Σε πολλά πανεπιστήμια στην Αμερική υπάρχει σε κάποιο ξεκλείδωτο δωμάτιο -το λεγόμενο Banana Republic Room- μια τεράστια ανάγλυφη σφραγίδα με τον θυρεό του ιδρύματος. Εκεί πάντα θα βρεις φοιτητές από την Ελλάδα, την Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Mιανμάρ, την Δημοκρατική Καμπουτσία κ.ά. λαϊκά δημοκρατιστάν, να σφραγίζουν ελεύθερα και κατά βούληση τα άπειρα δικαιολογητικά που τους ζητούν τα υπουργεία τους. Οι υπόλοιποι φοιτητές ξύνουν το κεφάλι τους με ειλικρινή απορία.

Η σφραγίδα είναι το απόλυτο σύμβολο της ταλαιπωρίας του πολίτη και της αενάως αναπαραγόμενης γραφειοκρατίας. Ωσεκτουτού, ο σφραγιδοκράτορας είναι ο Άρχοντας -Θεματοφύλακας του τρισάθλιου και ελεεινού αυτού μοντέλου δημόσιας διοίκησης. Όταν δε προΐσταται σε κάποια «αρμόδια αρχή» και κατέχει την «στρογγυλή σφραγίδα» τςη Ελληνικής Δυστοπίας, μορφοποιείται σε ούμπερ τελειωμένο λεβέντη-σαδιστή που (πιστεύει ότι) κρατάει τον Πάπα από τα αρχίδια.

Φάτε τους.

1.
Η απλοποίηση της νομοθεσίας δεν κοστίζει. Στερεί βέβαια τους σφραγιδοκράτορες από το γρηγορόσημο.

2.
Ο Ελληνας ήταν τσομπάνης στα καθαρά βουνά και η αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να γίνει βιομηχανικός εργάτης ... Αφισοκολλητήςκαι σφραγιδοκράτορας του πάνε περισσότερο, όσο και να πεις αυτές οι δουλειές έχουν μεγαλύτερο κύρος.

3.
Αν θέλαμε να δικαιολογήσουμε την φοροδιαφυγή θα λέγαμε ότι επειδή τα έσοδα της λόλας δεν είναι σταθερά (δεν δουλεύει μόνιμος σφραγιδοκράτορας στο δημόσιο) και επειδή μπορεί του χρόνου να τσιμπήσει κανένα αφροδίσιο και να μην δουλέψει, τα καβατζώνει για την δύσκολη.

4.
Αυτό το καραγκιοζιλίκι της Ελλάδας, που ο κυρ-μπάμπης ο σφραγιδοκράτορας της Εφορίας νομίζει ότι είναι Υπουργός Οικονομικών του Πλανήτη, δεν το βρίσκεις εύκολα σε άλλες χώρες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

αρχιδοκράτειρα, αρχιδοκράτορας

Καταπιόλα ή πουτσοστραγγίχτρα που της αρέσει τρελά το μπουκάκι. Η λέξη προέρχεται απο την στάση που κρατάει μια τέτοια κυρία κατα την διάρκεια της πράξης, όπου βαστάζει τους αδένες των αναρίθμητων συμμετεχόντων όπως κρατούσε η διχόνοια το σκήπτρο στους στίχους του Σολωμού η διχόνοια που βαστάει ενα σκήπτρο η δολερή.

Αντίθετα, ο αρχιδοκράτορας είναι ο σουλατσαδόρος δημόσιος υπάλληλος, ο αραχτός που τη βγάζει ζάχαρη, που κρατάει τους προϊσταμένους του από τα αρχίδια είτε μέσω εκβιασμού είτε μέσω γλειψίματος και μπορεί έτσι να ασχολείται όλη μέρα με τα να κρατάει τα δικά του.

-Είναι κουρασμένος, δουλεύει όλη μέρα στο υπουργείο πολύ σκληρά.
-Ναι, ξέρω. Μέγας αρχιδοκράτορας.

(από Khan, 09/12/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Υπάλληλος νταρντανομούνας αφεντικίνας. Η κατάληξη -κράτορας που θυμίζει το αυτο-κράτορας είναι είτε ειρωνική όταν λέγεται από ένα άλφα αρσενικό είτε με μια δόση θαυμασμού ανακατεμένου με πολύ ζήλια όταν λέγεται από sub.

-Πως πάει η καινούρια δουλειά με γυναίκα αφεντικό;
-Πολύ ωραία!
-Βυζοκράτορας, ε;
-Εεε;
-Άστο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Υποτιμητική σλανγκιά με δύο μεγάλες έννοιες:

1. δεν ειναι ανάγκη να πηγαίνει κανείς εξυπνάκιας στο «σπίτι» του άλλου κ να προσπαθεί με το στανιό να του δείξει πόσο λαθος ειναι,ποσο χαζός είναι,δεν εχει καλό γουστο,την εχει μικρή, ειναι μπαζοκράτωρ, κοπανος κλπ.

2. να ρωτησω κατι ασχετο;ποιες ηθοποιοι σας αρέσουν;η σαρλιζ θερον δεν ειναι μπαζοκρατορας και υπερεκτιμημενη;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο άνθρωπος που λατρεύει το φαγητό το οποίο προκαλεί τον σουρεαλιστικό ήχο με, ή χωρίς αναθυμιάσεις.

Προσοχή: Αναλόγως των περιστάσεων, η διαφυγή των αερίων έχει επιπτώσεις στο πρόσωπο του πορδοκράτορα. Άλλοτε χαμογελάει αμήχανα, άλλοτε γελάει στον θάλαμο με τους άλλους φαντάρους, ενώ υπάρχουν και στιγμές που θα απαρνηθεί το ατμιδικό του «τέκνο» και γεμάτος απορία θα ρωτάει την παρέα αν έτυχε να μυρίσει κάτι άσχημο.

  1. Χαμόγελο αμηχανίας: Ναι μωρό μου, σε θέλω... (εδώ είναι η στιγμή που απεύχεται ο πλέον πορδοκράτωρ)

  2. Γέλια στον θάλαμο: ΩΩΩΩ ρε μαλάκα, πύραυλος ρεεεεεεε χάχαχα (κλπ κλπ)

  3. Με την παρέα: Ρε μαλάκα Βαγγέλη... σου μυρίζει τίποτα ;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία