Το υπερτούμπανο είναι το νέο θεόμουνο (ή ακόμα και θεόμουνο): το αψηλό, γυμνασμένο, γραμμωμένο κι έκφυλο ούμπερ-τούμπανο νέας κοπής. Κάνει και τα τρένα ακόμα να εκτροχιάζονται.

Εκφέρεται και για υπεργαμάτα αντικείμενα πόθου, π.χ. κωλοφτιαγμένες μηχανές.

1.
Αποκάλεσε την Φαίη Σκορδά «υπερτούμπανο»! Δείτε πως αντέδρασε η παρουσιάστρια!

2.
Το «υπερτούμπανο»! Η Nicolette Shea είναι νέα, κορμάρα, κούκλα (πωλείται και ως παιχνίδι – δείτε δεξιά στις φωτογραφίες), και με το θεϊκό ύψος της που ξεπερνάει το 1 μέτρο και 80 εκατοστά...

3.
«New Entry»...μελός μας, με νεο «υπερτούμπανο»...αξιοτιμο και γνωστο μελος του Βόρειου κλιμακίου εν Ελλαδι...αποφασισε να προχωρησει σε αγορα «βρωμόγκαζου ...ζούπερ/ντούπερ» μοτέρ .... εισαγωγη απο Γερμανια ... , με πάμπολλες παρουσίες σε πολλές πίστες, ......από πρώην αγωνιζόμενο που σταμάτησε να τρέχει λόγω ηλικίας !

4.
Υπερτουμπανο Νιντζα 250. Σιγουρα απο SS 600 εχει 2 δισοφρενα αν τα ειδες.... Το Ohlins πισω το ειδατε;; Και το ψαλιδακι - κοσμημα;

"Το υπερτούμπανο-φίλη/ξαδέρφη της νύφης… Όλες μα όλες οι νύφες του κόσμου έχουν και μία καλεσμένη φίλη/ξαδέρφη που τραβάει τα βλέμματα των αντρών καλεσμένων..." (από σφυρίζων, 01/09/14)"Αυτό το υπερτούμπανο XRV 750 είναι γνωστού μας συμφορουμίτη!!! Υ.Γ. Δεν περίμενα να είναι τόσο μανιτζέβελο ένα τέτοιο μηχανάκι κ\'όμως με άφησε με το στόμα ..." (από σφυρίζων, 01/09/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ας αρκεστούμε σε τρεις ορισμούς:

 • Ποδοσφαιρικά, το σκορ μηδέν-μηδέν (παρ. 1,2)
 • Μπουρδελιστί, κωλαράκια που υπόκεινται σε πρωκτικό νταχτιρντί (παρ. 2)
 • Αυτοαναφορικά, αυτά που κερνάει ο μπαμπέσης μπαγαποντοδότης (παρ. 3)
 1. Δίκαια…κουλουράκια. Παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων, το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους και με λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
  (Φίλαθλος, εδώ)

 2. -κοντα στο ημιωρο προς το παρων κουλουρακια το σκορ αλλα κουλουρακια δεν γευτηκαμε χτες το βραδυ αν και αρκετοι οι πειρασμοι.
  (Μπουρδελιάρης φίλαθλος, εκεί)

 3. - βάζω διπλό μηδενικό στο λήμμα συσσλανγκιστή, το γνωστό ως «διπλοκούλουρο»
  (Σλάνγκος, παραπέρα)

βρείτε τα ρε modουλέοι! (από MXΣ, 16/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Πρόκειται για slang στιχομυθία, συνέχεια του λήμματος τιγκανά.

Το αντερσον αποτελεί πρόταση, τύπου άντε να την κάνουμε σγα-σγα, ενώ το γκούσταφσον, απάντηση του γουστάρω, άραξε ακόμα λίγο. Αμφότερες οι λέξεις, επίθετα ποδοσφαιριστών με ενεργή παρουσία στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα

Σχετικά λήμματα Τιγκανά Τιμούρ (και) Κετσπάγια, Τομπούλογλου.

- Μεγάλε τιγκανά; Άντερσον;

- Άραξε λίγο ρε μεγάλε. Γκούσταφσον!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Από το σλάνγκ και ρούκι, ο νεοφώτιστος σλανγκίστας που εντυπωσιάζει γιατί αν και νέωπας ανεβάζει όχι λημματολάσπη αλλά καρασπέκ λήμματα, κάτι που τον οδηγεί γρήγορα ανάμεσα στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Kάτι ανάλογο με έναν rookie, νεοεμφανιζόμενο δηλαδή παίκτη που εντυπωσιάζει στα trials του ΝΒΑ. Το ζητούμενο και στις δυο περιπτώσεις είναι η διάρκεια (sic).

- Πολύ σλαγκορούκι αυτός ο dokimos. Με το που μπήκε χτύπησε κορυφή, αλλά χαλάλι του γιατί το παληκάρι σολάρει.
- Ποιός δόκιμος;
- Ο πούτσος μου ο κόκκινος! Πόσες μέρες έχεις να μπεις στο σλάνγκ, ρε πάπαρμαν;

Santiago Solari (από allivegp, 15/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία