Το μεγάλο μανιτού, σύμφωνα με την Ινδιάνικη μυθολογία, ήταν το υπερφυσικό πνεύμα που καθόριζε την ισορροπία μεταξύ της ζωής και της φύσης. Η πανμέγιστη δύναμη της ζωής. Στα Ελληνικά έγινε κυρίως γνωστό μέσα από τα κόμιξ του Λούκυ Λουκ στα οποία οι Ινδιάνοι είχαν τοτέμ αφιερωμένα στο πνεύμα αυτό. Σλανγκιστί, μεγάλος μανιτού λέγεται περιγελαστικά αυτός ο οποίος κάνει πως τα ξέρει όλα, τον ξερόλα. Αν και χρησιμοποιείται για όλα τα θέματα, ο όρος αυτός βρίσκει μεγαλύτερη χρήση ως χαρακτηρισμός κάποιου που το παίζει αυθεντία σε σεξουαλικά ζητήματα, του πουτανιάρη.

(Βλέπε και μάζεψε την μην την πατήσουμε.)

- Ρε φίλε, άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα: Οι γκόμενες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που βαθμολογούνται με 8 και πάνω και σε αυτές που είναι κάτω από 8. Αυτές που είναι χαμηλότερες του 8 είναι γενικά ανασφαλείς και για να τις ρίξεις πρέπει να τις κάνεις να νιώσουν σαν 9άρια ή ακόμα και 10άρια. Άρα, σε αυτές τις γκόμενες πρέπει να πετάς συνέχεια κομπλιμέντα για να τις κάνεις να νιώσουν ωραία. Το πως βαθμολογείσαι εσύ δεν έχει καμία σημασία για αυτές τις γκόμενες γιατί λόγω της ανασφάλειάς τους, τις φτάνει που τις κάνεις να νιώθουν πρώτο πράγμα. Το γεγονός αυτό και μόνο είναι αρκετό να επισκιάσει όλα τα μειονεκτήματά σου και να σε οδηγήσει στη νίκη του παιχνιδιού.
Αυτές που είναι από 8 και πάνω, συνήθως ξέρουν πού περίπου βρίσκονται και το μεγάλο λάθος που κάνουν συχνά οι άντρες είναι να τις τελειώνουν στα κομπλιμέντα και τις γλυκές κουβέντες. Η γκόμενα δεν δείχνει καμία συγκίνηση σε κάτι για το οποίο είναι σίγουρη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι το να πουλήσεις ιστορία και να ανεβάσεις τον εαυτό σου στα μάτια της. Η γκόμενα αυτή ψάχνει για κάποιον που είναι φαινομενικά ανώτερος από τους άλλους. Ενδείκνυται και μία δόση αδιαφορίας και εκεί που την περιτριγυρίζουν πολλοί, εσύ την αγνοείς επιδεικτικά κάνοντας όμως παράλληλα και την παρουσία σου γνωστή. Ακριβώς αυτή η κατηγορία γυναικών είναι που λέγονται και γραμματόσημα.
Έτσι έχουν τα πράγματα κολλητέ. Άκου με εμένα, το έχω φιλοσοφήσει το θέμα. Πώς νομίζεις πηδάω και άλλη κάθε μέρα;
-Σιγά ρε μεγάλε μανιτού εσύ...Κατούρα και λίγο...

(από DT Jesus, 08/04/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Συνήθως η έκφραση «τα σκάω» χρησιμοποιείται για να δείξει ότι κάποιος πληρώνει αδρά για κάτι. Η πιο ακραία και σλανγκική χρήση της έκφρασης αυτής είναι ως φαλλοκρατικό συνώνυμο του γαμάω. Πιθανότατα να έχει ρίζες στη πρακτική του μπουκάκι, όπου το ουσιαστικό στο οποίο αναφέρεται το άρθρο «τα» γίνεται αμέσως εμφανές (τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται...). Επίσης, ανήκει στην ίδια εκφραστική οικογένεια με το «Πάρ'τα μωρή!»

- Τελικά τι έγινε με την Αφροξυλάνθη χθες; Κάνατε έρωτα ήήή φιλάκια κι έτσι;
- Τι έρωτα και αρχιδιές μου λες ρε κακομοίρη...Της τά'σκασα κανονικά. Της έδωσα να καταλάβει τι εστί Βάγγουρας...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χαρακτηρισμός της γυναίκας που φημίζεται για την μη επιλεκτικότητά της στους ερωτικούς συντρόφους της. Συνήθως μια μαύρη τρύπα έχει ιστορικό πολλών συντρόφων και είναι γνωστή για την έλλειψη ενδοιασμών όσον αφορά την σεξουαλική της ζωή. Περιφρονείται και πολλές φορές φθονείται για την ευθύτητά της από άλλες γυναίκες, αλλά αποτελεί σεξουαλική όαση για τους άνδρες που την περιτριγυρίζουν. Με λίγα λόγια η γυναίκα που γαμιέται σαν σκύλα. Τις πιο πολλές φορές η γυναίκα αυτή δεν είναι μπάζο αλλά ούτε και μούνος. Συνήθως κάτι στο ενδιάμεσο. Τυπικά ο όρος μαύρη τρύπα περιγράφει το αιδοίο της γυναίκας αυτής με φανερή πρόθεση να το παραλληλίσει με το αστρονομικό αντικείμενο τεράστιας βαρύτητας που έλκει και ρουφάει τα πάντα.

- Καλά ρε Μήτσο και εσύ πήδηξες τη Λίλιαν;
- Ναι ρε, της τά'σκασα χθες....
- Τι να πω ρε...Αυτή η γυναίκα έχει πάει με το Βάγγουρα, το Μπάμπη, τον Ισίδωρο, τον Κούνα Μούτα και τώρα με εσένα! Έλεος πια...
- Αφού ξέρεις ρε Νώντα, η γυναίκα είναι μαύρη τρύπα, τι ρωτάς...Γιατί δεν της τη πέφτεις και εσύ; Η γκόμενα κάνει και παιχνίδι εντός έδρας...Άκου με που σου λέω...
- Τι λες ρε μαλάκα, να κολλήσω και τίποτα...Ούτε με ξένο πούτσο!

(από DT Jesus, 05/03/09)(από Khan, 05/07/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο όρος Άλμα Μάτερ χρησιμοποιείται διεθνώς ως συνώνυμο του πανεπιστημίου στο οποίο φοίτησε κάποιος. Στα λατινικά σημαίνει κυριολεκτικά «η θρέφουσα μητέρα». Προσδιορίζει το ινστιτούτο στο οποίο κάποιος απέκτησε τα εφόδια για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του καριέρα. Δηλαδή ο σταθμός ορόσημο της ακαδημαϊκής πορείας.
Σλανγκικά, ταυτίζοντας το «άλμα» με το «πήδημα», ο όρος αποτελεί το σημείο μηδέν της σεξουαλικής εκμάθησης. Δηλαδή τη γυναίκα η οποία πήρε την παρθενιά του προσδιοριζόμενου προσώπου και του έδωσε τα πρώτα εφόδια στον αιώνιο αγώνα σεξουαλικής βελτιστοποίησης.

- Για πες ρε Μάκη, με τρώει η περιέργεια, πως είναι τελικά η Λίλιαν στο κρεβάτι;
- Τι να σου πω ρε Βάγγουρα, καλή η Λίλιαν αλλά ούτε καν συγκρίσιμη με τη Λάουρα...
- Βρε μανία με τη Λάουρα...Κάθε φορά παρατάς και άλλη γκόμενα γιατί τη συγκρίνεις με τη Λάουρα! Ρε, μπας και σου έχει κάνει μάγια αυτή η γυναίκα;
- Η Λάουρα κολλητέ είναι το Άλμα Μάτερ μου. Δεν ξεχνιέται ποτέ...
- Φίλε ένα Άλμα Μάτερ έχει κάθε άντρας: τη μανουέλα...

Άλμα μάτερ του DT Jesus...Α ρε Αντζελίνα.... (από DT Jesus, 20/02/09)

Ceci malheureusement EST Debbie Harry! (από Vrastaman, 20/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Όπως είναι το ντανς-οφ (dance-off) μόνο που αντί για διαγωνισμό χορευτικών κινήσεων, οι αντίπαλοι προσπαθούν να πουν την τελευταία κουβέντα σε ένα μπαράζ βρισιών. Δημοφιλές σπορ συνήθως στις ηλικίες 8-12 αλλά αρέσει και σε πολλούς Σλάνγκους Δράκους που πιστεύουν ότι το σλανγκίζειν εστί φιλοσοφείν.

Παράδειγμα βρις-οφ:

- Πιάσε το τηλεκοντρόλ ρε.
- Σάλτα και πηδήξου. Να το πάρεις μόνος σου.
- Ρε πιάστο που σου λέω μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες!
- Θα στο φέρω να το βάλεις στον κώλο σου..
- Στο δικό μου δεν χωράει, στο δικό σου κολυμπάει.
- Στο δικό μου κάνει μπλουμ στο δικό σου τσοκομπλούμ.
- Για την ηλικία σου, καλή η μαλακία σου.
- Είπες το'να, είπες τ'άλλο, σκύψε τώρα να στο βάλω.
- Ρε χτύπα τον κώλο σου στην κολόνα να πέσουν οι καπότες μου.
-...
(Απάντηση στην τελευταία ατάκα δεν υπάρχει οπότε το βρις-οφ τελειώνει εδώ)

Αρκάς, Ο καλός λύκος (από patsis, 20/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Βρισιά με όλη τη σημασία της λέξης. Η πιο μειωτική βρισιά που μπορεί να ακούσει κανείς μετά τις θεολογικές και μητροβριστικές. Εκτός των άλλων, η εικόνα κάποιου να χτυπάει τα οπίσθια του σε μια κολώνα και να πέφτουν καπότες είναι τόσο γελοία και αδύνατη, πράγμα το οποίο κάνει τη φράση ακόμα πιο ακραία. Διαδόθηκε μέσω μιας σειράς φαρσών από το τηλέφωνο οι οποίες αποτελούν σλανγκικό πλούτο λόγω της καινοτομίας και δημιουργικότητας των πρωταγωνιστών. Απόσπασμα από τις συγκεκριμένες φάρσες όπου σκιαγραφείται η χρήση της εν λόγω βρισιάς συμπεριλαμβάνεται στα ανεβασμένα πολυμέσα του λήμματος.

Η αποτελεσματικότητα της βρισιάς αυτής οφείλεται στα τρία (3) κεντρικά μηνύματα της:

α) Υπονοείται ότι ο δέκτης της βρισιάς αυτής την τρίζει την όπισθεν, πράγμα το οποίο είναι πολύ προσβλητικό για κάποιον που στην πραγματικότητα δεν το κάνει.

β) Υπονοείται ότι ο δέκτης έχει ήδη ξεφλουδίσει τη μπανάνα του χρήστη της βρισιάς αυτής, πράγμα πολύ μειωτικό και ταπεινωτικό.

γ) Από τη χρήση των προφυλακτικών, εννοείται ότι ο δέκτης είναι τόσο βρωμύλος που απαιτείται η χρήση τους.

Επίσης, το φαλλικά συνυφασμένο αντικείμενο της κολώνας συνιστά μια περαιτέρω πινελιά στον σεξουαλικό εξευτελισμό του δέκτη της βρισιάς.

Παιδαγωγική χρήση της έκφρασης στο επικολλημένο πολυμέσο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Σεξόριστος γίνεται κάποιος όταν ενώ μοιράζεται ένα δωμάτιο με κάποιον άλλον (συνήθως σε εστίες πανεπιστημίων), δεν μπορεί να μπει στο δωμάτιό του επειδή ο συγκάτοικός του κάνει σεξ. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει όταν ο συγκάτοικός του είναι εντελώς μουνόδουλος και η γκόμενά του εγκαθίσταται σχεδόν μόνιμα στο δωμάτιο του οπότε ο σεξόριστος αναγκάζεται συνεχώς να φεύγει.

- Πως πάει η συγκατοίκηση με το Νώντα ρε;
- Άσ'τα...Ο τύπος έχει να δει μουνί από βάφτιση και τώρα που του έκατσε η Λίλιαν είμαι συνεχώς σεξόριστος. Άσε που του τύπου του αρέσει να κάνει παιχνίδι εντός έδρας και τείνει να φωνάζει, οπότε η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Ούτε τη μανουέλα δεν προλαβαίνω να φέρω πλέον στο δωμάτιο μου...Σεξορίζομαι αμέσως!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παράφραση του «Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι μίσκο!» από την παλιά διαφήμιση στην τηλεόραση για τη γνωστή μάρκα μακαρόνια. Αποτελεί συνοπτική και σαρκαστική εκφραστική αντίδραση στην κατάντια της εκκλησίας τα τελευταία έτη (όσο ξέρουμε δηλαδή). Αντιπαραθέτει την εικόνα του σεβαστού και πράου ιερέα καβάλα στο γάιδαρο της διαφήμισης, με την εικόνα του Εφραίμ στο ελικόπτερο να προστάζει διακανονισμούς για χρηματιστικές αγοραπωλησίες.
Λόγω των αλλεπάλληλων και χρονικά κοντινών σκανδάλων που κατασπάραξαν τη χώρα μας και τον κόσμο το 2008, η έκφραση αυτή δεν περιορίζεται μόνο για τους προστατευόμενους της Παναγίας της Κτηματομεσίτριας αλλά συμπεριλαμβάνει την αγανάκτηση για όλες τις μορφές κοροϊδίας και δολιοφθοράς που ζήσαμε το περασμένο έτος. Αγανάκτηση για ένα κράτος όπου επικρατεί ο ο,τινανισμός, μία χώρα όπου τα στρουμφάκια, τα λαμόγια και οι μπασκίνες επιβάλλουν το νταβατζιλίκι τους χωρίς εξηγήσεις, για τους εξοστρακισμούς του Κούγια και για τις παράπλευρες απώλειες σε Νότια Οσετία και Παλαιστίνη. Η ιδέα ενός παπά να εμπορεύεται μετοχές και ομόλογα είναι τόσο μα τόσο ακραία και γελοία, που ομαδοποιεί όλα τα γελοία (δηλαδή για κλάματα) γεγονότα που βιώσαμε το 2008.

εντός του ορισμού.

(από Vrastaman, 13/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ως γνωστόν, το λήμμα οφσάιντ παραπέμπει σε ποδοσφαιρικό όρο όπου ο παίχτης πιάνεται να είναι σε αντικανονική θέση, πίσω από τον επιτρεπόμενο χώρο παιχνιδιού. Ο όρος αυτός βρίσκει γενικευμένη χρήση και σε άλλα θέματα άσχετα του χώρου, ένα εκ των οποίων είναι και σε αγώνες στο γήπεδο. Χρησιμοποιείται όταν τσακώνεται ο παίχτης που πάει να μπει αντικανονικά σε απαγορευμένα εδάφη. Όταν δηλαδή προσπαθεί να κάνει αγώνα εντός έδρας αφού του έχει ήδη απαγορευτεί. Οι συνέπειες του να πιαστείς οφσάιντ συνήθως δεν είναι σοβαρές γιατί μπορείς κάλλιστα να μπαλώσεις το συμβάν λέγοντας ότι έγινε κατά λάθος. Συνεχείς παραβιάσεις όμως μπορεί να οδηγήσουν σε οριστική ματαίωση του αγώνα χωρίς επανάληψη, που σε στέλνουν για προπόνηση με τη μανουέλα μέχρι να βρεθεί καινούρια ομάδα.

  1. - Ρε Μάκη, προσπάθησα να κάνω αγώνα εντός έδρας με τη Λίλιαν χθες, αλλά πιάστηκα οφσάιντ...

  2. - Ο Βάγγουρας; Ρε αυτός προσπαθεί να κάνει αγώνα εντός έδρας εδώ και καιρό τώρα αλλά πιάνεται συνέχεια οφσάιντ. Μεγάλη γκαντεμιά... Γεννημένος οφσάιντ ο κακομοίρης...
    - Τι λες ρε... Σοβαρά;
    - Χειρότερος και από τον Ιντζάγκι σου λέω ρε...

(από DT Jesus, 09/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο βασιλιάς των μπάζων, πατσαβούρων, πατσούρων, μπαζόμπαζων κτλ. Κατά πάσα πιθανότητα ο μπαμπάς της ήταν (είναι) μάγειρας. Η γκόμενα αυτή είναι τόσο σαβούρα, που για να την απαυτώσεις πρέπει να βάλεις σακούλα στο κεφάλι σου, σε περίπτωση που σπάσει η σακούλα στο δικό της...

- Τη Μαρία;;;!! Τι σαβουρογάμης είσαι ρε Νώντα!!! Σύνελθε, είσαι καλά ή να βάλω τις φωνές; Αυτή η γκόμενα είναι τρελό διπλοσάκουλο!! Ούτε με ξένο πούτσο δεν τη γάμαγα...

(από DT Jesus, 09/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία