Το χρώμα άσπρο χρησιμοποιείται (όχι και τόσο συχνά) ως συνεκδοχή για το σπέρμα. Η σύνδεση δεν είναι ευθεία (οπότε κάποιος που κάθε φορά που ακούει τη λέξη "άσπρος" σκέφτεται χυσίματα κτλ είναι μάλλον πορνόμυαλος) αλλά είναι υπαρκτή.

Βλέπε πχ τα λήμματα ασπρίζω τοίχους, το άντε γαμήσου ν' ασπρίσεις, θα τα βλέπεις άσπρα, "- τι είναι άσπρο και κρατάει μαστίγιο; - η μαλακία που σε δέρνει", και ό,τι κατεβάσει ο νους του καθενός.

Σχετικό λήμμα το μπλε όπου χρώμα γίνεται μετωνυμία για μια αφηρημένη έννοια, μέσω άλλου μηχανισμού βέβαια. Η πράσινη δεν είναι ακριβώς ίδια περίπτωση, γιατί εκεί έχουμε ουσιαστικοποίηση από την πράσινη νότα, αλλά δεν είναι και μακρυά.

(σε διασταύρωση)
- Κόκκινο είναι το φανάρι μωρή μαλακομούνω, όλα άσπρα τα βλέπεις;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες γιαουρτιών:

  1. Συνθηματική ναρκοσλάνγκ για την κοκαΐνη, σχετικά πρόσφατη. Μια από τις πολλές φλωρατζήδικες μεταφορές για την μεγάλη κυρία των ναρκωτικών, βασισμένη στο λευκόν του πράγματος. Άμα σκεφτείς και το γιαουρτάκι της γιαγιάς με την πέτσα και την ζάχαρη από πάνω, μπορεί να σου θυμίσει το κρυσταλλοειδές της κόκας. Για άλλες φλωρατζήδικες μεταφορές βλ. χιόνι, χιονάτη, νιφάδες, χιονόμπαλα, παγόβουνο, αναψυκτικό και ταλιμπάν και ταλιμπάν...

  2. Στην σεξοσλάνγκ είναι τα φλόκια. Κυρίως, στο ωραίο θέαμα που προσφέρουν όταν απλώνονται χυτά στο λείο γυναικείο δέρμα. Πιθανολογώ ότι ο συνειρμός είναι από το γιαούρτωμα. Οπότε και εδώ έχουμε εκτίναξη σπέρματος δίκην γιαουρτιού στο ταλαιπωρημένο δέρμα, πάντα για το καλό της γυναίκας, σύμφωνα με τον γνωστό εξουσιαστικό φαλλογοκεντρισμό. Το Πονηρόσκυλο έχει καταγράψει και την έκφραση στα μπούτια τα γιαούρτια, όπου μιλάμε μάλλον για υπερεκχείλιση σπέρματος από το αιδοίο και ολίσθησή του στους μηρούς. Το γιαούρτι είναι ένα μόνο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα που συνδέονται σλανγκικώς με το σπέρμα, βλ. και τα τυρί, φέτα, γαλατάς.

This definition has the tendency of becoming silly, θα με διέκοπτε ο Graham Chapman...

Σλανγκασίστ: Ένα ακόμη ψιχίο από την σλανγκοτράπεζα του Χότζα.

  1. - Πού 'σαι ρε Μήτσο; Γουστάρεις να χτυπήσουμε κανά γιαουρτάκι;

  2. - Έτσι, έτσι μωρό μου, έεετσι! Ο γαλατάς, ο γαλατάς! Σου φέρνω τα γιαούρτια μανάρι μου!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το ανδρικό πέος, κατόπιν παρά φύσιν συνουσίας, συμπαρασύρον κατά την έξοδο αδρανή υλικά.

Αηδιαστικό μεν, ευρηματικό δε!

Τον βγάζω και τον βλέπω καφετζόπουλο, αλλά αφού πληρώσαμε μπροστά, λέω δε γαμεί!

(από Khan, 09/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ατάκα που λεγόταν από άνδρες για γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα ή αποχρώσεων του κόκκινου με στόχο να ξυπνήσουν τη γυναικεία κοκεταρία και να εισπράξουν κάποιο χαμόγελο, ή να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν κάποια κατάσταση.

Υπήρχε βέβαια και η extended εκδοχή: Φωτιά στα κόκκινα και εγώ ο πυροσβέστης , με σαφέστατο σεξουαλικό υπονοούμενο. Βέβαια εδώ ελλόχευε ο κίνδυνος να εισπράξουν ως απάντηση την εξής ατάκα: Και τη σωλήνα να τη βάλεις στον κώλο σου, ατάκα που συνήθως αποθαρρύνει τον άνδρα για οποιαδήποτε συνέχεια και τον τρέπει σε φυγή.

Η ρήση συνδέεται με το γεγονός πως, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα, με αποτέλεσμα, όταν μιλάς για φωτιά στα κόκκινα, να υπονοείς ότι φλέγεσαι από έρωτα, εκρηκτικό πάθος, κλπ.

Η extended version βέβαια («και εγώ ο πυροσβέστης»), εμφανίζει τον ξεχωριστό ρόλο που έχει ο άντρας που εκφωνεί την ατάκα αυτή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η λέξη πυροσβέστης υποδηλώνει τον επιβήτορα λόγω αναλογιών σχηματος πέους-κάνουλας, λόγω καιριότητος ρόλου σε αυτές τις 2 πυρκαγιές που παίζουν το πέος και η κάνουλα και λόγω της ομοιότητας που παρουσιάζουν το νερό με το σπέρμα (υγρά, σβήνουν πυρκαγιές).

Στην extended version ο άνδρας δεν δηλώνει απλά πυροσβέστης (επιβήτωρ). Δηλώνει πως είναι ο μοναδικός για την περίπτωση («και εγώ ο πυροσβέστης»). Είναι ίσως η ματαιοδοξία του που τον ωθεί να το πει μαζί με την ανάγκη για επιβεβαίωση του ανδρισμού του. Και είναι τόσο γειωτικό γι' αυτόν να ακούσει τη φράση: «και τη σωλήνα να τη βάλεις στον κώλο σου». Ατάκα που υποδηλώνει πως η τύπισσα έχει αποκωδικοποιήσει το υπονοούμενο (του λέει: «βάλε τη σωλήνα στον κώλο σου») και απροκάλυπτα του κουρελιάζει και ανάγκη για επιβεβαίωση και ματαιοδοξία. Τον λέει άχρηστο και το στυλ της είναι πολύ δυναμικό σε σχέση με την εικόνα του αδύναμου φύλου που μπορεί ο άλλος να έχει στο μυαλό του. Αυτό τον τρέπει σε φυγή.

Τύπισσα ντυμένη κατακόκκινα, σκάει μύτη ντάλα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Έντονα προκλητική και λουσάτη. Μια κατακόκκινη γαζέλα που για πολλούς θα πρέπει να βγήκε να βοσκήσει στα λιβάδια του κέντρου.
Ένα χαζοτεκνό που την κόβει, στο σωστό για αυτόν timing της πετάει τη φράση:
- Μάνα μου, φωτιά στα κόκκινα και εγώ ο πυροσβέστης.
Η τύπισσα γυρνάει ,τον σκανάρει από πάνω ως κάτω, ψυλλιάζεται τι μέρος του λόγου είναι και, με αποφασιστική φωνή και σε κοντινή απόσταση από αυτόν, του πετάει:
- Kαι μαλάκα μην ξεχάσεις, τη σωλήνα να τη χώσεις στον κώλο σου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο χρωματισμός - κόκκινο εξωτερικώς προς μαύρο αφότου ανοίξει η τρύπα - που αποκτάει ο πρωκτός μετά βάρβαρου πρωκτικού σεξ.

-Για έλα ρε μάγκα με την όπισθεν να σου κάνω τον κώλο παπαρούνα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία