Περιγράφει άτομο ανίκανο να φέρει εις πέρας και την πιο απλή εργασία.

Παράδειγμα εδώ Ρε φίλε αυτή η συνάδελφος έχει προσθέσει ευρώ με δολλάρια. Μα πόσο άχρηστη είναι επιτέλους? Δεν την βρίσκει ούτε βαλσαμωμένη

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Αλλοιώνω αριθμούς ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία συμφωνία.

Παράδειγμα εδώ Ρε φίλε δεν μου συμφωνεί το αρχείο. Θα το κουμπώσω να τελειώνουμε, βαρέθηκα να ψάχνω τη διαφορά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Σημαντικά θέματα τα οποία διαφεύγουν της προσοχής του υπευθύνου.

Παράδειγμα εδώ Ρε φίλε εδώ πέρα χάνουμε 2 εκατομύρια στη συμφωνία του ταμείου. Σου έχω πει να είσαι προσεκτικός. Μη περνάνε αρκούδες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Περιγράφει το άτομο το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα του. Εννίοτε χάνει σημαντικά θέματα (περνάνε αρκούδες) και εννίοτε κουμπώνει νούμερα κατά το δοκούν μέχρι να συμφωνήσουν.

Παράδειγμα εδώ

- Π: Άντε συμφώνησε τα νούμερα, τι περιμένεις? Δεν είναι επιστήμη! - Κ: Δεν μου συμφωνούν με τίποτα. - Π: Ε κούμπωσε τα να τελειώνουμε. - Π: Μα καλά τι με πέρασες? Για καστάνα?

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Με τη μορφή Πουθενάδες: Συναντάται αποκλειστικά στο πληθυντικό.

Χαρακτηρισμός μεταξύ άλλων και κομμάτων της αριστεράς αλλά και οργανώσεων/συλλογικότητων του αναρχικού και αυτόνομου χώρου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που ουσιαστικά δεν υπάρχουν πουθενά και στη καλύτερη συντηρούν μετά βίας ένα blog (πολλοί ούτε αυτό). Χρησιμοποιήσιμο φυσικά και εκτός κινημάτων, για νεοναζιστικές γκρούπες, συνδέσμους φιλάθλων, συλλόγους και φυσικά εταιρίες φαντάσματα.

-Θα γίνω μέλος στον Όμιλο Φίλων Προβολής του Έργου του Ι.Β. ΣΤΑΛΙΝ !

-Πως και δε πας στο Τροτσκιστικό τμήμα της Ποσαδικής 4ης Διεθνούς; Είναι λιγότερο πουθενάδες;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ανακάθισε στην καρέκλα του, διέκοψε την συζήτηση στη συνάντηση και με ένα στομφώδες "δεν έχω εικόνα" άφησε τους πάντες με τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις και απορίες που είχαν και πριν. Μετά από αυτή τη συζήτηση το μόνο που αναρωτιόνταν όλοι ήταν: "γιατί, έχει ήχο;"

Απλή έκφραση η οποία χρησιμοποιείται για πολλές χρήσεις. Συνήθως σημαίνει την έλλειψη γνώσης ή ενημέρωσης για συγκεκριμένο θέμα. Τις περισσότερες φορές κρύβει την εγγενή αδυναμία του λέγοντος να αναλύσει οτιδήποτε. Άλλες φορές απλά κρύβει με τηλεοπτικό τρόπο την ασχετοσύνη. Αναλόγως των συμφραζομένων μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές προσεγγίσεις, πχ:

 • Επιχειρηματική προσέγγιση: Δεν έχω εικόνα των πωλήσεων (μεταφράζεται σε: ήμουν αραχτός τα τελευταία χρόνια και δεν έχω πάρει γραμμή για ότι γινόταν μιας και τα λεφτά πέφτανε).
 • Φιλοσοφική προσέγγιση: Δεν έχω εικόνα της κατάστασης (μεταφράζεται σε: το ίδιο με ανωτέρω).
 • Κυνική προσέγγιση: Δεν έχω εικόνα (μεταφράζεται σε: το ίδιο με ανωτέρω).

Μοναδική απάντηση που μπορεί να δοθεί σε αυτόν που χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση είναι η: "Γιατί έχεις ήχο;"

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Μαλλιαρή ελληνοποίηση της οφ-σορ εταιρείας (υπεράκτιας).

Οι offshore εταιρείες είναι νόμιμες, όμως είναι γνωστό ότι αποβλέπουν στην καταστρατήγηση των φορολογικών νόμων, σκοπός όχι και τόσο ηθικός.
Για πάρτη μιας οφσόρας, ο Γ. Βουλγαράκης είπε το περίφημο "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό", που πρόσφατα ενστερνίθηκαν κι άλλοι, πρώτη φορά αριστεροί και τα λοιμά.

Και η Κύπρος αντάμα με την Ελλας έδιναν η μιά στην άλλη δωδεκάρια στην Γιουροβύζιον και χρεωνόμασταν αλλα όχι μαζί, διότι η Ελλας είχε την κύπρον κάτι ωσάν μπάφερ αποτέκα και ό,τι δεν πήαινε Ελβετίαν και νήσους Καημάνας, πήαινεν ομόλογα και φτήνεια οφσόρα εις την Νήσον και ήρθεν ο μέγας νους ο Τιραμόλας ο εγγονός του Παπατζή και υιός του Εραστή και το έκατσε το μέγα Πανελληνιον σκαφος και το ήκαμε Ακίλε Λάουρο. (The cultural barbecue)

Ως Οφσόρες, -όπως λέμε Αζόρες- ελανσαρίσθη υπό του Τζίμη Πανούση:

 1. [...] τα κανονικά φρικιά είναι αυτοί οι μαυροχρηματάδες οι λεγόμενοι, οι οποίοι ξεπλένουν οφ-σορ εταιρείες κυπριακές στο όμορφο νησί μας. Το σύμπλεγμα των νησιών είναι Οφσόρες όπως λέμε Αζόρες (Τζ. Πανούσης, σε ιστολόγια της Αντιπάρου)

 2. Απ' τις μεγάλες μίζες μας που κρύβομε σ' οφσόρες
  ας βγάλομ' ένα ποσοστό αυτές τις μαύρες ώρες..
  .`(lefkadanews)

 3. -Μόλις είπε το Στουρνάρι "εκτιμω πως στα στρώματα και στα μπαουλα κρύβονται 20 δις". 3 ΚΑΠΗ γηραιών πεθάνανε απ'τα γέλια
  -στο τέλος θα ψάχνουν κ στον κωλο μας
  -εκεί μόνο το σκατό μας παξιμάδι θα βρουν, ας ψάξουν στις οφσόρες καλύτερα ΕΔΩ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έτσι αποκαλώντας το γράφημα, τη γραφική απεικόνιση μιας στατιστικής ανάλυσης, το μαγκίτικο και πολλά βαρύ στελεχό επιτυγχάνει χαρίεν σούσουρο και ευαρέσκεια κατά την παρουσίαση εταιρικής μελέτης. Αν δε η γκράφα συνδυαστεί με λέξεις μυστήριες τ. 'σάγκα', τότε το σούσουρο μεγαλώνει και ο λεγάμενος γράφει στην κάμερα και ως μαγκαϊβεράς και κούλτουρμαν. Συνήθως δε ακολουθεί λίαν καρποφόρο καμάκι, εκτός αιθούσης.

 • Ρίχτε μια ματιά στη γκράφα εδώ.

Χρησιμοποιείται μάλλον και για γκράφιτι ή σχέδιο.

 • Στο σπίτι υπάρχει Golden Samena. Αν φορούσε & η μάνα T-Shirt με
  γκράφα "My friends get married, i just get drunk" θα σήμαινε πως μένω Λέκκα. (εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

μπροκεράς, μπροκεράκι

Αναφερόμεθα στον μπροκερά, τον χρηματιστηριακό πράκτορα που πραγματεύεται με εντολές αγοραπωλησίας χαρτιώνε.

Οι χρηματιστηριακές εταιρίες αμείβουν τον μπροκερά με ποσοστό επί του όγκου των συναλλαγών. Ωσεκτουτού, ο μπροκεράς έχει κάθε συμφέρον να προκαλεί τον τζίρο της πελατείας του. Σε αντίθεση όμως με τους «καλούς» μπροκεράδες που και καλά αναπτύσσουν σχέση μακρόχρονης εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους, τα μπροκεράκια δρουν ευκαιριακά προσφέροντας συμβουλές για τον πούτσο δίκην παπαγαλακίωνε.

Πολλά αμόρφωτα και ακαλλιέργητα μπροκεράκια των ενενήνταζ μετεξελίχτηκαν επί των ημερών μας σε μεγαλοσχήμονες τραπεζικούς παράγοντες.

Εναλλακτικά, ο κάθε είδους διαμεσολαβητής.

1.
Προτού εργαστεί ως δημοσιογράφος από το ‘90 ήταν ένας άτεγκτος και ιδιαίτερα επιτυχημένος «μπροκεράς», κατά την χρηματιστική ιδιόλεκτο, ο οποίος διαπραγματευόταν πετρέλαιο στα χρηματιστήρια της Nέας Yόρκης και της Σιγκαπούρης...

2.
πουσαι ρε γιαννη δρ,,,,μεγαλωσες αλλα εδωσες πολλα τωρα ειμαστε στα μαυρα ..........μαυρο σε μεγα μπροκεραδες και αλλλους μεσιτες στυλ γιωργηδες που σκεφτονται και την παρτη τους......................ειμαι και θα παραμεινω απλος διαμεσολαβητης

3.
ΧΑΧΑ τωρα λες πως οποιος μπει θα χασει ;;;; Οταν ελεγες αγορες στο +200% απ οτι ειναι τωρα, ηταν καλυτερα ε ;; Μπροκερακι της πλακας

4.
Πάντα πίστευα ότι ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού του Σαμαρά στις ΗΠΑ ήταν να συναντήσει την υπερδύναμη JPMorgan (και όχι, βέβαια πρωτίστωσ, τις Η.Π.Α.). Τα ραντεβουδάκια φαίνεται να κλείστηκαν από τα μπροκεράκια (Αβραμό). Μιχάλης.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ρεπ ή rep: ο εμπορικός αντιπρόσωπος, εκ του representative. Ευφημισμός για τον πλασιέ, τον τύπο που μπουκάρει στον πιο ακατάλληλο χώρο την πιο ακατάλληλη ώρα για να σου πουλήσει από μαγειρικά σκεύη, επαγγελματικό εξοπλισμό μέχρι τουριστικά πακέτα ή πάσης φύσης ασφάλειες.

Αν τυχαίνει το επάγγελμά σου να έχει να κάνει με προμήθειες του Δημοσίου, την έχεις πουτσίσει. Κατά την εποχή των παχέων αγελάδων, μπορούσες να δεις σε μια μέρα περισσότερους ρεπς απ' ότι αυτοκίνητα ο τροχονόμος Βούλγαρη με Νέα Εγνατία, αλλά τώρα με την κρίση και τα φέσια του Δημοσίου προς τις ιδιωτικές εταιρίες, το φαινόμενο έχει κοπάσει.

 1. Αν έρθει πάλι ο ίδιος ρεπ και με γυρέψει, πες του ότι έχω πάρει αναρρωτική άδεια 45 ημερών.

 2. - Ήρθε ο ρεπ με το κιτ της αρθροπλαστικής, λέει ότι έφερε και δυο έξτρα, κουβανέζικα.
  - Θα περιμένει το επόμενο χειρουργείο, τον πρόλαβε άλλος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία