Έτσι λέγεται το παραδοσιακό μποντιμπιλντεράδικο γυμναστήριο, όπου μαζεύονται οι hard-core του είδους για να φάνε σίδερο να μασήσουνε ατσάλι. Εννοείται ότι η πλειοψηφία είναι σβάρτσοι και ότι το σιδεράδικο είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου ευδοκιμούν οι απαγορευμένες ουσίες (αναβολικά). Καμία σχέση με ομαδικά προγράμματα αερόμπικ και τα συναφή.

 1. (απ' το περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στις 11/05/2008)
  «Όλοι αυτοί οι υπερμυώδεις γίγαντες, [...] έχουν περιοριστεί σε μερικά μόνο τετραγωνικά. Και όχι ότι δεν υπάρχουν. Απλώς, αυτούς τους συναντάς περισσότερο στα «σιδεράδικα», τα κατ' εξοχήν γυμναστήρια body building, με τους φουσκωτούς άντρες που νομίζεις ότι θα σε κάνουν κιμά έτσι και σε ζουλήξουν.»

 2. (από το διαδίκτυο)
  «Μα γιατί προσπαθούμε πάντοτε οι Έλληνες να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου;
  Εδώ το ένα σιδεράδικο γυμναστήριο στην Ελλάδα κλείνει πίσω απ' τ' άλλο γιατί δεν έχει κόσμο, ένα σωϊκό μαγαζί με συμπληρώματα δεν υπάρχει, ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, και λες και είμαστε η χώρα που έχει βγάλει καμιά δεκαριά Mr. Olympia, έχουμε 500 ομοσπονδίες για το Bodybuilding!
  Νισάφι πια!»

Σχετικό: σιδεράς

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Έκφραση των μποντιμπιλντεράδων για τις περιόδους που κάνουν προπόνηση με στόχο την αύξηση του μυικού τους όγκου (αυξάνοντας τα κιλά και μειώνοντας τις επαναλήψεις). Είναι η κατεξοχήν περίοδος της πρωτεΐνης, της κρεατίνης, των αμινοξέων και όλων των άλλων φυσικών προϊόντων σε χάπια που καταναλώνουν οι εν λόγω αθλητές. Όσο φτάνουμε δε σε επαγγελματικό επίπεδο οι μποντιμπιλντεράδες σε περίοδο όγκου, εκτός από τα στεροειδή αναβολικά που παίρνουν, τρώνε και ό,τι σαβούρα βρουν μπροστά τους και γεμίζουνε λίπος γιατί έτσι χτίζουν και περισσότερους μυς. Το λίπος αυτό θα το χάσουν στην επόμενη φάση, όταν θα είναι στη γράμμωση, οπότε θα ψωμολυσσάνε, θα τρέφονται με χάπια υποκατάστατα γευμάτων και θα πίνουν αποσταγμένο νερό με το σταγονόμετρο, προκειμένου να στεγνώσουν και να φαίνονται εντυπωσιακοί στις επιδείξεις των αγώνων. Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι το μπόντι μπίλντινγκ σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με σωματική υγεία και λοιπές βλακείες... Αυτά είναι για τις αδερφές!

Πολλές φορές λέγεται και ειρωνικά ή αστεία από ή προς άτομα λαίμαργα ή με περιττά κιλά...

 1. (απόσπασμα από τη γνωστή φάρσα σε πισωγλέντη, του 2007... ΤΕΛΟΣ!)
  - Για πες μου... Δεν μου είπες πόσα κιλά είσαι...
  - Πόσα κιλά είμαι; Τώρα μωρό μου είμαι στον όγκο, και είμαι γύρω στα 75...

 2. - Τι γίνεται ρε μαλάκα; Δεν έχεις αφήσει μελομακάρονο για μελομακάρονο!
  - Ε, είμαι στον όγκο...!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία