Τα χρήματα στην διαδικτυακή στοιχηματική αργκό. Ακολουθείται συνήθως από το "έχω". Είναι συν-αναφορά στη φράση "Πυροβολάω" ένα σημείο. Ενίοτε έρχεται και σαν ερώτηση "Έχεις σφαίρες;"

Σήμερα παίζει ο ΠΑΟΚ, έχεις σφαίρες να το πυροβολήσουμε; Θα το φόρτωνα ένα κατοστάρικο στο Χ αλλά δεν έχω σφαίρες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

δίνει ... στο στοίχημα

Ένας έμμεσος τρόπος για να πούμε πόσο πιθανό ή απίθανο είναι να συμβεί ένα ενδεχόμενο. Το τι από τα δύο και πόσο ακριβώς εξαρτάται από τον αριθμό που μπαίνει στη θέση των τελειών: όσο μικρότερος είναι, τόσο πιθανότερο είναι να συμβεί, όσο μεγαλύτερος, τόσο λιγότερο πιθανό.

Προέρχεται από την ορολογία του στοιχηματισμού ("Πάμε στοίχημα", "bwin" κλπ), όπου ο αριθμός είναι ο πολλαπλασιαστής απόδοσης για τα λεφτά που ποντάρεις. Όσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο, τόσο ο αριθμός πλησιάζει τη μονάδα. Αντίστοιχα όσο πιο απίθανο το ενδεχόμενο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός.

Θα πρέπει να μιλάμε για ενδεχόμενα που δεν είναι πραγματικά αντικείμενο κουπονιού στοιχήματος, γιατί διαφορετικά το λήμμα γίνεται μάλλον απλή κυριολεξία.

 1. Από εδώ:
  πόσο δίνει στο στοίχημα να πάει ο Μαζιώτης σαν τον παππού που δεν έδωσε φακελάκι;
 2. Από εδώ:
  ...και μετα να τους παραδωσουμε και να πονταρουμε στο οτι σε 1ωρα θα ειναι ελευθεροι (δινει 1,10 στο στοιχημα)...και για το ποιοι θα βγουν να τους υπερασπιστουν δινει 1.001 μονο και μονο να τους μαντεψεις...
 3. Από εδώ:
  - ...με την μόνη διαφορά ότι δεν θα έχω καμία δέσμευση. Μου τόνισε ότι στο τέλος του πρώτου έτους συνεργασίας θα με πάρει το ίδιο άτομο να μου κάνει ακόμα πιο φθηνή προσφορά.
  - Το πρώτο θα είναι παγκόσμια πρώτη αν συμβεί. Οσο για το δεύτερο, και μόνο το να είναι ακόμη εκεί το ίδιο άτομο μετά από ένα χρόνο, πρέπει να δίνει απόδοση 80 στο στοίχημα. Αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι. Ζήτα τους την προσφορά γραπτώς (κι άμα τη δεις γράψε μου).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ορισμός που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάποιον ο οποίος προφητεύει και πέφτει έξω σαν Ιεχωβάς. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για προβλέψεις αγώνων ποδοσφαίρου.

- Ο Ηρακλής παιδιά δε χάνει, να ξέρετε, έχει πολύ καλή άμυνα. Φορτώστε το.

...μετά από το ματς και ενώ ο Ηρακλής έχει χάσει 3-0....
- Πολύ καλή άμυνα ο Ηρακλής ρε. 3-0. Μεγάλο μάτι είσαι ρε κουφάλα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το λεπόν, υπάρχουν τουλάστιχον δυο μεγάλες κατηγορίες πλασέ:

 • Ένα καλοζυγισμένο και όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ με το οποίο ο παίχτης «πλασάρει» την μπάλα (συνήθως με το εσωτερικό του ποδιού) όπου ή σε όποιον θέλει.. Εκ του γαλατικού placer, τοποθετώ («une balle bien placée»). Παίζει και στο βόλεϊ.
 • Στο γλωσσάρι των αλογομούρηδων, ιπποδρομιακό στοίχημα ότι το άλογο στο οποίο ποντάρουμε θα τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Πάλι, εκ του γαλατικού placer (αγγλικανιστί: each-way).

1. Απέκρουσε με ανάποδο ψαλιδάκι το πλασέ του Μέσι

2.
♫ Τον τζόκεϊ με το άλογο
βοήθα Παναγιά μου
για να μην έρθουνε πλασέ, ναι πλασέ
και χάσω τα λεφτά μου, στον ιππόδρομο ♫
(Γιώργος Μητσάκης)

Πλασέ μεγάλου παίχτου (από σφυρίζων, 03/04/13)Αλογομούρικο πλασέ (από σφυρίζων, 03/04/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ξεπερνάω τον εαυτό μου. Αγγλιά ολκής.

Επίσης, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με), είναι όρος στο Στοίχημα.

 1. Ο Μάκης που δε μιλάει ποτέ, έκανε όβερ χθες το βράδυ και όλη νύχτα της τα έσουρε της Σάσα κανονικότατα.

 2. Αφού έκανες όβερ μέχρι και τη Μπουλόν, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Μπήκε στη ζωή μας απο το Πάμε Στοίχημα όπου λέγεται για ένα παρολί που κατά την άποψη κάποιου αλογομούρη (τώρα πλέον παίζει στοίχημα, τα άλογα είναι πασέ) έχει τεράστιες πιθανότητες να κερδίσει.

Σήμερα, χρησιμοποιείται για να επισημάνει ότι μια κατάστα είναι πολύ καλή, τόσο που δεν πρέπει να την χάσεις. Γιατί όχι και μία γκόμενα πολύ καλή;

 1. Χτες σου είχε κλείσει τραπέζι ο Αλέκος στα πριβέ. Ήσουν άχαστος, έπρεπε να σκάσω ρε μαλάκα...
  — Είχες κόμπλα με την Λια και έφαγες παντόφλα... next time

 2. — Κοίτα το Μαράκι σήμερα πως είναι ντυμένο... σκέτη κάβλα...
  — Ναι, άχαστο...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Από τότε που μπήκε το ποδοσφαιρικό στοίχημα στη ζωή μας, ένα πλήθος εκφράσεων το ακολουθεί. Ίσως η πιο πολυχρησιμοποιημένη είναι η συγκεκριμένη, η οποία έχει να κάνει και με το «πόσο ειδήμονας» το παίζει ένας τζογαδόρος.

Η έκφραση χρησιμοποιείται για να δείξει τη σιγουριά κάποιου παίχτη για την έκβαση ενός αγώνα.

Ολόκληρη η έκφραση συναντιέται ως εξής:
Αυτό το παιχνίδι είναι άσος (ή διπλό, κάποιες φορές και Χι), από εδώ μέχρι το (είτε την χώρα είτε την πόλη που γίνεται ο εν λόγω αγώνας).

 1. -Μαλάκα, παίζει στο Μονπελιέ η Μπορντό με την τοπική ομάδα. Και μιλάμε ότι η Μονπελιέ άλλαξε προπονητή. Και ξέρεις τι γίνεται όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή...
  -Ρε, μπούρδες μας λες. Η Μπορντό είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την περίοδο, στη Γαλλία. Αυτό είναι καραδιπλό, από εδώ μέχρι το Μονπελιέ....

 2. -Ανκαρασπορ με Μπουρσασπόρ.... Δύσκολα τα πράγματα. Ο άσος είναι ψηλά.
  -Έχω διαβάσει ότι έχουν καλές σχέσεις οι δύο ομάδες. Μάλλον για Χί το βλέπω..
  (Πετάγεται τύπος από διπλανό τραπέζι, έξαλλος)
  -Τι λέτε ρε; Αυτό είναι διπλό από εδώ μέχρι την Μπούρσα, η άνκαρασπόρ πάει για φούντο. Σέρνεται σου λέω, είδα το προηγούμενο παιχνίδι της. Έτοιμος είμαι να πάω να πάρω δάνειο και να τα κάτσω πάνω ρεεεε....

 3. ....λοιπόν έχω κάτι παιχνιδάκια, φοβερά, θα πάμε ταμείο. Ξεκινάω με διπλό της Σταντάρ μέσα στη Μαλίν, συνεχίζω με τον άσο της Χερέθ που φιλοξενεί την Καντίθ, τσοντάρω και διπλό τη Νασιονάλ με την Πάσος Φερέϊρα, και κλείνω Κυριακή βράδυ με την ασάρα από δω μέχρι το Μόναχο, της Μπάγερν κόντρα στην Κολωνία.

(από Μάγιστρος, 29/03/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αποτυχημένος στοιχηματισμός. Όταν τις παίζει στοίχημα (ΠΑΜΕ στοίχημα) και χάνει ότι λεφτά έχει βάλει. Είναι η πιο συνηθισμένη λέξη μεταξύ των πωρωμένων τζογαδόρων. Όλοι έχουμε πάει στον κουβά μπιπ το στανιό μου.

(το είχα πάθει πριν από κάτι μήνες)

Παίζω ένα κουπόνι για Σαββατοκύριακο. Τη Γκρόνιγκεν άσο, τη Σάλτσμπουργκ διπλό, τη Μπάρτσα διπλό μες στη Μπιλμπάο. Πιάνω και 3 ιταλικά. Και τι χάνω; Τι χάνω μπιπ τη γκαντεμιά μου; Τη Γκεντσλερμπιρλιγκί. Την είχα παίξει Χ την πουτάνα. Από τότε δεν ξαναπαίζω τούρκικα. Ο απόλυτος κουβάς.

Γιά φέρτε όλο το παραδάκι εδώ... (από Marco De Sade, 17/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χρησιμοποιείται καθαρά σκωπτικά, κατά βάση σε στοιχήματα, για να ξευτελίσει εντελώς την αντίπαλη πλευρά, καταδεικνύοντας το πόσο εύκολη είναι η επικράτηση απέναντι της. Τόσο εύκολο είναι να κερδίσεις το συγκεκριμένο στοίχημα και να πάρεις τα λεφτά του αντιπάλου, ώστε αυτό να αποτελεί μέγιστο αμάρτημα. Η έκφραση έχει τις ρίζες της π.Β. (προ Βατοπεδίου) στα εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν τα εξής χαρακτηριστικά

Όσον αφορά την ευκολία (θετική βαθμολογία):
- Είναι αφύλακτα (+5).
- Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι μέσα, ακόμα και οι ληστές και μικροαπατεώνες (+1).
- Το παγκάρι τους είναι πάντα γεμάτο (+5).
- Κανένας ευσεβής άνθρωπος δεν θα σε κοιτάζει την ώρα που θα γεμίζεις τις τσέπες σου, γιατί θα είναι χαμηλοβλεπής και θα έχει εστιάσει στη μαύρη κάλτσα της μπροστινής γιαγιάς με τους πρησμένους αστράγαλους. Οι παπάδες, οι οποίοι δεν είναι ευσεβείς, είναι απλώς μακριά από τη φάση, αντιδιαμετρικά στον ναό (+10).
- Ακόμα και αν σε πιάσουν, μπορείς να μετανοήσεις επί τόπου = Παράδεισος (+100).

It’s a win – win situation.

Όσον αφορά την αμαρτία (αρνητική βαθμολογία):
- Κλέβεις τον Οίκο του Θεού (- άπειρο).

The ultimate sin! Τέλος πάντων από τα μεγαλύτερα γιατί το μεγαλύτερο είναι αυτό!

Συνεπώς όταν η ένα στοίχημα θεωρείται ακόμη πιο εύκολο, και συνάμα έχει ως συνέπεια να χάσει κάποιος εξαιρετικά αδύναμος τα λεφτά του, θεωρείται τόσο εξευτελιστική πράξη από μέρους σου, ώστε καλύτερα να ληστέψεις εκκλησία.

Η έκφραση έχει και ιστορική αξία αφού μ.Β. (μετά Βατοπεδίου) τείνει να εκλείψει σαν έκφραση. Και αυτό γιατί το αδιανόητο (το να ληστέψω εκκλησία) θεωρείται πλέον αυτονόητο και ακριβοδίκαιο.

Γιώργος: Μαλάκα, την Τρίτη παίζουμε με την Πανεταιρική Α. Ε. για το εταιρικό πρωτάθλημα. Να τους παίξουμε κανένα χιλιαρικάκι στοίχημα;

Ανδρέας: Έλα ρε φίλε, κάλλιο να ληστέψεις εκκλησία, παρά να τους πάρεις τα λεφτά τους τα παιδάκια. Εδώ σκεφτόμαστε να παίξουμε με σέντερ την Αγγελική...

Επί το έργον... (από batcic, 22/01/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

 1. Όταν κερδίζεις στο πάμε στοίχημα (αντίθετο του στον κουβά)

 2. Γενικά όταν βγαίνεις νικητής από μια κατάσταση, όπως όταν ρίχνεις μια γκόμενα, παίρνεις ένα μπόνους κτλ.

 3. Σε ακραίες περιπτώσεις έχει ακουστεί από δυσκοίλιο άνθρωπο όταν κατάφερε τελικά να πάει τουαλέτα.

 1. - Χτες πήγα ταμείο με τη Μίλαν και τη Γαλατά.

 2. - Παίξε γαύρο, Μπάρτσα και Γιούβε και θα πας συστημένος στο ταμείο.

 3. - Χτες πήγα ταμείο με τη Μαρία.

 4. - Με πήγαν ταμείο αυτά τα χάπια για το χέσιμο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία