Ο κάθε άνθρωπος που δεν είναι σίριαλ κίλλερ ούτε παιδοκτόνος, παιδόφιλος, κτηνοβάτης, ούτε καν μαστροπός, δουλέμπορος ή έμπορος ναρκωτικών, που δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, ε, αυτός εξ αποκλεισμού χρίζεται «καλό παιδί».

Η παπατζοειδής καλή κουβέντα που θα πεις για κάποιον όταν δεν έχεις να πεις τίποτα απολύτως το ουσιαστικά θετικό υπέρ του και σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να το κάνεις. Ή εσύ τέλος πάντων το αποφάσισες και θέλεις να πεις κάτι το επαινετικό χωρίς το απαραίτητο υπόστρωμα αλήθειας.

(αληθινή συζήτηση με γνωστό μου)

- Πάντως, Dr. Steve Brule, αν ψηφίζεις Α' Αθηνών και σκέφτεσαι να ψηφίσεις ΝουΔου, ψήφισε τον τάδε. Είναι φίλος μου, είναι πολύ καλό παιδί και έχει οράματα. Του έχω πει να μην αλλάξεις ποτέ.
- ...

Κλάσματα δευτερολέπτου μετά, ένα μικρό νέφος βρίσκεται στη θέση του Dr. Steve Brule που έπαθε καταστροφικό σφάλμα 404 και πηδήχτηκε από το παράθυρο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Πολλοιτισμός, με πι κεφαλαίο, είναι η κουλτούρα των Πολλών, της μάζας, της πλέμπας, της σούπας. Είναι κάτι το ευμετάβλητο, καθώς μετά από λίγα χρόνια το μέινστριμ του σήμερα μπορεί να έχει ξεχαστεί ή να θεωρείται γελοίο - λογικό αφού μιλάμε για ένα διαρκώς ανανεούμενο 90% του λαού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Πολλοιτισμό δεν τον ασπάζονται αυτοί που τον ασπάζονται επειδή συμφωνούν μαζί του ούτε επειδή τους αρέσει. Αυτό συμβαίνει μόνο στο 50%. Στο άλλο 50% μιλά ο φόβος της απόρριψης από το Κοπάδι - είναι γνωστό ότι η παρέκκλιση από την πεπατημένη επισύρει βαρύτατες ποινές και μόνιμη κοινωνική απόρριψη. Τέλος, υπάρχει κι άλλο ένα 50% ατόμων χωρίς προσωπικότητα - το γνωστό δίπτυχο δουλειά και γυμναστήριο - που τον ασπάζονται ώστε να κρύψουν τη ρομποτική υπόστασή τους. Κι επειδή μιλάμε για τους Πολλούς, ο κανόνας είναι πως το καταφέρνουν.

Άρα ο Πολλοιτισμός είναι η κυρίαρχη κουλτούρα όπως αυτή προκύπτει από την επιθυμία των ατόμων για συμμόρφωση και ομοιομορφία, δίχως να παρεμβάλλονται η κρίση, η αισθητική και οι επιθυμίες τους. Που άλλωστε ίσως δεν υπήρξαν ποτέ ή ήταν ατροφικές.

Ε, μια στο τόσο πρέπει να πας και στο κλαμπάκι.

(Κουβέντα μεταλά γνωστού μου. Επίδειξη Πολλοιτισμού: δεν έχει σημασία ποια είναι η ταυτότητά σου, αλλά το να αποδεικνύεις τακτικά στους Πολλούς πως τους ανήκεις.)

Πολλοιτισμός: Ε, μια στο τόσο θα πας και στον Τσαλίκη. Θα χαλάσεις την παρέα; Μην είσαι μίζερη, ξεκόλλα και λίγο απ\' τον Αλκίνοο. (από Dr. Steve Brule, 12/01/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η επιδεξιότητα στην αναζήτηση προσώπων, πραγμάτων, διαφόρων πληροφοριών βρε αδερφέ στα ίντερνετς. Συνήθως στο γκουγκλ ή μέσω φέισμπουκ.

Από το κουνγκ φου (κινεζιστί η επιδεξιότητα, κατά κανόνα σε σχέση με κάποια πολεμική τέχνη) και τον γούγλη.

- Καλά, Λουκία μου, που να στα λέω... Ανακάλυψα τελικά πως λένε τον σκύλο της νυν του πρώην μου/εκείνη την προσφορά για πεντακόσιες καπότες με γεύση τζατζίκι «Υφαντής»/το κομμωτήριο του Αλκινόου Ιωαννίδου!
- Έκτακτα, Φροσάκι μου, έκτακτα. Είσαι σωστή θεά! Δεν παίζεται το γκουγκλ φου σου!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το άτομο που συναναστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά δασπίτες, δηλαδή μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Συνάπτουν στενές φιλικές σχέσεις, ακόμη και ερωτικές.

Πολιτική ορθότητα και αποστάσεις από ακραίες τοποθετήσεις, κονφορμισμός και γενικότερη λατρεία προς και από το κοπάδι, ψυχή τε και σώματι. Συνήθως συγγενής κατάσταση με σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα το θετικό οικογενειακό ιστορικό.

Πιο πωρωμένη βερσιόν των απλών δασπόφιλων, άλλωστε στην κλασική πλέον κατάταξη των ειδών κατά Καθηγητή Όακ η εξέλιξη είναι η εξής: δασπόφιλος (λέβελ 1) > δασπόβιος (κώλος και βρακί & προσωπική σχέση με δασπίτη) > δασπίτης (επίσημα εγγεγραμμένο μέλος στην ΔΑΣΠ)

- Άσε, μεγάλε, βγήκε η κυτταρολογική. Έμπλεξες με δασπόβια...
- Όχι, ρε φίλε. Πώς τα πετάς έτσι; Με τι στοιχεία; Θα πιαστούμε δηλαδή, πρόσεχε!
- Δυστυχώς, δε σου λέω ψέμματα. Ανέβασε φώτοζ από το Dream City αγκαλιά με τουλάχιστον τρεις διαβόητους δασπίτες της σχολής. Αν κοιτάξεις το προφίλ της αυτό δεν είναι κάτι νέο. Γίνεται κατά συρροή εδώ και χρόνια.
- ...
- Λυπάμαι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η απόρριψη, συνήθως ερωτική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα «denied» σε κάθε είδους προσπάθεια που δεν ευόδωσε.

Από το γράμμα Χ που τοποθετείται σαν σφραγίδα και απορρίπτει ένα έγγραφο, μια πρόταση.

Χ > χι > χίος

- Τι έγινε, Θανασάκη; Έγινες δεκτός στο Ντιρί Σοφάδων;
- Άσε, ρε μαν... Μάλλον με κόψανε επειδή έβγαλα το δημοτικό με έξι.
- Μαλακία. Άντε τώρα να τη βγάλεις στο δημόσιο γυμνάσιο.

(από Dr. Steve Brule, 03/12/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Φίλα προσκείμενος, ακόμη και ψηφοφόρος των πανεπιστημιακών φοιτητικών παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Κλάριν, γιαλαντζί αριστεροί, δεξιοί που δεν βγήκαν από την ντουλάπα, οπαδοί, χαζογκόμενες και άλλες γλάστρες, γενικώς αγράμματοι. Οι αυριανοί δεξιοί.

Οι Πολλοί, το κοπάδι, ο απολιτίκ σωρός των φοιτητών σήμερα που κρατιούνται μαζί από τις δυνάμεις συνάφειας του καθωσπρεπισμού, του αναλφαβητισμού, της πολιτικής ορθότητας και του φόβου της παρέκκλισης από το κοπάδι. Θα πάνε μια στο τόσο στα πάρτυ της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ σε μπουζούκια και κλαμπ (ανάλογα με το αν ακούν το «ελληνικό» ή το «ξένο» είδος «μουσικής»). Γιατί; Ε, γιατί πρέπει μια στο τόσο. Θα πάνε και στην Μύκονο, την Αράχωβα ή το Μπάνσκο για σκι. Συμπαθούν τους δασπίτες γιατί είναι καλά παιδιά και δημοφιλείς. Βασικά επειδή είναι δημοφιλείς. Και δεν είναι των άκρων, αφού δεν χρησιμοποιούν πολυσύλλαβες λέξεις ούτε πολιτικολογούν - άλλωστε οι Ιδεολογίες πεθάνανε και είδατε που μας οδηγήσανε.

Στην κατάταξη των ειδών κατά Καθηγητή Όακ η εξέλιξη είναι η εξής:
δασπόφιλος (λέβελ 1) > δασπόβιος (κώλος και βρακί & προσωπική σχέση με δασπίτη) > δασπίτης (επίσημα εγγεγραμμένο μέλος στην ΔΑΣΠ)

- Πωω, ρε Στιβ, κι εσύ πήγες να μπλέξεις με την δασπόφιλη; Αναμενόμενο να φας χίος... - Σωστός. Και πάλι καλά να λες! Με φαντάζεσαι να βγαίνω με την παρέα της με τους δασπίτες; - Σε βοήθησε ο Χριστούλης μου φαίνεται.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το μεγάλο θάρρος. Συνήθως σε υπερβολικό βαθμό, από απερίσκεπτο έως θρασύ.

Το τρίπτυχο αυτό έχει την έννοια της τιτανοτεράστιας μαγκιάς που δεν το έχει σε τίποτα να κλάσει θεωρώντας την κλανιά μια απλή απελευθέρωση αερίων.

Πηγή: ο παππούς Dr. Steve Brule.

- Πώς πήγε το διάβασμα στη Βιολογία Ι;
- Από τις 400 σελίδες διάβασα κάπου 40. Ε, του πούστη... από τις άλλες 360 θα βάλουν τα πάντα;
- Κατάλαβα, μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Λέγεται για μαλακία που κάνεις σε εντελώς απρεπή περίσταση με αποτέλεσμα να μεγεθυνθεί η τιμωρία, ν' ανέβει πίστα ένα faux pas που διέπραξες και αλλού ίσως ήταν εντελώς ακίνδυνο ή αδιάφορο.

Από την έκφραση «πολλά κιλά μαλάκας» και από τον δεύτερο νόμο του Νεύτωνα: F = m x a

Έτσι ενώ τα κιλά της μαλακίας (m) είναι τα ίδια σε δυο περιπτώσεις, σε αυτήν με τη μεγαλύτερη «επιτάχυνση» (a, ένας δείκτης απρέπειας, αστοχίας, κάτι σαν ταχύτερη μεταβολή του στάτους σου κατά διαόλου) το αποτέλεσμα, η δύναμη (F) είναι μεγαλύτερη. Και το αποτέλεσμα δυσμενέστερο.

- Για όνομα, ρε Τζον. Έκλασες πάνω στην εξέταση της Χειρουργικής; Μα πόσα νιούτον μαλάκας είσαι;
- Σιγά, ρε Πανούλη. Ήθελα ν' αποδείξω ότι δεν έχω ειλεό.
- Χμμ, βλέπω το σημείο σου...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η μαλακία.

Κατ' ευφημισμόν περιγραφή του αθλήματος για τις αγχολυτικές, χαλαρωτικές και λοιπές ελλείψει Λίλιαν ευεργετικές ιδιότητές του.

Κι εδώ, φυσικά, ισχύει το «μέτρον άριστον».

- Πωω, μ' αυτή τη μιλφάρα τη νοσοκόμα που πέτυχα δεν την παλεύω. Και είναι αναμενόμενα παντρεμένη.
- Ε, τι κάθεσαι; Pexotanil των 500mg 1x2, 30' προ της κατάκλισης για μια εβδομάδα. Υγιαίνετε...
- Έλα μου;
- Είπαμε, υγιαίνετε και πηγαίνετε!

- Το 90% των ανδρών παίρνουν κατά μέσο όρο ένα Pexotanil την ημέρα. Το άλλο 10% ψεύδεται.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ορθή μορφή του μπανάλ κομπλιμέντου «το πιο καλό παιδί». Ορθή διότι ανεξάρτητες έρευνες κατέληξαν στο ότι στο 99% και βάλε των περιπτώσεων αναφέρεται σε ενήλικο.

Είναι είτε παλιακό πέσιμο από ξεχασμένη στα χρονοντούλαπα σαύρα ή (συχνότερα) το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή χυλόπιτα μεταμφιεσμένη σε κομπλιμέντο.

- Τι έγινε, Λίλιαν; Έμαθα ότι στην έπεσε ο Θανασάκης; Θα κάνεις τίποτες;
- Μπα, Λάουρα... ο Θάνος είναι ο πιο καλός ενήλικος. Τον βλέπω σαν φίλο, σαν αδερφό και δεν θέλω να χαλάσω την πολύτιμη φιλία μας.

- Πάντως να ξέρεις, Dr. Steve Brule ότι είσαι ο πιο καλός ενήλικος. Από τους πιο καλούς ενηλίκους που έχω γνωρίσει.
- Ευχαριστώ, Μαμ-Ρα, αλλά πέρασαν ΜΟΛΙΣ δυο μήνες από μια πεντάμηνη σχέση μου και δεν είμαι ακόμη έτοιμος να προχωρήσω σε κάτι νέο...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία