1. Συνήθης απάντηση όταν μας ρωτάνε τι κάνουμε, πως είμαστε.
  2. Έγινε ακόμα πιο διάσημη όταν ακούστηκε στην εκπομπή love bites και κυρίως στο ράδιο αρβύλα. Μια χαρά με τονισμένο το ''ρ''.
  3. Μια χαρά όμως απαντάει και ο φωτογράφος των σταρ με ίδιο ύφος (στο βιντεάκι).
  4. Μια χαρά αναρωτιέται αν θα ήμασταν αν δεν ήμασταν στην ευρωπαΪκή ένωση και ο Τάσος Γιαννίτσης (επίσης στο βιντεάκι).
  5. Γκρουπ στο facebook επίσης το ''μια χαρά''.
  6. Συνηθισμένη πλέον φράση όταν τα θέματα των εξετάσεων είναι μια χαρά.
  7. Συνοδεύεται και από το ''γεια χαρά''.

-Τι κάνεις;
- Μια χαρά...

(από amelie, 07/02/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Τα πάντα όλα, φράση του Αλέφαντου, την ξέρει ακόμα και η γιαγιά μου και την χρησιμοποιεί (που λέει ο λόγος).

«Τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα» όμως είναι μια νέα έκφραση, που χρησιμοποιείται για να δηλώσει την τύχη μας την μαύρη με γκόμενες, γκόμενους, διαβάσματα, εξεταστικές, κ.λπ. Όταν εσύ κάνεις ωραία ωραία τα όνειρα σου και η τύχη σου γελάει, όταν σε όλους συμβαίνουν τα πάντα όλα, σε σένα μπορεί να μην έχουν κάτσει ούτε καν τα κοάλα.

Παρωδία του «τα πάντα όλα». Τα πάντα στην περίπτωση του ορισμού μας μεταφράζεται ως ουσιαστικό, αλλά και ως επίρρημα. Όπως βολεύει τον καθένα. Μια σωστή κουβέντα είναι κι ότι, την έκφραση τα πάντα όλα, συνεπώς και αυτή που συμπληρώνεται με τα κοάλα, την χρησιμοποιούμε όπου λάχει. Βλέπε σχετικό.

-Εγώ παιδί μου σου λέω, σε μία σχέση θέλω σταθερότητα, εμπιστοσύνη και όχι από δω κι από κει. -Τα πάντα όλα ζητάς ρε φίλε! Που θα τα βρεις τη σήμερον ημέρα!


-Καλά μαλάκα η γκόμενα είναι σούπερ. Κι αν σου πω αυτά που έλεγε, μέλι στάζει το στόμα της, κι όχι μόνο αυτό. Τα πάντα όλα είναι η τύπισσα.
-Κατάλαβα, σού 'κατσε καλά πάλι εσένα. Εγώ θα μείνω μπακουράκι πάλι… Τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα!

Τα πάντα όλα (από allivegp, 07/07/09)Τα κοάλα τίποτε (από allivegp, 07/07/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παράγω ήχους όπως νιιιι συνεχόμενο, ναιαιαια γεμάτο νάζι και γενικότερα όλες οι λέξεις που χρησιμοποιώ από- και κλείεται να μην έχουν ένα ερωτηματικό γεμάτο απορία ή έστω μια γλυκιά κατάληξη.

Συνήθως οι γυναίκες που νιαουρίζουν, πειράζουν ταυτόχρονα και τις άκρες των μαλλιών τους. Όταν τσιρίζουν ή διαμαρτύρονται για κάτι, το νιαούρισμα παύει να είναι όσο να πεις σέξι και καταντάει τσιρίδα σκέτη που σου σπάει τα τύμπανα. Οι κοπέλες που νιαουρίζουν δεν πρέπει να συγχέονται με τις χαζογκόμενες (είναι εντελώς διαφορετική κατηγορία). Επίσης το ότι νιαουρίζουν δεν σημαίνει ότι δεν έχουν άποψη πάνω στο θέμα, απλά το λένε πιο ναζιάρικα (βρε παιδί μου). Δεν είναι απαραίτητο πως τους αρέσουν οι γάτες, το διευκρινίζω.

Τους άντρες ή που τους φτιάχνει πολύ το συγκεκριμένο νιαούρισμα ή που τις κοροϊδεύουν ή στην τελική τις θεωρούν φάκαμπλ. Η γυναίκα που νιαουρίζει θέλει ειδικές οδηγίες χρήσης, όπως και τα γατάκια όταν νιαουρίζουν κάτι ζητάνε αλλά το θέμα είναι να βρεις τι :-)

- Έλα ρε μωρό μουυυυ, πάλι δεν θα’ ρθεις; Έλα (συνεχόμενα), με νευριάζεις (το ν παρατεταμένο, περικαλώ).

*Το παράδειγμα χρειάζεται ηχητική βοήθεια, όπως καταλάβατε.

βλ. και πεινιάω

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Motto της εταιρείας ράδιο Κορασίδη, που έχει γίνει ορόσημο και χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη ελληνική για την πιο απλή κι έμπιστη εξυπηρέτηση.

Όνομα κι εξυπηρέτηση και οι mods του σλανγκουλιού μας, μιας και από αυτούς το θυμήθηκα και το όνομα τους στα μηνύματα είναι αυτομάτως και εξυπηρέτηση.

(ποιος νομίζετε ότι θα σας έστελνε μήνυμα αλλιώς; -αστειάκι :) ). Φράση που έχουν κλέψει κι άλλες εταιρείες με σκοπό την προβολή τους, αν πατήσετε στο γούγλε όλοι μας εξυπηρετούν πια...!

- Βαρεθήκατε να κατεβάζετε τσόντες και να γεμίζετε ιούς; Να γεμίζει το λαπιτόπι σας χαζά μπισκότα; Τώρα, κατεβάζετε από εδώ.Όνομα κι εξυπηρέτηση!

(από electron, 07/02/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Όρος που χρησιμοποιείται για να δείξει ότι κάποιος ξενυχτάει υπέρ του δέοντος. Βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, αλλά παρ'όλα αυτά δεν πέφτει το πουλάκι μας να κοιμηθεί είτε επειδή του αρέσει να ξενυχτά είτε επειδή έχει εξεταστική. Ναι, είναι αλήθεια πως όταν έχει κάποιος εξεταστική, βρικολακιάζει διαβάζοντας.

Αν ο βρικόλακας είναι κοπέλα, έχει αυτούς τους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, σέξυ μαύρους κύκλους και από την αϋπνία αλλά και από τα έντονο μαύρο μολύβι που έχει ξεβάψει προς τα κάτω.

Αν πάλι είναι άντρας, τότε έχουμε κομματάκι προβληματέισον διότι παραπέμπει σε αγόρι που ξενύχτησε πάλι βλέποντας τσόντες ή που παίρνει την δόση του κρυφά. Δεν αποκλείεται να διάβαζε όλο το βράδυ βέβαια.

Η κατάσταση του βρικόλακα είναι λεπτή διότι αντιδρά με έξτρα ευαισθησία. Επίσης μπορεί να ξενυχτά βράδια ολόκληρα σπίτι του και όταν έρθει η ώρα να βγει με καμιά παρέα να ξενυχτήσει, κάνει την πάπια και κάθεται σπίτι του μιζεριάζοντας ή και ξενυχτώντας πάλι. Κατά το δεύτερο παράδειγμα συνήθως εισβάλλει κάποιος γονέας ή κάποια γιαγιούλα (ανάλογα με την σπιτικοδιάταξη) και παριστάνει η ίδια τον βρικόλακα. Είναι λίγο σπούκι, όσο να πεις, να μπαίνει ο άλλος να δει αν κοιμάσαι, ειδικά αν εσύ νομίζεις οτι βρικολακιάζεις ολομόναχος-ολομόναχη.

Tips για να βρικολακιάσεις: desperados (μπύρα είναι ρεε ξυπνήστε:) ), κάποιο κεράκι να νιώσεις σαν τους αρχαίους λιγάκι, ανοιχτά παράθυρα για να ακούς από πάνω αυτούς που το κάνουν ή από κάτω την υστερική που μαλώνει με τον άντρα της, σημειώσεις πεταμένες από 'δω κι από κει και είσαι έτοιμη-ος. Καλό βρικολάκιασμα λοιπόν!

- Θα 'ρθεις σήμερα στο κλαμπάκι; Άντε, όλο μέσα κάθεσαι!
- Μπα, δεν έχω κοιμηθεί καθόλου σήμερα...
- Κατάλαβα, ξενέρωτη, πάλι θα βρικολακιάσεις!

- Μαμά μην μου τα πρήζεις. Δε νυστάζω...
- Θα βρικολακιάσεις παιδί μου, ούτε πέντε ώρες δεν κοιμάσαι.

(από amelie, 28/06/09)(από BuBis, 28/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει αυτή την φράση από μία γιαγιά, μία θεία, μία μαμά ή έστω από μια φίλη βρε αδερφέ!

Ισχύει για τους ωραίους και τις ωραίες, τους πετυχημένους και τις πετυχημένες που, δυστυχώς ή ευτυχώς, μερικές μαμάδες θεωρούν ότι είναι κελεπούρια και αρπάζονται γρήγορα από κάθε λογής γκόμενα ή γκόμενο.

Δεν προλαβαίνεις που λέμε να δεσμευτείς, ή θες να αγιάσεις και να μονιμοποιηθείς, αλλά το parking φίλε μου είναι πιασμένο..!

(κλασικό πρήξιμο ελληνίδας μαμάς)
-Τα έμαθες για την κόρη της Χ.; Έξι χρόνια τον είχε και τώρα παντρεύονται. Άντε να δω πότε θα βρεις κι εσύ κανέναν της προκοπής. Βιάσου γιατί τα καλά τα πάρκινγκ πιάνονται γρήγορα..!

μόνο πιάνονται λέει... (από BuBis, 25/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Όταν ο άλλος έχει προσόντα αυξημένου βεληνεκούς... και προσέξατε παρακαλώ την σύνδεση:

βεληνεκές το [velinekés]: η απόσταση που διανύει ένα βλήμα από το σημείο που εκσφενδονίζεται, ως το σημείο πτώσης: Πύραυλοι μικρού / μέσου / μεγάλου βεληνεκούς.

Έχει λοιπόν το πουλάκι μας, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και το μέγεθος και την ταχύτητα που εντυπωσιάζει στο κάτω κάτω, αλλά δεν ξέρει τι να το κάνει, το έχει με λίγα λόγια μόνο για μόστρα.

Συνήθως ο εν λόγω φέρων το προσόν δεν έχει μόνο αυτό για μόστρα. Γενικά η έκφραση χρησιμοποιείται και για άλλα θέματα επιδειξιομανίας.

— Ακόμα να γίνει κάτι;
— Άστα ακόμα...
— Και καλά, αυτά που έλεγες περί ντουρασελιάς;
— Τζάμπα πάει, για μόστρα το έχει...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Tamam στα τούρκικα σημαίνει ότι κάτι είναι εντάξει και στην ώρα του.

Για την μέση Ελληνίδα νοικοκυρά σχετίζεται με το φαγητό, όταν θα σβήσει την φωτιά και θα δοκιμάσει λέγοντας ταμάμ!

Στα αραβικά αν θες να πεις όλα καλά δεν θα πεις απλώς ταμάμ, αλλά kolo tamam.

Με λίγα λόγια και για έναν γκόμενο, ο οποίος έχει το πακέτο και μας ταιριάζει γάντι, λέμε ταμάμ, ενώ στην περίπτωση που δεν μας ταιριάζει λέμε kolotamam.

-Δοκίμασες;
-Μμμ, ταμάμ είναι!

-Πώς ήταν; Δοκίμασες;
-Αν δοκίμασα λέει; Μου ταιριάζει ταμάμ!

Η Χανιώτικη ταβέρνα Ταμάμ (από GATZMAN, 24/06/09)kolo tamam (από dryhammer, 16/05/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ορισμός εκ του κυρίου Λαζόπουλου για κλασικές κοπέλες, οι οποίες αποκτούν σε χρόνο dt δημοσιότητα, λόγω κάποιου τίτλου που έλαβαν στα καλλιστεία.

Είναι η κοπέλα με το φοβερό μυαλό και τις άπαιχτες απαντήσεις που δίνει για τον πλανήτη και την ειρήνη στον κόσμο μας, που αν την ρωτήσεις τι πρέπει να κάνουμε, θα σου απαντήσει αγάπη, αγάπη, αλληλεγγύη στα καλύτερα της.

Συγκεντρώνει πολλούς τίτλους μαζεμένους (τα πάντα όλα ή τίποτα). Ε, είναι η στιγμή που λες «μνήσθητι μου κύριε» ή αλλιώς missθητί μου κύριε...!

(αληθινή μίνι συνέντευξη σε φιναλίστ)
- Εσείς τι τίτλο πήρατε;
- Εγώ πήρα τον τίτλο «μις τουρισμός», «μις στήθος», «μις μαλλιά» και «μις δίσκος», γιατί χορεύω και καλά. Γι'αυτό μου τον έδωσαν.
- Και «μις ποτήρι» κυρία μου... missθητί μου κύριε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Την γαμήσαμε και ψόφησε.

  • Όταν είναι κάτι να γίνει, αλλά αργεί πολύ.
  • Όταν πέφτουμε θύματα.
  • Όταν πας με κάποιον και μετά εξαφανίζεσαι.
  • Για τις περιορισμένες δυνατότητες του άλλου στο αγαπημένο μας άθλημα.

-Έστειλε τίποτα;
-Μπα. Την γαμήσαμε και ψόφησε.

Δες επίσης και το γαμήσαμε και ψόφησε, το γάμησες και ψόφησε

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία