Τι φορούσε;
- Τι να φορούσε μωρέ το τσόλι; Ένα τζιν στενό και μια μπλούζα κολλητή να φέρονται όλα!

Η λέξη "τσόλι" χρησιμοποιείται κυρίως στο αρσενικό γένος. Σπανιότατα στο θηλυκό. Χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τον άντρα κακής διαγωγής, τον ανήθικο, αυτόν ο οποίος εκδίδεται, αλλά και τον υπερβολικά προκλητικό.
Κυρίως χρησιμοποιείται μεταφορικά για το πρόσωπο (αρσενικό) το οποίο πάντα προκαλεί αναστάτωση εσκεμμένα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έκφραση που δηλώνει πως η καταστροφή κάποιου σπουδαίου ή αξιοζήλευτου ατόμου, έργου, κατάστασης, σχέσης, θα είναι θεαματική και σε αντίθεση καθόλου αξιοζήλευτη αλλά σοκαριστική και δυσάρεστη.

- Δεν είδες που καταλήγουν όλα αυτά; Όλοι λέγανε για αυτούς "τι ευτυχισμένο ζευγάρι που ήταν" και αυτοί μες τα προβλήματα ήταν!
- Τι τους έλειπε; Όλα τα είχαν, λεφτά,ταλέντο, ομορφιά. Γιατί τέτοια δυστυχία;
- Εμ! Τι να το κάνεις; Έτσι είναι, τα όμορφα κορμιά όμορφα καίγονται!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έκφραση που δηλώνει την παντελή έλλειψη σοβαρότητας, λογικής και την αδυναμία ενός ατόμου να διαχωρίσει σοβαρές από ανούσιες υποθέσεις, μετρημένες από απρεπείς συμπεριφορές, ή η συμπεριφορά του έρχεται σε αντίθεση με όσα δηλώνει και προβάλλει. Χρησιμοποιήται για πρόσωπο ή κατάσταση.

Σημασία : Καθιερώθηκε εφόσον αυτές οι δύο καταστάσεις (χέζω-παίζω), δεν ταιριάζουν και δεν συνοδεύει πότε ή μια την άλλην.

Πέρασα από το σπίτι της Μαρίας τις προάλλες.Στην μίαν άκρη κυκλοφορούσε ο γκόμενος ξεβράκωτος, και στην άλλη τα παιδιά της. Χέζω παίζω!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία