Παράφραση του αγγλικού Troy Story (απόδοση του Τρωικού Πολέμου) στα Ελληνικά δεδομένα της μάσας και της ρεμούλας.

Ο όρος μάλλον είναι εφεύρεση Σεφερλή, καθώς είχε ανεβάσει ομώνυμη επιθεώρηση το 2012.

- Τελικά τα πήρε ο Άκης απο τα TOR-M1;
- Άσε φίλε....μεγάλο τρώει στόρυ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το όνομα Παυλίδης είναι ταυτόσημο με την ιστορία της σοκολάτας στη χώρα μας. Ο Σπυρίδων Α. Παυλίδης ήταν ο πρώτος που μύησε το 1841 τους Αθηναίους στη γλυκιά γεύση της σοκολάτας.

Το 1988, η ιστορικότερη ελληνική γλυκιά βιομηχανία πέρασε στον ελβετικό όμιλο Jacobs Suchard, ο οποίος το 1993, συγχωνεύθηκε με την Kraft General Foods Europe. Ετσι δημιουργήθηκε ο όμιλος Kraft Jacobs Suchard, που το 2000 μετονομάσθηκε σε Kraft Foods. Σοκολάτες Παυλίδου (π.χ.: Λάκτα, Υγείας κλπ) φαίνονται εδώ.

Αναφερόμενοι στον όρο σοκολάτα Παυλίδη, αναφερόμαστε στο θέμα της μίζας του Αριστοτέλη Παυλίδη, στη γνωστή υπόθεση σκανδάλου. Έτσι, όπως η Lila Pause (Παυλίδου) που, σύμφωνα με το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν, είναι μια σοκολάτα με ονοματεπώνυμο, και η μίζα Παυλίδη, είναι μια μίζα με ονοματεπώνυμο.

Η μίζα αυτή, ως σοκολάτα Παυλίδη, παραπέμπει στο ιστορικό όνομα Παυλίδης (λόγω της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας), αλλά και στη γλυκιά αίσθηση της μίζας, που κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Αριστοτέλη Παυλίδη, ωθώντας τον να γράψει σε μια νέα σελίδα ιστορίας, τη γνωστή υπόθεση σκανδάλου που φέρει το όνομα του.

 1. Ο Πρωθυπουργός, παρά τη δίαιτα που κάνει, αναγκάζεται και τρώει... σοκολάτα Παυλίδη με... πικρό αμύγδαλο.
  Δες

 2. Η νέα δίαιτα της κυβέρνησης: Πικρή σοκολάτα Παυλίδη.
  Δες

 3. Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του αναμενόμενου αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη - κουκουλώματος που ήταν επιβεβλημένο «άνωθεν» για ν' ανακόψει το δρόμο σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, εκλογές που θα έστελναν τον Καραμανλή στο σπίτι του μια ώρα αρχύτερα - τι να γράψω πια και τι να πρωτοκλάψω; Πολύ πικρή αυτή η σοκολάτα Παυλίδη!
  Δες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο όρος παραπέμπει σε μια απ' τις τελευταίες πρωτόγονες φυλές του πλανήτη, τη φυλή των Μασάϊ (Δες εδώ αλλά και εδώ), φυλή που κατοικοεδρεύει σε περιοχές της Κένυας και της Τανζανίας.

Τι όμως θέλει να πει ο Σικελιανός εδώ;

Ο όρος προκύπτει εκ του όρου «Φυλή των Μασάϊ» και εκ της λέξης μασάει και στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδέεται με συνδηλώσεις αγριότητας (εκ της φυλής Μασάϊ) και με μάσα. Συνδέεται δηλαδή με άγρια μάσα.

Οταν εδώ μιλάμε για φυλή των Μασάει αναφερόμαστε σε:

1) διαπλεκόμενα ντόπια & ξένα λαμόγια, σε μιζαδόρους (Δες κι εδώ αλλά κι εδώ), κλπ. που μασάνε αγρίως χρήμα με ουρά, χρήμα που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής, της φυλής των Αφελίμ.

Πολλές φορές δε, κάποιοι της φυλής των Αφελίμ, γίνονται Μασάει με στόχο το εύκολο κέρδος. Θυμόμαστε σχετικά τον Αλεξαντράκη στο ρόλο του προλεφτάριου στο «Ξύπνα Βασίλη» και τον Κούρκουλο, που περιστασιακά έπαιξε αυτό το ρόλο, στο «Ορατότης μηδέν».

Σχετικά λήμματα: νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη, βιοπαλαιστής, στη μάσα ενωμένοι στον αγώνα χωριστά, δημοσιοκάφρος, παραθυρομουρμούρα.
Στα συγκεκριμένα λήμματα εικονίζονται διάφοροι φύλαρχοι.

2) Σε φαγοπότες που μασώντας αγρίως, χτίζουν ακάματα κοιλιακούς και σαγωνιαίους, ρίχνοντας τις μάσες της αρκούδας σε φεστιβάλ χοληστερίνης.

Σχετικό άσμα: Μασάϊ (Ερμηνεία: Ελλη Κοκκίνου, Συνθέτης/Στιχουργός:Φοίβος)

 1. - Αμάν πια! Εχουμε πλαντάξει με τη φυλή των Μασάει. Αντί την οικονομική στύση να την πληρώσουν αυτοί, θα την πληρώσουν οι Αφελίμπάλι.

Στο συγκεκριμένο λίνκ υπάρχει απόσπασμα σχετικό με τη Φυλή Μασάει αυτής της έννοιας.

 1. Σάββατο, αργά το απόγευμα. Ενας ιδιοκτήτης εστιατορίου απευθύνεται στον σέφ, λίγο πριν την επέλαση των πελατών (σαββατοπαρέες, κλπ)
  - Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις μασητικές ανάγκες της βραδιάς; Αντε γιατί από στιγμή σε στιγμή, προβλέπεται να καταφτάσει η άγρια φυλή των Μασάει. Δε θα μείνει κολυμβηθρόξυλο πάλι!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παραλλαγή του άσματος «ηθοποιός σημαίνει φως» του Δημήτρη Χορν, προκειμένου για τους πολιτικούς. Το εκτέλεσε ο Χάρρυ Κλυνν.

-Και τα δύο κόμματα μπλεγμένα στην Miesens!
- Τι το ψάχνεις; Πολιτικός σημαίνει τρως, πού 'λεγε κι ο Χορν...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία