Ο πιουρίστας μεταλλάς, ο άνθρωπος που δεν ακούει μουσική heavy metal γενικά αλλά πάρα πολύ συγκεκριμένα. Τόσο συγκεκριμένα, που τα ακούσματα του χατζημεταλλά, περιορίζονται αυστηρά σε ένα μόνο συγκρότημα, από το οποίο ακούει αυστηρά ένα μόνο δίσκο τους, συνήθως τον πρώτο τους (όμως δεν πρεπει να συγχέεται με τον πρωτοδισκάκια). Σπάνιες περιπτώσεις χατζημεταλλάδων που ακούν μόνο ένα τραγούδι έχουν αναφερθεί αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Τα αγαπημένα συγκροτήματα των χατζημεταλλάδων είναι παλιά και σε καμία περίπτωση μεταγενέστερα του 1983.

Ο χατζημεταλλάς έχει πλούσια γνώση της μέταλ σκηνής ούτως ώστε να διαθέτει πληθώρα επιχειρημάτων κατά την αιτιολόγηση της απόρριψης οποιουδήποτε άλλου συγκροτήματος, πέραν του αγαπημένου του. Οι βαθιές γνώσεις του στη μέταλ δισκογραφία συνήθως εμπνέουν δέος στους μέταλ κύκλους και έτσι απολαμβάνει τον σεβασμό των άλλων μεταλλάδων. Η επιμονή του και η αμετακίνητη άποψη του, καθιστούν απαγορευτική, χρονοβόρα και εξοντωτική οποιαδήποτε (γραπτή ή προφορική) διαδικασία διαφωνίας μαζί του, γεγονός που αποθαρρύνει άλλους μεταλλάδες να τον κάνουν παρέα, αφού τους κάνει δυσάρεστη την βασική τους ψυχαγωγία, τον τσακωμό για τα συγκροτήματα.

Η εμφάνιση του χατζημεταλλά είναι η τυπική μεταλλάδικη με μακρύ μαλλί, στενό τζιν και μπλούζα συγκροτήματος και συνήθως είναι σε ηλικία άνω των 40. Το μόνο χαρακτηριστικό που τον προδίδει είναι ότι φορά πάντα μπλουζάκι συγκεκριμένου συγκροτήματος και τίποτα άλλο. Αν ασχολείται και με ποδόσφαιρο, στο 99% των περιπτώσεων είναι ΑΕΚ και έχει να πει πολλές ιστορίες από την σκεπαστή.

Ο χατζημεταλλάς είναι γνωστός στον κύκλο του με το μικρό του όνομα το οποίο πάντα συνοδεύεται από το μοναδικό αγαπημένο του συγκρότημα. Πχ ο Γιώργος ο Judas, ο Θανάσης ο Maiden κλπ. Συνήθως δεν έχουν αδέλφια, γεγονός που μελετήθηκε από κοινωνιολόγους οι οποίοι συμπέραναν ότι η ύπαρξη αδελφών προάγει την διαλλακτικότητα. Θηλυκές χατζημεταλούδες δεν παρατηρούνται πλέον και πιθανότατα έχουν εκλείψει.

Ετυμολογικά το λήμμα προέρχεται από την πρόθεση χατζής στη λέξη μεταλλάς. Ο όρος Χατζής, (αραβικά Χάτζι), απαντάται εθιμικά ως προσωνύμιο μουσουλμάνων και χριστιανών, σημαίνοντας το προσκύνημα που έχει κάνει αυτός που το φέρει, στον ιερό τόπο της θρησκείας του. Ομοίως για να χαρακτηριστεί κάποιος, γνήσιος χατζημεταλλάς, (και όχι απλός κολλημένος μεταλλάς), θα πρεπει να έχει πραγματοποιήσει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προσκυνήματα:

  1. Να έχει παρευρεθεί στην συναυλία των Iron Maiden στο γήπεδο της ΑΕΚ (διπλοί μπόνους πόντοι) ή τους Motorhead στο γήπεδο του Σπορτιγκ το 1988. Να έχει το εισιτήριο σε κορνίζα στα εικονίσματα.
  2. Να έχει κάνει χεντμπανγκιν στη Βικτώρια. Αν δεν την πρόλαβε θα πρεπει να έχει γράψει αρκετές νύχτες σε Όμπρε και Χωρίς Ανάσα.
  3. Να έχει τουλάχιστον 7 καλοκαίρια στο κάμπινγκ της Ίου. Από αυτά τουλάχιστον 4 να έχουν πραγματοποιηθεί στη δεκαετία του ’80.

Ο χατζημεταλλάς αν και γνωρίζει πολύ κόσμο, είναι συνήθως πολύ μοναχικό άτομο. Επειδή ζευγαρώνει σπάνια, τείνει να εξαφανιστεί. Στον σύγχρονο καταιγισμό διαφορετικών ακουσμάτων και πληροφοριών, είναι ένα από τα τελευταία δείγματα μουσικά αγνών και πολιτισμικά αμόλυντων ανθρώπων, και θα πρεπει να προστατευθεί.

- Ρε συ είδα ρεπορτάζ από το αρχείο της ΕΡΤ, για την συναυλία των Maiden το '88 και εδειξε τον Τάκη τον Maiden !
-Ε ναι ρε, αυτός ειναι χατζημεταλλάς...

-Το Master Of Puppets των Metallica είχε παρει καλές κριτικές ;
-Ναι, μόνο 2-3 χατζημεταλλάδες το είχαν θάψει...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Σε περίοδο που αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, προστέθηκε ξαφνικά και αναπάντεχα άλλο ένα.

Στη δουλειά βαράμε μύγες, χάλασαν οι υπολογιστές, μας έσκασε μια επιταγή, και σήμερα ήρθε και η εφορία για έλεγχο... Μάθαν ότι γαμιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο στρατιώτης που συλλαμβάνεται με τα κορδόνια των αρβυλών λυμένα ή τον φιόγκο των κορδονιών εκτός αρβύλας και όχι εντός, όπως προβλέπεται. Ο σωστός στρατιώτης είναι πάντα κορδιωμένος.

- Παπαδόπουλε είναι αυτή εμφάνιση στρατιώτη; Τέσσερις μέρες κράτηση γιατί είσαι αξύριστος, τέσσερις γιατί είσαι ακομβίωτος τέσσερις γιατί είσαι ακορδίωτος και αύριο το πρωί στην αναφορά του τάγματος...
- Μάλιστα κύριε Λοχαγέ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ναυτική εντολή που δίνει συνήθως ο Καπετάνιος για να λυθούν όλοι οι κάβοι και να αναχωρήσει το πλοίο. Προέρχεται από το «αμόλα τα όλα» που με τον χρόνο μίκρυνε στο «μόλα όλα».

- Καπετάνιε, έτοιμοι για αναχώρηση !
- Μόλα όλα και πρόσω αργά !

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ορισμός σεξουαλικής πρακτικής για τον πεοθηλασμό που γίνεται αμέσως μετά από πρωκτική επαφή χωρίς να μεσολαβήσει καθαρισμός του πέους. Η πρακτική θεωρείται αρκετά extreme και προβάλλεται αρκετά στη σύγχρονη πορνογραφία (Ass to Mouth, ATM). Αν και η ορθή έκφραση είναι «κώλο - πίπα», δεν καθιερώθηκε μάλλον χάριν ευφωνίας του αντιστρόφου.

- Ρε τι έλεγε η Σούζη ;
- Άσε φιλε, πολύ άρρωστη η γκόμενα, την είχα πίπα-κώλο όλη νύχτα.....

(από allivegp, 15/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η φθορά (ξεχείλωμα) λόγω τριβής σε μηχανικά εξαρτήματα κυρίως σε συστήματα στεγανοποίησης, π.χ. τσιμούχες. Η υπερβολική και μη επισκευάσιμη μπουργάνα λέγεται και κόφα.

Ο άξονας της προπέλας έστρεφε έκκεντρα και μπουργάνεψε τη σαλαμάστρα (τσιμούχα).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία