Η πλήρης εγκεφαλική αδράνεια. Χτύπησε ο σκληρός. Την έκαψε τη φλάτζα.

Απίστευτη και όμως πραγματική κατάσταση κατά την οποία ο στόκος καταφέρνει να υψώσει την κόμπλα του στο τετράγωνο. Η αλληλουχία των συλλογισμών που πλέον πραγματοποιείται σε ταχύτητα γαϊδουριών. Προσεγγίζει επιεικώς τον μαλάκα που τον βλέπεις και ιδρώνεις.

-Ρε συ τι έπαθε ο πακιστανός σου; Ακόμα μετράει την εξάδα με τις μπίρες;

-Ωχ, πάλι κομπλάρανε τα γαϊδούρια... ΑΧΤΗΡ ΚΟΥΝΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Βαρύς απαξιωτικός και υποτιμητικός χαρακτηρισμός προσώπου του οποίου η συγκεκαλυμμένη ανοησία περνάει αποκαλυπτήρια. Συνήθως έχει προηγηθεί μια τυπική κατάσταση στα πλαίσια τετριμμένων δραστηριοτήτων στην οποία κάποιος απέτυχε εντυπωσιακά (προς έκπληξη και του τρελού του χωριού) να ανταποκριθεί σωστά σε κάτι βλακωδώς απλό, με τρόπο μάλιστα που κινεί τρομακτικές και ανησυχητικές εικασίες.

-Πάρε το συρραπτικό και κόλλα το δελτίο εκεί.
Ο άλλος εκείνη τη στιγμή δεν επιτυγχάνει τον συσχετισμό και σε κοιτάει αφηρημένα.
-Άντε ρε τι περιμένεις;
Κατόπιν ψυχολογικής πίεσης απλά πατάει το συρραπτικό στο δελτίο που κρατάει και σε ξανακοιτάει.
-Άλλο κάρο με πατάτες...

Έπειτα απ' αυτό το συμβάν (το οποίο καταγράφτηκε στα κοινωνικά πρακτικά ως διανοητικό δυστύχημα) το άτομο θεωρείται πλέον καθαρός πνευματικός κίνδυνος και αποφεύγονται τυχόν συναναστροφές μαζί του προκειμένου να αποφύγουμε κηδεία και άλλων εγκεφαλικών κυττάρων.

Επισημαίνεται ότι ο χαρακτηρισμός δεν αντανακλά τον περήφανο τρόμπα της γειτονιάς που φέρει το ατρόμητο λάβαρο της βλακείας, αλλά κάποιον που πασχίζει να καμουφλάρει την κουταμάρα του για να αφομοιωθεί με τους τριγύρω του, δείχνοντας καθ' αυτόν τον τρόπο όσο πιο νορμάλ μπορεί χωρίς να στρέφει βλέμματα υποψίας πάνω του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Κοινώς ο πουτσοκέφαλος.

Αυτός που έχει ανοιχτό το μουνοθηρευτικό του ραντάρ 24 ώρες το 24ωρο. Είναι ελληνάρας, λάγνα υστερόβουλος, ζει για να γαμάει, αναπνέει για να καβλαντίζει. Παραμένει ανάλγητος και απτόητος σε αποτυχίες και στραβοπατήματα, χαλάκι να γίνει θα το φτάσει στα άκρα για να μπει στην τρύπα που θέλει. Αντιπροσωπεύει επί το πλείστον εφήβους αμφισβητήσιμης νοημοσύνης οι οποίοι ενδίδουν στα φυσικά ζωώδη ένστικτά τους για ασύμμετρη συνουσία.

Σε αντιδιαστολή με τον πουτσοκέφαλο ο οποίος χρησιμοποιείται σε ευρύτερες φράσεις εντός πλαισίων χαβαλέ, ο ψωλοδορυφόρος αποτελεί μια σπανιότερη υποκατηγορία η οποία εμφανίζεται αποκλειστικά σε τετ-α-τετ ανδρικές συζητήσεις για ένα μουνί, ΤΟ μουνί, το οποίο έχει καθηλώσει ολόκληρη ομάδα από πουτσοκέφαλους, μεν σκόπιμα, δε απουσίας προφανούς σκοπιμότητας, τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί.

- Έχω τρελαθεί με τη Μόνικα. Χτες στέλναμε όλη μέρα μηνύματα. Λες να ψήνεται;
- Μην είσαι χαζός. Θα σε κάνει μπαλάκι της η καριόλα. Αυτές το μόνο που θέλουν είναι 10 ψωλοδορυφόροι πάνω απ' το κεφάλι τους...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Μάθημα Κορμού πρωτοετών στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νωχελικός, ανεπρόκοπος, αυτός που ο κώλος του έχει πετσώσει στον καναπέ απ' την αντιπαραγωγικότητα. Ορκισμένος τεμπέλης που με την παραμικρή σκέψη σωματικής δραστηριότητας ανεβάζει δέκατα. Μείζον κοινωνικό βάρος, το ξίγκι της οκνηρότητας.

- Πού είναι ο άλλος ρε συ; Ξετρυπώνει καθόλου απ' τη σπηλιά του;
- Αυτός μόνο φαΐ, σκατό και ύπνο... Τον έφαγε ο ρεμαλισμός.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ήπιος υποτιμητικός χαρακτηρισμός εκείνων των μαθητών του λυκείου των οποίων η παιδαριώδης νοοτροπία και προκλητική ηλιθιότητα συνήθως τους ακολουθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνήθως παρατούν τη σχολή μετά από 2 χρόνια καθώς είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου στο ρεμαλισμό και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται άλλο πτυχίο.

Εκείνη η συνομοταξία από πρωτοέτια τα οποία νομίζουν ότι είναι πλέον ανεξάρτητα απ' τους γονείς τους και ότι τα ΑΤΜ απλά ξερνάνε ευρώ για να ανοίγουν κάθε βράδυ πέντε Jack στο ξεφτιλάδικο της πόλης και να γίνονται κουρούμπελα δίχως λόγο και αφορμή.

Συνήθως νοικιάζουν σε πολυκατοικία ώστε να μαζεύεται μπούγιο κάθε βράδυ για να ενοχλούν τους γείτονες με δυνατά μπάσα τα οποία θα παίζουν κάποιο ξεπερασμένο τραγούδι που απλά το ακούς και αναρωτιέσαι πού στο διάολο ζούσαν τόσα χρόνια.

- Τι έγινε ρε συ, πάλι δε κοιμήθηκες;
- Άσε ρε μαλάκα με την λυκειοταξία πάλι χθες... Είχανε βάλει Μαζωνάκη 5 το πρωί και γκάριζαν λες και είχε χαζέψει το μυαλό τους.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία