Όρος που χρησιμοποιείται στους κύκλους αρχάριων πληροφορικάριων για να σπάνε πλάκα όταν κάποιος καθηγητής, σε κάποιο μάθημα πληροφορικής, λέει τις φράσεις «μεταβλητή τύπου char» ή «χρησιμοποιείται εδώ η μέθοδος putChar».

Οι παρευρισκόμενοι φραπεδόμαγκες φοιτητές (ο θεός να τους κάνει), με το που αφουγκραστούν τις παραπάνω φράσεις (τύπου-τσαρ ή πουτσάρ) επιδίδονται στο να επαναλαμβάνουν το λογοπαίγνιο, γελώντας υστερικά μέχρι να τους καταλάβει ο διδάσκων και να πάρουν τον πούλο.

Καθηγητής: - Η μεταβλητή θα είναι τύπου char και θα καταλαμβάνει στη μνήμη τάδε πλήθος από bit.
Παρέα από πετσοκάγκουρες φοιτητές: - ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΥΠΟΥΤΣΑΡ, ΤΙ ΠΟΥΤΣΑΡ; Γαμάουα, θα το πω και στους άλλους!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Φλώρουμ αποκαλούνται περιπαικτικά τα διαδικτυακά φόρουμ, οι τόποι όπου αγοραίοι τύποι και τύπισσες με κοινά ενδιαφέροντα συμπεριπτύσσονται ηλεκτρονικά.

Εκ των φόρουμ και φλώρος.

Έτσι επίσης αποκαλούν χλευαστικά το «Ελληνικό Κοινωνικό Φλώρουμ» οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

- έλα μωρέ τον μαλάκα, έχει φτιάξει ένα φλόρουμ και από το πρωί μέχρι το βράδυ συζητά μόνος του με τις εκατό περσόνες του. Την μία το παίζει αδερφή, την άλλη γκόμενος, την πιο άλλη πιπίνι, την άλλη χεβυμεταλλάς. Αν θέλουν να πάνε όλοι οι χρήστες του site εκδρομή, τους φτάνει να καλέσουν ένα ταξί. Αυτός ρε σε λίγο θα μας πηγαίνει σε μπάρ μόνος του, και θα την πέφτει στον εαυτό του… Πολύ jazz, μιλάμε… (BuBis, εδώ)

- μια χρησιμη κατηγορια που λειπει απτο φλωρουμ θα ηταν αυτή: τα ξύδια θα μιλαμε για τα ξυδια που μας χαλασαν, για τις σουρες μας, η εμπειρια «ολόχεστος», «δεν μπορω να παω ευθεια», «οταν εχω βηχαλακι πινω ουρσους» κλπ (εδώ)

- ΚΚΕ ΚΑΙ ΦΛΩΡΟΥΜ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ. Η Σκυλα κατηγορει την χαρυβδη και αντιστροφα. το κκε συνεχωs προσπαθει να δικαιολογησει την κυβερνηση με την ΝΔ και διαφορα αλλα πραγματα, π.χ.το 91 το κκε εφαγε τα ενσημα των εργατων οταν αυτοι εχτισαν τον περισσο, η υποθεση ειναι ακομη στα δικαστηρια, ξερουμε τιs συνεργασιεs πκs-δαπ και αs μην συμφωνουν καποιοι,και τον τραμπουκισμο κκε-κνατ. αλλα και το φλωρουμ με πρωτομαστορα τον ξεφτιλα τον γιαννοπουλο ο οποιοs εχει δικτυωθει στο δικτυο και μαζι με αλλα κομματοσκυλα του φλωρουμ προσπαθουν να περασουν στον κοσμο τιs μπουρδεs περι «ευρωπαικηs ομπρελαs» «τριτου δρομου» «ειρηνικηs sυνηπαρξηs» και «δημοκρατιαs». (εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

  1. Όταν αναφέρουμε τον όρο, αναφερόμαστε σε κάποιον που κατά τη γενική εκτίμηση ενός κοινωνικού συνόλου ανταποκρίνεται πως πληροί στο έπακρο τις προδιαγραφές του προτύπου βλακείας.

Όσο πιο ευρύ και αντιπροσωπευτικό είναι το σύνολο κι όσο πιο τεκμηριωμένες είναι οι γνώμες αναφορικά με την επιλογή του πρότυπου βλάκα, τόσο πιο αξιόπιστο θα είναι τα αποτέλεσμα της επιλογής.

Αυτός θα είναι κάποιος, του οποίου το όνομα θα μπορούσε άνετα να εισαχθεί ως λήμμα σε λεξικό. Λήμμα που θα έχει την έννοια του πρότυπου βλάκα.

Αυτό δεν είναι μια θεωρητική υπόθεση. Έχει συμβεί σε διάφορα άλλα θέματα. Π.χ.: όταν θέλουμε να αποκαλέσουμε κάποιον πολύ χοντρό, μπορούμε να τον αποκαλέσουμε τόφαλο, (εκ του Δημήτρη Τόφαλου).

Στην περίπτωση μας, αναφερόμαστε σε μια βλάκ άουτ περσόνα άνευ προηγουμένου. Κι όπως ένας χωριάτης θέλει δυο φορές χωριάτηγια να 'ρθει στα ίσα του, αντιστοίχως κι ένας βλάκας θα νικηθεί από έναν που είναι δυο φορές βλάκας. Άρα ψάχνουμε τον πρωταθλητή της λίστας των ηλιθίων. Τον πλέον ανίκητο βλάκα.

Αυτός ο πρότυπος βλάκας, ο εντελώς βλάκας δηλαδή, θα είναι κάποιος που είναι:
ο άνθρωπος εγκεφαλογράφημα ευθεία, ο πιο ζωντανός ζύθος, αυτός με το πιο ακατοίκητο ρετιρέ, το απόλυτο βλάκατρον, ο βλάκας με... πατέντα, ο βλάκας με... λοφίο και την... περικεφαλαία, ο άρχοντας των μαργαριταριών, ο πλανητάρχης της βλακείας (άρα ο Μπους θα μπορούσε να θεωρηθεί και διπλός πλανητάρχης).

Θα μπορούσε :

α) Το όνομα του πρότυπου βλάκα ή βλάκα αναφοράς (π.χ.: Μπους) να αποτελεί, μονάδα μέτρησης βλακείας. (π.χ.: 1 Βush).

β) Σε υποτιθέμενο όργανο μέτρησης βλακείας, η αποτιμώμενη τιμή της βλακείας κάποιου βλάκα, να αποτιμηθεί, συγκριτικά με την επίδοση του πρότυπου βλάκα (maximum τιμή του οργάνου, π.χ.: 1 Βush).

Για την περίπτωση αυτή, βλ. παρ. 1.

  1. Θα μπορούσαμε εμφατικά να αναφερθούμε σε κάποιον:

α) Πολύ κουτό, με φάτσα - έκφραση - διάνοια που φωνάζει από μίλια... μακρυά πως είναι το... κουτόχορτο, το... βλήτο. (βλ. παρ. 2).

β) Που δεν είναι κουτός, αλλά που ωστόσο έκανε τη... βλακεία. Τον αποκαλούμε έτσι, με στόχο να τον κοροϊδέψουμε, να τον ειρωνευτούμε, αλλά και να εκτονωθούμε (βλ. παρ. 3).

Κλείνοντας, αποτείνω τις ευχαριστίες μου στον άψογο acg.

  1. - Ο Μπους είναι το απόλυτο βλακόμετρο.
  1. - Κοίτα τι κάνει ρε μαλάκα το βλακόμετρο; Βρέχει καταρρακτωδώς κι ο παπάρας ποτίζει τον κήπο.
    - Μια ζωή βλάκας αυτό το παιδί.
  1. - Μόλις φάγαμε, πήγε ο Νώντας κι έκανε βουτιά στη θάλασσα. Παραλίγο να φουντάρειο πούστης. Μιλάμε για το... βλακόμετρο. Τίποτα άλλο δε λέω.
    - Καλά δεν το πιστεύω. Αυτός είναι πανέξυπνος.
    - Τι να πω;... Λέει πως του την καύλωσε ξαφνικά να ρίξει βουτιά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία