόγο των θερμίδων και των βιταμινών που περιέχει.

Κατανάλωση από έναν μέσο άνθρωπο

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η Ραφαηλίνη δεν είναι για όλους. Είναι πολύ σπάνια συνεπώς μόνο οι μεγάλες τσέπες και οι άνθρωποι που συναναστρέφονται με τον τιτανομέγιστο μπορούν να την αποκτήσουν.

Υπάρχουνε πολλές φθηνές απομιμήσεις στα ράφια των XTREAM STORES ωστόσο «δεν πρέπει να τα εμπιστευόμαστε», όπως δηλώνει ο αυθεντικός δημιουργός της. Η κλασική Ραφαηλίνη βγαίνει σε μπουκάλια του ενός κιλού, και μπορείτε να τις εντοπίσετε εύκολα διακρίνοντας δύο εικόνες με το πρόσωπο του δημιουργού, στο πάνω μέρος του μπουκαλιού.

λεζάντα εικόνας

Ραφαηλίνη και Urban Διάλεκτος!

Ακούγεται συχνά απο hipsters,body builders,αθλητές fitness και πολλούς Καλαματιανούς η λέξη "Ραφαηλίνη". Παρακάτω θα δώσω μερικά παραδείγματα για το πως κάποιος μπορεί να χρησιμοποίησει αυτόν τον όρο.

~Όταν βλέπεις κάποιον αθλητή πολύ φουσκωτό, κοινός «πρωτεϊνάκια», «αναβολικάκια», «άτομο με τεράστιο σώμα και μικρό κεφάλι», συχνά χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις «Καλά ρε μ@λάκα, Ραφαηλίνη παίρνεις;»

~Επίσης όταν σε ρωτάνε στο γυμναστήριο αν καταναλώνεις διάφορα συμπλρώματα ή άλλες ουσίες βοηθητικές ως προς τον οργανισμό για πριν και μετά την άθληση, μπορείς απλά να απαντήσεις «Πέρνω μόνο Ραφαηλίνη» εμπνευσμένο από το «Παίρνω μόνο πρωτεΐνες»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η selfie φωτογραφία που βγάζει κάποιος την ώρα που χέζει.

-Μάγκες μαντέψτε τι κάνω στη φωτογραφία.
-Άσε μας ρε, αφού φαίνεται από τα πλακάκια του μπάνιου ότι είναι χεσέλφι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

άτομο καταπιεσμένο εσωτερικά

Ο κρυφός ομοφυλοφιλίλος.Αυτος που ζει στρέιτ ζωή και κοροϊδεύει όλους τους άλλους και άλλες.Βγαινει από την λέξη πουστης και στρείδι που περιγράφει το πώς κλείνει σαν στρείδι για να μην αποκαλυφθεί

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Τα αντανακλαστικά κάποιου, ο οποίος είναι αρντάν.

- Του πέταξα το μπαλάκι κι έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος πήγε να την πιάσει κι έπεσε!

- Πω ρε φίλε, και γαμώ τ'αρντανακλαστικά!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

- Ρε τον Πανάγο, πάλι μπήκε ο μπαγάσας! - Ισχύει έχει στραβώσει το πέος του.

Ο ιδιαίτερα, σε βαθμό παρεξηγήσεως, σεξουαλικά ενεργός νέος, συνήθως στην τρίτη δεκαετία της ζωής του, που επιδίδεται ευχερώς στην τέχνη της αποπλάνησης κάθε ηλικίας θήλεων. Το αμάξι του αποτελεί το κέντρο της δραστηριότητας του, όπου και πραγματοποιεί συνήθως ερωτικά προκαταρτικά(πεολειχία κτλ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Χωροφύλακας. Ληστρική σλανγκιά της δεκαετίας του 1920 (νταξ, συν πλην), αγνώστου στον γράφοντα ετύμου. Λόγω όμως που ο τελευταίος αρέσκεται στη μαθηματική σκέψη, προτιμά να το σκέφτεται κάπως έτσι, αφού 5Χ5=25.

Πέραν των μαλακιών όμως, όποιος ξέρει τίποτις ετυμολογικώς σοβαρόν ας καταθέσει τον οβολόν του στα σχόλια εδώ από κάτου.

Οι ληστές κατεξευτέλιζαν τους νόμους, τα εκτελεστικά όργανα της πολιτείας, δηλαδή τους χωροφύλακες, αλλά και αυτό το ίδιο το κράτος. Γι αυτό και οι "εικοσιπενταράδες", ή "σακαράκες" ή "καραβανάδες" ή "σταυρωτήδες" ή "σπαθάδες" όπως αποκαλούσαν τους χωροφύλακες [...] βασάνιζαν για ψύλλου πήδημα τους χωρικούς και τους κτηνοτρόφους [...]

Οι χωροφύλακες δεν σταμάτησαν να πυροβολούν μέχρι που οι σφαίρες τους τελείωσαν, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα οι ληστές να διαφύγουν [...] Ύστερα από λίγο [...] οι άντρες του καταδιωκτικού αποσπάσματος άκουσαν κάποιον να τους φωνάζει: "Μπορεί, ωρέ εικοσιπενταράδες, να πάρετε τις κάπες και τα τσαρούχια μας αλλά τα κεφάλια μας δεν θα τα πάρετε ποτέ!"

Βασ. Τζανακάρης Οι λήσταρχοι. Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν. Εκδ. Μεταίχμιο 2015.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Υψηλή χαητζικαρία "βαρά" κάποιος όταν τον έχει πιάσει κάτι και λέει βλακείες και κάνει χαζά πράγματα. Πολλές φορές για την υψηλή χαητζικαρία ευθύνεται η κατανάλωση αλκοόλ.

-Θέλω να σοβατίσω τα δόντια μου, χαχαχα
-Ααα καλά, αυτός έχει βαρέσει χαητζικαρία 100.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Πασπαρτού ιντερνετικός σχολιασμός, φοριέται ως απάντηση σε περιπτώσεις όπου εκστομίζεται κάποια χοντρή μαλακία ή για καταστάσεις Ελλαδιστάν.

Ο εκφέρων την έκφραση δεν είναι απαραίτητα και μνημονιάκιας (αν και μετά το τρίτο το μακρύτερο που υπέγραψε ο Αλέκσης, τα όρια γίνονται σαφώς πιο δυσδιάκριτα-και μάλλον σε αυτό το σημείο του χωροχρόνου άρχισε να εμφανίζεται και η φράση, μια και κάπου αρχίζεις να συνηθίζεις-παράβαλε και το γνωστό ανέκδοτο "με τρεις φορές πούστης γίνεσαι;"), ως εκ τούτου η έκφραση δε φέρει καθαρά πολιτική χροιά.

Μπορεί, για την ακρίβεια, κανείς να πει ότι τα μνημόνια στην εν λόγω έκφραση είναι απλά ένα απροσδιόριστο υπέρτατο κακό/τιμωρία, το οποίο ο εκφέρων την κοτσάνα (ή αντίστοιχα ο σοφός ελληνικός λαός) αξίζει να λούζεται εις τους αιώνας των αιώνων.

Σημείωση: το "μέχρι να σβήσει ο ήλιος" μπορεί, αναλόγως την άποψη του καλλιτέχνου, να αντικατασταθεί από οποιαδήποτε έκφραση που δείχνει σημείο στο απώτατο μέλλον που θα έχει πεθάνει ως και ο Μητσοτ... you get the point που λέμε και στο χωριό μου στο Πούτσεστερ.

Εσύ λοιπόν που διαβάζεις άρθρο που σχολιάζει τις εξελίξεις του Survivor και σχολιάζεις: Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Διαβάζεις άρθρο που παρουσιάζει την συναυλία της Πάολα και σχολιάζεις:Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.Εσύ που διαβάζεις την ανάρτηση σχετικά με το Pride που έγινε στην Αθήνα ή τις αναρτήσεις που ενημερώνουν για τις συναυλίες στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και γράφεις σχόλιo: Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ρημαδοήλιος. Κάτω απο αναρτήσεις γνωστών e shop που πουλάνε την πραμάτεια τους εσύ εκεί εύχεσαι Μνημόνια και μετά υπερήφανα κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη λέγοντας απο μέσα σου "έγραψα πάλι". (απεδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η γκιουγκιούρα ουσιαστικό , ρήμα γκιουγκουρίζω , επίθετο γκιουγκιούρης . Η ενοχλητική φασαρία η βαβούρα που κάνει κάποιος όταν λέει λέει λέει .... μιλάει συνεχώς, συνήθως μέσα από τα δόντια του ψιθυριστά ή και φωναχτά αν θέλετε , σε σημείο να γίνεται ενοχλητικότατος , ώστε να κλείνεις τ' αυτιά σου σαν σε κινέζικο μαρτύριο. Συνήθως γκιουγκιουρίζουν οι Ελληνίδες μαμάδες και οι πεθερές επίσης οι σύζυγοι που θέλουν να 'χουν το πάνω χέρι , οι μέγαιρες γιαγιάδες και οι χήρες στο κρεββάτι . Λέγεται στα χωριά της Σητείας στο Λασίθι της Κρήτης.

Ρε μαμά σταμάτα πια τη γκιουγκιούρα μ'έχεις τρελάνει ! Θα φορέσω το σακάκι μου και θα βγω ή θα το φάω το φαγητό μου. Ή Ρε μαμά σταμάτα μην γκιουγκιουρίζεις άλλο, φοράω το τζάκετ μου και δεν κρυώνω στην σκοπιά ! ¨η στο σπίτι ο σύζυγος : Αμάν πια μην γκιουγκιουρίζεις άλλο θα τα πύνω τα χέρια μου και μετά θα φάω !

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε