Η φράση «εδώ δεχόμαστε μόνο παγκουί» προέρχεται από την αργκό μιας περασμένης εποχής, για να περιγράψουν με μια μικρότερη λέξη την αντικαταβολή. Το παγκουί είναι παράγωγο από τον μαρμάρινο πάγκο.
Παράδειγμα, στα παντοπωλεία επειδή υπήρχε πάγκος και τεφτέρι (για τα χρωστούμενα), πολλές φορές χρησιμοποιούταν η ορολογία αυτή.

- Κε Γιώργο πάλι μέσα είμαι, γίνεται να μου τα προσθέσεις στο τεφτέρι;
- Τέρμα το τεφτέρι για εσένα, γέμισες σελίδες, από τούδε και στο εξής μόνο παγκουί.

Δηλαδή τα λεφτά στον πάγκο και μόνο (τοις μετρητοίς).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ζορίκλας ονομάζεται ο (συνήθως) άντρας ο οποίος προσπαθεί να επιβληθεί με τη «μυϊκή» του δύναμη έναντι πολλών αδυνάτων.

Ένα υψηλό ποσοστό ταιριάζει με το λήμμα λουοδύτης, δηλαδή γνωστοί ως οι υπερασπιστές της Θάλασσας και της παραλίας που επιδεικνύουν το επονομαζόμενο «Ζόρι».

Συνήθως τέτοια άτομα κάνουν την εμφάνιση τους στις παραλίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο και συνηθίζουν να αποφεύγουν τους καβγάδες επιβάλλοντας την γνώμη τους σε όλους τους άλλους.

Πολλές φορές όμως αυτό αποτυγχάνει παταγωδώς, και εις βάρος τους ασκείται βία που αρμόζει σε αυτά τα ενοχλητικά απαράδεκτα άτομα.

- Τον θυμάσαι τον ζορίκλα τον Μελέτη στο Camping ;
- Αν τον θυμάμαι λέει; Ξεχνιέται τέτοιος δύτης και αργόσχολος; Το μόνο που ήξερε ήταν να «πουλάει» «ζόρι» στα 17 χρονών παιδιά, όντας ο ίδιος 46 χρονών γομάρι!!!! Εεεε τον ζορίκλα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Καραγκούνης, ο (φιλική ορολογία)

Το παιδί το οποίο όταν μαζεμένοι φίλοι μεταξύ τους παίζουν για χόμπυ ποδόσφαιρο και ο ίδιος προσπαθεί μετά μανίας παίζοντας «θέατρο» να κερδίσει τα γνωστά φάουλ, με άτιμο τρόπο.

  1. Πω! τον καραγκούνη πάλι έπεσε...

  2. Σήκω πάνω ρε καραγκούνη...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία