Όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράφει κινητήρες πετρελαίου που κροταλίζουν περισσότερο από το κανονικό. Ενδεικτικό είτε αρρύθμιστου κινητήρα, είτε σοβαρότερης βλάβης.

Έχει να κάνει με τον τενεκεδένιο ήχο που κάνει το καπάκι στις φθηνές παλαιές κατσαρόλες, όταν αυτό χτυπάει επάνω της όταν βράζει το νερό / φαγητό.


Ο ίδιος όρος επίσης χρησιμοποιείται και για τα «απρόσωπα» αυτοκίνητα, δηλαδή εκείνα που έχουν φτιαχτεί κυρίως για να εξυπηρετούν απλώς τις ανάγκες μεταφοράς από ένα σημείο στο άλλο και όχι για, ή και για οδηγική απόλαυση.

Έχει να κάνει με το ότι μία κατσαρόλα είναι ένα απλό χρηστικό αντικείμενο που υπάρχει απλά και μόνον για να κάνει την δουλειά του και όχι για να προσφέρει διασκέδαση, απόλαυση ή χαρά (το φαγητό που μαγειρεύεται μέσα στην κατσαρόλα είναι άλλη ιστορία βέβαια...).

  1. Σαν κατσαρόλα ακούγεται το μοτέρ σου...

  2. Αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει «ψυχή», σκέτη κατσαρόλα είναι...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αντί για ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός σε Λειτουργούμε Απλά Όπως Συμφέρει, κυρίως λόγω της ασυνεπούς πολιτικής που ακολουθήθηκε από το συγκεκριμένο κόμμα όσον αφορά την στάση του απέναντι στα μέτρα και τους νόμους που έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος από την ψήφιση του πρώτου «Μνημονίου» (5/2010) και μετέπειτα.

δεν υπάρχει παράδειγμα αφού είναι αρκτικόλεξο όνομα κόμματος

Μετά την τις κωλοτούμπες εξαφανίστηκε ως νέος Χουντ-ίνι. (από Vrastaman, 18/10/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το μοτέρ Rover V8 σε σχεδόν όλες του τις εκδόσεις.

Χαϊδευτικός όρος ο οποίος οφείλεται στον ήχο του συγκεκριμένου κινητήρα που μοιάζει σαν γουργούρισμα, ιδίως στις χαμηλές στροφές ή όταν το μοτέρ «γεμίζει» (δηλαδή ανεβάζει στροφές από χαμηλό και υπό φορτίο).

Συνηθίζεται περισσότερο στα αυτοκίνητα της Land Rover / Range Rover.

  1. Άλλαξα μπουζί στον γούργουρα και τώρα πηγαίνει καλύτερα.

  2. Ο γούργουρας έχει τόση ροπή χαμηλά που κουνάει σπίτια.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία