#1
soulto

Για να υψώνεται λιγότερο δάχτυλο διδακτισμού και (κρυπτο)εθνικισμού.

Σειρά συζητήσεων για τον λαϊκισμό, στον χώρο των εκδόσεων Αρμός, 12 Μαρτίου-20 Μαΐου 2016.

εδώ

#2
patsis

Αν πας κράτα σημειώσεις να ενημερώσεις όποιον ενδιαφέρεται, εδώ ή με κάποιο λινκ.

#3
soulto

Εδώ η απευθείας μετάδοση του Σαβάτου 12 Μαρτίου: http://www.ustream.tv/recorded/84380523

Μετά το 12:10, η σημείωση που κράτησα για το "εμείς/ εσείς", που που τόσο συνηθίζεται από την τωρινή σ.ο. του σλανγκρ:

Ο λαϊκιστής είτε είναι χαρισματικός ηγέτης είτε δημαγωγός [...] χωρίζει, μας χωρίζει ανάμεσα στους εμείς ενάντια στους άλλους.

#4
patsis

Επειδή κάπου έγραψες ότι έκλεισα εγώ αυτό το νήμα, το λέω σε εσένα αλλά βασικά για να το δει και κανένας καλοπροαίρετος που - μάλλον αδύνατο - δεν έχει αντιληφθεί τη φάση τόσο καιρό: το νήμα αυτό ούτε το έκλεισα ούτε το άνοιξα εγώ. Επίσης, δεν διέγραψα εγώ τον πρόσφατο ορισμό με τα σχόλια από κάτω όπου πάλι σόλαρες σάλια. Νιώθεις ή θα σπαμάρεις κι άλλο; Α ναι, για τις διάφορες κατηγορίες σου για κομματικά κίνητρα (εσύ η πολιτικώς ουδέτερη...) καμία συγγνώμη ακόμα, έτσι; Μη μιλήσω για αιτιάσεις για φασισμούς και άλλα ηχηρά.

Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο και κρίσιμο και ανθρώπινο να υπάρχει μια κοινότητα χρηστών όπου δεν θα περνάει ο τσαμπουκάς του επίμονου φωνακλά και κλαψιάρη και εγωκεντρικού αλλά, παιδιά, αν θέλετε να δοκιμάσουμε σε πιο χαοτική φάση, by all means, κάντε παιχνίδι. Έχει ξαναγίνει, βέβαια, αυτό, τουλάχιστον τρεις φορές από τότε που έγινα μέλος, με άτομα που ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ διέλυσαν την φιλική ατμόσφαιρα του σάιτ και τώρα πλασάρονται σαν μέγιστες προσωπικότητες ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. Αλλά εντάξει, ποιος είμαι εγώ να πω ότι τό 'χουμε δει το έργο, σωστά; Λοιπόν, εγώ για ένα διάστημα δεν θα διαγράφω τίποτα εκτός από αυτά που σηκώνουν μήνυση.

Και αν επιτέλους και κάποιος άλλος θέλει να μιλήσει, ας μιλήσει.

#5
soulto

Τα παραπάνω απαντήθηκαν εδώ.

Η τελευταια διάλεξη/συζήτηση στον ΑΡΜΟ περί λαϊκισμού. Παρασκευή 20/5/16. "Ο Στέλιος Ράμφος στον Αρμό σχετικά με τις διαφορές μεταξύ δημαγωγίας και λαϊκισμού".
Για όποιον θέλει υπάρχει στο τέλος και βίντεο.