Επιλεγμένες ετικέτες

Ο στοιχηματισμός, κλάδος του τζόγου που ασχολείται με πρόβλεψη αποτελεσμάτων αθλητικών, κυρίως, γεγονότων, με αποδόσεις εξαρτώμενες από τις πιθανότητες επέλευσης του κάθε αποτελέσματος ("μπούκις"). Στην Ελλάδα το "Πάμε Στοίχημα" του ΟΠΑΠ, οι διάφορες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού στοιχηματισμού, τα παράνομα στοιχηματζήδικα κλπ.

Επιπλέον ετικέτες

Κυριολεκτιξα Το μπουκι βγαίνει από το τσιμπούκι δηλαδή το στόματικο σεξ. Συνυποδηλωτικά το μπουκι σημαίνει ότι κάποιος ξευτιλισε κάποιον Ακόμα η λεξη μπουκι χρησιμοποιειται αντί της λέξης bookers στο στοιχημα.Μπουκι είναι αυτοί που φτιάχνουν τις αποδόσεις στις στοιχηματικες εταιριες

-Βγηκες Με την Χριστίνα χθες -Ναι ρε μου κάνε ενα μπουκι και τα καρούλια μέσα

-Ποπό μαλακά Σοφοκλή μπουκι τον πήγα τον Παράσχο στο fifa

-εχασα την Γιουβέντους στο 1.08 με την Κάλιαρι -Παλι σε γάμησαν οι μπουκι ρε Θωμακο

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Τα χρήματα στην διαδικτυακή στοιχηματική αργκό. Ακολουθείται συνήθως από το "έχω". Είναι συν-αναφορά στη φράση "Πυροβολάω" ένα σημείο. Ενίοτε έρχεται και σαν ερώτηση "Έχεις σφαίρες;"

Σήμερα παίζει ο ΠΑΟΚ, έχεις σφαίρες να το πυροβολήσουμε; Θα το φόρτωνα ένα κατοστάρικο στο Χ αλλά δεν έχω σφαίρες

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

δίνει ... στο στοίχημα

Ένας έμμεσος τρόπος για να πούμε πόσο πιθανό ή απίθανο είναι να συμβεί ένα ενδεχόμενο. Το τι από τα δύο και πόσο ακριβώς εξαρτάται από τον αριθμό που μπαίνει στη θέση των τελειών: όσο μικρότερος είναι, τόσο πιθανότερο είναι να συμβεί, όσο μεγαλύτερος, τόσο λιγότερο πιθανό.

Προέρχεται από την ορολογία του στοιχηματισμού ("Πάμε στοίχημα", "bwin" κλπ), όπου ο αριθμός είναι ο πολλαπλασιαστής απόδοσης για τα λεφτά που ποντάρεις. Όσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο, τόσο ο αριθμός πλησιάζει τη μονάδα. Αντίστοιχα όσο πιο απίθανο το ενδεχόμενο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός.

Θα πρέπει να μιλάμε για ενδεχόμενα που δεν είναι πραγματικά αντικείμενο κουπονιού στοιχήματος, γιατί διαφορετικά το λήμμα γίνεται μάλλον απλή κυριολεξία.

 1. Από εδώ:
  πόσο δίνει στο στοίχημα να πάει ο Μαζιώτης σαν τον παππού που δεν έδωσε φακελάκι;
 2. Από εδώ:
  ...και μετα να τους παραδωσουμε και να πονταρουμε στο οτι σε 1ωρα θα ειναι ελευθεροι (δινει 1,10 στο στοιχημα)...και για το ποιοι θα βγουν να τους υπερασπιστουν δινει 1.001 μονο και μονο να τους μαντεψεις...
 3. Από εδώ:
  - ...με την μόνη διαφορά ότι δεν θα έχω καμία δέσμευση. Μου τόνισε ότι στο τέλος του πρώτου έτους συνεργασίας θα με πάρει το ίδιο άτομο να μου κάνει ακόμα πιο φθηνή προσφορά.
  - Το πρώτο θα είναι παγκόσμια πρώτη αν συμβεί. Οσο για το δεύτερο, και μόνο το να είναι ακόμη εκεί το ίδιο άτομο μετά από ένα χρόνο, πρέπει να δίνει απόδοση 80 στο στοίχημα. Αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι. Ζήτα τους την προσφορά γραπτώς (κι άμα τη δεις γράψε μου).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ορισμός που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάποιον ο οποίος προφητεύει και πέφτει έξω σαν Ιεχωβάς. Το χρησιμοποιούμε κυρίως για προβλέψεις αγώνων ποδοσφαίρου.

- Ο Ηρακλής παιδιά δε χάνει, να ξέρετε, έχει πολύ καλή άμυνα. Φορτώστε το.

...μετά από το ματς και ενώ ο Ηρακλής έχει χάσει 3-0....
- Πολύ καλή άμυνα ο Ηρακλής ρε. 3-0. Μεγάλο μάτι είσαι ρε κουφάλα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αργκό των θαμώνων του προποτζίδικου. Περιγράφει το δελτίο του στοιχήματος που περιλαμβάνει περισσότερες από 6 (έξι) στοιχηματικές επιλογές. Το δελτίο εκτυπώνεται σε κομμάτι χαρτί ποιότητας που προσιδιάζει στην απόδειξη που παίρνουμε από τις συνήθεις συναλλαγές με καταστήματα. Όσο πιο πολλά πονταρίσματα, αυξάνει, ευθέως ανάλογα με το ανώτατο κέρδος, το μήκος του δελτίου και αν το απλώσεις μοιάζει πιότερο με στύλο, παρά με στήλη. Συνειρμική εξήγηση για τη χρήση του όρου, είναι ότι τα πολλά ματς που έχουν παιχτεί (μαζί με το μεγάλο ανώτατο κέρδος στο οποίο στοχεύουν, λόγω των πολλών αποδόσεων) «στηρίζουν» ένα όνειρο για πιο εύρωστο οικονομικά μέλλον -όμως αυτή η εξήγηση δεν στηρίζεται από την πλειοψηφία.

Η λέξη «δελτίο» δεν πρέπει να συγχέεται με το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα», το οποίο είναι η χαρακτηριστική πράσινη-άσπρη σελίδα που περιλαμβάνει όλα τα πιθανά πονταρίσματα και τις αποδόσεις τους για τους αγώνες των επόμενων ημερών, βρίσκεται σε αφθονία στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και θέλει πολλή τέχνη για να τα διπλώσεις σωστά, ώστε να μην μοιάζει με χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο.

Ηλίας: - Πήγα στο προποτζίδικο και έπαιξα 9 ακριβή σκορ για το Σ/Κ! Ανώτατο κέρδος, 1.000.000 ευρώ.
Κωνσταντίνος: - Πού είναι ο κουβάς, να τον δω να γελάσω;
Ηλίας: - Να, εδώ μαζί μου το έχω, ρε βλακαμά.
Κωνσταντίνος: - Καλά ρε, πώς χώρεσες ολάκερη κολόνα στο πορτοφόλι σου;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το λεπόν, υπάρχουν τουλάστιχον δυο μεγάλες κατηγορίες πλασέ:

 • Ένα καλοζυγισμένο και όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ με το οποίο ο παίχτης «πλασάρει» την μπάλα (συνήθως με το εσωτερικό του ποδιού) όπου ή σε όποιον θέλει.. Εκ του γαλατικού placer, τοποθετώ («une balle bien placée»). Παίζει και στο βόλεϊ.
 • Στο γλωσσάρι των αλογομούρηδων, ιπποδρομιακό στοίχημα ότι το άλογο στο οποίο ποντάρουμε θα τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Πάλι, εκ του γαλατικού placer (αγγλικανιστί: each-way).

1. Απέκρουσε με ανάποδο ψαλιδάκι το πλασέ του Μέσι

2.
♫ Τον τζόκεϊ με το άλογο
βοήθα Παναγιά μου
για να μην έρθουνε πλασέ, ναι πλασέ
και χάσω τα λεφτά μου, στον ιππόδρομο ♫
(Γιώργος Μητσάκης)

Πλασέ μεγάλου παίχτου (από σφυρίζων, 03/04/13)Αλογομούρικο πλασέ (από σφυρίζων, 03/04/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Περίπτωση στην οποία επιχειρούμε να κάνουμε κάτι και παρότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, είμαστε γενικώς στα παπάρια μας, καθότι δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα.

- Έπαιξα άσσο την Μπάρτσα και διπλό την Άστον Βίλα.
- Διπλό την Άστον Βίλα; Αφού παίζει με τη Σίτυ εκτός.
- Ε, μπας και κάτσει ρε, 10 απόδοση δίνει.

- Θα χωθώ στη Μαίρη μπας και κάτσει.
- 10 πόντους σου ρίχνει με το τακούνι αλλά στ' αρχίδια σου, αφού έχει πιει δοκίμασε το.

(από HardcoreGR, 15/04/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Εμπιστευτική πληροφορία που πηγάζει από εσωτερική πληροφόρηση γύρω από ένα σημαντικό ζήτημα και διοχετεύεται σε καίρια χρονική στιγμή.

Κλασσικά, τα σιγουράκια παίζουν πολύ σε κάθε είδους αθλητικά στοιχήματα: μια έγκυρη πληροφορία π.χ. ότι ο προπονητής της Θύελλας Ποντοκερασιάς είπε στους παίχτες του στη διάρκεια της τελευταίας πριν το ματς προπόνησης «Προσέξτε να μη φορτωθείτε πολλές κάρτες», μεταφράζεται ως προτροπή για μειωμένη αγωνιστικότητα, άρα απόδοση της ομάδας του, οπότε εξάγεται με σχετική ασφάλεια το συμπέρασμα ότι νικητής της αναμέτρησης θα στεφθεί η αντίπαλη ομάδα. Τέτοια σιγουράκια, πάντα πληρώνουν καλά.

 1. Σιγουράκι η πτώχευση της Ελλάδας! ο πρώτο φαβορί παγκόσμια για να κηρυχτεί σε πτώχευση παραμένει η Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί μπουκμέικερς. (από εδώ)

 2. Ξέρει κανείς τι είπε ο Υπουργός Υγείας στην Κυβερνητική για το θέμα του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων; Κάνα σιγουράκι;

(από Vrastaman, 22/11/11)

Συνώνυμο: στανταράκι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Στοιχηματική πρόβλεψη από έναν παίκτη που την μοιράζεται με άλλον. Ο παίκτης θεωρεί σίγουρη την πρόβλεψή του (), γι αυτό και χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο για να τονίσει την αξία της πρότασης του προς τον άλλον παίκτη.

- Πάνε παίξε την Μίλαν ξερό άσσο την Κυριακή. - Λες ρε μαλάκα; Δεν ξέρω. - Δώρο σου λέω..

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ξεπερνάω τον εαυτό μου. Αγγλιά ολκής.

Επίσης, αν δεν απατώμαι (διορθώστε με), είναι όρος στο Στοίχημα.

 1. Ο Μάκης που δε μιλάει ποτέ, έκανε όβερ χθες το βράδυ και όλη νύχτα της τα έσουρε της Σάσα κανονικότατα.

 2. Αφού έκανες όβερ μέχρι και τη Μπουλόν, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία