Σύντμηση των λέξεων ομοφυλόφιλος και πούστης. Χρησιμοποιείται περιπαικτικά για να καυτηριάσει την πολιτική ορθότητα στο λόγο, αναδεικνύωντας την αντίθεση μεταξύ του πολιτικά ορθού όρου "ομοφυλόφιλου" και του ανεπίσημου και καθημερινού όρου "πούστης", για τον προσδιορισμό κυρίως ομοφυλόφιλων αντρών.

-Αφού τον πούτσο αγαπάς, τι με παιδεύεις με τους όρους αμφιφυλόφιλος, πανηδονιστής και πολυάμορους, ρε ομοφυλόπουστα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Έκφραση που χρησιμοποιείται για την περιγραφή ζευγαριού παντοφλών που φοριέται συνεχώς και εκπέμπει μια ξινή και πηχτή μυρωδιά στο χώρο. ΄

Έρευνες δείχνουν ότι οι παντόφλες συγκεντρώνουν περισσότερα μικρόβια και από το καπάκι της τουαλέτας, είτε γιατί τις φοράμε χωρίς κάλτσες, είτε με βρεγμένα πόδια, μα κυρίως γιατί δεν τις πλένουμε τακτικά. Η χρήση καθαρών καλτσών και η πλύση τους ανα τακτά χρονικά διαστήματα αποτελούν τους κυρίαρχους τρόπους αντιμετώπισης της συγκέντρωσης μικροβίων και βρώμας.

Πλύνε καμιά παντόφλα ρε μαν. Θα σε παρακαλάμε δηλαδή τόσο καιρό; Περσινές, ξινές παντόφλες καταλήξανε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Το πατοστούμπι, είναι η αρχαιοκατωαχαγιώτικη μετάφραση της αγγλικής λέξης butt plug, που αναφέρεται σε εκείνο το σεξουαλικό παιχνίδι που είναι σχεδιασμένο να εισέρχεται στο κόλον ή αλλιώς στον πάτο.

-Το πατοστούμπι μη ξεχάσεις να φέρεις.

- Δυστυχώς έλιωσε λόγω ζέστης και τώρα δεν στουμπώνει.


Παράδειγμα κοινού πατοστουμπίου

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

χεσοβλεψίας < χέζω + -βλεψίας (< βλέπω)

Πρόσωπο που αρέσκεται να βλέπει άλλους ανθρώπους να χέζουν, είτε με τη συγκατάθεσή τους είτε όχι.

-Πάω να χέσω.
-Να έρθω;
-Έλα μιας και είσαι χεσοβλεψίας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έκφραση που αναφέρεται σε γυναίκες κυρίως που έχουν μια σαφή άνεση όταν βρίσκονται μπροστά στο ανδρικό μόριο, λόγω εμπειρίας στη χρήση του.

Εκεί που η Μαρία ήταν ένα κοριτσάκι ντροπαλό και μαζεμένο, μετά το καλοκαίρι έσκασε με κάτι διχτυωτά και με ύφος δεν τον φοβάμαι τον πούτσο, πια.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

To facebook μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε μια ωραιοποιημένη έκφραση του εαυτού μας που συχνά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δημιουργούνται έτσι νέα εμπορευματοποιημένα πρότυπα ομορφιάς τα οποία υπάρχουν μόνο στον εικονικό κόσμο και όχι στη καθημερινή μας ζωή και επαφή. Για να ανταποκριθούμε σε αυτή την νέα διαμόρφωση των σχέσεών μας, χρειαζόμαστε και νέες εκφράσεις. Έτσι η έκφραση ωραία/ος γκόμενα/ος στο facebook απαντά στην αναντιστοιχία μεταξύ εικονικής και πραγματικής ομορφιάς.

Ψιλομέτρια η κοπέλα που τρώει το παγωτό της εκεί, αλλά πρέπει να 'ναι ωραία γκόμενα στο facebook.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αποτελεί αρκτικόλεξο της έκφρασης μπάφοι με ξίδια.

ΒΜΧ = bafoi me xidia στα greeklish.

Η μάνα παίρνει τον πιτσιρικά στο τηλέφωνο:
- Πού γυρνάς ρε τσογλάνι τέτοια ώρα;
- Πήγαμε για bmx ρε μάνα με τα παιδιά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ιστορικά το γαλλικό ντους προέρχεται από την εποχή των Λουδοβίκων και αναφέρεται στη χρήση αρώματος αντί νερού και σαπουνιού.

Στο πέρασμα του χρόνου όμως ο όρος γαλλικό ντους εξελίχθηκε και πλέον προσδιορίζει το γρήγορο ντους κατά το οποίο πλένονται μονο συγκεκριμένα μέρη του σώματος και ειδικότερα οι μασχάλες και το πουλί, δηλαδή όποια σημεία εντέλει θα εκτεθούν χωρίς να μας εκθέσουν. Οι μασχάλες επιλέγονται γιατί είναι πηγή έντονης δυσοσμίας και επομένως μπορεί να μας προδώσουν και το πουλί γιατί πάντα προσδοκούμε ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η χρήση σαπουνιού παρότι είναι ικανή συνθήκη δεν είναι απαραίτητα και αναγκαία. Συνήθως το γαλλικό ντους γίνεται στο νιπτήρα της τουαλέτας, στο νεροχύτη της κουζίνας ή ακόμα πιο συχνά σε δημόσιες τουαλέτες.

Αναλόγως, προέκυψε και ο όρος αλβανικό ντους, ο οποίος προσδιορίζει το ακόμα πιο γρήγορο ντους και περιλαμβάνει μόνο το πλύσιμο του πουλιού. Συνήθως, το πλύσιμο γίνεται με ποτήρι γεμάτο νερό συνοδευόμενο από μια σταγόνα Palmolive. Ο προσδιορισμός αλβανικό φανερώνει σαφώς τα έντονα ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας και βεβαίως προέκυψε τα χρόνια προ της κρίσεως, τα λεγόμενα "καλά" χρόνια.

Το μέλλον μάς φαντάζει δύσοσμο και ήδη σε πολλούς θεωρητικούς κύκλους ο όρος αλβανικό ντους δείχνει να αντικαθίσταται από τον προσδιορισμό ελληνικό.

Μια παρέα αντρών κάθεται για καφέ σε κάποια καφετέρια. Ξαφνικά, η παρέα διαπιστώνει πως μια αιθέρια θηλυκή ύπαρξη από την απέναντι παρέα με έντονα βλέμματα και ερωτικές κινήσεις του σώματός της, απευθύνει ερωτικό κάλεσμα στον ψηλό της παρέας. Οι φίλοι του αρχίζουν το πείραγμα και τον προκαλούνε να κάνει την πρώτη κίνηση. Εκείνος, όμως διστάζει. Σκέφτεται πως βρωμάει ανυπόφορα και δε ξέρει τι να κάνει. Αγχώνεται και όταν αγχώνεται ιδρώνει. Γυρνάει στους υπόλοιπους και τους λέει: "Να πάω ρε μάγκες, αλλά έτσι που βρωμάω θα τρομάξει το κορίτσι και θα φύγει" Όλοι του λένε: "Πήγαινε ρε μαλάκα στην τουαλέτα για ένα γαλλικό, δεν έγινε και τίποτα δηλαδής. Σε 2 λεπτά είσαι έτοιμος και καθαρός". Όλοι εκτός από έναν. Τον κοντό, ο οποίος με ύφος βγαλμένο από τη σοφία της ζωής, του λέει: "Ψηλέ, το κορίτσι μίλησε. Η δύναμη της αγάπης νικάει όλες τις βρωμιές του κόσμου. Άντε κάνε ένα αλβανικό, εδώ στα γρήγορα για τα προσχήματα και έφυγες".

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Η τροφοβασία αποτελεί μια μορφή παραφιλίας, δηλαδή μια έκφραση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, που χαρακτηρίζεται από σεξουαλική διέγερση που προκαλείται από την σεξουαλική επαφή με φαγητά.

Το μενού περιλαμβάνει όλα εκείνα τα φαγητά τα οποία προσφέρονται μαγειρεμένα. Συχνά μπερδεύεται με την νεκροκτηνοβασία, όπου κάποιος συναντάται σεξουαλικά με νεκρό ζώο, χωρίς όμως αυτό να είναι μαγειρεμένο, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

Οι όροι τροφολαγνεία και τροφοφιλία θεωρούνται αδόκιμοι.

Πήραμε κάτι πιτογυρόνια απόλα από το Θανάση τις προάλλες και ξαφνικά σκάνε κάτι τροφοβάτες και μας γαμήσανε τις πίτες. Μα σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;

Κλασσική περίπτωση τροφοβασίας αποτελεί η σκηνή από την ταινία American Pie.

Ένας τροφοβάτης κάνει έρωτα με το επιδόρπιό του

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων καριόλα και γκαλερί, και αναφέρεται στα επίσημα και χλιδάτα μέρη που συναντώνται κορίτσια συντροφιάς. Συχνά στα μέρη αυτά, συναντά κανείς λάιβ κομπανίες ή ακόμα και έργα τέχνης.

  1. Με πλησίασε μια πουτάνα και μου ζήτησε να συνευρεθούμε. Της λέω:

    "Δεν ψωνίζω πότε κοπέλες από το πεζοδρόμιο. Προτιμώ πάντα επιλεγμένες καριολερί"

  2. Καλά που υπάρχουν και αυτές οι καριολερί να χαζέψουμε κανά μουνί-έργο τέχνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καριολερίς αποτελεί ο χώρος που εμφανίζεται η Sade στο τραγούδι "Smooth Operator".

Sade - Smooth Operator

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία